Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ti se čini taj uređajčić, jel služi svrsi? Razmišljam da uzmem jedan, dobro ga je imati uz sebe stalno, ova današnja sokoćala se prazne mnogo brzo.

Imam ja sličan, uglavnom računaj da je realni kapacitet duplo manji od deklarisanog, osim toga sasvim lepo služi svrsi.

2600mAh je mozda jedno skroz punjenje 2012/2013 high-end smartfona, ako verujemo da kinez ne laze da je stvarno 2600mAh.

Imajuci u vidu da za 80$ imas kvalitetne power bankove (od renomiranih proizvodjaca koji mnoge druge stvari prave) koji dolaze sa jedno 20 nastavaka, a 20k mAh imaju, koliko pare toliko muzike.
Bio je jedan uredjaj na LinusTechTips koji je stvarno izvanredan, gledao sam klip pre par nedelja, mrzi me da trazim sad ali zvao se nesto tipa "best gadgets under 100$", i to je bio jedan od njih, a taj koliko se secam ima i jedno 3-4 jacka za laptop ulaze, tako da fakticki sa tih 20k mAh mozes da napunis laptop 3-4 puta dok se ne isprazni, plus ima indikator i ostalo.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00H8NRS2K/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=electronics

Ovo je recimo isto odlican proizvod, ali ne dolazi sa nastavcima, i dosta slabiji nego ono sto bi se naslo po neweggu.

Burazer ima jedan kineski powerbank od nekih 5-6k ja mislim mAh, platio oko 30ak dolara manje vise, sluzi, nije da nije, ali je poveci i nije za dzep, dok imas one sa 4x jacom snagom a da su cak i primetno manji. Njemu Xperiu Z taj od 6k mAh puni 3 puta od nekih 15-20% do 100, sto mu ulazi u tu vrednost od 6000mAh, posto Xperia Z ima 2300mAh bateriju ako se ne varam.

tl;dr

Ako hoces da se zezas i cisto da ti je kul, uzni, ali nemoj od 2600mAh molim te, jer to koristis jedan dan pa ga punis ko mobilni svaki dan, onda bolje uzni jacu bateriju za telefon. Najbolje je dobar power bank od 20k, jos oni sto mogu da se pune na kola, i sto imaju output portove od po 1.5A/2A/3A/5A pa milina, jesu 10 puta skuplji od tog kineskog ali su zato vala toliko i bolji.

EDIT: Nasao sam.

http://www.amazon.com/Intocircuit®-PC26000-Compatible-Thunderbolt-Connectors/dp/B00BB5VQCE

Jeste da je 90$, ali bar te ne boli glava kad kupis od kineza 20000mAh za 28$ i mozgas dok ti ne stigne da li kinez omasio jednu nulu ili stvarno 20k mAh

Poslednja izmena:
pa ti produzi rok za cekanje ako nema paketa...za jos 60 dana ako hoces!

Nisi me razumeo. Lako ću ja da produžim rok, ali mi nema logike da ne mogu da otvorim duspute ako je brojač "iscureo". Uz to se ne otvara dispute "samo" zato što roba nije stigla, nego i ako je oštećena, ne odgovara opisu prodavca, užasnog je kvaliteta itd. A kako ti to da znaš dok ne stigne? Teoretski može da stigne i u poslednjoj sekundi "regularnog roka", zašto da ne? Onda bi ti to trebao da pregledaš, probaš itd., pa ako nešto ne valja otvoriš dispute u roku od nekoliko dana posle, a ne pre isteka regularnog vremena.

Naravno, ja ne kažem da to nije tako kako si rekao (verovatno jeste, a i jedino se u to uklapa opcija produženja vremena od strane kupca), nego samo kažem da mi to nema logike... Utakmica traje 90 minuta + sudijska nadoknada, a delegat ne može da preda zapisnik u 80.-om minutu. :)

Kako ti se čini taj uređajčić, jel služi svrsi? Razmišljam da uzmem jedan, dobro ga je imati uz sebe stalno, ova današnja sokoćala se prazne mnogo brzo.

Nisam ga jos probao, kada stignem kuci. Delovao mi je OK i kao Samsung baterija je unutra.

Lep je dizaj, ima indikator i svetlo. Meni je dosta da ima jedno punjenje, ali da bude OK velicine.

Ljudi tablet jutros stigao! Kinez na paketu napisao GIFT ali je teta Sneza na carini otvorila i procenila mi tablet na 50$ i naplatila samo PDV 845din + jos neke dazbine. Tablet je bio 80$ a ja se iskreno nadao da ce da mi opice vrednost na 100-150$ i da me oljuste na carini. U sustini tim jeftinim kineskim tabletima je oko 50$ i realna cena tako da teta Sneza i nije nista pogresila i hvala joj sto nije iskoristila situaciju na moju stetu!
Tablet je narucen na ALIEXPRESS-u i ovako na prvi pogled deluje ok nadam se da nece brzo da crkne.

zvao danas novi sad, kazu tamo je paket od 8og...bas su danas hteli da mi posalju obavestenje da posaljem izvestaj koliko je kostao kako bi mogli da ga ocarine...
znaci, ne ide slobodnom procenom il iz nekog net izvora nego treba poslati izvestaj...na trackingu nema promena od 3eg tako da se mozda i ne vodi kad paket ode za ns, nemam pojma...
sve u svemu cekam ga ovih dana...

Narode,potreban savet iskusnijih-hteo sam da narucim neke gumice (dihtunzi mali silikonski,zapravo,~1mmx10mm) iz Kine ali je problem sto je pakovanje 50 kom.Toliko mi i ne treba ali nema na manje,a i ovako kosta ~1$/paketic,velicine kutije sibica a mozda i manji.Pitanje je (posto ne mogu naruciti 3 kom za 6 centi :)) kako ce carina (NS je u pitanju) gledati na to,moze li to proci kao "licna upotreba" ili leti nazad ukoliko ga otvore?Pravi li razliku sto je jedinica mere ovde,zapravo, 1 paket od 50kom a ne 50 kom istog artikla i tako bi bilo i naplaceno i deklarisano,mada nisam siguran u kakvoj je ambalazi-verovatno kesica ali moze se desiti i da Kinez ubaci onako sakom u kovertu.

Poslednja izmena:

Nisam ga jos probao, kada stignem kuci. Delovao mi je OK i kao Samsung baterija je unutra.

Lep je dizaj, ima indikator i svetlo. Meni je dosta da ima jedno punjenje, ali da bude OK velicine.

Nesto ne verujem bas da je Samsung pravio bateriju za ovo , jer bi ta baterija bila verovatno skuplja od celog uredjaja, da je original Samsung.

Naravno ovde je u pitanju baterija 18650 , ne znam ni da li Samsung i pravi te baterije. Samo se radi o malo luksuznijem kucistu. Inace imaju da se kupe takvi malo manje luksuzni uredjaji za 3-4 $ bez baterije i jos baterija toliko, ali nisu te baterije ni videle Samsung, vec copy, kao i sve sto kinezi valjaju.

Mada nije skupo ni pod tim uslovima, ali tesko da ce baterija da , da obecanu snagu. U najboljem slucaju pola i to ako imas srece.

Poslednja izmena:
hteo je reci da je samsung celija koriscena za izradu te baterije, posto postoji, samsung, sanyo i treceg ne mogu da se setim :) ah da panasonic :)

Poslednja izmena:
Moze da mu Samsung za 3 dolara , proda al onaj blister i karton u koji se baterija pakuje :D A gde je baterija, gde je kuciste.

Evo sa Alija, mada sam video na nekim akcijama i za 5 $ al nemam sad vremena da trazim ,koga zanima neka pogleda i na Ebay-u kako izgleda to isto samo u manje luksuznom pakovanju . Da sada ne rimujem tu pesmicu o istom pakovanju :D

http://www.aliexpress.com/item/2600...Battery-Charger-Free-Shipping/1123640123.html

Ovo je sa baterijom, da ne bude zabune.

Evi i linka za 5 $

http://www.aliexpress.com/item/Free...nal-Battery-Charger-for-Apple/1134048905.html

Poslednja izmena:
da li mozda jos nekome kasne paketi iz USA?.....ja kupio neku sitnicu na ebay-u jos 18 decembra(tj tad je poslata First Class Mailom,) i evo do dan danas nista....

i na kom sajtu pratite pakete (imam tracking broj,ali na ebayovom prozorcetu za pracenje zadnje sto stoji je: Processed through USPS Sort Facility Dec-22-13, 14:26 PM, CHICAGO, IL 60666)

da li mozda jos nekome kasne paketi iz USA?.....ja kupio neku sitnicu na ebay-u jos 18 decembra(tj tad je poslata First Class Mailom,) i evo do dan danas nista....

i na kom sajtu pratite pakete (imam tracking broj,ali na ebayovom prozorcetu za pracenje zadnje sto stoji je: Processed through USPS Sort Facility Dec-22-13, 14:26 PM, CHICAGO, IL 60666)

Naravno. Kod mene kasne oba, jedan od 07., a drugi od 14.12.2013. Za prvi nemam tracking i prodavac ne odgovara ne e-mail, dok za drugi kao i da nemam, tj. imam isti taj USPS tracking iz koga sam mogao da saznam: December 14, 2013 - Depart USPS Sort Facility - LOS ANGELES, CA 90009. Vrlo informativno. Razlika je što mi je na ovaj drugi e-mail trgovac odgovorio da je paket trenutno u Rusiji, te da me "mole za malo strpljenja" i "izvinjavaju se zbog kašnjenja".

K'o da gledam da su ga Francuzi ili Englezi šutnuli tamo jer ne znaju gde je Yougoslavia, pa računaju da ako i nije "tu negde oko Rusije", valjda Rusi znaju? E sad, na listi je bio i Srbistan, ali neće da šalju tamo. Zašto? Zato što od 01.01.2013. više ne šalju robu u zemlje EU, a Srbistan je... pa gde bi bio nego u EU? :):):) Zato je tu Yougoslavia bila jedino potencijalno rešenje, bar dok ne shvate da to ne postoji i naravno ako uspeju da je nađu (btw. ja bih za ovo vreme našao i Atlantidu)...

ali da nije mozda razlog za kasnjenje bozic koji je bio u USA 25 decembra,pa nova godina,pa nas bozic (i neradni dani kod nas)??....(ja se time kao "tesim")

btw,ne znam kako to da nece da salju iz USA u EU,ja do sada sta god da sam kupio iz USA (od kako je uveden PayPal kod nas) stizalo mi je za 15-25 dana NAJVISE,poslato njihovom USPS First Class postom....ovo je prvi slucaj da nesto ne samo kasni,nego i ocegledno bude neazurirano to stanje sa pracenjem paketa,pa mi jos stoji gde je paket bio 22 decembra...

samsung celije za baterije ne cela baterija :)

E to što je bilo, bilo je... I sam sam do sada imao takva iskustva, ali je sada vreme da napravim malecku statistiku na uzorku od 6 paketića koje sam naručio u prvoj polovini decembra 2013. Do sada su mi stigla 3, što je impresivnih 50%. Naravno pogadjate, reč je o 3 najjeftinija paketa, pa finansijski gledano stiglo mi je oko 10% vrednosti. Time bih zaključio svoj 1. Zakon on-line trgovine:

1. Verovatnoća prispeća pošiljke obrnuto je proporcionalna njenoj vrednosti...

Ne mora da znači. Meni od nekih ~40 pošiljki 2013 godine ni jedna nije zalutala niti se izgubila. Zadnja je bila baterija za laptop vrednosti oko 65 evra, poslata bez TN iz HK, ipak stigla i pored svih praznika i Nove godine. Malo manje od polovine od svih pošiljki je bilo bez trackinga.

a moze li neki (najbolji) sajt za pracenje posiljki?......do sada sam uvek koristio onaj na ebay,ali vidim da je sada neazuriran....

ustvari,da li ako je taj ebay sajt(prozor) neazuriran(tj stoji 22 decembar kao zadnja informacija o lokaciji paketa) da li ce i na svakom drugom sajtu za pracenje takodje biti ta informacija posledja(neazurirana)?

hvala

ali da nije mozda razlog za kasnjenje bozic koji je bio u USA 25 decembra,pa nova godina,pa nas bozic (i neradni dani kod nas)??....(ja se time kao "tesim")

btw,ne znam kako to da nece da salju iz USA u EU,ja do sada sta god da sam kupio iz USA (od kako je uveden PayPal kod nas) stizalo mi je za 15-25 dana NAJVISE,poslato njihovom USPS First Class postom....ovo je prvi slucaj da nesto ne samo kasni,nego i ocegledno bude neazurirano to stanje sa pracenjem paketa,pa mi jos stoji gde je paket bio 22 decembra...

Lako. Iz sopstvenog iskustva sam shvatio da svaki USA trgovac ima svoju politiku za slanje robe u Srbistan, bilo da je "solista" ili je na Amazonu ili eBay-u - od toga da li uopšte hoće da šalje, pa do cene poštarine. Prošle godine sam iz gomile USA dilera auto-delova "odvojio" 7-8 koji imaju deo koji mi je trebao, šalju Worldwide i imaju Srbistan na spisku. Naručio od jednog - ništa, od drugog - ništa itd. Prosleđena im je moja narudžbina otprilike iz istog software-a i kod svih je pisao status "pending". Onda sam slao e-mail-ove da vidim o čemu se tu radi? I svi osim jednog su odbili da mi pošalju taj deo (malecka kutijica centralne brave cca. 150 gr), a i taj je sutradan posle "konsultacije" sa FedEx-om rebnuo poštarinu 76$, na čemu sam mu se zahvalio. Ovi "tekstilci" recimo ne šalju od 01.01.2013. robu u zemlje EU (što im i piše na homepage-u, samo ja nisam odmah primetio) itd. Svako ima svoju "priču", koju ću ja shvatiti kada shvatim kako to nečija lova "miriše", a nečija "smrdi"? Al' dobro, ne može mi baš sve biti jasno... :)

Ne mora da znači. Meni od nekih ~40 pošiljki 2013 godine ni jedna nije zalutala niti se izgubila. Zadnja je bila baterija za laptop vrednosti oko 65 evra, poslata bez TN iz HK, ipak stigla i pored svih praznika i Nove godine. Malo manje od polovine od svih pošiljki je bilo bez trackinga.

Ni meni. Al' sada je 2014. :) A 2015. ćemo sa nevericom čitati postove onih koji pišu da im je "upravo stigao paket" koji su naručili pre 6 meseci. :)

Evo moje iskustvo danas. Zvoni covek na vrata, ja se javim, kaze komsija ti stalno to ovaj narucujes preko interneta od kineza i tako to, e sad kaze jedan moj poznanik iz Beograda je dobio dojavu da si preuzeo neki njegov paket, ja onako zgranuto, molim? Kakvu dojavu? Prvo postar ne moze ovde meni da uruci neciji tudji paket koji je trebao da ide za BG, pa nisu toliki imbecili to je nemoguce, ali opet ja saslusam coveka, kaze on po broju za pracenje pise tvoje ime i prezime da si preuzeo, pa reko dobro, nek se javi taj covek meni, dam telefon itd. Kad zove mene taj, daje mi kod, ja ukucam kod, stvarno pise ja preuzeo 8.1 januara, aj sad ja prelistam sve posiljke od nove godine, a ima i 100ak i pronadjem taj kod i pronadjem posiljku koja je uz to isla. Sta je tu bilo? 2 razlicita prodavca, tj imaju mailove kod istog provajdera ali je nick drugaciji, poslali isti traking broj, stim da je meni na broju bas to sto sam porucio, a ovom drugom neka baterija ili punjac je dat isti traking i nije mogao da provali do urucenja. Mislim da sam slican problem procitao malo iznad. Eto ja ispade kriv i jos ja coveku objasnjavam, alo dam mu print screen sa alija sve gde se vidi ta je taj broj moj mislim...on i dalje ako si slucajno podigao ili ako je ovaj zamenio paltio bih ti da mi das to, mislim ja pricam jedno on drugo :) elem kinezi vide ista drzava i dele brojeve medjusobno.

Kod mene druga situacija, imam TN ali 10 dana ga nema u sistemu, sa rb pocinje, sa cn zavrsava i status na 17track non stop mu je not found...jel moguce da ga kinezi nisu uneli ?

Ps. Da nije neki bajat tn, od pre 2-3god, pa ga zato ne nalazi..? :)

Poslednja izmena:
Inače samo da kažem da je ova dodatna baterija super. Napuni telefon do 100% veoma brzo.

Trebace mi još vremena za test, a za početak evo i fotke.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1389727453403.jpg
    uploadfromtaptalk1389727453403.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 168
Poslednja izmena:
Kod mene druga situacija, imam TN ali 10 dana ga nema u sistemu, sa rb pocinje, sa cn zavrsava i status na 17track non stop mu je not found...jel moguce da ga kinezi nisu uneli ?

Ps. Da nije neki bajat tn, od pre 2-3god, pa ga zato ne nalazi..? :)

u mom slucaju to je znacilo sledece, kinez kaze da se paket vratio tj da ga je carina odbila da je upakovao opet i poslao ali je zaboravio da mi posalje novi broj.

Lako. Iz sopstvenog iskustva sam shvatio da svaki USA trgovac ima svoju politiku za slanje robe u Srbistan, bilo da je "solista" ili je na Amazonu ili eBay-u - od toga da li uopšte hoće da šalje, pa do cene poštarine. Prošle godine sam iz gomile USA dilera auto-delova "odvojio" 7-8 koji imaju deo koji mi je trebao, šalju Worldwide i imaju Srbistan na spisku. Naručio od jednog - ništa, od drugog - ništa itd. Prosleđena im je moja narudžbina otprilike iz istog software-a i kod svih je pisao status "pending". Onda sam slao e-mail-ove da vidim o čemu se tu radi? I svi osim jednog su odbili da mi pošalju taj deo (malecka kutijica centralne brave cca. 150 gr), a i taj je sutradan posle "konsultacije" sa FedEx-om rebnuo poštarinu 76$, na čemu sam mu se zahvalio. Ovi "tekstilci" recimo ne šalju od 01.01.2013. robu u zemlje EU (što im i piše na homepage-u, samo ja nisam odmah primetio) itd. Svako ima svoju "priču", koju ću ja shvatiti kada shvatim kako to nečija lova "miriše", a nečija "smrdi"? Al' dobro, ne može mi baš sve biti jasno... :)

Nisi imao srece, naleteo si na *****e.

"Solista" iz Jute mi je poslao knjigu 31.12, stigla 6.1. Rekao sam mu da je obicno oko 12$ slanje, na sta je covek rekao da nema problema, da uplatim +10$ na objavljenu cenu i da ce poslati, sto je i uradio ekspresno.

Zavisi od pojedinca...

Nisi imao srece, naleteo si na *****e.

"Solista" iz Jute mi je poslao knjigu 31.12, stigla 6.1. Rekao sam mu da je obicno oko 12$ slanje, na sta je covek rekao da nema problema, da uplatim +10$ na objavljenu cenu i da ce poslati, sto je i uradio ekspresno.

Zavisi od pojedinca...

To i kažem: zavisi od pojedinca, sreće i trenutka. Tako sam hteo da narucim sočiva iz USA sa lens.com - normalno su slali u Srbistan, poštarina normalna, cena ok, samo meni to nije bilo hitno, pa sam ostavio za mesec-dva kasnije. Kad ono tada nema Srbistana? Ja njima e-mail sa pitanjem da nije neka greška, oni meni e-mail sa "žao nam je, ne šaljemo u Srbistan" (k'o da nikada nisu ni slali). Nedostatak sportske sreće... :)

Pozdrav svim aktivnim na ovoj temi, koju pratim periodicno, posto tako i narucujem :) Uglavnom, zahvaljujuci njoj sam koliko-toliko u toku i prilicno su mi jasne ove nase silne nejasnoce na carini... Luda recenica ali opet primerena :rolleyes:
Elem, samo da napomenem vezano za ovo kasnjenje posiljki iz Amerike u zadnjih par nedelja - tome je dosta doprinelo i njihov jezivi talas zime. I ja cekam neke pakete, koji uvek inace dosta brzo stizu, a sad vec kasne vise nego obicno. Prodavac mi objasnio da su imali na hiljade odlozenih avionskih letova, pa je to napravio cep sa posiljkama, ali se sad polako vraca sve u normalu. Pricam za reon Cikaga.
I jedno pitanje, malo off topic, ali bar nije pitano 100 puta. Do sad sam narucivao uglavnom sitnice i neki put nesto vrednije, ali su sve to bile uobicajene stvari, za koje sam placao kako im se vec navrne. Sad bih hteo da narucim neki kvalitetniji preklopni noz (britvu), i spreman sam da platim carinu, veliku muku otvaranja i sta sve ne... Ali me zanima da li ce mi praviti problem sto je to, jel'te, noz?! Nameravam da kupim na ebay iz Amerike. :confused:

Ne bi trebalo, do sad su nozevi nesmetano stizali.

Elem, meni se kinez javio, napisao kao izvini ovo je broj, i dao mi drugi RB......CN broj kojeg takodje 17 track vidi samo da je kina ali ga ne nalazi , videcemo :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno