Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslao sam pitanje preko obrasca za kontakt i dobio sam odgovor relativno brzo:

http://www.posta.rs/struktura/lat/kontakt/postavite-pitanje.asp

Aha, tu si, na postu slao? Ja malopre poslah na [email protected] ali cu poslati i preko ovog obrasca kad vec tako brzo odgovaraju :) Hvala ti za link :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa ne znam, upoređivao sam cene sa pansportom, i isplati se. Whey protein o kome razmišljam je u pansportu 3080, a ovde $23.50 bez poštarine. Ako neko zna gde ima jeftinije kod nas nek mi šibne pp. Znam da se najviše isplate one od po 2kg, al trenutno nisam pri kinti za veliko pakovanje.
Kazi koji te zanima, pa da vidimo konkretan primer, ili alternative. To barem imam iskustva sa svih strana :)

A jel naplaćuju pdv ako se pošalje preko dhl express ili je izuzetak samo SD?
Uglavnom naplate PDV za iHerb porudzbine. Ako je nesto sitno, ili manji racun moze da prodje (i do sada mi nisu pravili nikakav problem da ne priznaju tacan iHerbov racun - mada sam ja od njih 95% samo kakao narucivao stalno).

Ja sam uzimao svasta nesto secer od *****a,indijski orah,pistaci,zeleni i oolong caj,kakao ne alaklizirani za sejkove,chia semenke,semenke od konoplje,omega 3,prasak za ves bez mirisa jer imam alergiju na ove tide,ariel,neke prirodne sapune...

Ne zezaj da si odatle cak porucivao indijski orah? (pistace vec razumem :p)
I prasak za ves ti se isplatio???

Ne zezaj da si odatle cak porucivao indijski orah? (pistace vec razumem :p)
I prasak za ves ti se isplatio???
Indijski orah sam uzimao onaj Navitas raw cashew i fantazija je,nema ni veze sto se prodaje ovde.A prasak uzimam ovaj
http://www.iherb.com/Nellie-s-All-Natural-Laundry-Soda-1-6-lbs-726-g/38186
Imas dozer unutra koji otprilike kao 1 kasika i stvarno izvuce 50 pranja.Ne znam da li se isplati ako uzimas ovde na nasem trizstu i odgovaraju ti.Ja sam imao problema zbog parfema koji stavljaju u praskove koje mozes da kupis kod nas.

@Bryan Fury: Da ti javim samo rezultat :D Hahaha... ovo je ludilo :D U 13:25 sam poslao mail carinarnici (poslao i par screenshot-ova sa eBay, PayPal i postinog sajta) i pitao "dje ba zap'lo", kad sad vidim na postinom tracking-u:

Kod:
13.03.2014 08:53:11	11003 IZMENIČNA POŠTA	Prispeće	 	 
13.03.2014 11:32:31	11003 IZMENIČNA POŠTA	Za carinu	 	 
19.03.2014 13:48:51	61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD	Otprema

U 13:48 promenise status :laugh: Ybt, kod nas dok se malo ne pogura, nista se ne moze uraditi :)

Ako neko od carinara/postara cita, thnx :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa ne znam, upoređivao sam cene sa pansportom, i isplati se. Whey protein o kome razmišljam je u pansportu 3080, a ovde $23.50 bez poštarine. Ako neko zna gde ima jeftinije kod nas nek mi šibne pp. Znam da se najviše isplate one od po 2kg, al trenutno nisam pri kinti za veliko pakovanje.

Brate $23,50 je nesto tipa 2000 dinara, ne znam koliko komada tih treba da narucis da bi ti se sa postarinom, PDV-om i onih 110 dinara isplatilo znacajnije, jer ovako i nek je sa postarinom $30+PDV $6+ otvaranje/donosenje $1,5, izadnje to taman isto kao ovde!

Brate $23,50 je nesto tipa 2000 dinara, ne znam koliko komada tih treba da narucis da bi ti se sa postarinom, PDV-om i onih 110 dinara isplatilo znacajnije, jer ovako i nek je sa postarinom $30+PDV $6+ otvaranje/donosenje $1,5, izadnje to taman isto kao ovde!
Ne valja ti racunica 2x23,5$ =47-10$popust na prvu kupovinu je 37$+4$ postarina =41$+800din pdv i otvaranje to je opet 2000 din jeftinije od 6160 koliko kostaju 2 pakovanja.

Da li bi mi se isplatilo da uzmem ATH-M30 sa Ebay ili na neki način sa Amazon u odnosu na našu naduvanu cenu?
Nažalost je ispalo da niko ne dolazi odatle u skorije vreme da mi "švercuje".

A jel naplaćuju pdv ako se pošalje preko dhl express ili je izuzetak samo SD?
Do sada nisu otvarali za račune ispod 50€ niti bilo šta dodatno naplaćivali. Za koji dan mi stiže nova ekspres pošiljka sa Ajherba pa ću javiti kakvo je stanje trenutno.

Poslednja izmena:
Ranije sam uzimao ovaj
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Omega-3-Purified-Fish-Oil-Lemon-8-fl-oz-237-ml/4191

a sad sam narucio ovo
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Arctic-D-Cod-Liver-Oil-Orange-8-fl-oz-237-ml/23062

i popizdeo sam kad sam video da su slomili u transportu cep.
Nije ista stvar jer ovi testiraju ulja na teske metale i dioksin i imas tacno oznacen podatak koliko ima EPA a koliko DHA
To svi testiraju i svima pise tacan sastav EPA i DHA.
I preracunao si se. Ovde ti je definitivno jeftinije da uzmes. Npr: http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30043
Ova tvoja flasica sa iherba ima ukupno 52.14g omega 3, a ovaj kod nas ima 200g. Uz to je (ne racunajuci pdv, kao ni popust od 10% koji mozes da ostvaris kod nas) kad preracunas po gramu omega 3 jeftiniji 4,5 puta.
Ako racunas na EPA i DHA, onda bude 42.186g iherb naspram 60g kod nas. I opet (ne racunajuci pdv, kao ni popust od 10% koji mozes da ostvaris kod nas) ispadne 1.67 puta jeftinije kod nas.

Dodaj na tu racunicu PDV i otvaranje paketa (cekanje, isporuku, i lomljenje ne moras) i na kod nas 10% ako uzmes preko 10.000 dinara pa da vidis tek onda koliko bi jeftinije prolazio kod nas :D
Za ulje sigurno...
Jos da se mislim koliko ce da oksidise to ulje od momenta otvaranja flase... umesto ovo u kapsulama... a i lakse se pije ako neko ne voli ukus ribljeg ulja.

Poslednja izmena:
Ne valja ti racunica 2x23,5$ =47-10$popust na prvu kupovinu je 37$+4$ postarina =41$+800din pdv i otvaranje to je opet 2000 din jeftinije od 6160 koliko kostaju 2 pakovanja.
Niti je pansport jedini koji prodaje kod nas, niti je najjeftiniji. A i oni daju popust mislim 10% UVEK (ne samo na prvu kupovinu) ako potrosis X dinara (ne znam koliko je tacno, ne kupujem takve stvari kod njih).

P.S. Ako hocete jeftinije suplemente uzmite u madjarskoj. Nije dzbe jedna od njihovih prodavnica dala celo uputstvo NA SRPSKOM :)
A mozete i preko ovih svercera na KP.

I preracunao si se. Ovde ti je definitivno jeftinije da uzmes. Npr: http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30043
Ova tvoja flasica sa iherba ima ukupno 52.14g omega 3, a ovaj kod nas ima 200g. Uz to je (ne racunajuci pdv, kao ni popust od 10% koji mozes da ostvaris kod nas) kad preracunas po gramu omega 3 jeftiniji 4,5 puta.
Ako racunas na EPA i DHA, onda bude 42.186g iherb naspram 60g kod nas. I opet (ne racunajuci pdv, kao ni popust od 10% koji mozes da ostvaris kod nas) ispadne 1.67 puta jeftinije kod nas.

Dodaj na tu racunicu PDV i otvaranje paketa (cekanje, isporuku, i lomljenje ne moras) i na kod nas 10% ako uzmes preko 10.000 dinara pa da vidis tek onda koliko bi jeftinije prolazio kod nas :D
Za ulje sigurno...
Jos da se mislim koliko ce da oksidise to ulje od momenta otvaranja flase... umesto ovo u kapsulama... a i lakse se pije ako neko ne voli ukus ribljeg ulja.
Pogresio si u matematici ova tvoja bocica ima po kapsuli 300mg EPA+DHA sto je na 200 kapsula 60000mg iliti 60grama a ne 200grama.Ne znam kako si dosao do cifre da ima 52,14g kada je 1725x45=77625mg ili skoro 78grama.(bocica sa prvog linka)Drugo da bi uzeo dnevnu dozu od 1700mg treba ti 6 kapsula a posto svaka sadrzi 20mg vitamina E predoziraces se jer se on ne rastvara u mastima.I na kraju iherb samo distribuira inace firma je nordic naturals i jedna koju ja znam da kontrolisu nezavisne third party laboratorije na koncentraciju teskih metala.

Poslednja izmena:
treba ti 6 kapsula a posto svaka sadrzi 20mg vitamina E predoziraces se jer se on ne rastvara u mastima.
Ispravka, RASTVARA se u mastima, mada si verovatno to hteo reci.
Mislim da previse brines, BTW :)

Do sada nisu otvarali za račune ispod 50€ niti bilo šta dodatno naplaćivali. Za koji dan mi stiže nova ekspres pošiljka sa Ajherba pa ću javiti kakvo je stanje trenutno.
Sa iHerba se uglavnom naplati PDV, ne ocekujte da bude izuzet kao SD. Moze proci bez, ako ih mrzi, ali ne mora. Ako narucujete isto stalno racunajte da nece proci nikada.

Pogresio si u matematici ova tvoja bocica ima po kapsuli 300mg EPA+DHA sto je na 200 kapsula 60000mg iliti 60grama a ne 200grama.Ne znam kako si dosao do cifre da ima 52,14g kada je 1725x45=77625mg ili skoro 78grama.(bocica sa prvog linka)Drugo da bi uzeo dnevnu dozu od 1700mg treba ti 6 kapsula a posto svaka sadrzi 20mg vitamina E predoziraces se jer se on ne rastvara u mastima.I na kraju iherb samo distribuira inace firma je nordic naturals i jedna koju ja znam da kontrolisu nezavisne third party laboratorije na koncentraciju teskih metala.
Deder procitaj jos jednom moj post koji si citirao. Poredio sam omegu 3 koja ide po pakovanju (i to je 50 vs 200g) i poredio sam EPA+DHA (42 vs 60). Gledao sam drugi link.

Ako gledas prvu flasicu opet ce biti samo 82g po flasici nasuprot 200g ukupne omega 3 i opet je visestruko jeftinije kod nas.
EPA+DHA odnos ispadne 66g vs 60g i opet je jeftinije kod nas.

A onda:
1. Se zapitas zasto u bocici od 237g ima samo 82g omege 3. I koji zasto su ubacili ostale masti (medju kojima i zasicene) u kolicini od ostale DVE TRECINE. Znaci u bocici ima 82g omege i 216g ostalih masti
2. Poenta nezavisne kontrole je da bude - nezavisna. Znaci ova firma kontrolise kolicinu metala drugima kao nezavisna, ali kontrolise i sama sebi (to vise nije nezavisno - Kadija te tuzi, kadija ti sudi).
3. Evo godinama uzimam tu kolicinu vitamina E i nema problema :)
Ne znam otkud ti te doze da su neohpodne/potrebne za omegu. A ni ovo za vitamin E.

Nije pogresna, tvoja je, ja sam lepo napisao za komad, i pitao sam koliko to komada treba da naruci da se isplati osetno, jer na 1 pakovanje usteda je mozda flajka Coca-Cole a cekas nekoliko nedelja...

Ma bre, pusti coveka, ako smatra da ce ulji biti OK kad stigne, neka se cima, njegovo je pravo. I da je placebo efekat, dokazano je da ima nesto u placebo efektu, a ne kosta ga novac u ovom slucaju :)

Ma bre, pusti coveka, ako smatra da ce ulji biti OK kad stigne, neka se cima, njegovo je pravo. I da je placebo efekat, dokazano je da ima nesto u placebo efektu, a ne kosta ga novac u ovom slucaju :)
Kakvo ulje to je bio odgovor na pitanje coveku koji hoce da naruci neke proteine da li mu se isplati.Ja sam izracunao da ima ustedu ako uzme 2 kutije,za jednu mu se ne isplati.

Ja sam rekao Lumi da TEBE ostavi na miru da kupujes to Nordic ulje ;)
Mada vidim da je u pitanju protein, a da je neko drugi pricao za ulje - isto vazi ;)

Poslednja izmena:
@AmilDinsio

Ne znam koliko si upucen ali mozes da pogledas i NOW Foods omega 3 to je firma sa najvecim renomeom u suplement industriji.

Za ulje sigurno...
Malo si se ti preracunao, Now foods omega3, 200 kapsula ista koncentracija kao the omega kosta 10$ po bocici, jeftinije ispadne sve i da samo jednu porucis

Malo ti nisi citao :)
Uporedjivao sam sa onim sto je covek dao link.
Na telefonu sam pa ne mogu da pretrazuje. Ali proveri da li si iracunao isporuku i PDV za iherb. A tu je i pomenuti popust kod nas.

Ma bre ljudi, nijanse su u pitanju... gubite vreme za toliko sitne detalje (mislim da ne postoji nesto gde je manja realna razlika nego u Omega3 kapsulama).

Ukratko za sve suplemente osim proteina i suplemenata tezih od 2kg se itekako isplati narucivati online.

Koliko brzo se refund pojavi na kartici,odnosno koliko to brzo banka Intesa proknjizi i pare postanu dostupne za neku novu kupovinu,neka iskustva.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno