Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa zato ga kinezi umotaju u 20 folija kada ga šalju.. dobro oni znaju šta sve taj paket preživi u putu :)

Tako je, ali FRAGILE znaci da paket moze INTERNO da se slomi, ne da je lomljiv generalno. Ima stvari koje mogu da se upakuju koliko god lepo zelite, ali ako se tumbaju, ode mehanizam - obican disk ne bi smeo da putuje ovakvom postom, verovatno. Mehanicki satovi bi bili, u najmanju ruku, rastimovani.

Meni je inace sa iHerba stigao polomljev difuser za caj (ona solja sto ima cedilicu za lisnat caj). Paket nije ni otvaran kod nas (imao je originalno prelepljivanje, nista nase, nista blanko selotejp) - ali prosto, pakovanje nije moglo da izdrzi tumbanje.

Znači nisam jedini sa dopisivanjem jedinice ispred. Do sada je carinila Aleksandra Kugler i uvek je bila fer (prihvatala šta je napisao Kinez bilo to manje ili više od prave cene). Ova Andrijana Arsović mučki dopisuje jedinicu ispred.

Jel neko prijavio tu kuravu?

To ne treba prijaviti, to treba odjaviti... ne bas sa ovoga sveta ali iz sluzbe bi bio sevap, da dodje neko ko hoce i ume da radi...
Ta se tako ponasa i kuci pa ce postati usedelica ili raspustenica, a samo budHala gora od nje bi to doveo kuci...

Ja sam trazio za prestigio na kineskin sajtovima nigde nista nema. A kod nas ko nov telefon zamena u servisu

Ja sam trazio staklo za Prestigio 3670B. Nasao sam ga na Aliju po oznaci sa kablica. Naravno, prvo moras da ga rasklopis. Kod mene je to bilo ovo staklo:
http://www.aliexpress.com/item/HLD-...l-for-Aigo-PAD708-Aigo-PAD709/1331718375.html
Zamenjeno i radi odlicno. Stiglo upakovano u kutiju debljine 5cm u dosta pucketave folije i prezivelo transport. Nista nije naplaceno iako paket nije bio bas mali.
I Prestigio je kinez, samo treba naci koji mu deo odgovara.

postoji li neko pravilo što se tiče vremena koje treba da protekne dok vam ne stigne roba u slucaju da vam šalju preko pošte Hongkonga ili singapurske pošte?

u smislu da li pošiljke dolaze brže u zavisnosti preko koje pošte kinez šalje proizvod?

Jel ima neko iskustva sa oznakom Vip silver na Aliju.
Moj drug je od skoro dobio status Vip silver korisnik,pa me zanima da li ima tu neke privilegije pri kupovini ili je to samo onako radi reda.

Jedno pitanjce samo. Sa nemackog amazona bih porucio Logitech G27. Imam rodbine u hrvatskoj koja je sada clanica EU i porucio bih taj predmet na njihovu adresu, a mene zanima da li postoji carina na taj predmet ukoliko je roba poslata iz EU?

Jedno pitanjce samo. Sa nemackog amazona bih porucio Logitech G27. Imam rodbine u hrvatskoj koja je sada clanica EU i porucio bih taj predmet na njihovu adresu, a mene zanima da li postoji carina na taj predmet ukoliko je roba poslata iz EU?
Mislim da je kod njih sledeca situacija do 22evra se ne placa nista ni PDV ni carina od 22 do 150 evra se placa pdv a preko 150 i carina i pdv.I vazi i ono pravilo ukoliko je proizvod iz EU ne placa se carina.

Imas prilicno koncizan odgovor na ovo pitanje stranicu/dve nazad.
OT: Mislim da sa amazon.de ne salju van Nemacke i Austrije obicno?

Covek sa nemackog amazona narucuje za hrvatsku. Znaci iz EU u EU i tu ne bi trebalo da bude nikakvih dadzbina, jer je VAT vec uracunat u cenu i nece olacati dupli porez...

Ja sam namerno rekao da ima vrlo koncizan odgovor na to pitanje, da bi neki naucili da pogledaju temu pre nego sto se dupliraju ista pitanja na sto strana :)

Please, prekinite da im odgovarate na takva pitanja, pomocice da tema ostane cista :)

Stigao danas paket led traka, napajanje, daljinac, prijemnik - ni dinara nisam platio ,) Ni otvaranje niti bilo sta drugo jipijajej madafaka :smoke:

Jel mozes da ostavis link odakle si narucio? Hvala.

Da li su nekom zadržali sočiva na carini? Do sad sam 2 puta u proteklih godinu dana narucivao sa aalens-a i plaćao pdv i carinski pregled. Od pre neki dan traže da im dostavim dokaz o zanatskoj radnji i 10 drugih dokumenata?

Znači nema sanse da ih uvezem, u pitanju su dva pakovanja mesečnih po 3 komada.

Oce oni to tako kad je "veca" kolicina necega...
Oni vide 2 pakovanja i jos vide da su unutra 3 sociva i racunaju 6 komada pa se pitaju sta si ti kad imas troje ociju i pitaju se sta ce ti uopste sociva kad imas naocala da kupis ...

Kontaktiraj carinika koji je poslao zahtev pa se probaj s njim razjasniti i dogovoriti da ti to pusti jer uzimas za sebe, za svoje potrebe i objasni im kako se koriste i trose sociva i zasto uzimas za dva meseca a ne za jedan...

Njima je tu jedini problem kolicina, "mnogo" imas ociju, cuj 6 sociva da narucis, nemas sestoro ociju, sto nisi samo 2 pa da te i "pusti"...

Slepci druze, slepci a i moze im se...

Ja naručih sa Alija 50 elektrolitskih kondenzatora u vrednosti od 4.5 evra. Zapakovani su bili u 5 kesica po 10. Naplaćen PDV i poštarina ukupno 280 din.

Kako se ne vide, imaš dole tabelu:
VIP Club Matrix

Exclusive VIP Member Services Platinum Gold Silver Non-VIP
Email-Response Priority Yes Yes Yes No
Monthly VIP Wholesale Trends Alert Yes Yes Yes No
Monthly VIP Special Discounts Yes Yes Yes No

Ništa značajno što se mene tiče.

Poslednja izmena:
ma nema tu popusta.. ni promocija, kad postanes VIP dobijes jednom kupon na 5 ili 10$ i to je SVE :)

Da li su nekom zadržali sočiva na carini? Do sad sam 2 puta u proteklih godinu dana narucivao sa aalens-a i plaćao pdv i carinski pregled. Od pre neki dan traže da im dostavim dokaz o zanatskoj radnji i 10 drugih dokumenata?

Znači nema sanse da ih uvezem, u pitanju su dva pakovanja mesečnih po 3 komada.
Ja nisam naručivao od kako je uveden PP, pre toga nisu ni otvarali paket. Sad se razmišljam da poručim dnevna (60 komada).

Rasplet : pozvao sam carinu i počeo da objašnjavam u čemu je problem, da sam naručio sočiva i da traže JCI, uverenja o obavljanju zanatske delatnosti, izvod iz sudskog registra, kontrolnik,fakturu...prekide me gospodja i kaze ma jok to Vam ništa ne treba samo račun iskopirajte sa sajta. Jos jednom sam ponovio pitanje da li je sigurna kaze da ništa ne brinem i da samo kopiram iznos sa sajta .

Izgleda da nisu imali drugi obrazac pa su mi poslali ovaj, uglavnom juče sam poslao mail i danas na sajtu pošte vidim da je paket u procesu dostave (prošao carinu i otprema ka lokalnoj pošti).

Poslednja izmena:
Fora je da na tom zahtevu što su ti poslali traže smo ono što je boldovano ostalo navedeno ne treba.

Nije bilo ništa boldovano, osim njihovog email-a i kontakt telefona a već sam dobijao zahtev od carine na kom je uredno bilo navedeno da traže dokaz o visini uplate i račun.

Sočiva su mi stigla, porez naplacen na osnovicu računatu u USD (iako sam naveo u EUR) tako da ne mogu baš mnogo da prigovaram. Jedino sto nisam dobio jedno od dva promotivna sočiva koje uvek dobijem, izgleda da se zagubilo pri otvaranju paketa ali verujem da je uzaludno čak i da pomislim da se pozalim, videću sa aalensom.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno