Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paket sa alija, stigao za 8 dana, fala bogu naplaceno samo otvaranje 66din, mada je realna vrednost bila tolika da su i sa tih 66 uzeli 10% :) sad cekam ostalih 7 da vidim kad ce, jos 3 sa alija i ostal isa dxa koji se vuku...

Meni paket sa Alija stigao u nansu zemlju za 6 dana i evo upravo pre minut me cale zove da kaze da je stigao kuci bez icega ni otvaran ni naplaceno ista, vec 5 godina tako samo sa ALija kupujem, nikada PDV nisam platio.

Meni paket sa Alija stigao u nansu zemlju za 6 dana i evo upravo pre minut me cale zove da kaze da je stigao kuci bez icega ni otvaran ni naplaceno ista, vec 5 godina tako samo sa ALija kupujem, nikada PDV nisam platio.

Koliko si dobio paketa od dolaska.paypala kod nas? I koliko bez pdv-a? (Sa Alija) (hocu reci, jel su bukvalno svi oslobodjeni troskova?)

Poslednja izmena:
Da bukvalno svi a paketa sa Alija ,sam dobio od aprila klad je uveden PP 15 tacno paketa, na nekim je samo placeno otvaranje ali bez PDV a i ovaj sad cale mi rec bez PDV i otvaranja, ja ne znam da li imam neku protekciju kod njih ne znam nikog na carini ili me namerno pustaju stvarno ne znam, ali je tako.
Hvala im punoooooo.

Meni danas stigao paket poslat 10og maja :), skoro pa 3 meseca puna, treba prodavca da kontaktiram da mu platim artikal, verujem da me se covek nece ni setiti :), ludilo pravo u kineskoj posti a i kod nasih.

@M

Ma i moji su krenuli iz Hong Konga ali od juna ne stizu ovde :

@ Ali

Ja sam 4 porucio, od toga jedan je stigao kao sto rekoh danas sa 66din naplate i tezine oko 400 grama i jos 3 cekam od kojih su 2 stigli na carinu, jedan jos nigde ne pise, takodje cekam sa eforchina i on je stigao na carinu, 4 komada sa dxa od juna do jula krenuli i nijedan jos nije stigao...

Ima nade, meni je pisamce poslato iz HK 22.03.2013 stiglo juce.

nemoj da bacaš kovertu, možda ima mesečeve prašine na njoj, msm ako je koverat već svratio prvo do meseca s obzirom koliko mu je trebalo da dođe :D

Danas stigao hdd cady, placen 28.5.2013. i poslat kao pisamce, na onom zelenom formularu (nc22) napisana prava verdnost po kojoj je placen (8,99$), u medjuvremenu refundiran pre pokretanja postupka i evo sam malopre posalo poruku prodavcu u vezi ponovnog placanja ...
Tacno 70. dan od placanja i ko zna koji od slanja.

Kao da su ceo jedan kontejner negde "zagubili". I meni je paket koji je krenuo 12. juna juče stigao na postu, istovremeno sa paketom koji je krenuo 17. jula!

Isti slucaj. Da li su vam prosli carinu ili i dalje stoje?

Kako vama ide ovaj tracking u posti, jel to azurno?

Narucio sam 30-og sa www.giftsandcare.com neke stvari za brijanje, i stiglo je u srbiju za 3 dana. Trenutno stoji sledece:

02.08.2013 08:20:43 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
02.08.2013 10:01:13 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
05.08.2013 14:34:49 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
06.08.2013 14:30:52 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Sta bi sa carinom, zar ne bi trebalo da ima faza Od carine i zasto ima dva puta ovo interno slanje ili sta je vec.

edit: pretragom po temi sam primetio da i drugi su imali slican log, i da ovo u stvari znaci da je i dalje na carini? Mada mi je nelogicno, jer za moju prethodnu narudzbinu od pre godinu dana, nakon ovog Za carinu ide faza Od carine, koja je jedina i logicna.

Poslednja izmena:
Ocigledno je na carini opet guzva. Kada vise paketa otvaraju, onda se napravi guzva, posebno sto su sada i godisnji odmori. Ovo sto trenutno imas na treckingu znaci da je u Glavnom Postanskom centru, znaci u magacinu postinom, imaju oni tamo kao neke vagone male kojima prevoze pakete.

Kada udje na carinjenje imaces
61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine , pa posle kad se zavrsi carina, istog dana
61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Kad se ponovo vrati u GPC onda je tek proslo carinu. A moze da stoji i vise dana. Ranije je uvek bilo gotovo za dan, ali od kada su poostrili kontrolu i naplatu zna da stoji i nekoliko dana.

i kod mene isto na kraju duplo isti dan isti termin razliika par minuta

Kao da su ceo jedan kontejner negde "zagubili". I meni je paket koji je krenuo 12. juna juče stigao na postu, istovremeno sa paketom koji je krenuo 17. jula!
Evo potvrđujem ovu pretpostavku o zalutalom kontejneru (ili putovanju preko meseca... :).
Kupljena sitnica u vrednosti od 3 US $, preko ebay 28.maja, pakovano 29. maja, poslato preko hong kong post i stiglo danas posle tačno 70 dana. Mali koverat, udaren pečat "Ne podleže carinskom pregledu".

Meni isto stigla danas 2 paketa. Jedan nakon 65 dana, drugi nakon 40 dana. Nikada nisam cekao ovako dugo. Dok je juce stigao jedan posle samo 10 dana :D

bogami izgleda da ce ostali biti naplaceni, ne pise vise nista nakon sto je od carine otislo otprema, 4 paketa sa alija i 1 sa eforchina stigli svi na carinu u roku od par dana, jedan mi je urucen 65din a ostala 4 ce verovatno sutra pa nadalje svaki dan po jedan, nije dugo cekano mozda 10ak dana preko china post, a sa dx-a cekam 4 paketa, iz juna, iz jula i iz avgusta...kad ce uci u zemlju ili kad ce doci javicu, mada trazicu da posalju opet onaj iz juna cekam vec 40 dana... za taj 65din sam paket pratio sve do kuce preko sajta, ostali su izgleda promenjeni u vrednosnu novu sifru pracenja i bice naplaceni izgleda i ocarinjeni (mislim na pdv) cim dalje ne mogu da se prate odkad su napustili carinu, a isto je smesan iznos 10ak $ koliko li ce da me rebnu...pola sigurno :)

Poslednja izmena:
Totalno na carini nema pravila. Meni je od svega sto si napisao jedino cudno da je ovaj sto je naplaceno 65 din. mogao da se prati do kraja, obicno cim to naplate stave mu i novi broj. Mada se meni jednom desilo da paket nije mogao da se prati posle carine , ali nije dobio novi broj i nikada se na sajtu poste nije videlo ni urucenje totalni prekid !!

Tako i za ove sto su dobili novi broj, postoji sansa i da neki od njih bude samo 65 din. Mada je veca sansa da su sa PDV-om.

66din je otvaranje i zatvaranje paketa i lepljenje njihovom trakom, to nema veze sa carinjenjem, cim hoce da lupe pdv oni mu promene broj i psole nema pracenja, evo sad jos jedan kaze direkt ide ka mojoj posti znaci i on ce biti 66din...daj videcu i ostale sutra i prekosutra i u ponedeljak sto stizu pa javljam.

oni svaki paket tezi od 200-300 grama obicno otvore i ako unutra nije zanimljivo (kao kod mene gomila kablova) zatvore zalepe i to je to...informacije koje dajem su iz prve ruke i iz licnog iskustva, komsija mi takodje radi u savskoj pa sam se raspitao (nije carina, nego posta sama) on ih vozi dalje...

Poslednja izmena:
Vidi brate nisi skroz u pravu ali na dobrom si putu :) salim se ali tako je.
Elem, to sa gramazom nema apsolutno nikave veze, jel ti hoces da kazes da neki mob koji je ispod 200-300g nece da otvaraju paket i da ti naplate pdv a mozda i carinu, cuj nisu oni glupi, ne ide to tako kako si ti zamislio, njih ne interesuju tvoji kablovi vide oni to, verovao ti meni ili ne oni imaju skenere, na kojima se vidi sta je unutra, pa kad vide fon otvaraju i dalje naplacuju pdv, carinu... a sto bi to bilo lepo ali nije tako brate veruj mi znam ;)

Znaci nema nikakve veze koliki ti je paket vec sta je unutra i kolika je vrednost toga sto oni utvrdjuju kad otvore paket, eto to otprilike tako funkcionise na carini, mojne niko da te laze....

pa sto su onda moj otvarali iponovo lepilii naplatili 66din? ako se lepo kao i na skeneru mogli da vide da su kablici?

Verovao ili ne, od prošle godine imaju jedan od najmodernijih velikih skenera na aerodromu Nikola Tesla.

Ja vam kazem da imaju skenere, a vi kako hocete, zivite u iluziji, pricam sta znam, a vi kako hocete, a zasto su tebi uzeli 66 din za otvaranje, pa brate zamisli da ne otvaraju nijedan paket posto imaju skener, ajd razmisli samo malo.
Nista te ne podcenjujem samo hocu da te nateram da mislis glavom, a ne....
pozz

Kupio bih android tv player Mk809III preko ali je 65$. Koliku carinu da ocekujem? Kod nas u je izmedju 80-95e
preko cega je najsigurnije uzeti: ebay,dx,ali. Slicna je cena?

65$ je manje od 50€ pa ne bi trebalo da bude carine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno