Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto je Alijev sistem prsnuo kod tih ocena, i onih znakova i broja kupljenih - prodatih predmeta. Meni fali oko polovine, sto me bas i briga ali ovima sto prodaju nije bas svejedno.

Evo ovi iz Perinog primera pored one nazovimo je medalje pise tri (3) prodaje. A kada se ode na ocene vidi se da imaju 5 ocena, znaci 2 isparile u onom prebrojavanju. Prodavcima sto imaju dosta prodaja to ne znaci nista, ali ovima sa malo ipak je velika razlika 5 ili 3. Mada ja ne bih imao hrabrosti da kupim od njih ni da pise 10 :) nekako mi to malo, a to je broj prodaja za godinu dana, to nisu ozbiljni prodavci, nego kao neki hobi.

Ja sam iz dosta primera shvatio da gomila njih (naročito ti sa malim brojem prodaja) nisu "hobisti", već funkcionišu kao većina domaćih (pre)prodavaca računarske opreme: ja nemam (skoro) ništa, ali znam gde to ima. :) S' tim što oni naprave forwarding tvoje adrese tome koji ima robu, a sebi uzmu %. Vidim to i po ovom Kinezu koji mi je poslao jedan TN tipa RC******CN, pa ga brže-bolje precrtao i poslao drugi RF******SG i odmah iza toga nema više "potenciometara". :) Što znači da nikada nije imao ni jedan, ali ga je taj prvi (RC******CN) "ispalio", a drugi (koga je morao da zove jer je uzeo od mene kintu za porudžbinu - RF******SG) mu nije dao dobar %, pa sad neće više to da prodaje. Ali je pošteno isporučio, za razliku od Amera je izmislio priču o "ukradenoj kartici", jer ga je tamo neki RF******SG "ispalio", pa nije hteo da pošalje robu za njega itd, itd...

Nesto je Alijev sistem prsnuo kod tih ocena, i onih znakova i broja kupljenih - prodatih predmeta. Meni fali oko polovine, sto me bas i briga ali ovima sto prodaju nije bas svejedno.

Evo ovi iz Perinog primera pored one nazovimo je medalje pise tri (3) prodaje. A kada se ode na ocene vidi se da imaju 5 ocena, znaci 2 isparile u onom prebrojavanju. Prodavcima sto imaju dosta prodaja to ne znaci nista, ali ovima sa malo ipak je velika razlika 5 ili 3. Mada ja ne bih imao hrabrosti da kupim od njih ni da pise 10 :) nekako mi to malo, a to je broj prodaja za godinu dana, to nisu ozbiljni prodavci, nego kao neki hobi.

Ja sam iz dosta primera shvatio da gomila njih (naročito ti sa malim brojem prodaja) nisu "hobisti", već funkcionišu kao većina domaćih (pre)prodavaca računarske opreme: ja nemam (skoro) ništa, ali znam gde to ima. :) S' tim što oni naprave forwarding tvoje adrese tome koji ima robu, a sebi uzmu %. Vidim to i po ovom Kinezu koji mi je poslao jedan TN tipa RC******CN, pa ga brže-bolje precrtao i poslao drugi RF******SG i odmah iza toga nema više "potenciometara". :) Što znači da nikada nije imao ni jedan, ali ga je taj prvi (RC******CN) "ispalio", a drugi (koga je morao da zove jer je uzeo od mene kintu za porudžbinu - RF******SG) mu nije dao dobar %, pa sad neće više to da prodaje. Ali je pošteno isporučio, za razliku od Amera je izmislio priču o "ukradenoj kartici", jer ga je tamo neki RF******SG "ispalio", pa nije hteo da pošalje robu za njega itd, itd...

Imaš brdo vrlo popularnih sajtova koji nude dropship service, ti kupiš kod njih poručiš robu oni ne lepe svoje podatke i šalju na adresu koju hoćeš, npr. Dx.com, fassttech.com, banggood.com...

Imaš brdo vrlo popularnih sajtova koji nude dropship service, ti kupiš kod njih poručiš robu oni ne lepe svoje podatke i šalju na adresu koju hoćeš, npr. Dx.com, fassttech.com, banggood.com...

To nekako i nalazim, ali nikako da nađem sajtove koji prodaju firmiranu robu, šalju u Srbistan i ne deru sa cenama i poštarinom.

Ocigledno nisi dobro citao sta sma pisao, a lepo sam pisao, prodavac NIJE prihvatio dispute zapravo covek nije ni na jednu poruku moju nista odgovara, prosla su 3 dana AUTOMATSKI tada eskalira na Aliju i onda Aliexpress odlucuje po dokazima koje imas itd.
Upravo sam im tada poslao sve sto imam od prepiske sa njima i + dao TN koji sam dobio od "prodavca" gde za 15 dana apsolutno nema nikakav update.
Oni su kontaktirali njega rekao im je da nije poslao i oni su mi posle 2-3 dana vratili novac.
Ja se nadam da sam ti sad malo bolje objasnio tj. nadam se da ces lakse shvatiti ono sto sam u prvom postu(na ovu temu) i napisao.
Elem narucujem sa Alija 6 godina i znam svu proceduru i sve ostali, veruj mi ne moras da me ucis sta i kako, ja se trudim druge koji imaju manje iskustva da posavetujem.
Pozz.
Ok druže nisam ništa loše mislio, u tom postu nisi spomenuo escalate pa se nismo dobro razumeli.
Ja sam imao 2 disputa, ovaj što je trajao mesec ipo je parcijalni refund zato je i trajao duže jer moderator ako prihvati claim ponudi 2 opcije od kojih je jedna vraćanje paketa, pa onda opet se čeka moderator da vidi odgovor. Imao sam i ful refund pre par dana 11 dana posle escalate

Drugari,
da li neko zna gde mogu da porucim Nokiu b200 (kinez) sa tri kartice?

Video i ja,ali mi ne odgovara cena.
On ne vredi vise od 20 dolara preko.

Druze izvini sto kasnim sa odgovorom nisam stigao zezam se sa tabletom! Prilicno dobra izrada i u globalu sam zadovoljan samo mu je operativni sistem lose uradjen verovatno sto kinezi sami prave rom-ove za svoje tablete pa ima malo opcija. Najvise me nervira sto ne mogu da organizujem da na ekranu ima ono sto mi treba nego ima neki prozor za plejer koji nece da pokrene video (mora iz galerije) ima policu sa knjigama i prozor sa kineskim sajtovima sto meni uopste ne treba a sve sto ocu duzim stiskom da promenim izbacuje samo opcije za wallpaper! Evo ti dole link ali nije vise taj model nego sa 2 jezgra i novijim procesorom. Tablet za sad drzi solidno bateriju 4-5h sa ukljucenim wi-fi i u medjuvremenu igranjem igrica kako sam koju skidao.Baterija bi trebalo da je 4200mah.

http://www.aliexpress.com/item/Allw...-DDR-III-8GB-ROM-Tablets-WIFI/1503189033.html

Ako si planirao nesto da kupis pogledaj malo i na e-bay moze dosta jeftinije da se prodje na aukcijama. Evo nekih linkova sto je proslo za solidno nisku cenu:

http://www.ebay.com/itm/151206580326?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
http://www.ebay.com/itm/261370216312?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Za ALIEXPRESS savetujem da obratis paznju od koga kupujes gledaj malo ocene i ne veruj novim prodavcima narocito izbegavaj lu yao ima neverovatno niske cene tableta ali je prevarant! Sam ALI ti je losa firma jer ne ispisuje prodavcima negativne ocene od kupaca i ceka da ti prodavac potvrdi povracaj novca sto moze dugo da potraje. Ja sam imao srecu da mi LU YAO nije odgovarao na poruke pa mi je ALI automatski po isteku vremena za odgovor prodavca vratio $35 doduse nisam jos potvrdio u banci ali bi trebalo da jeste.

Ja se raspricao nisam toliko pisao ni na pismenom iz srpskog dok sam isao u skolu ali bice mi drago ako ovime uspem da pomognem tebi i drugim ljudima kojima ovo znaci! Pozz

Spolja je isti kao moj tablet samo je kod mene ALLWINER A31s -4 jezgra sa starijim a7 cipom 1.2Ghz. Ovaj je noviji 3066 i kinez me je ubedjivao da je brzi iako ima 2 jezgra ali su mi ipak na kraju poslali ovaj sa 4. Pretpostavljam da su otprilike slicni po brzini. Nisam igrao neke zahtevne igre ali sa ovim sto sam igrao nije se nesto grejao pise da je temp 30C.

"Since the seller did not respond to your dispute for Order: ************* within the deadline, the system has settled the according to your proposal. Therefore, the dispute has been closed and payment will be refunded to you. You do not need to return the goods. " Prevarant nema sta!

Stigle danas baterijice iz HK (poslate 10. januara, mislio sam da nece moci preko HK posta :)). 3 dana su bile na raznim carinama.
Cova napisao automatski GIFT, ali srecom male su, pa cak ih nisu ni otvarali - doneo postar danas, nista nije naplaceno :)

12 komada, Eneloop AAA, 950mAh (one jace, crne), 43$ me izaslo sa shippingom.

Danas dobih status da je paket krenuo sa carine ali u Nis, ali ja sam u Bg-u :)

Posto je ovo porudzbina sa alija, verovatno da mi je kinez dao tudji TN, kako tumacite ?

Screenshot_4.jpg

Imam punooo ali bas punooo porucenih paketa preko Alija za ovih 6 godina i samo jednom sam isao na dispute ovaj se nije javljao a administratori sa Alija su mi za dva(2) dana vratili novac. Mislim da si ovo lupio i da ako tako nesto postoji verovatno je tada bilo puno prituzbi pa nisu mogli da sve na vreme zavrse, i od druga koji je imao slicno iskustvo takodje za dva dana su mu vratili pare, tako da....

A evo i dedamrsoje je imao isto iskustvo tako da je to tvoje ako je uopste tvoje iskustvo to od 2 nedelje verovatno u manjini, nisi u pravu.
Pozz

I ja sam onda u manjini, od 12 porudžbina, 3 su bile problematične, i svaki put je prodavac odbio da uradi refund. Za poslednju porudžbinu sam uradio escalate 1.1. i do sad nemam nikakav odgovor. Prodavac je inače Ugood, sa preko 27.000 porudžbina..

Stigle danas baterijice iz HK (poslate 10. januara, mislio sam da nece moci preko HK posta :)). 3 dana su bile na raznim carinama.
Cova napisao automatski GIFT, ali srecom male su, pa cak ih nisu ni otvarali - doneo postar danas, nista nije naplaceno :)

12 komada, Eneloop AAA, 950mAh (one jace, crne), 43$ me izaslo sa shippingom.

HK posta ne prima Litijum jonske, i Litijum polimerske baterije, obicne NiMH , Alkalne , i slicne prima bez problema. Tu Litijuma nema nigde.

I ja sam onda u manjini, od 12 porudžbina, 3 su bile problematične, i svaki put je prodavac odbio da uradi refund. Za poslednju porudžbinu sam uradio escalate 1.1. i do sad nemam nikakav odgovor. Prodavac je inače Ugood, sa preko 27.000 porudžbina..

Kao sto si i sam rekao jeb u manjini si, desava se nista strasno.
Pozz

^tako sam i ja pretpostavio

Znaci na aliju ne moram cekati nikakav rok za otvaranje dipute-a, dovoljno je ovo gde je ocito obmanuo kod TN-a ? Napisao sam mu jednu poruku da vidimo sta ce reci, inace, transakcija je od 05.01.'14

Kad već pričate o Aliju, ja porucila sa njega prvi put nesto, na onoj tracking stranici nase poste stoji samo da je 22. 12. 2013 poslato iz Kine, i od tada nema promena, a na trackingu koji Ali nudi vidim sledece
item No. Year Status Location Destination Country Date
RB733125546CN 2013 Collection 20023712 RS 20131222 1715
RB733125546CN 2013 Dispatching 20110600 RS 20131223 1508
RB733125546CN 2013 Opening 20110600 RS 20140110 2015
RB733125546CN 2013 Dispatching 20110600 RS 20140111 0025
RB733125546CN 2013 Dispatching 20110600 RS 20140117 0116

Meni ovo nista nije jasno :D Jel zna neko da mi rastumaci da li je u putu ili je stiglo kod nas? Tnx.

na putu je, nije stiglo na nasu carinu jos.

^tako sam i ja pretpostavio

Znaci na aliju ne moram cekati nikakav rok za otvaranje dipute-a, dovoljno je ovo gde je ocito obmanuo kod TN-a ? Napisao sam mu jednu poruku da vidimo sta ce reci, inace, transakcija je od 05.01.'14

Au bre , pa nista neces da poslusas :D Naravno da nije dovoljno to sto do sada imas. Jer su se do sada nebrojeno puta desavale greske tog tipa, da ode posiljka u drugi grad , pa se vrati. Ti si jos pod utiskom onih slucajeva, gde je Uruceno drugima, tako da je to lazni TN bez sumnje, al ovo kod tebe nije jos sigurno.

Zato sam ti napisao, zovi carinu pa proveri, oni ce ti reci tacno sta se desava sa paketom i zasto je krenuo u Nis.

Za dispute kod Alija ovo nije dovoljno jer paket nije Urucen, vec jos putuje.

U stvari dovoljno je da pokrenes i da izgubis Arbitrazu, a to ti valjda nije cilj.

Poslednja izmena:
Kad već pričate o Aliju, ja porucila sa njega prvi put nesto, na onoj tracking stranici nase poste stoji samo da je 22. 12. 2013 poslato iz Kine, i od tada nema promena, a na trackingu koji Ali nudi vidim sledece
item No. Year Status Location Destination Country Date
RB733125546CN 2013 Collection 20023712 RS 20131222 1715
RB733125546CN 2013 Dispatching 20110600 RS 20131223 1508
RB733125546CN 2013 Opening 20110600 RS 20140110 2015
RB733125546CN 2013 Dispatching 20110600 RS 20140111 0025
RB733125546CN 2013 Dispatching 20110600 RS 20140117 0116

Meni ovo nista nije jasno :D Jel zna neko da mi rastumaci da li je u putu ili je stiglo kod nas? Tnx.

Paket niti je stigao , niti putuje, stoji zaglavljen u nekom Kineskom Gradu, vidis da se stalno ponavlja ovo Dispatching a da ne mrda odatle.

Edit:
Pogledao sam sada ove brojeve koji oznacavaju koji je Kineski grad u pitanju. Stoji zaglavljeno u Sangaju. Odatle mora da ide za Peking , pa onda... Nema od toga nista.

Poslednja izmena:
@Miglia
Sacekacu ja da potpise nislija, necu trcati pred rudu. ;)

Kapiram ja da ti neces da privlacis paznju carine , da dajes podatke, pa da te zapisu, zapamte :D

Cekaj i grickaj nokte onda :p

Bio prosle godine identican slucaj, nisam siguran ali cini mi se da je Tiha imao taj slucaj . Otislo u Nis , pa mu se vratilo. Ja sam ga onda malo u sali , a vise u zbilji pitao jel Napisao Belgrade, kaze jeste. E to je ovi nasi nepismeni u zurbi ne gledaju pa to Belgrade lako procitaju Bosilegrad. Lici zar ne :D

Mozda i nije bio Tiha, al nesto mi je secanja na njega oko toga.

Paket niti je stigao , niti putuje, stoji zaglavljen u nekom Kineskom Gradu, vidis da se stalno ponavlja ovo Dispatching a da ne mrda odatle.

Edit:
Pogledao sam sada ove brojeve koji oznacavaju koji je Kineski grad u pitanju. Stoji zaglavljeno u Sangaju. Odatle mora da ide za Peking , pa onda... Nema od toga nista.

Auh, tnx, nisam skontala uopste, mislila sam da putuje pa ga na raznim mestima apdejutuju... pa nista, stoji mi da ce automatski biti potvrdjeno kroz 7 dana, tako da cekam jos par dana da vidim hoce li biti promena, pa da ima pisem da mi vrate pare :whip:
(znaci da se vratim ja sad i na ove postove o Aliju i vracanju para da se i sa tim upoznam...) :(

s.png

Ovo leti za Srbiju :)

Ali trazi produzenje roka isporuke , sumnjam da ce za 7 dana stici i proci nasu carinu .

Poslednja izmena:
Sta raditi u slucaju da je carina ostetila paket?

U pitanju je jakna, i izgleda da su prilikom otvaranja paketa zasekli celom duzinom ledja i rascepali je i preko najlona u koji je bila upakovana. Kakve ****ne ******cine rade tamo.

Poslednja izmena:
Mozes da se pozalis, pitanje je hoce li priznati pocinjeno i hoce li refundirati, ako to ucine a i ako ne postoji izvesna mogucnost da budes na zub stavljen, od tog momenta stvari posle ne idu na dobro.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno