- Učlanjen(a)
- 26.01.2007
- Poena
- 349
Druze ovako, ALiexpress je cerka firme Alibaba, koja je najveci prodavac ONLINE ima dnevne obrte po nekoliko miliona dolara, SIGURNI su kao i tvoje pare u banci dakle veruj mi 1001% nisi se dobro informisao imaju isti sistem zastite jer je ista firma i ALibaba i Aliexpress su Kineske "firme".Posto je drmilos u jednom postu pominjao Ali , ne znam na koji je mislio na Aliekspress, ili verovatnije na Alibabu , verovatno misli na zastitu koju ti sistemi pruzaju korisnicima. Aliekspress je Solidna zastita za fizicka lica. Ali , Alibaba bas ne uziva najbolju reputaciju, a na Alibabi se i javljaju navodne firme iz celog sveta dok na AE prodaju samo Kinezi.
Sve sto mislis da imas makar kakvu zastitu sistema, mora ici kroz sistem. Ja nisam koristio AB jer je to sistem preduzeca za preduzaca, a ne za pojedince obicne kupce. Ali i AE robu mozes platiti sa WU, ali nikako tamo nekom Kinezu pojedinacno u njegov dzep, onda nema nikakve zastite, vec mozes uplatiti na racun AE i to je zasticeno , kao kada platis karticom, jer se sam AE ne bavi tim prevarama.
Kako funcionise sistem zastite na AB ne znam, ali takodje da bi i teoretski radio , novac mora ici na racun AB , a ne nekom indusu , Amerikancu , Kinezu ili bilo kome van sistema , platforme.
Na Alibabi se uglavnom prodaje na veliko i tamo su samo firme, a na Aliju su fizicka lica uglavnom.
Slobodno porucite sa Alibabe ako vam nesto odgovara isto je kao da ste porucili sa Aliexpress-a.
Toliko.