Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Carina za pakete ne radi od 1 . maja , znaci vec punih 5 dana , a nece raditi ni 6. vec pocinje 7 u utorak. Tako da bas me zanima kako ocekujes da neko ima bilo kakva iskustva u zadnjih par dana sa carinom koja ne radi ?

izvini leba ti,nisam imao to u vidu! Napravio sam listu zeljenih stvari na SD i iznosi 44e, na to dodam jos 11.99e koiko je shipping ili ce me odrati koji Euro vise na shipp?

Региструј се, иди на checkout па ћеш видети колики ти је shipping :)

Ne secam se kako bese, kad je Mali Medved u konjukciji sa platanima u Bulevaru Kralja Aleksandra, onda zavisi od toga koliko puta je cariniku dala prosle nedelje, u suportnom zavisi od toga koliko su mu primaoci dali prosle nedelje.

Da si pitao nesto iole drugacije, pa da dobijes pametan odgovor, ali ako tebe mrzi da sam mucnes glavom uopste, a jos vise te mrzi da malo procitas nesto sto je sto puta pricano (nista se telefoni ne razlikuju od obicnih stvari), zasto bi se drugi trudili da ti odgovore?

Ha, ha, opet ti sa tvojim pametovanjem, ti si ovde izgleda dezurni policajac. Ne vidim svrhu tvog posta, nisi mi odgovorio na pitanje, niit si se dotakao teme ovog podforuma tako da nisi nimalo doprineo kvalitetu foruma, cak naprotiv, ako neko hoce da odgovori neka odgovori, to da li je ovo pitanje vise puta postavljano ili ne nije na tebi i tebi slicnima da ocenjuju, postani moderator pa onda banuj ovakve smarace kao sto sam ja, do tada bi trebao da se uzdrzis od komentara. Znam ja otprilike da izracunam, ali me je zanimalo da mi neko ko je narucivao cisto kaze koliko je njega izaslo, verovatno ima nekih manjih troskova itd...
Vec sam odlucio da probam, da se malo kockam, ali rekoh ajde da vidim da li ima neko ko je vec probao.
Evo da se i ja pridruzim merenju
189
90 :)

fali vam treca mera... ona najbitinija...
e-patkometrija

@ IVAO-SRB
Nema problema , svako moze da pogresi , ja najcesce.

@ Svi ostali :D

Ljudi moram da vam otkrijem jednu neprijatnu vest sto se tice SD-a. A to je da u cenama koje se vide na sajtu i u checkoutu, sadrzan je GB PDV, koji mi posto nismo u EU ne bi smo trebali da placamo. GB PDV je 20 % i za nas van EU sve bi trebalo da je za toliko jeftinije.

Medjutim neko od Engleza verovatno taj novac stavlja u svoj dzep. Posto salje van EU , ne uplati PDV u GB kasu, vec pare u svoj dzep. Eto toliko, a neko bi trebao sa njima da vidi da li je to slucajno ili nije, jer sto bi mi placali njihov PDV i sva roba bi trebala da je jeftinija 20 %, posebno ako ne daj boze neko odluci i ovde da napalcuje PDV, sto za sada nije slucaj ali se sa nasom carinom nikada ne zna na cemu si.

pa od sada se i naplacuje uvek PDV kod nas... makar bi po onoj uredbi trebalo tako da bude.

Narode,kupujem hdmi adapter za samsung gs3 i kaze shiping je free. On kosta 10 dolara,koliko mogu da ocekujem da me nasi oderu i da li je stvarno prevoz dzaba ili se tu krije nesto?

Narode,kupujem hdmi adapter za samsung gs3 i kaze shiping je free. On kosta 10 dolara,koliko mogu da ocekujem da me nasi oderu i da li je stvarno prevoz dzaba ili se tu krije nesto?

Ако је мали пакет, можеш да се провучеш :) бар тако кажу...

Prevoz je stvarno dzabe. Koliko mozes da ocekujes , je vec teze pitanje. Po pravilu 20 % PDV na tih 10 $ plus nekih 100 -tinak dinara gde je globa za postupak carinjenja i ako placas postaru onda i deo da on njima taj novac uplati. Moze naravno da bude i vise , ali i manje, zavisi kako konkretni carinik koji vrsi postupak proceni vrednost paketa.

Poslednja izmena:
Kako tebi i slicnim smaracima nije jasno da NE POSTOJI PRAVILO kod nas? Cak ni 50/50 pravilo.
Cak ni za stvari koje podlezu vecoj carini nije uvek pravilo da ce je naplatiti. Sta dalje treba da se prica?
Ako svi pocnu da pitaju "a ima li neko iskustva skorasnjeg oko porucivanja a, b, c, d..." bice jos vise takvih pitanja jer nece ni sva pitanja moci da stanu na jednu stranu.

Aman.... da postoji neki poseban izuzetak ljudi bi ga vec pomenuli (veca carina na suplemente, limit na uvoz kafe i caja, limit na broj artikala istog tipa, itd.). Cilj teme je da se sazna sto vise korisnih informacija, a ne da svaki drugi post buce nesto tipa "e moj slucaj je specifican, ocu i ja poseban odgovor".

Ha, ha, opet ti sa tvojim pametovanjem, ti si ovde izgleda dezurni policajac. Ne vidim svrhu tvog posta, nisi mi odgovorio na pitanje, niit si se dotakao teme ovog podforuma tako da nisi nimalo doprineo kvalitetu foruma, cak naprotiv, ako neko hoce da odgovori neka odgovori, to da li je ovo pitanje vise puta postavljano ili ne nije na tebi i tebi slicnima da ocenjuju, postani moderator pa onda banuj ovakve smarace kao sto sam ja, do tada bi trebao da se uzdrzis od komentara. Znam ja otprilike da izracunam, ali me je zanimalo da mi neko ko je narucivao cisto kaze koliko je njega izaslo, verovatno ima nekih manjih troskova itd...
Vec sam odlucio da probam, da se malo kockam, ali rekoh ajde da vidim da li ima neko ko je vec probao.
Evo da se i ja pridruzim merenju
189
90 :)

Medjutim neko od Engleza verovatno taj novac stavlja u svoj dzep. Posto salje van EU , ne uplati PDV u GB kasu, vec pare u svoj dzep. Eto toliko, a neko bi trebao sa njima da vidi da li je to slucajno ili nije, jer sto bi mi placali njihov PDV i sva roba bi trebala da je jeftinija 20 %, posebno ako ne daj boze neko odluci i ovde da napalcuje PDV, sto za sada nije slucaj ali se sa nasom carinom nikada ne zna na cemu si.

Ako se dobije receipt na kome je istaknut VAT, onda SD mora taj VAT i da uplati. I posto je u pitanju firma ne moze tek neko da stavi to u svoj dzzep, mada mogu glavonje kako/tako :)
Ovo da neko treba da kontaktira - bilo je i u ovoj i u drugoj temi price o ovome, i niko da kontaktira jos :D Treba vise nas, da bi imalo vecu tezinu, ovako...

Ako se dobije receipt na kome je istaknut VAT, onda SD mora taj VAT i da uplati. I posto je u pitanju firma ne moze tek neko da stavi to u svoj dzzep, mada mogu glavonje kako/tako :)
Ovo da neko treba da kontaktira - bilo je i u ovoj i u drugoj temi price o ovome, i niko da kontaktira jos :D Treba vise nas, da bi imalo vecu tezinu, ovako...

O.K. propustio sam da je to za GB PDV poznata stvar. Ipak ne mogu ja kao neki da budem deo inventara ovog foruma :D Ja sam danas saznao , pa je moja namera bila Plemenita da o tome obavestim i ostale clanove foruma . Nista vise od toga, ali i nista manje.

na SD-u je ista cena u funtama i evrima (10 funti = 10 evra), iako je, u stvarnosti, 1 funta = 1.19 evra.
ta razlika je skoro pun iznos VAT-a, tako da nemamo šta mnogo da se bunimo. :D

O.K. propustio sam da je to za GB PDV poznata stvar. Ipak ne mogu ja kao neki da budem deo inventara ovog foruma :D Ja sam danas saznao , pa je moja namera bila Plemenita da o tome obavestim i ostale clanove foruma . Nista vise od toga, ali i nista manje.

Suprotno opstem misljenju, nisam imao nikakvu nameru da te kritikujem, samo sam dopunio informacije i povezao teme :) Izvinjavam se sto je post zvucao drugacije, bio sam u momentu zbog ovih pravih "isto pitanje na svakoj strani vise puta" :D

na SD-u je ista cena u funtama i evrima (10 funti = 10 evra), iako je, u stvarnosti, 1 funta = 1.19 evra.

Ako mogu za istu cenu da posaljem za Nemacku i u Srbiju (+shipping naravno), imamo na sta da se zalimo :D Mislim, to ipak ide nepravedno budzetu UK, plus nasi naplate nas PDV/carinu i na taj iznos PDV-a.

Vratimo se merenju:D
185/88, L/XL

Si siguran? Da banka ipak ne preračuna funte u evre! A ovo za vat sam već googlao i nešto mi se čini mrka kapa, al ipak im pošaljite sitnu knjigu, pre nego što ja naručim :)

Jos malo oko velicina polo majica sa SD-a
Mere : 181 / 78 uglavnom nosim L majice

Kangol Classic Polo Shirt Mens Large - ogromna kragna
Puma Jersey Polo Shirt Mens Large - OK - EXTRA kvalitet
Donnay Interlock Polo Shirt Mens Large - velika - treba M
Donnay Poly Polo Shirt Mens Large - OK velicina ali je 100% sintetika - izbegavati
Pierre Cardin Cardin Plain Polo Shirt Mens Large - siroka i kraca od ostalih
Slazenger Plain Polo Shirt Mens Large - kupio dve ali se razlikuju, jedna kao da je M, a druga L

Druga tura - druge marke je u korpi pa ce biti jos uporedjivanja :d

Poslednja izmena:
Naručio sinoć sa SD, 5 majica kratkih rukava i kupaće gaće - poštarina do Bgd je 15,99Eur (težina paketa 1,2kg). To je za one koje interesuje cena poštarine ;)

Nego, nakon neuspele kupovine na Aliexpressu, otvorio sam dispute, i sad sam dobio status: Fund Processing. Da li to znači da mi vraćaju pare, i koliko otprilike čekam dok mi ne legnu na karticu? I da, koji je najbolji način da se zaštitim od prevare, opet bih naručio isti taj artikal.... u smislu, da li je najbolje da uzmem pare, pa naručim ponovo, ili postoji neki način (za mene siguran) da mi prodavac ponovo pošalje robu, a da me ne prevari :)

Za 7-10 dana ćeš dobiti pare. Bolje naruči robu kod nekog drugog ako ima, nema potrebe da rizikuješ sa istim prodavcem..

Mene interesuju troškovi slanja preko FIMS,to je koliko sam pročitao Fedex.
Hoću da kupim dve majice iz USA ,a na webshopu postoji samo opcija slanja FIMS,nema USPS.
Troškovi za FIMS su oko 20 dolara i zajedno sa majicama ispadne nešto malo ispod 50 evra.
Da li ja kada to dođe u Srbiju plaćam samo 20% PDV,ili tu još postoje neki njihovi troškovi.Čini mi se da sam ovde negde pročitao,čak se spominju i neke cifre od 30 evra njihovih "troškova",što se onda nikako neisplati.
Pokušao sam da ih nazovem na telefon (koji sam pronašao na netu)ali stalno izbacuje da je zauzeto(ako je to uopšte njihov broj)

Suprotno opstem misljenju, nisam imao nikakvu nameru da te kritikujem, samo sam dopunio informacije i povezao teme :) Izvinjavam se sto je post zvucao drugacije, bio sam u momentu zbog ovih pravih "isto pitanje na svakoj strani vise puta" :D

Mali nesporazum, nista strasno. Svima nam je valjda isti interes da ako mozemo izvucemo nesto jeftinije :)

Ja sam im sinoc napisao jedno pisamce , pa da vidimo sta ce da kazu, ako se uopste jave :) Mada ima tu neke fore, tako da ce od toga da bude ko sto neko rece mrka kapa. Po najnovijem , ne znam tacno kad su uveli , robu u stvari ne salje SD , vec su to preneli na neko drugu Firmu, tako da po njihovom sajtu, oni nemaju nikakvih obaveza oko slanja i za sve probleme se treba obratiti toj nekoj drugoj firmi.

Ne bi me zacudilo da ako ne bas Srbin, a ono neki ljudi sa Balkana vode ovaj SD :D Koriste iste fore kao i ovi nasi domaci lopovi :D

Hahaha vrlo realno! :D

Pokusao sam da posaljem pisamce, ali ljudi ne mogu da nadjem kako :D Na kraju sam poslao kao neki "Order issue" ili nesto slicno... ako je jedini nacin da im se posalje mail preko onog "Contact Form" gde sta god da izaberete vam ne daju da posaljete pitanje nego vas otresu na FAQ... ***! Tipican UK HK biznis :(

Na SD se ne placa VAT. Na racunu jasno stoji VAT kolona i njegova vrednsot je 0%. Ne mogu da potvrdim da li englezi placaju isti ako je dilivery address iz uk.
Pricao sam kratko sa kurirom iz dhl-a i kaze da su pretrpani paketima bas iz SD i da zbog toga rade iako su trebali da imaju neradne dane. Ovo je za mene dobra vest iz vise razloga.
1. Ocigledno je da narod nije glup i ovo "mozda" moze dovesti do boljih cena u domacim radnjama.
2. Velika kolicina paketa preko dhl-a znaci vecu verovatnocu zaobilazenja pdv-a kod nas.
Losa vest je da bi neko mogao da reaguje i postavi pravilo naplacivanja pdv-a kako bi nase prodavce vratio u trku. Ne bi me iznenadilo da izglasaju i neki suludi zakon kako bi kupovina iz inostranstva postala neisplativa, sve u korist monopola ovde.

A evo i mojih iskustva sa velicinama.

Peirre Cardin majice su tacnih velicina. Sve M majice mi savrseno odgovaraju. Jedino sam Pierre Cardin Herritage uzeo L jer nije bilo manjih, ali mi i ona odgovara. Vise vuce ka M iako je blago sira u ramenima. Sorc je sa druge strane ogroman. Ovo me cudi jer sam uzeo i bokserice koje mi odgovaraju, a sorc je bas veliki. Cak nema ni neku mogucnost podesavanja. Uckur je beskoristan, a kais ne moze da se nakaci.

Russell majica je malko sira u ramenima, ali je sirina u struku normalna. Znaci za one sa malo sirim ramenima. Ramena nisu kao kod L majica tako da treba uzeti svoju velicinu.

Everlast i Karimor imaju dobre velicine, mada sam ja uzeo sportske majice koje su siri modeli.

Slazenger su malo vece nego sto treba. Sve M majice vise vuku na L. Ja bih licno uzeo jednu velicinu manje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno