Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a neeeee taj je vec stigao u kinu, upravo CN prispece :)

Svasta, ja bih zvao carinu da pitam zasto su vratili paket(osim ako nisi probao da prosvercujes neku gudru, ahahaaa, sala)ne znamo sta si tu porucio ali bi bilo dobro ako mozes da kazes koja roba je bila tu cisto da znamo sta je to zabranjeno ili su bezveze vratili mada....

kako ne znate sta sam porucio, pa svuda pise, roba sa intimategadgets.com, ne mora do detalja da objasnjavam, ali prozvali su me bili lubrikant :) i tesko da moze biti svercovanje jedne stvari teske 100-200g vredne 19 dolara..

13.09.2013 08:02:31 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
17.09.2013 09:16:00 CN - CNBJSA Prispeće

iz srbije za kinu stize za 4 dana kao sto vidite a iz kine za srbiju 2 meseca treba :(

Poslednja izmena:
E pa to je lutrija, i to ti niko ne moze reci koliko ce obracunati, ako ti obracunaju vise ne primaj paket vrati ponovno carenje i ponesi im izvod iz banke, PP, sta god imas da potvrdis cenu koju si platio, a ukoliko ti ne udare PDV ili bude manji nego sto treba cuti i uzivaj.

Danas stigao paket...cutim i uzivam:):). Dosao postar, kaze ne treba nista da se plati, me happy

Zato je goxxxy tuzan :(

kako ne znate sta sam porucio, pa svuda pise, roba sa intimategadgets.com, ne mora do detalja da objasnjavam, ali prozvali su me bili lubrikant :) i tesko da moze biti svercovanje jedne stvari teske 100-200g vredne 19 dolara..

13.09.2013 08:02:31 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
17.09.2013 09:16:00 CN - CNBJSA Prispeće

iz srbije za kinu stize za 4 dana kao sto vidite a iz kine za srbiju 2 meseca treba :(

Sorry, izgleda da nisam pazio na casu pa ne znam sta si porucio, elem kapiram o kavim stvarima je rec pa verovatno neko nije shvatio sta je to tj. cemu sluzi, mozda si neki bic narucio ovaj kad je otvorio srcka ga strefila pa vracaj brzo....hahahaaa
Dalje ja nisam rekao da ti svercujes nisi dobro procitao napisao sam "osim ako nisi probao da prosvercujes neku gudru" pa sam dodao da je sala.
Dakle ja nisam ni mislio da ti nesto svercujes, problem je bio u tvom shvatanju moje sale ;)
Zao mi je sto ti se to vratilo, ali moraces na neku drugi nacin da uzivas, vise srece drugi put...bar za stvari sa ovog sajta.

Paket se vratio jer ja nisam hteo da platim 2000din pdv/carine za predmet koji sam platio 19 dolara samo zato sto su oni tako procenili. Poslao sam im paypal izvod, izvod iz banke, sve moguce invoice istampao i to prosledio na preko 20 strana i nista...

Paket se vratio jer ja nisam hteo da platim 2000din pdv/carine za predmet koji sam platio 19 dolara samo zato sto su oni tako procenili. Poslao sam im paypal izvod, izvod iz banke, sve moguce invoice istampao i to prosledio na preko 20 strana i nista...

E pa to je drugi par cipela...ili ja nisam stvarno pratio na casu ili ti sad to prvi put pises da si dao sve dokaze a da nisu uvazili?!
Prosto mi je to nemoguce, oni moraju da uvaze pogotovu sto imas PP izvod pa izvod iz banke, nesto tu ne stima.
Ili se lik nesto opasno nameracio da ne dobijes igracku.

pa nije bas igracka, uzeo sam dok je bilo na akciji:

http://www.intimategadgets.com/prod...-female-stimulating-lubricant-lavender-200148

sve pise u postovima od pre, i kako se vratilo i da sam ih vzao i da su mi rekli da posaljem te izvode postom i da ulozim prigovor ali da je pitanje da li e to neko da uvazi tako mi je rekla telefonom...
a ne sekiram se ja mnogo imam jos 6 paketa odatle koji trebaju stici, i ovaj sto se vrati ce opet da posalju, jednom mora da prodje :)

Poslednja izmena:
E pa ako je tako zelim ti da ti svi paketi prodju bez dodatnih troskova i ostalih zezancija pa da uzivas. Izvini izgleda nisma pratio na casu.
Vise srece drugi put.... ;)

a moze da bude i da se neki carinik ljuti sto meni mesecno dodje 50 paketa iz 10 razlicitih drzava to sasvim razlicith sadrzina, od knjiga do kablova, telefona lubrikanata do nekih gluposti...al necemo sad o teoriji zavere :)

Kakva je situacija ako se naruci nesto sa aliexpressa sto kosta 70$ i stize onom besplatnom kineskom postom? Placam samo carinu i ptt? Ili?

pa kinez ce verovatno da stavi manju vrednost, ti ces mozda platiti samo pdv, mozda i carinu a mozda i nista od toga, mnogo ni pomoglo kada bi napisao sta je u pitanju.

Kakva je situacija ako se naruci nesto sa aliexpressa sto kosta 70$ i stize onom besplatnom kineskom postom? Placam samo carinu i ptt? Ili?

Nema pravila i bilo ko da ti ovde kaze sa sigurnoscu ces pltiti to i to slagace te. To jedino zna carinik koji bude pregledao tvoj paket kad stigne u Savsku. Zasto je to tako to je druga prica. Evo ja sam ti dao najtacniji odgovor iako nisi saznao cifru, ali stvari tako i funkcionisu ne znas dok ti ne dodje, ali ti racunaj da ces platiti to sto treba pa ako ne budes platio ti na konju.

Znam da ću platiti nešto nego me čisto interesovalo pošto ide preko obične pošte a ne DHLa i sl da se ovi naši "stručnjaci" ne popišmane pa ne uzmu i špediciju da mi zaračunaju jer je kod nas sve moguće....

Gresis ne postoji ni teorijska sansa da ti ti uzmu kako kazes ti spediciju jer je nema u skracenom postupku carinjenja placas samo PDV i carinu ili samo PDV ili nista(ako imas srece sto naravno nije po zakonu).
Znaci ne znas da ces platiti nesto(jer mozda i necesto pokusavam da ti kazem) ne ide postupak kao kad narucujes preko DHL ovo ide obicnom posto tj. avionom iz KIne.
Ne brini se za spediciju samo se brini za PDV i eventualno carinu koja je 10% na PDV ako ti obracunaju.

70$ je priblizno ~52 eur ako kinez jos napise manje kako to obicno radi verovatno carinu ni videti nece, osim ako je nesto sto carina smatra da vredi vise...

Poručio sam neki sat na AliExpress-u 24. avgusta. Sat je koštao 3.13$ čisto da vidim kako to sve funkcioniše. Sat je poslat 5.9.2013. i sad mi je poštar doneo. Na omotu stoji pečat da ne podleže carinskom pregledu. Inače, sat jeste kopija, ali je vrhunski odrađen.

Poslednja izmena od urednika:
Pretpostavljam da nije pravilo, ali meni se cesto desi da prodjem bez ikakvih troskova kada narucujem nesto sto je malih dimenzija i staje u koverat (onaj oblozen sa unutrasnje strane). Zadnje sto sam narucio su neke baterije, cija cena je bila > 50e, ali nisam imao dodatne troskove. Par dana pre toga sam dobio punjac, upakovan u omanju kutiju, i PDV je uredno naplacen (vrednost je bila oko 28e).

meni je danas stigao telefon. placen na pandi 250usd, moram da platim 977 u posti. sutra ujutru cu preuzeti paket. verovatno su prihvatili cifru sa kutije za stvarnu.

Ja imam srece, mene postar zove kad ima paket. Pa mi donese kuci ili na posao

I ja imam srece po tom pitanju i mene nazove, ali mi samo nije jasno kako ti donese na posao, jedino ako ti je posao u tvojoj ulici, nece valjda da ide u neki drugi kraj da tebi donese paket to mu nije ni posao, njemu je posao da donese na kucnu adresu a ne da lovi ljude i nosi im po gradu, to mi malo nije jasno. Osim ako ti je posao tu negde kod tvoje kuce.

meni je danas stigao telefon. placen na pandi 250usd, moram da platim 977 u posti. sutra ujutru cu preuzeti paket. verovatno su prihvatili cifru sa kutije za stvarnu.

Ajde kad podignes posiljku i ako nije tajna napisi neki detalj koliku vrednost su stavili i koji opis robe (telefon, mp3 plejer...) itd...

Da li je neko skoro naručivao neku robu ispod 50EUR sa Fedex isporukom (npr sa Aliexpress-a)? Interesuje me kakva je kod njih situacija sa naplatom PDV-a i eventualnih dodatnih troškova, znam da naplaćuju špediciju kad roba podleže carinjenju, zanima me šta se dešava ako se na pošiljku carina ne plaća.

Poslednja izmena:
Da li neko zna koliko dugo im treba da razrese reklamaciju u carini posto su paket procenili na 4x vecu vrednost? Pre 9 dana sam predao sve propratne papire i evo statusa od tada:

20.09.2013 13:33:06, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
19.09.2013 13:54:26, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
18.09.2013 14:01:37, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
17.09.2013 13:55:20, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
16.09.2013 14:13:11, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
13.09.2013 14:09:43, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
12.09.2013 14:03:25, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
11.09.2013 22:52:21, 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema

Ajde kad podignes posiljku i ako nije tajna napisi neki detalj koliku vrednost su stavili i koji opis robe (telefon, mp3 plejer...) itd...

na paketu je pisalo 20$ office suplies. Paket je otvoren i procenjen na 50$ pa je carina ~870. Naziv proizvoda je android. Znaci da su shvatili da se radi o telefonu i ispali izuzetno fer (jedn veliko hvala usput)

na paketu je pisalo 20$ office suplies. Paket je otvoren i procenjen na 50$ pa je carina ~870. Naziv proizvoda je android. Znaci da su shvatili da se radi o telefonu i ispali izuzetno fer (jedn veliko hvala usput)

Bas si dobro prosao. I ja planiram uskoro neki telefon i to dosta jeftiniji od tvog ali ne znam sta da trazim prodavcu da mi napise, da li mp3/4 plejer ili tako nesto, a i za cenu sam mislio da bi najbolje bilo da bude sto blize granici od 50€ ali sad vidim da je bolje manje pa neka oni dupliraju.

pitanje je da li ce kinez uopste da uradi onako kako mu ti kazes. prvi put kada sam narucivao telefon, traazio sam da pise "car gps device" od 46$, ali su oni napisali nesto drugo (iako su mi odgovorili da ce uraditi kako sam zamolio). takodje, izgleda da je poptuno nebitno koliko kosta telefon. to sto ces ti da narucis telefon od 100$ ne znaci nista jer ce kienz ionako da pise 20$, a onda carina odlucuje sta dalje. Sigurno oni nisu sposobni da razlikuju kineski tel od 100$ i 300$

Kako se carine neispravni HW delovi? npr. grafičke kartice? Da li je carina procenjuje kao ispravne i nove? Ima li neko iskustva? Platio bih preko PayPal-a ako to nešto znači.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno