Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda se bavi nekom mafijom... Mafijas.

Sta mufljuz, bre... "to je nas drug" :D

Meni danas rekli da su upravo stigli do paketa od 10. i da ocekujem da ce biti u najblizoj posti za dan, dva... Mada, i da sam im rekla neki drugi datum verovatno bi rekli da su stigli bas do tog datuma :d

Meni danas rekli da su upravo stigli do paketa od 10. i da ocekujem da ce biti u najblizoj posti za dan, dva... Mada, i da sam im rekla neki drugi datum verovatno bi rekli da su stigli bas do tog datuma :d

Koga ste kontaktirali? Carinu ili postu? Ja sam zvao postu ali oni mogu da vide koliko i mi sa onim brojem za pracenje..
Danas ponovo 6 dan. GPC Beograd od 15-tog samo ponavljaju..Haos

Carinu, ali ni oni nisu trazili paket po sistemu or something, samo su rekli da rasciscavaju guzvu od nove godine i da su sad stigli do paketa kojji su stigli 10. januara.

Aha..Nemam pojma dal da zovem... Bar da malo vrsim pritisak ako nista drugo :) Sto je mnogo mnogo je, duplo vise zadrzavanje na carini nego na putu do carine. ako su stigli do 10-tog. Meni stize za nedelju dana :-D

Šta treba sada da uradim pošto je Evica odlučila da moj paket vrati nazada za Kinu :-( ?
Kupljeno 28. 11 . na Ebay-u za par dana mi ističe onih dva meseca za kontakt i ostalo, a ona će tek 6. februra da ga vrati .
Da li da otvaram Case da vraćam paket ili ..... ?

evo savet.
kazes nije stiglo (jer jeli, nije ni stiglo), vrate ti pare.
kraj price

da li je istina da ce oni da vrate
da li je istina da posta placa povratnu postarinu nasa, ili on (prodavac)?
da li je istina da ce evica 6. februara da vrati paket ili ce mozda ispod stola sebi da ostavi da ima?

ti to ne znas, niti te se tice, ti si kupio proizvod, kad si platio receno je da ce ti biti dostavljeno na vrata, do tog i tog datuma, taj i taj datum je stigao, tako da kazi prodavcu slobodno nije stiglo, otvori case vec danas, kazes proslo je skoro 2 meseca, (tj ako mozes uopste da otvoris case sad, posto je dosta dugo proslo), vracaj pare.

99% ljudi ce ti izaci u susret posle toliko vremena, a 1% ce nesto da kuka, narocito ako je u pitanju kinez koji hoce svaki juan da izmuze/zadrzi, pa ce onda kad escalateujes claim u case ili sta vec da uzne ebay da te refundira.
milion puta potvrdjeno iz licnog iskustva.

U svakom slucaju pokreni postupak, i pokusaj da se prvo dogovoris sa prodavcem, jer ti ovde nemas nikakvu krivicu. Kako ces nastupiti to zavisi od tebe, ja sam citao da mnogi ljudi napisu kao neki alibi zasto se vraca, da predmet nema odgovarajuce ateste i nesto slicno. Postarinu do Srbije si vec platio, ostaje ta povratna, koju ce da plati Kinez, pa se sa njim dogovori da ti vrati za toliko manje. Neki traze i sve pare nazad , ali to je veci rizik. Znaci nek ti vrati nekih 5 Eura manje, tolika je otprilike postarina. Mozes i da kupis opet nesto kod njega, pa ce biti raspolozeniji za dogovor , samo nemoj narucivati ono sto nije " za licnu upotrebu i domacinstvo"
nema on sta da kompromis pravi da daje 5e svojih + da osedi cekajuci paket, ne funkcionise tako.

na zapadu ako pica ne stigne za 45-60min daju ti istu dzabe, ili ako se pozalis da je testo "zagorelo" (milion puta se ovde meni desilo) ili da je izgubilo ukus/stvrdnulo se ili sta god. customer support je na zapadu na nivou i mislim da stvarno nema potrebe da bilo kakve informacije (za koje opet on nema dokaza, jer jedno rade drugo se prati na sajtu trece tebi kazu) dostavlja bilo kome, jer ugovor koji se sacinjava kad kupuje predmet je jednostavan.
on dobija predmet, prodavac dobija pare, ebay dobija proviziju.

takodje ne znam sta uopste on mora da prati i gleda u bob i dnevno trosi 20-30min (podsetimo se, to je negde pola satnice, znaci oko 3-4$ u vecini normalnih zemalja) da vidi da li ce paket stici ili ne, onda stvarno.

kupac jedino sto ima obavezu nakon checkouta je da kaze ako paket NIJE stigao, ili je ostecen u transportu, sto je opet povlastica za njega. nema niceg drugog sto je duzan da radi, ni feedback da ostavi ako mu je tako doslo.

niti on treba kinezu ili bilo kome da objasnjava da predmet koji je na ebay-u i koji se u svakoj normalnoj zemlji moze uvesti bez problema nije legalan u nasoj zemlji po nasim nekim zakonima(?) i tako dalje.

evo flowcharta za prvu stranicu da se nakaci

STA RADITI AKO PAKET NIJE STIGAO
6ulvt.jpg

Poslednja izmena:
sladoledsamesom hvala na detaljnom odgovoru, imam još vremena da otvorim Case
Ja sam već planirao i pomirio se da otpišem deo novca za poštarinu, a platio sam 46 dolara.

E ovako, danas mi je stigao paket koji je na carinu stigao 9. tako da je verovatno tacna prica da su stigli do onih koji su stigli 10. januara. Paket mi je carinio cuveni Jovica i vrednost je lepo odredio na 48e (verovatno je racun u paketu) medjutim zaracunali su mi i carinu i pdv i nisam lud, jasno pise carina a imam i troskove poste, carinski pregled i pdv. Odbio sam paket i zvao ih, pricao sam sa nekim skroz finim covekom :) koji je zapisao moj broj i rekao da ce mi javiti sutra sta tacno da radim jer su verovatno greskom ostavili sifru na koju se racuna i carina i pdv.

E ovako, danas mi je stigao paket koji je na carinu stigao 9. tako da je verovatno tacna prica da su stigli do onih koji su stigli 10. januara. Paket mi je carinio cuveni Jovica i vrednost je lepo odredio na 48e (verovatno je racun u paketu) medjutim zaracunali su mi i carinu i pdv i nisam lud, jasno pise carina a imam i troskove poste, carinski pregled i pdv. Odbio sam paket i zvao ih, pricao sam sa nekim skroz finim covekom :) koji je zapisao moj broj i rekao da ce mi javiti sutra sta tacno da radim jer su verovatno greskom ostavili sifru na koju se racuna i carina i pdv.

Cista pljacka! Bolje da si uzeo paket i platio vise za tu carinu..Razlog. Trazice ti da ga vratis na ponovno carinjenje,i da vodis upravni postupak..Platis taksu nekih 500 din..I na kraju pitanje dal ce proci reklamacija a cekas do 30 dana...Sve u svemu LOPOVI!

sladoledsamesom hvala na detaljnom odgovoru, imam još vremena da otvorim Case
Ja sam već planirao i pomirio se da otpišem deo novca za poštarinu, a platio sam 46 dolara.

nemas ti sta da otpisujes, duzan je da posalje i ti si duzan da primis i to je to.
otvaraj case vec danas, pa ga pusti 7 dana pa escalate.

E ovako, danas mi je stigao paket koji je na carinu stigao 9. tako da je verovatno tacna prica da su stigli do onih koji su stigli 10. januara.

Meni je pošiljka koja je stigla 11.01 iz HK na carinu stigla kući još 16.01., tako da mislim da ta priča koju pričaju nema nikakve veze sa stvarnošću. Na paket je naravno uredno naplaćen PDV.

Cista pljacka! Bolje da si uzeo paket i platio vise za tu carinu..Razlog. Trazice ti da ga vratis na ponovno carinjenje,i da vodis upravni postupak..Platis taksu nekih 500 din..I na kraju pitanje dal ce proci reklamacija a cekas do 30 dana...Sve u svemu LOPOVI!

E ovako, javio mi se covek i rekao da u posti podnesem zahtev i da ne placam taksu jer je rec o ociglednoj njihovoj greski i ako mi budu pravili problem jer to nije uobicajen postupak dao mi je i 2 broja telefona na koje da se jave da cuju to i od njih. Odradice ponovno carinjenje, ovog puta bez carine i to bi trebalo da bude to. Carinik koji je napravio gresku je opomenut i zahvalili su mi se na maltretiranju. Covek s kojim sam pricao je bio krajnje ljubazan i stvarno mogu samo da ga pohvalim.

Na koji broj si zvao?

Meni je pošiljka koja je stigla 11.01 iz HK na carinu stigla kući još 16.01., tako da mislim da ta priča koju pričaju nema nikakve veze sa stvarnošću. Na paket je naravno uredno naplaćen PDV.

Naravno da su to gluposti, evo meni je sad stigao paket koji je dosao na carinu prekljuce 21.01 i odmah je izasao sa carine NARAVNO NIJE MI OPET NAPLACEN PDV vec 6 godinu :D

Znaci meni je 21.01 stiglo na Nikolu Teslu, i odmah prosledjen za carinu, 22.01(sutradan ujutru u 10) izaslo sa carine i danas stiglo.
Tako da su ono bajke koje ovima pricaju, ovako je meni uvek kad porucujem, dok recimo kad je devojka porucila(imate unazad par strana) bilo je na carini 8 dana, kod mene uvek prolazi dan za danom. nemam nikoga na carini...ali....

Ovako se to radi kad sma ja u pitanju :D opet nista PDV, zapravo sutra ujutru cu dobiti ali ja znam da ne trebam nista da platim, hehe, a i boga mi kad im se zapreti da vidis kako su brzi:
21.01.2014 14:17:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.01.2014 14:51:55 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
22.01.2014 10:00:10 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
22.01.2014 11:09:47 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
Pogledajte prilog 133723
Kao sto sam i rekao juce ne podleze carinskom pregledu :D

Naravno da su to gluposti, evo meni je sad stigao paket koji je dosao na carinu prekljuce 21.01 i odmah je izasao sa carine NARAVNO NIJE MI OPET NAPLACEN PDV vec 6 godinu :D

Znaci meni je 21.01 stiglo na Nikolu Teslu, i odmah prosledjen za carinu, 22.01(sutradan ujutru u 10) izaslo sa carine i danas stiglo.
Tako da su ono bajke koje ovima pricaju, ovako je meni uvek kad porucujem, dok recimo kad je devojka porucila(imate unazad par strana) bilo je na carini 8 dana, kod mene uvek prolazi dan za danom. nemam nikoga na carini...ali....
Ah, zašto li imam duboke sumnje u to što tvrdiš :d.

Pa imaj niko ti ne brani... ne mogu ja da se ubedjujem(niti zelim) sa takvima kao sto si ti.
ne znam sta imam od toga ako sam rekao nesto sto nije tacno, jel ce mi to vratiti novac ili sta???
Ja kazem zato sto je to tema i onaj kome naplate napise da mu je naplaceno toliko i toliko, ja kazem da mi nije naplaceno, e sad kad neko kaze da mu je naplaceno ti mu verujes jel da, a kad ja kazem da mi nije naplaceno meni ne verujes, pa ne moras.
Ja kazem kako jeste a na vama je da to prihvatite ili ne, pametni ste ljudi pa sami donesite zakljucke da li imam razloga da pisem nesto sto nije istina.
Verujem da si isao tvojom logikom, da ja pisem lazi, a ja ti kazem da nismo svi isti ja ne pisem lazi, tvoja volja uzivaj u...

i meni su stigli neki paketi u roku od 1-2 dana od dolasku na carinu...ali to su sitne koverte koje nisu otvarali...

Zvao sam Carinu.Iznenadio sam se strpljenjem i ljubaznoscu lika s"obzirom da je carina :) Razlog je oko 2000 paketa koji cekaju na carini od nove godine....Tako da sada verovatno idu nasumicnim redom,ili biraju manje paketice..Sve u svemu ja cekam vec 8-mi dan :-D

Kakva su iskustva sa neklizajucim podlogama za kola i telefon od 0.99$ komad (narucene dve), otvaraju li (pa da me samo to dodje skuplje od same robe) i naplacuju li pdv?
Cisto da se informisem, da ne "pobudalim" ako otvore i naplate, da se vec sada "pripremim" ...

ja sam porucio isto 2, one vece a nisu ni lagane, otvoreno bilo, naplaceno 70din i to je to. jednom stiglo tome slicno nista nije naplaceno.

evo primer jedan paket stigao 22.01.2014

22.01.2014 07:45:43 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
22.01.2014 08:37:35 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
23.01.2014 11:47:17 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
23.01.2014 12:22:19 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
23.01.2014 12:26:12 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD

a drugi tj prvi koji je stigao 20.01.2014 jos lezi na carini...
20.01.2014 08:19:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
20.01.2014 08:54:49 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
21.01.2014 09:38:54 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
22.01.2014 17:35:36 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Taj što prošao je bio verovatno manji paket. Tipa neka koverta?

Jeste te male , pustaju preko reda, da im se na gomila. I ne otvaraju, pa cesto i ne naplacaju. Ove sto cekaju po nekoliko dana , njih cerece i uvek bar po nesto naplate, najmanje otvaranje. Naravno nije to neko pravilo pa da bude u 100 % slucajeva, ali im je praksa najcesce takva.

Ma da, velike zadrzavaju duže izgleda, to je to... meni danas stigao onaj koji je cekao na carini od 10., kao sto i rece covek juce kad sam zvala, sa naplacenom carinom...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno