Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ne sme da se preprodaje,sta mislite sta se prodaje na limundu i kupujem-prodajem sajtovima?

Ma mora da im sve vise ljudi preti i napada pa su stavili nekog na bensedinu da se javlja na fon ;)
Ali ipak semsno da te sad smaraju za neki krs od 20e!

Inace ispao sam sada sam sebi smeshan, vidim rade do tri reko stizem taman do njih danas to da zavrsim. I zaplim ja u carinu, onu tamo u carinskoj. Naravno kad sam dosao tamo, ljubazno su mi rekli da je za pakete zaduzena carina na limanu :) tako da i pored sve volje sutra ipak idem :) Samo pitanje to je ona carina/posta iza limanske pijace?

Inace ispao sam sada sam sebi smeshan, vidim rade do tri reko stizem taman do njih danas to da zavrsim. I zaplim ja u carinu, onu tamo u carinskoj. Naravno kad sam dosao tamo, ljubazno su mi rekli da je za pakete zaduzena carina na limanu :) tako da i pored sve volje sutra ipak idem :) Samo pitanje to je ona carina/posta iza limanske pijace?

Da vojvodjanska 5, ulazi se skroz iza zgrade poseban ulaz pa cim udjes, gore na stepenice pa desno, tu je buvara :)

Da da, znam gde je to, pripadam toj posti pa tu dizem pakete :) javim sutra kako sam prosao :)

Ih konkurencija sve to radi carina i sup zajedno pa se onda medjusobno posvadjaju pa kao hapse jedni druge... ulazi na slepere i brodove preko bosne i kosova... ne placa se nista osim mita... a trgovinu kontrolise carinski i policijski sistem koji ubira 80% profita, onaj ko prodaje nesme ni da pisne cije je i kome ide kes... (znam ljude koji rade (sitni krimosi uglavnom)i sefovi su im iz drzavne uprave)

Ovo sto udje preko poste svi plate PDV i opet ne valja...

Potreban mi je savet. Pre dva meseca poručio sam Android TV uređaj po odličnoj ceni. Bila je greška na sajtu (ili je bila ta cena jer nisu trenutno imali na stanju, pa se čekalo), plus sam imao kupon i poručio sam ga za 26$. Posle 10 dana dobili su ga i cena je povećana na regularnu cenu od 72$. Član ovog foruma je dobio svoj pre dve-tri nedelje i na paketu mu je bila navedena cena od 72$, iako smo svi tada platili pod 26$. Traženo mu je da plati carinu u iznosu od ~1000 dinara, ako se dobro sećam.

Moj plejer je upravo stigao u Srbiju:
Pogledajte prilog 127780

Samo da javim epilog, jer mi je plejer danas stigao. Carina nije bila previsoka - 600 dinara + 110 dinara je isporuka. :)

Ako naidjes na neku matoru i debeli (oko 120kg-130kg) njoj nemoj ni da se obracas trazi sefa ili bilo koga, ta je stoka teska...

Ta matora je meni oduzela dva uredjaja za auto diagnostiku, pod izgovorom da ja to nemogu da uvezem jer nemam ovlašćeni servis.

Ta matora je meni oduzela dva uredjaja za auto diagnostiku, pod izgovorom da ja to nemogu da uvezem jer nemam ovlašćeni servis.

Ja sam ovde lepo rekao davno da su zabranili uvoz auto diagnostike (ako je prepoznaju a prepoznavaju sve vise) pa su mi se svi smejali da sam preprodavac ;)

U EU, Americi na kile mozes kupiti tih kineskih diagnostika bez imalo problema ili da ti iko ista prigovori, ali u srbilendu jok

Poslednja izmena:
Sve jeftino, ali ti za kupovinu, koja je samo unutar Kine potreban posrednik. Imas sajtove koji se time bave , pa pogledaj detalje. Googlaj Taobao agent.

Dok posrednici naplate svoje u jednoj ili dve ture, zavisno od nacina rada posrednika i kada sve saberes, nikako se ne isplati.

Jedino ako nadjes nesto , sto ti je neophodno , a nema na drugim mestima da se prodaje. Ima i takve robe, pa posto nema nigde drugde, onda se ta roba isplati.

I ucitaj Chrome browser pa nek ti to automatski prevodi na Engleski, na Kineskom ces tesko sta razumeti :)

Ti Kineski posrednici su sigurni , kao i ostali Kineski sajtovi, znaci , nikad se ne zna :) Ja sam kupovao preko posrednika par puta i nisam imao problema, ali to ne znaci da neki drugi kupci nemaju probleme.

Taj iz Croatie sa linka, od njega nikada ne bih kupovao, ne zato sto je iz Croatie, to je najmanje vazno, vec sto mu je sajt napravljen kao neka mamipara. Ovi Kinezi su mnogo Transparentniji. Sve sto treba platiti , pise detaljno, neki primaju i Paypal.

Poslednja izmena:
Update, bio sam juce do doticnih, nisam imao srecu da upoznam doticnu, pricao sam sa nekim starijim covekom koji je bio ljubazan i duhovit, trazio mi je carinsku prijavu da zna kako da nadje moj paket, ali kada sam mu objasnio da nemam uzeo je papire od mene i rekao da ce potraziti paket, ali da nista ne obecava. Danas vidim promenu stanja na pracenju, konacno. Nadam se da ovo znaci da mi paket stize uskoro.

Destination Country - Serbia:Tracking Consuming:5756 Millisecond
15.11.2013 14:09:03, 21200 PC Novi Sad - 21200 PC Novi Sad, Otprema
15.11.2013 11:14:21, 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad, Otprema
03.11.2013 12:43:52, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
03.11.2013 10:39:32, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
19.10.2013 13:56:00, CN - 100614

Da, uskoro ti stize, najverovatnije u ponedeljak, meni je juce stigao paket u moju postu ali do ponedeljka nista, jeb postar mora da donese.

@SlepiBrat
Eto imao si srece, da si naisao na neku *****kinju a ima ih, postavila bi ti 100 pitanja... paket je zbog neceg definitivno bio zadrzan...

Ma to je sigurno, videcu sada koliko ce me odrti kada mi stigne. Hvala na sugestijama.

Procedura je sledeca ako je paket zadrzan i ako zele da te kontaktiraju i rese "spor" cim odluce da ga zadrze sutra dan salju pismo na tvojoj kucnoj adresi da im dostavis racun, licnu kartu i sta vec... itada se spor resava slanjem potrebnih dokumenata i bez problema se salje dalje...

Ako kojim slucajem paket zadrze i ne obaveste te (ne daju ti ono sto ti je matorac trazio (famoznu carinski prijavu)) tada paket 100% ide nazad za kinu ako ih u medjuvremenu ne uspes naterat da se predomisle....
1. problem je nemas carinksu prijavu pod kojim je zaveden i vecina tamo ce pokusat da te zavlace i otpile na osnovu toga
2. uospte ni nemozes znati da li je zastoj u pregledu ili eto paket je problematican
3. posle "zaplene" paket mogu za 24h vratiti za kinu a moze stojat u magacinu i dve nedelje!
4. ako se paket vrati za kinu ali express moze a i ne mora zahtevat resenje carine o razlogu vracanja paketa! (nasa uboga carina ovo NE DAJE!)
5. uboga posta kine kad se paket vrati nikad ne dobija status da je kinez dobio paket, problem dva

To su moja iskustva, takodje generalno nema pravila sta se vraca za kinu, nekad prodje i slon a nekad zezaju za sitnicu

Jos veci problem je ali express i komunikacija sa nepismenim i BEZOBRAZNIM kinezima, jer verujte mi svi su oni muljatori teski! i sve ce uraditi da zbune i tebe i sistem ali express-a kako bi dobili $ a paket neces videti, za ebay neznam, znam jedino da moras paziti na vreme kad se zalis i ako imas dosta zalbi nece valjati

Poslednja izmena:
Ja samo moram ipak da kazem da nisu bas svi Kinezi na ALI-ju takvi bezobrazni kao sto ti kazes IMA ih to ne sporim ali nisu svi. ja tamo kupujem 5 godina i ako umes da prepoznas dobrog prodavca neces imati problema naprotiv, a ako ne znas da odaberes vec te povuce recimo manja cena za 2-3$ od nekog koji ima mnogo trasakcija i recimo 98% pozitivnih onda je to vec tvoj(kupcev) problem da rizikujes za 2$ je po meni ludilo.
Da su nepismeni za engleski to DA ali mozes da se sporazumes nekad je jako smesno ali razumem sta misle da kazu :D

@dusman13
Problem nastaje akd ti novosadska carina vrati paket, jer onda i ti sa 98% pozitivnih krenu da zavlace..., a da ne govorim da kao bubasvabe kad kupis nesto sutra dan dignu cenu za 10% pa vsaki put kupujes od drugog

Ja sam narucivao neke maske za iphone i galaxy4 iz engleske , pojedinacno sam narucivao i svaka je kostala ispod 50 evra inace su skupe maske , nema ih kod nas , jedva sam ih nasao.Elem kad sam narucio ,mislio sam da ce to da stigne u postu pa onda cimanje do poste itd ... i jednog dana mi zvoni postar i nosi neki paket kad ono ta maska , bas prijatno iznenadjenje - bez cimanjas u postu . Inace maske su OtterBox i pobedile su sto se tice kvaliteta, odlicna zastita za telefon od prasine , padanja , grebanja pa cak i padanja u vodu na neko vreme .

Koliko traje putovanje pošiljke iz Kine do nas ovih dana? Pre 5 nedelja sam poručio, pa da znam kada da očekujem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno