Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce je da su ovi iz GPC-a poslali nazad za Aerodrom. Ali koliko vidim, ovi sa Aerodroma su napisali da to opet ide na carinu. Pozovi jedne ili druge telefonom, mozda bolje Aerodrom , pa pitaj sta se desava.

Sad razmišljam, treba paket da ide za Novi Sad, a poslat je na GPC Beograd, očigledno da je njihova greška jer sam za svaki do sad imao da je sa 11003 išlo na 62200 Carina GPC Novi Sad. Samo ne znam što bi ga vraćali na aerodrom umesto da ga je GPC Beograd prosledio na GPC Novi Sad?

PS, ima li neko broj telefona te izmenične pošte na aerodromu? Na sajtu pošte taj poštanski broj ne postoji?!

Kao rade u vise smena, spori su katastrofa, samo da prodje kineska ng pa kad krene poplava posiljki iz kine :D

Stigla mi danas posiljka sa EKwater , kupio sam neki mali rezervoar cena mu je 9,12e plus shipping 5,80e sve skupa 14,92e . Pdv je naplacen na cifru od 9,12e tako da je izaslo 211 pdv-a i postar doneo sve skupa 300 i kusur dinara .

Jel onaj telefon sto nisi podigao ??

Ako je to izgleda, ne bih da ulazim u neke polemike, ali da ona prica o besplatnoj zalbi vise " ne drzi vodu " . Nego ako hoces zalbu, plati pa klati.

Šta lupaš? Otkud ti to da nisam platio taksu za žalbu?
Ko je rekao da je besplatna žalba? Ja sam platio taksu od 420 din. I poslao zajedno sa uplatnicom sve ostale dokaze.. Ispoštovao sam proceduru čitavu. Ali neko je zeznuo stvar opasno.

Poslednja izmena:
Da li ovo znaci da je paket u NS na carini ?
16.01.2014 12:07:00 CN - 100614
17.01.2014 14:18:00 CN - CNBJSA Otprema
29.01.2014 15:06:34 11003 IZMENIÈNA POŠTA Prispeæe
29.01.2014 16:00:52 11003 IZMENIÈNA POŠTA Za carinu
30.01.2014 09:05:58 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema
30.01.2014 14:14:34 21200 PC Novi Sad - 21200 PC Novi Sad Otprema

jeste i sad verovatno ceka carinjenje...

Šta lupaš? Otkud ti to da nisam platio taksu za žalbu?
Ko je rekao da je besplatna žalba? Ja sam platio taksu od 420 din. I poslao zajedno sa uplatnicom sve ostale dokaze.. Ispoštovao sam proceduru čitavu. Ali neko je zeznuo stvar opasno.

Lepo sam rekao da Necu u polemike, a posebno sa LAZNIM NEWCOMERIMA kao sto si ti, sa onima koji se Lazno predstavljaju.

Juce si se registrovao a znas o carini vise nego 90 % foruma. KOji je tvoj stari nalog ?? Mrznju koju ispoljavas ne treba ni komentarisati , jer to govori o tebi , a ne o meni. Samo kod tebe sve je Lazno , pa i ti komentari i uvrede koje prosipas, Nista ti se ne moze verovati. Ako lazes da si Newcomer , kako ostalo da ti se veruje.

Da li ovo znaci da je paket u NS na carini ?
16.01.2014 12:07:00 CN - 100614
17.01.2014 14:18:00 CN - CNBJSA Otprema
29.01.2014 15:06:34 11003 IZMENIÈNA POŠTA Prispeæe
29.01.2014 16:00:52 11003 IZMENIÈNA POŠTA Za carinu
30.01.2014 09:05:58 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema
30.01.2014 14:14:34 21200 PC Novi Sad - 21200 PC Novi Sad Otprema

Za NS ovo znaci da je proslo carinu (ije ovo BG gde je otprema svaki dan u krug) i da ti sutra stize na kucnu adresu ako post express/posta ne zakazu :)

Lepo sam rekao da Necu u polemike, a posebno sa LAZNIM NEWCOMERIMA kao sto si ti, sa onima koji se Lazno predstavljaju.

Juce si se registrovao a znas o carini vise nego 90 % foruma. KOji je tvoj stari nalog ?? Mrznju koju ispoljavas ne treba ni komentarisati , jer to govori o tebi , a ne o meni. Samo kod tebe sve je Lazno , pa i ti komentari i uvrede koje prosipas, Nista ti se ne moze verovati. Ako lazes da si Newcomer , kako ostalo da ti se veruje.

Neću ni ja polemike... Ali to sto si stari član ne daje ti pravo da pametujes mnogo! Lepo sam rekao da sam sve poslao sa uplatnicom. A to što si ti shvatio drugačije to je tvoj problem.
I još tvoje IRONICNO "plati pa klati".. Nekoliko godina naručujem, i smatram da imam dovoljno iskustva. I želim da pomognem članovima foruma. Ako sam se sad registrovao na forumu ne znači da sam početnik ili lažni član.

Poslednja izmena:
@errorr
Cim za BG im treba 5-8 dana da ocarine, znaci da rade ko TVOROVI da namerno zabusavaju i gomilaju pakete, nije ni cudo sto su vratili za kinu, tvoju zalbu kad nadju proce 2 nedelje od vracanja paketa za kinu, i pojeo vuk magarca... srbistan, nista novo nazalost

Ali pazi, sve spakovano zajedno sa paketom. I sve otišlo tako nazad. I još kad sam zvao carinu, pitam ako podnesem žalbu. jel može paket da ode u međuvremenu nazad. Oni kao ne, nema šanse :)

Aha ti si to dobio pa odbio, znaci nisu ga ni ponovo otvorili i proverili, vec odma nazad..

Ja sam samo dva puta slao racune jer su zahtevali pre isporuke pa nisam imao problema, a ono sto su procenili da nije za mene ili da je zabranjeno za uvozi to su u roku od 24h vratili nazad za kinu... bez obavestenja
Ovo sto mi je precenjeno za 50% od cene sam progutao, bolje to nego da placam takse jer je cena robe bila smesna

Ukratko..paket vrenosti 50 evra.Carinik je normalno stavio vecu cenu vise nego duplo.. trebalo je da platim carinu i pdv preko 4000 din. Nisam prihvatio paket. Postar ga vratio u posti i u medjuvremenu sam sve papire skupio i platio taksu.To sam predao na salteru,i stavili su sve to zajedno sa paketom. I rekao sam da salju na ponovno carinjenje.A oni su greskom poslali na aerodrom, odnosno nazad za Kinu.

Ukratko..paket vrenosti 50 evra.Carinik je normalno stavio vecu cenu vise nego duplo.. trebalo je da platim carinu i pdv preko 4000 din. Nisam prihvatio paket. Postar ga vratio u posti i u medjuvremenu sam sve papire skupio i platio taksu.To sam predao na salteru,i stavili su sve to zajedno sa paketom. I rekao sam da salju na ponovno carinjenje.A oni su greskom poslali na aerodrom, odnosno nazad za Kinu.

Posta je to morala da vrati na carinu prvo, oni su tamo trebali da vide da su dostavljeni dodatni papiri, zalba, itd a da ga ponovo carine.... ali verovatno su sve te posiljke po defaultu djuture poslane nazad na aerodrom, mozda neko tamo besni zbog veceg broja posiljki i namerno pravi gluposti (ne bi me cudilo..... da se inate)

To je bagra koja je navikla 50 godina da neradi nista i prima platu, a sad od pojave paypla-a imaju 10x vise posla, mozda i 50x
Najgore sto su tamo problematicni carinici po kazni, navikli su na prelazima da kradu sakom i kapom i izivljavaju se, ovde tesko da mogu ista da ukradu i ako ukradu to je za njih NISTA, jer su navikli da kradu na krupno, avione i jahte na godisnjem nivou (po smeni bar 1000e minimum cisto njima u glavnu kasu i po 10000e!!)

Poslednja izmena:
Ja narucujem od 2011 godine. Znam kao ti sto kazes,desilo mi se par puta da mi traze sa carine(dok je paket kod njih), dokaz o vrednosti robe. Tako treba da rade i sad,ali zbog prevelike guzve od toga nema nista. I sve je prolazilo bez ikakvih problema. Ovo sada je blagi uzas,ubedjen sam da namerno lupaju minimum duplo vece cene proizvoda.Bas iz tog razloga da bi ljudi odustali od kupovine.Da ne naplacuju nista pa da ih covek razume. Ali naucili ljudi da rade po pola sata dnevno, pa se da izivljavaju,jer im tako zakon dozvoljava.

Vidi taj tvoj Drski, Ulicarski nastup , kao sto sam i napisao govori o tebi , a ne o meni.

Verovao ti ili ne , ne verujem da je iko u stanju da zapamti sta pise u svakom postu. Tako da se moj post odnosio konkretno na tebe samo oko pitanja da li je to slucaj sa telefonom. I nista vise.

Ostalo je bilo namenjeno svim zainteresovanima , jer idu na forumu dve price. Jedna da postoji , besplatna zalba, u sta sam oduvek sumnjao, i druga da zalba mora da se plati.

Jedino sto ti mogu reci u vezi sa prvom recenicom je da se ne moze pomamtiti sta je ko sve pisao, ko je platio zalbu , ko nije itd.

A ako je tebe Carina Zeznula, a ti kad si tako hrabar i pametan, nazovi Carinika pa se njemu istresaj , a ne meni ovde na forumu, da meni licno. Ili se Istresaj svojim Roditeljima koji su te tako lepo vaspitali, samo meni neces .

Poslednja izmena:
Ja koliko znam molbe se ne naplacuju ako mozes da pises molbu, logicno bi bilo da moze, zalbe se placaju... pitanje da li iko zna tacno da li mozes da priloziz molbu uz pogresno carinjenje a ne zalbu....

Vidi taj tvoj Drski, Ulicarski nastup , kao sto sam i napisao govori o tebi , a ne o meni.

Verovao ti ili ne , ne verujem da je iko u stanju da zapamti sta pise u svakom postu. Tako da se moj post odnosio konkretno na tebe samo oko pitanja da li je to slucaj sa telefonom. I nista vise.

Ostalo je bilo namenjeno svim zainteresovanima , jer idu na forumu dve price. Jedna da postoji , besplatna zalba, u sta sam oduvek sumnjao, i druga da zalba mora da se plati.

Jedino sto ti mogu reci u vezi sa prvom recenicom je da se ne moze pomamtiti sta je ko sve pisao, ko je platio zalbu , ko nije itd.

A ako je tebe Carina Zeznula, a ti kad si tako hrabar i pametan, nazovi Carinika pa se njemu istresaj , a ne meni ovde na forumu, da meni licno. Ili se Istresaj svojim Roditeljima koji su te tako lepo vaspitali, samo meni neces .

Ne vadi se ... Ne mogu da te citiram sad. To što slabo kapiraš to je samo tvoj problem . Ako misliš da imaš neki autoritet "kao stari iskusni clan" kod mene ga nemaš sigurno. Što se tiče naručivanja, i carine mogu da ti predajem. Nisi vredan dalje rasprave... Nisam ovde došao da se raspravljam ni sa tobom niti sa bilo kim.

Ja koliko znam molbe se ne naplacuju ako mozes da pises molbu, logicno bi bilo da moze, zalbe se placaju... pitanje da li iko zna tacno da li mozes da priloziz molbu uz pogresno carinjenje a ne zalbu....

Željko, plaća se sve u ovoj našoj državi. Bez plaćene takse neće ništa da gledaju. Niti zalbu, molbu, pohvalu...

Samo da proverim. Do nedavno je bila priča da ako se odbije pošiljka kada čika poštar donese da se vraca na carinjenje za dž, to znači više ne važi?
Ako mi se ne sviđa cena, onda vraćam pošiljku ali sa 400din ili moram posebno ići uplatiti i cimati se?

Ako je ocarinjen na veću sumu koja ti ne odgovara. Ne uzimaš paket, poštar paket vraća u poštu. I dok je u pošti, znači 2 dana imaš foru da prikupis podatke kao dokaze o pravoj ceni proizvoda. Uplatis taksu za žalbu 420 din., napišeš žalbu, izvod iz banke, skeniran ekran na sajtu gde se vidi cena proizvoda i koliko je plaćen. Sve to predajes dok je paket u pošti. I naglasis da hoces da se žališ, i da ga vrate ponovo na carinjenje. I posle čekaš do 30 dana. Ja sam to sve tako uradio, ali neko je pogrešio i paket umesto na ponovno carinjenje poslali nazad za Kinu. Tako da i u tom slučaju može da dođe do komplikacija.

Poslednja izmena:
@ errorr

Ti si se dovoljno pokazao ko si i sta si. Kakvo pravdanje ?? Nesto si sanjao.

Kao i to tvoje pozivanje na nekakav staz ??? Ja se ne pozivam, na to nego je to jos jedna tvoja Izmisljotina. Vidi se iz Aviona da si Lazni Pocetnik , ko zna zbog cega si registrovao novi nalog. Na starom si mozda kaznjen, ili onaj na primer sto je svima obecao Pusenje, otkud ja znam. I to ti i ne osporavam, niti kazem da Lazni pocetnik ili pravi ima neka manja prava i slicno.

Sve je to plod tvoje maste, kojom upravo ti Opravdavas Izlive Besa upucene ne pogresnu adresu. Nisam ti ja Carinik, niti imam ikakve veze sa tvojim paketom. Eno ti Carina, pa njima prodaji te mangupske fore, a ne meni.

Poslednja izmena:
Dokle bre ta rasprava ekskulirajte malo ;)

@ errorr

Ti si se dovoljno pokazao ko si i sta si. Kakvo pravdanje ?? Nesto si sanjao.

Kao i to tvoje pozivanje na nekakav staz ??? Ja se ne pozivam, na to nego je to jos jedna tvoja Izmisljotina. Vidi se iz Aviona da si Lazni Pocetnik , ko zna zbog cega si registrovao novi nalog. Na starom si mozda kaznjen, ili onaj na primer sto je svima obecao Pusenje, otkud ja znam. I to ti i ne osporavam, niti kazem da Lazni pocetnik ili pravi ima neka manja prava i slicno.

Sve je to plod tvoje maste, kojom upravo ti Opravdavas Izlive Besa upucene ne pogresnu adresu. Nisam ti ja Carinik, niti imam ikakve veze sa tvojim paketom. Eno ti Carina, pa njima prodaji te mangupske fore, a ne meni.
Ha ha kako je neko ljubomoran. Početnik na ovom forumu jesam, ali u naručivanju nisam, i kao što rekoh mogu da ti predajem. A to što kao početnik na ovom forumu imam više znanja od tebe, nije razlog da me napadaš da sam lažni član.

Poslednja izmena:
Sto je najgore ja ne mogu da skontam gde je i zbog cega pocela rasprava, sve mi se cini da je oko neke gluposti...

Ma... Btw Zeljko bio si u pravu za moju posiljku :D . Malo pre dosao cika postar ;)

Sto je najgore ja ne mogu da skontam gde je i zbog cega pocela rasprava, sve mi se cini da je oko neke gluposti...

Krenula je od njegovog ironičnog odgovora "plati pa klati" iako sam sve lepo rekao. Našta sam mu rekao da ne lupa. E onda je krenuo napad, da sam stari član pod lažnim imenom. Jer je nemoguće da se novi član razume bolje od "iskusnog" člana kakav je dotični.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno