Meni danas rekli da su upravo stigli do paketa od 10. i da ocekujem da ce biti u najblizoj posti za dan, dva... Mada, i da sam im rekla neki drugi datum verovatno bi rekli da su stigli bas do tog datuma :d
Šta treba sada da uradim pošto je Evica odlučila da moj paket vrati nazada za Kinu :-( ?
Kupljeno 28. 11 . na Ebay-u za par dana mi ističe onih dva meseca za kontakt i ostalo, a ona će tek 6. februra da ga vrati .
Da li da otvaram Case da vraćam paket ili ..... ?
nema on sta da kompromis pravi da daje 5e svojih + da osedi cekajuci paket, ne funkcionise tako.U svakom slucaju pokreni postupak, i pokusaj da se prvo dogovoris sa prodavcem, jer ti ovde nemas nikakvu krivicu. Kako ces nastupiti to zavisi od tebe, ja sam citao da mnogi ljudi napisu kao neki alibi zasto se vraca, da predmet nema odgovarajuce ateste i nesto slicno. Postarinu do Srbije si vec platio, ostaje ta povratna, koju ce da plati Kinez, pa se sa njim dogovori da ti vrati za toliko manje. Neki traze i sve pare nazad , ali to je veci rizik. Znaci nek ti vrati nekih 5 Eura manje, tolika je otprilike postarina. Mozes i da kupis opet nesto kod njega, pa ce biti raspolozeniji za dogovor , samo nemoj narucivati ono sto nije " za licnu upotrebu i domacinstvo"
E ovako, danas mi je stigao paket koji je na carinu stigao 9. tako da je verovatno tacna prica da su stigli do onih koji su stigli 10. januara. Paket mi je carinio cuveni Jovica i vrednost je lepo odredio na 48e (verovatno je racun u paketu) medjutim zaracunali su mi i carinu i pdv i nisam lud, jasno pise carina a imam i troskove poste, carinski pregled i pdv. Odbio sam paket i zvao ih, pricao sam sa nekim skroz finim covekomkoji je zapisao moj broj i rekao da ce mi javiti sutra sta tacno da radim jer su verovatno greskom ostavili sifru na koju se racuna i carina i pdv.
sladoledsamesom hvala na detaljnom odgovoru, imam još vremena da otvorim Case
Ja sam već planirao i pomirio se da otpišem deo novca za poštarinu, a platio sam 46 dolara.
E ovako, danas mi je stigao paket koji je na carinu stigao 9. tako da je verovatno tacna prica da su stigli do onih koji su stigli 10. januara.
Cista pljacka! Bolje da si uzeo paket i platio vise za tu carinu..Razlog. Trazice ti da ga vratis na ponovno carinjenje,i da vodis upravni postupak..Platis taksu nekih 500 din..I na kraju pitanje dal ce proci reklamacija a cekas do 30 dana...Sve u svemu LOPOVI!
Na koji broj si zvao?E ovako, danas mi je stigao paket koji je na carinu stigao 9. tako da je verovatno tacna prica da su stigli do onih koji su stigli 10. januara. Paket mi je carinio cuveni Jovica i vrednost je lepo odredio na 48e (verovatno je racun u paketu) medjutim zaracunali su mi i carinu i pdv i nisam lud, jasno pise carina a imam i troskove poste, carinski pregled i pdv. Odbio sam paket i zvao ih, pricao sam sa nekim skroz finim covekomkoji je zapisao moj broj i rekao da ce mi javiti sutra sta tacno da radim jer su verovatno greskom ostavili sifru na koju se racuna i carina i pdv.
Meni je pošiljka koja je stigla 11.01 iz HK na carinu stigla kući još 16.01., tako da mislim da ta priča koju pričaju nema nikakve veze sa stvarnošću. Na paket je naravno uredno naplaćen PDV.
Kao sto sam i rekao juce ne podleze carinskom pregleduOvako se to radi kad sma ja u pitanjuopet nista PDV, zapravo sutra ujutru cu dobiti ali ja znam da ne trebam nista da platim, hehe, a i boga mi kad im se zapreti da vidis kako su brzi:
21.01.2014 14:17:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.01.2014 14:51:55 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
22.01.2014 10:00:10 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
22.01.2014 11:09:47 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
Pogledajte prilog 133723
Ah, zašto li imam duboke sumnje u to što tvrdiš :d.Naravno da su to gluposti, evo meni je sad stigao paket koji je dosao na carinu prekljuce 21.01 i odmah je izasao sa carine NARAVNO NIJE MI OPET NAPLACEN PDV vec 6 godinu
Znaci meni je 21.01 stiglo na Nikolu Teslu, i odmah prosledjen za carinu, 22.01(sutradan ujutru u 10) izaslo sa carine i danas stiglo.
Tako da su ono bajke koje ovima pricaju, ovako je meni uvek kad porucujem, dok recimo kad je devojka porucila(imate unazad par strana) bilo je na carini 8 dana, kod mene uvek prolazi dan za danom. nemam nikoga na carini...ali....
Na koji broj si zvao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari