Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
xD

Edit: Meni nije jasno ni kako oni smeju da otvaraju posiljke? Treba im poslati bombu.. :D

Ako je bilo vise komada istog proizvoda,to je uvoz. I to je jedini razlog zasto ti je naplacena carina i PDV.

Pazi sad kad ti "zakuca" na vrata antiteroristicka i kad ti cika sudija reben 2-5g za to sto napisa... pa nece biti :D vec :(

Zato sto ima takvih likova kao sto si ti.......... :)
Imate potrebu da svaki sistem vrednosti nabijate drugima na nos cak i kad su pogresne ali sta to vredi da ti dokazujem ti si vec doneo zakljucak da je LOPOVLUK pravedan ako je potkovan sistemom, verovatno i ti imas od njega koristi jer jedino tako te razumem zasto branis takav sistem.......

Znači "lopovluk", kako ti kažeš države, je nepravedan, a tvoj lopovluk prema istoj toj države je pravedan, jako zanimljiv sistem vrednosti nema šta. Previše licemerno i previše bezobrazno razmišljanje. Gledaš kako sam da zakineš državu, i to ne samo vezano za uvoz i carinu, već i za rad na crno i sve ostalo, a sa druge strane kukaš ako jednom lupe nešto veće dažbine, iako je na kraju ispala realna vrednost dažbina. Treba uvek prvo poći od sebe, pa tek onda ići dalje.

Sta sad treba da ulazimo u pricu gde nam drzava sve zakida, sto nije tema ovde.... ceo zivot sam placao PDV od svoje 18-te pa dosao do toga da mi drzava pokusava oduzeti stan zbog birokratske rupe investitora, tako da treba da se borim prakticno za sve, za ostale namete koje ubijaju "debelu vecinu" necu ni spominjati, ali zato je u redu da drzava dana kad uvede paypal promeni tumacenje jos pocne da dere i carinu kako im se cefne van zakona ali sve je to ok jer mi treba da slavimo ovu tvorevinu koja nam je podarila godine uzaludnih ratova i tajkunskih cena, namete administracijhe necu da komentarisem nisu vredni reci

Poslednja izmena:
Evo najfriškije informacije:

1) paket sa ebay, platio 4 funte, na jiffy koverti navedeno samo ime lika iz UK koji je poslao - ništa nije naplaćeno.

2) paket sa Zavvi, platio 9.85 funti, na kartonskoj kutiji piše "order number" i "total value", naplaćeno 368 dinara. Na listiću piše iznos u valu ti 10, carina polje prazno, PDV 263 dinara.

Pretpostavljam da na paketu NE SME biti napisane reči tipa "order", "merchandise" i slično :)

To nas dovodi do zaključka - prelazak na kupovinu od fizičkih lica sa ebaya i konsultacije sa njima u vezi piskaranja po kutiji :)

Vec sam pisao ranije... ako salje firma iz inostranstva i na racunu mozda pise excl. VAT, onda je naplacena cena bez stranog PDV i na takvu robu se placa PDV na nasoj carini.
Ako salje fizicko lice onda je posiljalac kupio robu i platio strani PDV i nema smisla da se i ovde razreze PDV jer bi u tom slucaju roba bila 2x oporezovana.

Tako je, s tim da Zavvi u svojim pošiljkama ne skida VAT...

Mene je zivo zanimalo kako mi je tacno klepila 1700 din... Evo kako:

Carinska osnovica 58$ - 4950 din (znaci ocigledno manje od 50e, ali je to nije sprecilo)
10% carina - znaci opsta stopa, ne 30% na suplemente
20% pdv
110 din pregled (nigde ne pise, ovo postar mazne)...

Ako salje fizicko lice onda je posiljalac kupio robu i platio strani PDV i nema smisla da se i ovde razreze PDV jer bi u tom slucaju roba bila 2x oporezovana.

ne znam da li si citao prethodnih nekoliko strana,ali NASA CARINA MOZE SVE...

znaci,po nasoj carini(a i po nekolicini ljudi ovde na forumu) nema veze sto ti fizicko lice iz inostranstva salje poklon ili nesto sto kosta manje od 70 eura,ti ces brajko uredno platiti PDV(znaci,ovaj put sprski PDV,pored inostranog PDV-a koji je vec platio posiljalac),pa ti posle dokazuj carini da ti je taj posiljalac prijatelj,rodjak,ljubavnik ili sta vec...:)

Šta sve neću proćitati ovde ....

junak do junaka ....

Inače, jako mi se sviđa poređenje sa prelaskom van pešačkom .... nekom prođe, nekog zakače.

ja u zivotu nisam cuo da su nekome naplatili kaznu zato sto je presao put van pesackog prelaza....(verovatno zato sto onaj ko prelazi,prvo dobro osmotri oklinu,pa kada vidi da nema pandura-pretrci)

:)

(eto jos jednog poredjenja)

Ja jesam, tj. da ga zaustavi i legitimiše .... jer ne može da munaplati na licu mesta više ... pogotovoi ovi komunalni, da opravdaju svoje postojanje...

Inače, sve je na taj sistem .... i za pauka, itd itd ...

Pazi sad kad ti "zakuca" na vrata antiteroristicka i kad ti cika sudija reben 2-5g za to sto napisa... pa nece biti :D vec :(

I njih ceka bomba.. :D

Pa ako imaju prava da otvaraju posiljke,onda i mogu da je procene preko 50e i naplate sve uradno,ili da otkriju da se u posiljci nalazi "vise komada istih",i opet naplate carinu,PDV,otvaranje,... iako predmet/predmeti ne vrede ni 30e..

@ P307 - ti vozis svetlo sivi? ili vozio?

Vec sam pisao ranije... ako salje firma iz inostranstva i na racunu mozda pise excl. VAT, onda je naplacena cena bez stranog PDV i na takvu robu se placa PDV na nasoj carini.

Nema smisla, ali ćeš platiti srpski PDV bez obzira da li si platio stranjski ili ne.
Meni je pre par godina kada sam bio na carini da se žalim zbog toga što su mi carinili polovan laptop kao da je nov, na pitanje zašto plaćam PDV, kada sam ga već platio i pokazao sam PP invoice gde lepo piše u drugom redu VAT, carinica mi je lepo odgovorila: "Ali niste platili ovde." Onda mi je rekla da nema veze da li mi je PDV bio ili nije uračunat u cenu, uzima se da je sva roba online bez PDV-a i uvek se računa i PDV. Rekla mi je i da teorijski mogu da uložim žalbu na to, ali da mi savetuje da pre izbegavam sajtove gde se plaća PDV, nego da isterujem pravdu sa srpskom carinom.

ja u zivotu nisam cuo da su nekome naplatili kaznu zato sto je presao put van pesackog prelaza....(verovatno zato sto onaj ko prelazi,prvo dobro osmotri oklinu,pa kada vidi da nema pandura-pretrci)

:)

(eto jos jednog poredjenja)

Meni jesu, jer sam POCEO da prelazim 0,8m od pesackog, pa stupio posle metar na isti i narednih 15-ak (4 trake) presao lepo, mislim da je bila 1300 dinara, smradovi n@drk@ani koji nemaju pametnija posla...

Koliko ja znam u civilizovanom svetu se posiljke ne smeju otvarati, vec za to postoje rendgeni..ko je gledao, ranije, je na national geographic-u bila emisija o australiji i njihovoj aerodromskoj i carinskoj sluzbi i na koji sve nacin ljudi pokusavaju da prosvercuju razne stvari i uvek su posiljke prolazile kroz rendgen pa ako je nesto bilo sumnjivo od coveka se trazilo da dodje i sam otvori posiljku na licu mesta.. Tako da to otvaranje posiljki sto nasi rade je po meni potpuno ilegalno i ravno primeni najobicnije sile..

Sta sad treba da ulazimo u pricu gde nam drzava sve zakida, sto nije tema ovde.... ceo zivot sam placao PDV od svoje 18-te pa dosao do toga da mi drzava pokusava oduzeti stan zbog birokratske rupe investitora, tako da treba da se borim prakticno za sve, za ostale namete koje ubijaju "debelu vecinu" necu ni spominjati, ali zato je u redu da drzava dana kad uvede paypal promeni tumacenje jos pocne da dere i carinu kako im se cefne van zakona ali sve je to ok jer mi treba da slavimo ovu tvorevinu koja nam je podarila godine uzaludnih ratova i tajkunskih cena, namete administracijhe necu da komentarisem nisu vredni reci

Jel si plaćao PDV i dok si prodavao pirateriju? A sa piraterijom nisi krao samo PDV već i intelektualnu svojinu :p

Nije važno da li je on platio ili ne strani PDV, to nema nikakve veze sa našim PDV-om. Osim ako nismo u istom PDV sistemu kao što je slučaj sa EU zemljama koje su u okviru evrozone.

Jok, nije ..... možda se nije zvao PDV nego porez na promet, isti djavo ....

Aj sad ti da vratis te pare od piraterije, pa da te oslobodimo PDV-a na posiljke :) Ne smeta meni PDV. Smeta mi tajming, smeta nizak limit za carinjenje, smeta mi sto svako moze da tumaci kako sta hoce i sto se ne znaju precizno pravila. Ukratko, sto je ovo banana republika.

На основу прилога из Јутарњег програма на РТС-у, приликом обрачуна ПДВ-а за пошиљке од правних лица, чија је вредност испод 50 евра, основа за обрачун ПДВ-а је цена са поштарином? Ако сам добро разумео.

Oko kakvih gluposti vi trosite resurse ovog foruma.
Pa zar ne provaljujete da nam kradu pare ispred nosa?
Koja je tacna, zvanicna cena otvaranja paketa i carinjenja?
Coveku stranu pre naplatili 110 rsd a meni juce 266rsd!
Ko koga ovde zahebava?

Meni danas stigao jedan od 3 paketa koji su na carini zadnjih 5-6 dana, plaćeno 65,80 koliko je naknada za otvaranje paketa.
Druga dva su još negde u tranzitu između Savske i moje pošte:)

5 radnih dana carina ima rok da resi paket koji stoji na carini. Meni su drzali par komada tacno 5 dana, ali evo danas se vidi da su krenuli dalje ka posti.

Platio sam xx puta otvaranje paketa i uvek je bilo 65din.

Mene vise tu brine njihova procena cene, posto mogu da otvore paket koji sam ja kupio jako jeftino (jedan od razloga zasto sam ga uopste i kupio preko ebaya) i da procene da to vredi dosta vise i onda ga tako oporezuju, tako da mi porez bude dosta veci od 20%.

Pa to rade vec godinama.
Aj ti objasni komunjarama na carinu da u Kini zapravo mnogo sitnice kostaju po par dolara.

Ja sam otvaranje platio 3 puta u 2012 i jednom u 2013, svaki put 266 din

>preporuceno pismo special edition ygo cosmo blazer 3 packs + promo karta mala kutijica karti, nekomercijalno, 30 karti sve ukupno, vrednost 13$, UK, sa sve shippingom maltene kostalo 15-16$ (racunaj 8 funti to + shipping 1.50) = 966 din = vraceno

>booster box, PAKET, 24packs, 8x vise stvari nego u prethodnoj posiljci, kabasto coveka da ubijes, kostalo 90$, + shipping 20$ sa trackingom, US
0din
nisu se udostojili ni 66din da mi naplate

o-ok...

ako nista drugo paket #1 ce biti vracen u UK (aha) od strane nase poste, pa ce meni seller lepo refund vec za 2 dana, stiglo njemu ili ne ja to nisam primio i on ima uvid da je odbijeno (ili ce imati), a paypal/ebay uvek sideuje sa buyerom tako da...

imajte u vidu da se predmet #2 krece po ceni od 650 za jedan komad boostera, a ja 24 komada, mada ovde deru ali nije bitno

vidim ja da mi ostajemo bez paypala cim narod provali da moze da repeatuje slanje dok ga ne zakaci ruka pravde, i jednostavno plati iz 3-4. puta kad bude platio ne 266, ne 966, ne 1666 vec samo 66 ili jos bolje, nista.

a novac se u 90% slucajeva (tih 10% je ako kuburite sa engleskim i ne mozete da kazete da vam paket nije stigao ili ste odbili, ili nesto slazete, koga briga, kupac nije dobio sto je platio, prodavac dobija proizvod nazad) vraca vama, tako da samo se ceka da provali narod da moze tako da eksploatise

misija: fizicko lice neckerman commence

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno