Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Javi sta je na kraju bilo :)

Evo, javljam. Stiglo mi je pismo iz carine gde pise da su uvazili moju molbu, da ce nova osnovica za carinjenje biti 53 evra, koliko sam i platio jaknu. Sada samo treba sacekati; vidim da postoji neki rok od 15 dana za zalbu sto je nebulozno buduci da mi je usvojena molba, ali OK- vazno je da je ona glupost od 130000din ponistena. Valjda nece mnogo da se kilave.:banana:

Poslednja izmena:
Danas mi stigla posiljka od 01.10.2013, vidim da je primljena u njihovu postu 05.10.2013, ovo je apsolutni pobednik sto se kasnjenja tice, 5 ipo meseci putovalo :)

Znala carina da ti nece tre ati ove zime;)

Odlično!

Meni stigla neka sitnica plaćena 2€, retardirani Kinez napisao vrednost 7$ i naplaćen mi pdv na tu vrednost. Iskustvo bazirano na nekoliko slučajeva mi govori da u niškoj carinarnici prihvataju šta Kinez napiše, bar za ove jeftine stvari.

Danas mi stigla dva paketa sa iherba i na oba naplacen pdv.Sa jednim sam imao problem jer je pukao zatvarac od staklene flasice(prepolovio se na pola) ribljeg ulja iako je bila zasticena pucketavom folijom i razlilo se po jednom delu paketa.Da li je neko reklamirao kod iherb-a osteceni proizvod?Da li hoce da refundiraju,poslao sam im slike bocice.

Hoce. I meni se bas u zadnjem paketu slomila staklena casa (promo neki difuser za caj - izgledao cool, nista dodatno shipping pa sam uzeo).
Traze snimak da se vidi kako izgleda i refundiraju ti vrednost ostecenog proizvoda na karticu.

Ja ne znam, jos uvek nisam porucivao tako nesto :)

Uvazili su mi molbu, stigla je jakna; ovaj put pravilno ocarinjena. Heh, kada sam otvorio kartonsku kutiju, imao sam sta da vidim- jakna izguzvana, divljacki ugurana kroz uzak prorez, van najlona, etikete pocepane.. i jos su tu dodatnu 'uslugu' otvaranja naplatili 60 dinara.

Sve u svemu, jakna je odlicna, kupljena neverovatno povoljno (289 funti originalna cena, a platio na rasprodaji 53 evra + 2000 dazbine), tako da je to mala uteha za ovo maltretiranje.:D

Hvala svima na pomoci. Neki saveti ovde su mi itekako koristili kao putokaz sta da radim.:wave:

Meni jedan paket treba da stigne. Na postinom "statusu posiljke" stoji jos od 13. marta:

Kod:
13.03.2014 08:53:11	11003 IZMENIČNA POŠTA	Prispeće	 	 
13.03.2014 11:32:31	11003 IZMENIČNA POŠTA	Za carinu

Danas je 19. i nema nikakve promene statusa. Jel imao neko ovakav slucaj, da mu paket stoji nedelju dana na carini bez promene statusa?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hteo bih da naručim proteine iz iherba, jel oni prolaze na carini? I vidim da ima dhl express $25 poštarina i dhl priority mail $4. Jel naručivao neko preko ovog priority? Jel to na kraju kod nas donosi pošta ili dhl? Ne sviđa mi se baš što se ne dobije tracking i što piše da je non refundable, al je ipak velika razlika u ceni u shippingu.

Meni jedan paket treba da stigne. Na postinom "statusu posiljke" stoji jos od 13. marta:

Kod:
13.03.2014 08:53:11	11003 IZMENIČNA POŠTA	Prispeće	 	 
13.03.2014 11:32:31	11003 IZMENIČNA POŠTA	Za carinu

Danas je 19. i nema nikakve promene statusa. Jel imao neko ovakav slucaj, da mu paket stoji nedelju dana na carini bez promene statusa?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Meni je stajao oko mesec dana. Na kraju sam im poslao mejl da pitam šta se dešava i onda mi odgovore da čekaju da im pošaljem fakturu (naravno da me niko nije obavestio da se to čeka) :d

Jedna devojka narucivala za Crnu Goru (ali vecu kolicinu da joj se isplati)jer ne ide dhl priority mail tamo i stiglo joj za 6 dana.Ja sam uvek narucivao preko ovog sirotinjskog dhl-a i uvek je stizalo ali par puta je bilo po skoro mesec dana cekanja(najcesce 15-20 dana).Sto se tice proteina ako kupujes do 3 bocice ne bi trebalo da prave problem na carini jer je za licnu upotrebu.Ako narucujes prvi put evo ti kod FJN985 ukucas kad napravis porudzbinu i imas popust od 5$ na porudzbinu iznad 20$ ili 10$ na porudzbinu iznad 40$.

Meni je stajao oko mesec dana. Na kraju sam im poslao mejl da pitam šta se dešava i onda mi odgovore da čekaju da im pošaljem fakturu (naravno da me niko nije obavestio da se to čeka) :d

Ajao kakvi... ... ... ne znam kako da ih nazovem :lupko: Vazno da ti nisu vratili posiljku nazad... mislim, to bi tek bilo jezivo. Jel mi mozes plz napisati njihovu adresu na koju si im slao mail?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Sta ovo znaci :)

9suV9B7.jpg

R7LsmKC.jpg

Opa bice zanimljivo , naocare od 10 usd

Poslednja izmena od urednika:
Hteo bih da naručim proteine iz iherba, jel oni prolaze na carini? I vidim da ima dhl express $25 poštarina i dhl priority mail $4. Jel naručivao neko preko ovog priority? Jel to na kraju kod nas donosi pošta ili dhl? Ne sviđa mi se baš što se ne dobije tracking i što piše da je non refundable, al je ipak velika razlika u ceni u shippingu.

Ne porucuj. Nije problem da prodje carina, ali dodace ti barem PDV, i mislim da ti je isplativije kod nas da uzmes onda. iHerb nema bas neke dobre cene za whey - a i nema neki izbor :(

Jedna devojka narucivala za Crnu Goru (ali vecu kolicinu da joj se isplati)jer ne ide dhl priority mail tamo i stiglo joj za 6 dana.Ja sam uvek narucivao preko ovog sirotinjskog dhl-a i uvek je stizalo ali par puta je bilo po skoro mesec dana cekanja(najcesce 15-20 dana).Sto se tice proteina ako kupujes do 3 bocice ne bi trebalo da prave problem na carini jer je za licnu upotrebu.Ako narucujes prvi put evo ti kod FJN985 ukucas kad napravis porudzbinu i imas popust od 5$ na porudzbinu iznad 20$ ili 10$ na porudzbinu iznad 40$.

Barem budi ljubazan i reci da je ovo kod preko koga i ti zaradjujes ;)

BTW, evo i mog promo koda, vama 5$ popust, a posle i ja zaradjujem :D DEJ294

Pa ne znam, upoređivao sam cene sa pansportom, i isplati se. Whey protein o kome razmišljam je u pansportu 3080, a ovde $23.50 bez poštarine. Ako neko zna gde ima jeftinije kod nas nek mi šibne pp. Znam da se najviše isplate one od po 2kg, al trenutno nisam pri kinti za veliko pakovanje.
A jel naplaćuju pdv ako se pošalje preko dhl express ili je izuzetak samo SD?

Edit: na ovom iherbu ima baš svašta. Ko je naručivao mogao bi da kaže šta je uzimao i koliko je dobro, drugim rečima, šta se isplati uzeti?

Poslednja izmena:
Pa ne znam, upoređivao sam cene sa pansportom, i isplati se. Whey protein o kome razmišljam je u pansportu 3080, a ovde $23.50 bez poštarine. Ako neko zna gde ima jeftinije kod nas nek mi šibne pp. Znam da se najviše isplate one od po 2kg, al trenutno nisam pri kinti za veliko pakovanje.
A jel naplaćuju pdv ako se pošalje preko dhl express ili je izuzetak samo SD?

Edit: na ovom iherbu ima baš svašta. Ko je naručivao mogao bi da kaže šta je uzimao i koliko je dobro, drugim rečima, šta se isplati uzeti?
Ja sam uzimao svasta nesto secer od *****a,indijski orah,pistaci,zeleni i oolong caj,kakao ne alaklizirani za sejkove,chia semenke,semenke od konoplje,omega 3,prasak za ves bez mirisa jer imam alergiju na ove tide,ariel,neke prirodne sapune...

Koja god da je firma ista je stvar...
Daj link da vidim kolika je kolicina i cena :)
Ranije sam uzimao ovaj
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Omega-3-Purified-Fish-Oil-Lemon-8-fl-oz-237-ml/4191

a sad sam narucio ovo
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Arctic-D-Cod-Liver-Oil-Orange-8-fl-oz-237-ml/23062

i popizdeo sam kad sam video da su slomili u transportu cep.
Nije ista stvar jer ovi testiraju ulja na teske metale i dioksin i imas tacno oznacen podatak koliko ima EPA a koliko DHA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno