Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
verujem da je tako u vecini posta ali tamo gde sam ja na vozdovcu ziveo tamo je postar nosio i subotom bilo to preporucena posiljka, obicna, sa carine ili post express isti lik je nosio i radio sve do 14h.

Jooooj ljudi, vidite da vas lik loži kao hepo kocke :D

Inače, i kod mene je kao što deda Mrsoje :p kaže, pošta radi subotom ali poštari ne nose pakete, ja sam obično išao lično da preuzmem al sad više nemam strpljenja da čekam 50 dana pakete, ako se setim da mi nešto treba onda mi treba odma a ne za dva meseca, tim sistemom trebao bi da razmišljam u čemu ću da se kupam sledećeg leta i naručim sad :O...

Potvrdjujem da se svi paketi koji se vode kao paketi tj imaju tezinu od 500g tipa do 7kg i vrednosni su a tracking pocinje sa CC se naplacuju 266din umesto 66din. Danas mi stigla 2 komada i svaki naplacen oko 1300din pa sam bas gledao sta je sta... i da te pakete ne nosi postar tj ne sme mora se licno ici po njih tj po svaki paket koji se vodi pod parcel.

Ni meni subotom nije stizalo nikad nista.
Elem, neko bas drma pakete, ljudi koji su mi ih poslali su seleri za koje znam da me sigurno ne bi zavrnuli, vec sam kupovao od njih bas mnogo puta, jednostavno ne stizu i to je to.

@seizmos

jedan od onih pre 2 meseca se upravo pojavio na carini cisto da znas da ne gubis nadu :) doduse moji svi imaju tracking ali ono :( ostalih jos nema.

Sad su svi masovno poceli da salju preko singapurske poste...cak i dx i intimate gadgets, inace poslali su mi ponovo onaj paket koji navodno jos nisu dobili i koji pise da je vracen nazad, dali novi tracking pa cemo videti sad sta ce biti...cak i sa alija pola paketa je sg posta, a na nekima se menjao tracking broj nekoliko puta i neki od tih su se evo vec pojavili na carini...

Poslednja izmena:
Usreći ćeš se preko singapurske pošte, do pre petnaestak dana je SG pošta bila sinonim za brzinu, pouzdanost... Od kada su uveli nove propise ni muva ne može da prođe, paketi dođu na red za slanje nakon 10 od kad uđu u SG poštu, ako ih ne vrate pošiljaocu zbog baterija, oštrih predmeta, tečnost....

HK pošta je spora ali je trenutno daleko brža od sg pošte, i za razliku od SG pošte poneki paket i prođe sa baterijama... Tracking sistem na sajtu singapurske pošte retko kada radi, a i kada radi to je poprilično traljavo. Da nije sajta quantiumsolutions.com ne bi se znalo dali je neka pošiljka krenula, gde je...

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi kaze,koliko bi mi mogla izaci postarina i carina ako se u ovom slucaju naplacuje,posto planiram da kupim neke suplemente sa musleandstrenght-a?

Carinici ne gledaju baš blagonaklono na suplementaciju, vrlo je verovatno da će te cimati čak i za malu količinu a ako uzmeš 4-5 kantica neće te ništa pitati, samo će vratiti paket nazad...
Ima puno o ovome na BB forumima...

Stigao paket sa alija, i prvi put kinez pokusao me pokrade, paket stigao u puckavoj koverti nije otvaran od strane nase carine ali je ipak naplacen 70din, no to ne zameram, pise da ne podleze carini, umesto 50 artikala ima 45, prebrojao sam i 5 fale, jeste to jako sitno, kao na primer udice i sve to ali svaki ima svoju kesicu pa se ne da tako lako izgubiti. Nije malo placeno a 5 komada je pola lot jer sam uzeo 5 lot po 10 komada...e sad sta raditi? ja sam podneo dispute uslikao kovertu i sta sve tamo pise ali kako to dokazati, trazio sam iznos za refund za ceo 1 lot tj 1/5 celog ordera jer pola ne mogu da porucim ponovo i jos mi naplatio 4 dolara postarine za free slanje kineskom postom.

Da li neko moze da mi kaze,koliko bi mi mogla izaci postarina i carina ako se u ovom slucaju naplacuje,posto planiram da kupim neke suplemente sa musleandstrenght-a?

Ja narucujem cesto whey, vitamine i slicne stvari sa IHerb-a, doduse u malim kolicinama i vrednostima - kantice do 1kg, ukupna kolicina posiljke sa postarinom (obicna posta) bude ispod 50EUR.

Do sada mi nikada nisu ni carinu ni porez naplatili (u BGu sam), a imam barem kanticu whey-a mesecno.

EDIT: e sad, ne znam kako stoje stvari ako narucujes nesto "egzoticnije" ili vece vrednosti/kolicine.

Poslednja izmena:
Moja pošiljka i dalje sedi zaglavljena na carini, da li da ih zovem da vidim šta se događa?

14.10.2013 17:10:00 FR - FRCYMA Otprema
16.10.2013 07:50:43 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.10.2013 10:10:20 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

nista cudno i meni jedna iz holandije ceka isto od 14-og :), u zemlju je usla za 2 dana od polaska a na carini cela nededelja prosla i jos nista...

Sto se tice one posiljke koju sam vratio pre hrista status se promenio i sada lepo i jasno pise:

18-Oct-2013, The item (RT********HK) was returned to sender on 18-Oct-2013.

Poslali su mi ponovo posiljku, ovog puta singapurskom postom pa cemo videti sta ce se desiti opet, da li ce carina preterati ponovo ili ce ovog puta biti sve ok.

Stigle su mi još jedne patike za 12dana iz Kine, China Post AirMail. Nikakve dodatne troškove nisam plaćao. U pitanju su Nike Free Run patike.

^ Odakle si ih poručio i kakvog su kvaliteta?

paket ce ti stici sutra, posta beogradom radi subotom.

Stigla (tek) danas, ne znam da li je bila otvarana na carini (koverta zalepljena braon selotejpom), udaren pečat "ne podleže carini...", ništa nisam platio, čak ni 66din. U pitanju je bio polovan dual channel kit iz Nemačke.

^ Odakle si ih poručio i kakvog su kvaliteta?

Sa AliExpress-a. Super je kvaliet, ja sam prezadovoljan. Nisam imao priliku da probam isti model kupljen ovde po Nike Shop-ovima, ali sam ih vizuelno uporedio i nisam našao razliku. Trčim u njim, nosim ih po gradu u neku šetnju, vozim bajs i nisu mrdnule već mesec dana i jače koliko ih imam. Sad sam poručio još jedne za jednog prijatelja.

Ako te baš zanima, javi mi pa ću ti dati link prodavnice od čoveka gde ja kupujem tj proveren je.

pa daj link da vidimo i mi, njega takodje pretpostavljam da interesuje odakle tj iz koje prodavnice na aliju si uzeo.

Jel ebay-ovci najcesce salju sa China i Hong Kong post? Gde to pise? Ili pise samo ovo: Economy Int'l Shipping...

na ebay je to malo drugacije...na aliju je tako a ebay salje kako prodavac odluci i to se vodi pod international..

Vazi, hvala. Nego, ja sam danas narucio sebi futrolu za mob, pa sam pricao bratu kako je jeftino pa bi i on za njegov fon. Jel pravi carina problem oko toga, ako dodju recimo isti dan ili razlika 2 dana (mada ne verujem da bi zapamtili da sam bas ja narucio vec ili kako to ide)? :O

Edit: Zaboravio sam da pitam jos nesto. Danas sam prvi put isao na aukciji na ebay i pobedio. Kupio sam brzinomer za bajs za 3.70$, a najjeftinije sto sam nasao na netu je 15$ (njegova puna cena). E sada ne znam, kad mi stigne to i oni procene na tih 15$ recimo, jel ja mogu uopste da se zalim jer sam platio manje? Znam da sam negde citao o ovome, ali ne znam sta je na kraju zakljucak :/ Danas sam prvi put pazario na ebay (ne racunajuci onaj kod da otkljucam mrezu) pa odjednom nalazim stvari koje mi fale u zivotu :D Hocu da se vozam bajsom, pa da vidim koliko sam brz :D

Poslednja izmena:
Ma bez brige.

Ja sam imao jedan "interesantan" slučaj, naručio sam na ebaju neku elektroniku (dc-dc konverter) i moroni nisu imali novine da spakuju to nego spakovali u dve futrole za iphone!!! Naši carinici otvorili, pogledali i uredno ocarinili: elektronika + 2 futrole za mob.tel... :mad: iako nikakvih futrola nije bilo na računu...
Čisto inormacije, dcdc je veličine kutije šibica, više mesta su zauzele futrole...

Poslednja izmena:
Auuuu...strasno....jesu ti bar koristile kad si vec platio harac na to? :O

ma jok, nemam pojma ni za koji su model, mislim da je 4-ka!!! Razmišljao sam da iz isečem i napravim silikonske podloške...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno