Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako bih uzeo recimo nesto vredno 500 dolara sa Amazona, i tamo mi sve sracuna, ispada 700 dolara, da li je to jedini trosak ili mogu da ocekujem jos?
Kalkulaciju na amazonu vec racuna potencijalnu carinu.
Ako ti je Amazon izbacio troskove carine onda placas samo to. Nema nikakvih dodatnih troskova ovde za tebe ako bude vise. Ako bude manja carina Amazon ti vraca razliku.

Pa ovako pise:

Price$539.99
AmazonGlobal Shipping$63.14
Estimated Import Fees Deposit$127.86

Zato i pitam jel ima jos nesto? I kako oni salju, posto nasa carina krade samo tako, jel imaju svog kurira, tipa DHL, FedEx? Ove malo jace, a ne nase pilicare.

Ako bih uzeo recimo nesto vredno 500 dolara sa Amazona, i tamo mi sve sracuna, ispada 700 dolara, da li je to jedini trosak ili mogu da ocekujem jos?
Kalkulaciju na amazonu vec racuna potencijalnu carinu.

(500 doll + slanje) x 1.2 x 1.1 = ono što ćeš platiti

Ako ti je Amazon izbacio troskove carine onda placas samo to. Nema nikakvih dodatnih troskova ovde za tebe ako bude vise. Ako bude manja carina Amazon ti vraca razliku.

Pa ovako pise:

Price$539.99
AmazonGlobal Shipping$63.14
Estimated Import Fees Deposit$127.86

Zato i pitam jel ima jos nesto? I kako oni salju, posto nasa carina krade samo tako, jel imaju svog kurira, tipa DHL, FedEx? Ove malo jace, a ne nase pilicare.
Kao što ti @tiha već reče, nema dodatnih troškova na ono što ti je Amazon već prikazao i ukoliko carina naplati manje, Amazon ti vraća višak novca. @r!sc! je dao pogrešan info.

Meni je sve isto kao tebi. Paket je pristigao 1.11. I pise da je 10250 a sada 8.11. Pise 10250 posta -11250 beograd 92. Da li neko stvarno zna da li to znaci da je ocarinjeno ili nesto drugo. Hvala.
Evo opet mi je vratilo na 10250 i Poštu carinjenja,

Da li neko zna da li sutra radi carina, posto mi je pristigao predmet u
10.11.2022 16:34:0411003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

Odeš na sajt sa slike, skroluješ malo dole, klikneš na zaokruženi dokument i dobiješ info za onu konkretnu ispostavu koja te interesuje.
1668112831393.png

Aaaa nisam znao da imaju i sajt koji se azurira
Царинарница Београд:

Активно дежурство: ЦИ Терминал Београд, ЦИ Лука Београд, ЦИ Складишта, ЦИ Остружница, ЦИ Ранжина железничка станица Макиш, ЦИ Терминал Београд II, ЦИ за послове царинског надзора, ЦИ Аеродром Београд, ЦИ за курирске пошиљке ДХЛ, ЦИ Панчево

Нерадни дан: ЦИ Београд, ЦИ Пошта Београд.

НАПОМЕНА: За време трајања активног дежурства неће се вршити потврде пријема, привремени смештај и царињење робе азијског и евроазијског порекла.

Da li neko zna koje datume danas rade?
Danas u Beogradu na Carini se gledaju posiljke pristigle 5.11.2022

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje,nadam se da neko moze da mi pomogne ako je imao iskustva.
Zanima me da li postoji neki jeftiniji nacin porucivanja iz Amerike a da nije papreno.
Malo mi je nerealno da stvar od 28$ izadje oko 80$ i to da stigne do Nemacke.
Covek koji porucuje iz Nemacke vecu kolicinu cak i ne placa postarinu. Kaze carina i porez su samo toliko.

Imam jedno pitanje,nadam se da neko moze da mi pomogne ako je imao iskustva.
Zanima me da li postoji neki jeftiniji nacin porucivanja iz Amerike a da nije papreno.
Covek koji porucuje iz Nemacke vecu kolicinu cak i ne placa postarinu. Kaze carina i porez su samo toliko.
Sta uzimas i sa kojeg sajta?

Pozdrav ljudi, provedoh ceo dan na telefonu i uglavnom mi se niko u postama i carinama ne javlja. Pronsao sam ovaj thread i dali ste mi malo nade :ROFLMAO:

Porucio sam paket iz engleske i trenutno mi stoji ovo na postinom sajtu za pravenje posiljki:

gfdg435345354.png
Treba da stigne u Zrenjanin, dakle carina u Novom Sadu ga prima.

Sta da ocekujem, koga da zovem, imate li saveta?

Pa ako je DHL/Fedex, nije nemoguće.

Moj klinac stalno poručuje neke majice i dukseve sa par različitih sajtova, ide uglavnom preko USPS-a, bude 5-10$ poštarina do Srbije...

Sta uzimas i sa kojeg sajta?
Sa sajta Bobbarker
Mislim da nije moguce naruciti samo jedan proizvod ali covek narucuje vise proizvoda i dobija popust na kolicinu,i sumnjam da toliko na kraju izadje racunica,s obzirom kao ne uzima zaradu. Nego pomaze ljudima da mogu neometano da kupuju u evropskim drzavama.

Pozdrav ljudi, provedoh ceo dan na telefonu i uglavnom mi se niko u postama i carinama ne javlja. Pronsao sam ovaj thread i dali ste mi malo nade :ROFLMAO:

Porucio sam paket iz engleske i trenutno mi stoji ovo na postinom sajtu za pravenje posiljki:

Pogledajte prilog 364403
Treba da stigne u Zrenjanin, dakle carina u Novom Sadu ga prima.

Sta da ocekujem, koga da zovem, imate li saveta?
Nema tu pomoci, cekas i sta je tu je. Meni je neki dan stigao paket, bio je 2-3 nedelje u izmenicnoj / carini. Imam jos jedan koji stoji isto toliko, narucen 14tog Oktobra, od 3ceg Novembra u izmenicnoj posti. U NS sam, dakle ista nam je carina, uglavnom prodje brzo paket carinu ako ima fakturu i to, ja licno uvek cekam najvise da bude poslat iz izmenicne poste do same carine.
Sa sajta Bobbarker
Mislim da nije moguce naruciti samo jedan proizvod ali covek narucuje vise proizvoda i dobija popust na kolicinu,i sumnjam da toliko na kraju izadje racunica,s obzirom kao ne uzima zaradu. Nego pomaze ljudima da mogu neometano da kupuju u evropskim drzavama.
S obzirom da je Amerika u pitanju, ako ima opcija za USPS dostavu, to je najjeftinija varijanta koliko znam, neko gore je pomenuo isto. Jedino FedEX i DHL su tako od 30 do 100 i preko dolara / evra.

Probaj dodati neki drugi artikal samo da vidis da li ti ima opcija za jeftiniju dostavu. Ja sam hteo pogledati sam ali sajt trazi nalog.

Nema tu pomoci, cekas i sta je tu je. Meni je neki dan stigao paket, bio je 2-3 nedelje u izmenicnoj / carini. Imam jos jedan koji stoji isto toliko, narucen 14tog Oktobra, od 3ceg Novembra u izmenicnoj posti. U NS sam, dakle ista nam je carina, uglavnom prodje brzo paket carinu ako ima fakturu i to, ja licno uvek cekam najvise da bude poslat iz izmenicne poste do same carine.

S obzirom da je Amerika u pitanju, ako ima opcija za USPS dostavu, to je najjeftinija varijanta koliko znam, neko gore je pomenuo isto. Jedino FedEX i DHL su tako od 30 do 100 i preko dolara / evra.

Probaj dodati neki drugi artikal samo da vidis da li ti ima opcija za jeftiniju dostavu. Ja sam hteo pogledati sam ali sajt trazi nalog.
Stvar je u tome jer ja kao pojedinac nemogu da porucim samo jednu stvar,to sam kasnije video. Jedina opcija mi je da kupim od tog coveka iz Nemacke koji nabavlja,ili da pronadjem nekog ko zivi u Americi i da mi kupi i posalje meni,ali ja nikog ne poznajem ko zivi u Americi.

Stvar je u tome jer ja kao pojedinac nemogu da porucim samo jednu stvar,to sam kasnije video. Jedina opcija mi je da kupim od tog coveka iz Nemacke koji nabavlja,ili da pronadjem nekog ko zivi u Americi i da mi kupi i posalje meni,ali ja nikog ne poznajem ko zivi u Americi.
Ima onaj sajt Americki postar sto kupe za tebe, ali ne znam kakve su tu cene. Ja recimo uzimam iz Japana preko drugih ljudi i to me izadje uredno, 300 dinara taksa i dostava standardno avionom od 5 do 20 evra zavisno od vecine paketa itd. Sad za Ameriku ne znam druge opcije, mozda da guglujes samo 'american proxy shopping' i vidis da li ima nekih dobrih sajtova pored ovog sto sam naveo?

Danas stiglo DHL-om iz DE , vrednost paketa 60ev posta naplatila 300 din

Prilozi

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    52.5 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    114.9 KB · Pregleda: 53
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno