Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo ste preterali :smoke:

http://www.hongkongpost.hk/eng/publications/news/2014/20140124a/index.htm

Praznik je nekoliko dana . DX pise da nece raditi bas kao i HK posta, a do 7 . smanjenim kapacitetom.
A evo saopstenje i sa Tinija na primer, oni malo drugacije praznuju.

http://www.tinydeal.com/holiday-notice-si-1387.html?dp=L01387&px=j86z

Ja nisam preterao postavio sam info sa ALIja jer samo tamo kupujem i vecina od onih kojih ja kupujem ne salju pakete od onog datuma koji sam naveo, nemam sta ja da preterujem, meni se vise isplati da mi odmah posalju.
A ti si postavio sa TD i HK poste, pa moze posta da radi, ALI ako prodavac ne radi ne salje tog ili tih dana moze ona da radi koliko hoce.
Nista nisi ukapirao, ali...

Neko je pominjao nešto ovako ali sad ne mogu da nađem.
2014-01-17 18:28, CN - CNBJSA, Otprema
2014-01-10 15:17, CN - 518103
Naručio dve futrole od dva različita prodavca sa alija. Ova se prvo pojavila, ali je ona druga već stigla (preko Hongkonga i imala je za mene uobičajeno praćenje, tj od kako je ušla u Srbiju).
Je l ova još nije ni krenula?

ja sam objasnjavao sta je to CNBJSA imas par stranica unazad pa procitaj i bice ti jasno.

Sta je to "shipping insurance"?
Jel to tracking number ili...

Hteo sam da narucim nesto sa ovog sajta i vidim da mi je ponudio ovo kao dodatnu opciju: http://www.orbitnutrition.com/cart/shipping-insurance.html

I da li ste imali iskustva sa ovim nacinima isporuke: http://www.orbitnutrition.com/cart/shipping-and-returns.html
Narucio bih proizvod koji je 200g malih dimenzija, a hteo bih da stigne sto pre (ali da me ne kosta kao djavola kajgana...). Pa mi treba savet :)

Edit:
I sta stavljate pod "State/Province" ako se radi o Beogradu?
Od podatak ima ovo:
City:
Country:
State/province:
Zip/postal code:

Ajde za grad i zemlju znam, zip/postal code bi trebalo da je 11000? Ili se mozda pise u nekom drugom formatu?
I sta staviti za "State/province" jer je to obavezno polje? Beograd, Serbia ili nesto trece...

Poslednja izmena:
Insurance, valjda osiguranje, uglavnom sa tom opcijom slanja skuplje izadje.

Sta je to "shipping insurance"?
Jel to tracking number ili...

Hteo sam da narucim nesto sa ovog sajta i vidim da mi je ponudio ovo kao dodatnu opciju: http://www.orbitnutrition.com/cart/shipping-insurance.html

I da li ste imali iskustva sa ovim nacinima isporuke: http://www.orbitnutrition.com/cart/shipping-and-returns.html
Narucio bih proizvod koji je 200g malih dimenzija, a hteo bih da stigne sto pre (ali da me ne kosta kao djavola kajgana...). Pa mi treba savet :)

Edit:
I sta stavljate pod "State/Province" ako se radi o Beogradu?
Od podatak ima ovo:
City:
Country:
State/province:
Zip/postal code:

Ajde za grad i zemlju znam, zip/postal code bi trebalo da je 11000? Ili se mozda pise u nekom drugom formatu?
I sta staviti za "State/province" jer je to obavezno polje? Beograd, Serbia ili nesto trece...

To i je osigurana pošiljka, osiguranje pošiljke se plaća dodatno. A sto se tice slanja.
Moja preporuka da izabereš prioritetnu poštu. Pošto vidim da nude 3 načina. State:Serbia, zip 11000.
E sad kad se naručuju medikamenti može da bude problema na carini, zbog tih dozvola i raznih atesta. Ali ne bi trebalo da prave pitanje. U svakom slučaju ti preporučujem to osiguranje pošiljke i prioritetno slanje.

Poslednja izmena:
@errorr
Hvala na brzom odgovoru.
To je suplement, ali znam da na carini bas i ne prave razliku :( Hteo sam da probam, pa valjda prodje.

Trebalo bi da prođe. U svakom slučaju ako ne prodje, vratiće ti novac ako osiguras pošiljku. Ali 99% prolazi..

@dusman13
Hvala. Stići će valjda jednog dana. Od sad naručujem ili preko sg ili preko hk.

Nesto im izgleda ne radi kako treba na sajtu, jer sam se lepo registrovao na Srbiju (shipping i billing adrese) ali kada stavim proizvod u korpu i idem na "get rates" pise mi:
Sorry, it seems that we have no shipping options available for your location.
Please check your shipping address and contact us if everything is okay. We'll see what we can do about it

Kontaktirao sam ih pa cemo videti sta ce biti.

A probao sam i na drugom sajtu da se registrujem (za isti proizvod) ali nemaju Srbiju. Poslao sam im mail da pitam kako/da li mogu da narucim na Srbiju i oni mi odgovorili:
I believe Montenegro is the one you would choose
Ja im onda rekoh da nije ista zemlja, da se granice... a oni mi odgovorili:
We have two other customers that do it. Just put in the notes your full address and we will use that to ship it rather than the country selection on the site. For some reason your country isn’t an option on the list
Da li ce ovo da prodje ili da ne rizikujem?

Pa napisali su ti da uradis tako da bi ti poslali, ne bi valjalo da nisi odgovore dobio odmah.

Mislim da hoce da ti kazu da primenis onu foru kao sto rade sa Sportsdirect i slicnim sajtovima da bi ih izasla jeftinija postarina, zemlja Hrvatska ali prava adresa i naravno grad/varos/selo u Srbiji, pa to ovi proslede, tako ce i brdjani tebi...

Kad staviš proizvod u korpu, i kad popunis sve podatke. Da li na kraju ima opcija napomene? Ako ima onda napisi tvoju pravu adresu i reci na toj adresi da šalju. I neće biti problema! P. S. Lomnica-city Ne prolazi to tako kao na sportdirectu. Jer se ovde ne radi o brzoj pošti tj. DHL-u.

Kad staviš proizvod u korpu, i kad popunis sve podatke. Da li na kraju ima opcija napomene? Ako ima onda napisi tvoju pravu adresu i reci na toj adresi da šalju. I neće biti problema! P. S. Lomnica-city Ne prolazi to tako kao na sportdirectu. Jer se ovde ne radi o brzoj pošti tj. DHL-u.
Nasao sam jos jedan sajt, koji sigurno salje, pa jos uvek vagam...
Ali na njemu mi je nesto skupa isporuka. Da li je ovo normalno za proizvod koji je u maloj kutijici zapremine 180ml:
capture-nemanja.jpg

I ako je ovo normalno, sta onda da odaberem da dodje relativno brzo?
A evo sta kazu za tu, kako sam razumeo, njihovu povoljniju "Nutriverse" isporuku: http://www.nutri-verse.com/international-shipping/

Prilozi

• capture-nemanja.jpg
    capture-nemanja.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
Nasao sam jos jedan sajt, koji sigurno salje, pa jos uvek vagam...
Ali na njemu mi je nesto skupa isporuka. Da li je ovo normalno za proizvod koji je u maloj kutijici zapremine 180ml:

Normalno je, ako ti nije bitno praćenje pošiljke odaberi najjeftiniji USPS, ako ćeš i praćenje/tracking onda USPS Priority ili Express Mail (ovaj drugi bi morao imati i neko osiguranje mislim). :)

Bitna mi je brzina kojom ce da stigne, a pracenje i ne toliko.
Koliko se u proseku ceka za ove opcije?

Bitna mi je brzina kojom ce da stigne, a pracenje i ne toliko.
Koliko se u proseku ceka za ove opcije?

Šta znam, ne može ti niko garantovati da će biti za tačno X ili XX dana. Nemam prevelikog iskustva, ali par paketa koje sam naručio sa USPS Express Mail su stigli za oko 10-14 dana, jedan je čak bio poslat u sredu i stigao u utorak :) Sve zavisi šta naručuješ i koliko ti je bitno... verovatno da nema puno smisla plaćati 50$ poštarine ako sama narudžbina ne vredi toliko.

Imam problemcic.
Iz Ns sam otisao prosli ponedeljak i bas sam ocekivao paket iz Kine. Sad sam dosao i nasao papiric u sandučetu od 20.01 i rok 5 dana da odem po paket. Da li je neko imao ovakvu situaciju posto je sutra 27. 01? :/

Brine me sto ta posta radi i subotom pa ne znam da li se racuna. Svakako cu ujutru tamo pa cu videti. Nadam se da nisu bas azurni kada vracaju posiljke.

Ne bi trebalo , broji se od pon-pet uglavnom, to su radni dani.

Ne bi trebalo , broji se od pon-pet uglavnom, to su radni dani.

Čak i ako se samo tako broji, opet je prošlo 5 dana, jedino ako nisu bili ažurni da vrate nazad. Meni je tako jedan paket "otišao" iz pošte, ali pošto je bila mala vrednost nisam ni pokušavao da ga nađem... i posle nekih tri-četiri nedelje mi opet doneo poštar; gde je bio tokom tog vremena, bog zna :d

Pa 20.01 je bio pon, trebalo bi od sledeceg radnog dana da se broje dani, ponedeljak ispada peti.

Brine me sto ta posta radi i subotom pa ne znam da li se racuna. Svakako cu ujutru tamo pa cu videti. Nadam se da nisu bas azurni kada vracaju posiljke.

Računa se i subota, meni se to jednom desilo, stiglo na dan kada sam putovala, isto stiglo u ponedeljak i ja u sledeći pon otišla da preuzmem, ali su oni već u subotu poslali nazad. Poslali me odmah u Savsku (zgrada uprave carine ili šta već, ti vidi gde je to kod vas u NS) i sva sreća još uvek nije poletelo nazad za UK, pa se neka fina gospođa iscimala zvala aerodrom i vratili mi za par dana (pošto su oni vratili na carinu kao da je tek pristiglo, pa ovo prošlo po 2. put proceduru provere koliko sam razumela, mada začudo, nisu mi naplatili duplo otvaranje).
U svakom slučaju, najverovatnije je poslato na vracanje, ali ti pojuri ujutro pa ce te oni uputiti gde treba da juris paket ako nije napustio zemlju.

Odmah rano ujutro idi da preuzmes, cim se otvori posta. Imao sam istu situaciju, dosao sam u ponedeljak u 8 i vec su ga spakovali za nazad da posalju ali su mi dali.

Hvala na savetima. Idem na spavanje pa cu se nacrtati tamo ujutru u 8 pa se nadam da cu ga naci ;)

Evo me ispred poste. Posiljka bila na radnom stolu odma kod šaltera i čekala da se vrati za Kinu. Kaze sluzbenica minuti su u pitanju :)
Tako da ko ima slican problem najbolje je odmah na otvaranje poste pa ce uhvatiti posiljku. Na moje iznenadjenje nije mi nista naplaceno. Futrola, folija i olovcica za tablet :)

"Propasce" drzava radi tog "kriminalno neodgovornog" nenaplacivanja pdv na "toliku robu" sto su ti pustili da za dzaba prodje ... :D
:wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno