Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa isao bi sigurno do 50 evra.

Nema veze mesto u Srbiji sa cenom postarine. Onda bi u BG-u bilo najmanje a ne vece , jer je tu aerodrom, pa tuda mora prvo da prodje :)

onda je zbog kutije koja ipak zauzima malo vise mesta a i mase,ja sam uzeo vise predmeta i bilo je 16e..

Poslednja izmena:
Ја сам правио разне комбинације и увек ми је писало 18.97е.

Ja sam danas potrpao u "kolica" 2 para patika za klinca i shipping bio 15,99. Skinuo jedan par, shipping opet 15,99, a patike 9 i 10 eura.

Po tezini se odredjuje cena postarine...bar tako kontam. Mada,sad me ringeraja zbunio...

Poslednja izmena:
Na SD imaju neki bug sa €, jer izađe isto kao u funtama, kako doći do 50€?

Христос воскресе!

Pratim ovu temu od nedavno, čitam vaša iskustva, i hteo bih da vas zamolim za nešto. Zanima me realna slika kako stvari stoje sa tim famoznim plaćanjem dažbina,pošto nisam do sad ništa naručivao iz inostranstva. Vidim da uglavnom pišete da je sve to lutrija, mene zanima neka statistika, grubi presek. Zato bih zamolio par članova koji naručuju često, imaju preko 20,50,100... narudžbina (naročito posle uvođenja Paypal-a), da podele svoje iskustvo u plaćanju dažbina. Da pojednostavim, da napišete npr.: naručivao sam do sad oko 100 puta, u 20% slučajeva su mi progledali kroz prste, u 20% su me odrali, a u ostalim situacijama je bilo manje-više sve po propisu.

Pa sad, tesko da neko ima bas tako detaljnu statistiku, a cak i da ima, opet to nije toliko bitno jer te moze zadesiti nesto van statistike.
Ja sam dosta stvari porucio preko tmart.com i dx.com i najcesce su stizale stvari za 15 dana, ali evo vec nekoliko paketa nisam dobio vise od mesec dana. Za jedan sam cak dobio obavestenje da je odbijen i vracen u kinu pa je poslat opet. Sta se tu desilo nemam pojma. Ja do sada nisam platio ni carinu ni pdv nikada za nekih 10ak paketa koje sam primio. Mnogo zavisi i od toga ko salje. Kinezi skoro iskljucivo dobro upakuju i salju kao gift tako da je verovatnoca carinjenja minimalna. Na sportsdirect, isto mislim da je mala sansa pdv-a jer salju dhl-om, koji sigurno ubrzava prolazak kroz carinu.

Prilikom svake kupovine, moras da uracunas da ces platiti pdv (naravno i carinu ako paket prelazi granicu) i ako ti se to ne isplati onda nemoj ni da kupujes.

Naravno, nisam mislio detaljno, nego onako, otprilike. Stekne se pogrešna slika kod neupućenih (kao što sam ja),zato što se susrećem uglavnom sa nekim negativnim ili pozitivnim iskustvima,jer to ljudi uglavnom i žele da podele sa drugima, pa mi je teško da pronađem sredinu. Imao sam na faksu jedan predmet gde je profesorka pričala o carinskim postupcima; rekla je da postoji neka evidencija proverenih uvoznika, i ako nekoliko pošiljaka (šlepera,vagona...) prođe bez problema, onda se njihova roba kasnije i ne proverava nego se samo po ubrzanom postupku vrši carinjenje i naplata carinskih dažbina. Verovatno je to slučaj i sa DHL-om,a carinicima ne pada na pamet da se zamlaćuju sa svakim paketićem pojedinačno, obračunavaju PDV i sl., pa samo udaraju pečate da se reše posla.
I meni se čini da je udaranje extraharača od strane carine pre izuzetak nego pravilo.

sportdirect par informacija

narucujem preko ortaka koji je u Austriji- mesečno stavi pakete u karavan pa dodje do bg-a (nema cimanja sa carinama )

elem
primetio sam da ako uzimate Lee Cooper majice racunate velicinu za 1 klasu vecu - znaci ako nosite XL uzmite slobodno XXL - nosim XL al mi je ta velicina kod Lee Coopera mala ;):D
kod obuće Lee je suprotan problem ako nosite 11 uzmite 10 dok je kod Lonsdale ako nosite 13 uzmite 12 ili 12,5, cipele Dunlop te patike Adidas i Nike broj koji piše paše,
Adidas, Karrimor,Muddyfox, No Fear, Nike majice/dresovi, šorcevi, obuća uzmite broj/veličinu koju nosite
Slazenger majice/duksevi - dosta dobar kvalitet a niska cena - zadnji put sam narucio 2XL,3XL i 4XL (šatorsko krilo) 

imaju dosta dobrih nedeljnih ponuda te se i kod clothing clearance-a često nadju zanimljive stvari povoljno tipa - dres Intera kratki rukavi 3e al samo u XXL velicini

sd.jpg
- zadnja narudžba - nabio sam na 400e sa poštarinom od 17e - 2 ogromna paketa (neotvoreni, zauzeli pola gepeka) da sam narucio na Bg čini mi se da bi bilo kukulele sa peripetijama :D
i da prvi put kad sam naručio preko SD dobio sam na poklon veliku tea šolju (0,4l) sa njihovim znakom - sad ne znam da li to šalju svima prvi put il je u pitanju fora pošto sam prvi put uzeo robu preko 150e pa me častili

Prijatelju, ovo se zove kvalitetna informacija!!!:wave:

sportdirect par informacija

Slazenger majice/duksevi - dosta dobar kvalitet a niska cena - zadnji put sam narucio 2XL,3XL i 4XL (šatorsko krilo) 

Nosis XL a uzeo 2XL, 3XL i 4XL? Kakvi su oni sa velicinama?

Sto se tice brojeva patika, svaki proizvodjac ima svoj kalup, pa se zato brojevi patika koje nosite razlikuju od brenda do brenda. Pa tako ja nosim Adidas 43 1/3, a Converse nosim 42. Najbolja tabela na koju sam naisao je ova: http://www.sportizmo.rs/tabela-velicina
Imate vece brendove pa proverite. Obratite paznju da ima US, ali ne i UK brojeva u tabeli (razlikuju se za po jedan broj: recimo 9 i 10), pa treba obratiti paznju na sajtu sa koga narucujete da li su dati UK ili US brojevi.

Sumirano:
1. Ako imate patike istog brenda koji planirate da narucite, onda uzmite isti broj - odgovarace sigurno (obratiti paznju na UK i US brojeve, koji je od ta dva dat na sajtu)
2. Ako nemate isti brend, idite do radnje i probajte neke patike istog brenda (ne moraju da budu isti model, mada je pozeljno ne zbog broja nego zbog "ukusa" i osecaja "kako vam stoje", kao i udobnosti).
3. Ako ih nema, ili niste u mogucnosti da proverite, onda koristite ovu tabelu: http://www.sportizmo.rs/tabela-velicina

vezano za Slazenger
uzeo sam 2XL malko mi je poveća ( za 4e stvarno ok kvalitet)
a kolega (glomazni nosi 4XL :d) sa posla naručio za probu 3XL i 4XL i trojka mu odgovara
Adidas Scotland Home šorc od 4XL mu je malko veći
Dunlop polu duboke čizme od 22e su mi izdržale celu zimu, malo su teške pošto imaju u sebi čeličnu zaštitu prstiju, al su nepropustive, Lonsdale patike za cenu od 12e ok kvalitet.

napomena -
primetićete da povremeno ako npr. stavite u Cart neku robu koja je na 80% ili 90% sniženju i ne uradite chechout u narednih nekoliko dana ta roba više ne bude na stanju - onda istu morate izbaciti sa liste kako bi završili plačanje.
Prednost online kupovine je stvarno veoma veliki izbor artikala po relativno niskim cenama (tipa fudbalske lopte po 0,99e), dok je mana što nemate osećaj kako će roba da ispadne pošto slika može da zavara -ko prolazi kroz Zagreb imaju radnju npr. u Brežicama -10ak km od Bregane, relativno mali izbor robe (prostor veličine Intersporta u Merkatoru) i ne preterano veliki popusti ali vidiš/opipaš stvari.
Što se tiče isporuke stvarno su brzi - u roku dan/2 šalju dhl-om.

Što se poštarine sa SD tiče može da ide i do 19,99 evra.
Za dvoje patika, duks i majcu u vrednosti od 49,00 evra je naplaćen pomenuti iznos poštarine.

Šta da ti kažem... Smršaj:D
I ja bih trebao, nakucao sam 90 kila na 177, što je mnogo, mnogo je...:S:

ima li novosti oko placanaj PDVa prilikom porudzbine koja je do 50e?? platio li ga je neko skoro u poslednjih para dana ili??

^^
Da li se ti zezaš sa nama ili...?:trust:

Kada bih narucio mobilni telefon cija vrednost prelazi 70e, sto znaci da podleze naplati svih dazbina, koliko bi me to izaslo u procentima na cenu uredjaja? Ako je neko naruciovao i ima iskustva sa nasom carinom, molio bih za tu informaciju?

168
78 :)

ima li novosti oko placanaj PDVa prilikom porudzbine koja je do 50e?? platio li ga je neko skoro u poslednjih para dana ili??

Carina za pakete ne radi od 1 . maja , znaci vec punih 5 dana , a nece raditi ni 6. vec pocinje 7 u utorak. Tako da bas me zanima kako ocekujes da neko ima bilo kakva iskustva u zadnjih par dana sa carinom koja ne radi ?

Kada bih narucio mobilni telefon cija vrednost prelazi 70e, sto znaci da podleze naplati svih dazbina, koliko bi me to izaslo u procentima na cenu uredjaja? Ako je neko naruciovao i ima iskustva sa nasom carinom, molio bih za tu informaciju?

Ne secam se kako bese, kad je Mali Medved u konjukciji sa platanima u Bulevaru Kralja Aleksandra, onda zavisi od toga koliko puta je cariniku dala prosle nedelje, u suportnom zavisi od toga koliko su mu primaoci dali prosle nedelje.

Da si pitao nesto iole drugacije, pa da dobijes pametan odgovor, ali ako tebe mrzi da sam mucnes glavom uopste, a jos vise te mrzi da malo procitas nesto sto je sto puta pricano (nista se telefoni ne razlikuju od obicnih stvari), zasto bi se drugi trudili da ti odgovore?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno