bolje da nisu ni pustali ebay, do "pustanja" paypala i ebay u Srbiju svi paketi su stizali bez problema i bez carine i poreza. Imam preko 200 posiljki od 2010 godine do aprila 2013, sve sam dobio bez problema ovde u Srbiji, sada je nastao totalni kolaps. Zadnjih desetak paketa nikako ne dobijam, jedan koji sam dobio je bio otvoren, roba unutra ostecena prilikom otvaranja. Ostale cekam. tvorio sam par "slucaja" na ebay, jer robu nisam dobio u roku od 45 dana koliki je rok. Dobio sam upozorenje da imam visok procenat otvorenih slucaja i bez obzira na 300 pozitivnih ocena, bez ijedne neutralne ili negativne, pripreceno mi je da ce mi ugasiti nalog. Stao sam bilo sta da narucujem i to isto savetujem i ostalima, ako ne zele da se maltretiraju sa nasom carinom, postom i lopovima koji tamo rade. Koristi od paypala ce imati jedino ljudi koji ce nesto prodavati u inostranstvo i oni koji naplacuju vec sada svoje raznorazne usluge, od programiranja, predavanja ili bilo cega drugog. Kupovati preko ebay-a ce postati skoro nemoguce, i cekace se i par meseci, pa sta stigne stigne, sta ne, nema kome da se zalimo.
Nije mi bitno sto menjaju, ali nije u redu da korisnik ne bude obavesten o promeni i sto dalje ne moze da prati stanje paketa.Cisto da znas rade to i drugde recimo u Engleskoj...a uzgred bolje ti je da stovji V negeo R sa stanovista sigurnosti.
Nije mi bitno sto menjaju, ali nije u redu da korisnik ne bude obavesten o promeni i sto dalje ne moze da prati stanje paketa.
Ja sam kupio sat 09.04. a napustio je HK 29.04.Malo mi je fascinantno da je paket koji sam narucio sa DXa i za koji sam dobio mail da je poslat 9.maja tek juce napustio HK..sto ce reci da mu je trebalo 7 dana da izadje iz zemlje..
Ne, naplaćen je porez na procenjenu vrednost. Mislio sam da se roba ispod 50€ ne oporezuje.Mislim da su ti naplatili otvaranje paketa (110 dinara).
Ne, naplaćen je porez na procenjenu vrednost. Mislio sam da se roba ispod 50€ ne oporezuje.
Da se nisi ti malo zbunio
Napisao sam ti da si platio pdv (to ti je onih 200 dinara - 20% od 1000 dinara). Plus si platio dodatnih 150 (to je najverovatnije otvaranje paketa, koje bi trebalo da je 110 dinara).
Ne znam zasto se bunis. Sta ti konkretno nije jasno?
Ako se bunis zbog pdv-a onda bi trebalo da malo procitas ovu temu jer je pisano milion puta da se SVE oporezuje (pdv) a da je ta geanica od 50/70 evra za carinu. Pa ako je ispod onda nema carine a ako je iznad onda ide i carina 10%, pa na sve to i pdv. Znaci pdv UVEK ide.
Koliko znam, u poslednjih mesec dana, jedina stvar koja se promenila je što je proradio Pejpel i da je zbog toga veća navala. A ja sam naručivao pošiljke male vrednosti godinama i nikada nisam imao dodatni trošak. A sada PDV + pošti 110 dinara za isporuku (ovo mi je rekao poštar, nemam na papiru taj iznos. Možda je i otvaranje.).Baron očigledno nije u toku šta se dešava poslednjih mesec dana i sve što treba reći je da se PDV plaća na sve
Oдрeдбoм чланa 29. став 2.тaчка 1. Уредбе о врсти, количини и вредности робе на коју се не плаћају увозне дажбине, роковима, условима и поступку за остваривање права на ослобођење од плаћања увозних дажбина ("Сл. гласник РС", бр. 48/2010 и 74/2011) прописано je дa сe пошиљкама мале вредности,некомерцијалне природе, на које се не плаћају увозне дажбине сматрају пошиљке чија вредност не прелази 50 евра, у динарској противвредности.
Међутим, oдрeдбaмa чланa 26. Закона о порезу на додату вредност("Сл. гласник РС", бр. 84/2004, 86/2004 - испр., 61/2005, 61/2007и 93/2012), којима је прописано пореско ослобођење код увоза добара, није предвиђено да се ПДВ не плаћа на увоз добара за која се не плаћа царина.
Meni su svi Kinezi slali pakete kao fizičko lice, i kao gift, a naša carina na to uredno računa PDV.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari