Ali ovo nisu uplatnice, nego Priznanice !? Zato ja to nisam nikada video , jer ove moje pakete obradjuje Carinarnica i Posta BG, pa postar samo kaze koliko , nikakve Priznanice ne donosi,osim ako ima i carinska deklaracija, mada kod Nkon paketa nije bilo ni toga. Tako da ovde bar imas neki "dokaz" koliko si platio, dok ovde kod mene to Postar Usmeno resava

Nikakve papire ne daje za postanske usluge, nego pise obicno rukom na paketu kolko da trazi novca.
Jedino ti ostaje da proveris u posti , kako je to zavedeno kao Pismo ili paket, jer je naplaceno kao za Paket. MAda mogu da ti kazu sto god zele , jer kad nije registrovano , sam ne mozes znati, a oni u svoje knjige mogu da upisu sta im je volja .
Retko se desava ovako nesto, jos nisam procitao da je neko imao takav problem.
Sad kad malo bolje "okrenem film " za Pisma posta kada nema PDV nego samo usluge uzima samo 66 din, do sada nije uzimala onih 45 din, to samo kada uplacuje novac na racun carine , a toga ovde nema. Tako da se racunica podize pa su ti Maznuli vise , trebalo je samo 66 X2 =132 dinara a ne 490. Tako da ispada da su ti uzeli 358 dinara vise.
Ako nemas vremena da odes do poste, mozes i da ih zoves telefonom i da vidis o cemu se tu radi. Jer u redu svakako nije.
Na ovoj prvoj sto pise Postar dva puta, to je ocigledno skraceno od Postarina, a na drugoj to isto Postarina za podnosenje na carinski pregled. To je zvanicni naziv te usluge.
Evo sad sam pogledao zvanicni cenovnik poste.
Pri uvozu za pisma je 65,8 din a za pakete 266,9 din. Tako da se iznosi ne uklapaju. Mozda mogu da ti traze i doplatu