Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Sirius

dobijaš da pojednostavljuješ postupak. nema papirologije, izjava potvrda i sl. i najbitnije nema računa koji traže a koji ti ne možeš da obezbediš jer sve besplatno dobijamo

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakva je sad ova 10250 pošta carinjenja?
b4c3d0160ced24dd350af43a15ebb57b.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

31.10.2019 08:26:42 10250 ПОШТА ЦАРИЊЕЊА - 10250 ПОШТА ЦАРИЊЕЊА Отпремљен Sta je ovo?
30.10.2019 08:22:07 10200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАД Отпремљен
29.10.2019 09:02:57 10200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАД Отпремљен
28.10.2019 09:03:42 10200 ГПЦ БЕОГРАД - 10200 ГПЦ БЕОГРАД Отпремљен

I meni od juče stoji ta pošta 10250, prvi put to vidim.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

I meni od juče stoji ta pošta 10250, prvi put to vidim.

Isto prvi put vidim. Okrnem Carinu juce kazu da rade sta je pristiglo 21 danas mi kazu da rade sta je pristiglo 22. Plasim se da nije ovo neki konzilijum koji odredjuje extremne vrednosti *mjau**mjau**mjau*.
Ako moze neko strucan da nam objasni razliku?

Pošta carinjenja 10250 je carina za fizička lica, skorije su razgraničili. U principu da, sad imaju više ljudi koji će da procenjuju pakete itd...

Poslednja izmena:
Hvala za objašnjenje, pretpostavio sam da je tako nešto.

To znači da je bio u 10200 GPC nekoliko dana dok nisu shvatili da moj paket za fizička lica, pa ga prosledili na 10250 i sada ću još da čekam? [emoji16]

Mrljesana Hvala na odgovoru, Jel to sad stvarno znaci da se nista ne vazi ono cekanje predhono? i da sad opet cekamo neki red?

Ne, ta pošta je otvorena već neko vreme ali izgleda da su juče dodali poseban status za tu Poštu. Ne bi trebalo da se čeka dodatno.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Da li to znaci da ce biti ubrzan proces ili samo promena imena na info o posiljci?

Samo promena informacije, ne utiče ništa na brzinu procesiranja.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Koliko bi me izasao telefon od 400 evra brendirani sa carinom i pdv? Dali se to ispalti uzimati?

Ja sam jednom uzeo Galaxy S5 i platio ga oko 180 eura. Na to mi je carina naplatila 5000 din. To im je lako da provere jer valjda imaju listu tih predmeta. Ne vredi da molis prodavca ni da stavi manju cenu ni gift. Samo da ga rasturi i posalje kao parts no works

Onda se to definitivno ne isplati, ako dam 400 + 50 evra to je grubo receno 450 evra a u srbiji je 495 evra sa garancijom od 2 godine a ako bi uzeo iz kine mogu sa garancijom da se pozdravim. Hvala na pomoci.

Onda se to definitivno ne isplati, ako dam 400 + 50 evra to je grubo receno 450 evra a u srbiji je 495 evra sa garancijom od 2 godine a ako bi uzeo iz kine mogu sa garancijom da se pozdravim. Hvala na pomoci.

Nema na cemu... Bolje ovde veruj mi i jos garanciju dobijes. 50 evra minimum na 400 bi uzeli. Mene nervira sto na carini stoji po 10 dana, a masa ljudi nema posla. Pa bar njih da zaposle. Ali znajuda naplate sve uredno i ako ne znaju sta carine.

Ma da jos kad vide samsung s9+ ... definitivno onda ovde moram uzeti... a ja mislio da prodjem jeftinije al ne vredi..

Ajde jedno slicno pitanje. Da li je neko u skorije vreme narucivao telefon sa alija? Konkretno me zanima mi a3. Ako nije niko bas mi a3 onda neki priblizno tog cenovnog ranga (po mogucstvu xiaomi).
Koliko su vam uzeli za carinu?
I da sprecim unapred postove tipa uzmi sracunaj...znam ja da je pdv plus carina = 32% na vrednost. Ali dobro znamo da niti kinezi ne pisu realne cene na paketima, niti nasi carinici uzimaju za ozbiljno to sto kinezi napisu.
Zato me zanima ako je neko narucivao da vidim na koliko otprilike procenjuju a3, pa da se presaberem vredi li uz ove popuste i kupone 11.11 naručivati ili ne. Hvala.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ajde jedno slicno pitanje. Da li je neko u skorije vreme narucivao telefon sa alija? Konkretno me zanima mi a3. Ako nije niko bas mi a3 onda neki priblizno tog cenovnog ranga (po mogucstvu xiaomi).
Koliko su vam uzeli za carinu?
I da sprecim unapred postove tipa uzmi sracunaj...znam ja da je pdv plus carina = 32% na vrednost. Ali dobro znamo da niti kinezi ne pisu realne cene na paketima, niti nasi carinici uzimaju za ozbiljno to sto kinezi napisu.
Zato me zanima ako je neko narucivao da vidim na koliko otprilike procenjuju a3, pa da se presaberem vredi li uz ove popuste i kupone 11.11 naručivati ili ne. Hvala.

Recimo da su mi danas procenili stvar od 40usd na 80usd I da je carina i pdv blizu 3k.Moracu da podnesem zalbu da vidim sta ce da mi odgovore ....

Poslednja izmena:
Kako bre to? i kako zalbu? moras da odbijes predmet da bih se zailo.

Poslednja izmena:
Nije mnogo, nego tacno. 2700 je carina i pdv na 80$ i verovatno su naplatili i dostavu i tacno blizu 3k.

Ja sam uzimao od 200 dolara i platio sam 300din a jednom sam kupio za 150 dolara i nisam platio carinu

Nema pravila a telefoni 99 posto idu an carinski pregled a verovatno je najbolje poslati informaciju o placanju kako bi realno obracunali .Tako sam imao nedavno slucaj od 60 usd gde su priznali realno obracunali carinske dazbine..A bez toga je stvar procene carinika..Nije bitan iznos koliko ste nesto platili vise ili manje vise neke stvari koje uvek idu na carinski pregled..

Upravo sam zato i pitao ako je neko narucivao bas mi a3 da vidim na koliko ga "procenjuju" nasi carinici.

Nije 50€ već 128€
Carina i pdv iznose zajedno 32%
Postoje dve opcije, da im ne šalješ nikakav dokaz koliko si platio telefon već da oni sami pogađaju što ne bi preporučio jer oni gledaju "katalošku" cenu dotičnog telefona kod nas, ne zanima ih dali si uzeo na akciji, dali si koirstio kupone itd... Druga opcija je da im pošalješ dokaz koliko si platio i u tom slučaju plaćaš 32% na nabavnu cenu tj. tih 400€ što izađe 128€ dakle telefon od 400€ će te koštati 529€.

Zato me zanima ako je neko narucivao da vidim na koliko otprilike procenjuju a3, pa da se presaberem vredi li uz ove popuste i kupone 11.11 naručivati ili ne.

Ništa ti neće značiti što su Peri možda procenili na 200€ jer nemaju pisana uputstva da Xiaomi A3 treba proceniti na xxx € pa da tako rade svaki put, svaki carinik procenjuje vrednost po nekim svojim kriterijumima u momentu kad vidi šta je u paketu. Ako je carinik zainteresovan za tehniku i voli to, možda će se i potruditi da zapamti model telefona i primenjuje istu procenjenu vrednost ali ako uzmemo u obzir koliko paketa stiže svakog dana i koliko različitih modela a sličnih po izgledu među telefonima ima verovatnoća za tako nešto (da će carinik popamtiti sve to) je jako jako mala, malecka, sićušna. Pre je moguće da će da odredi neku fixnu vrednost, tipa za manje telefone 200€ za veće 300€ za one sa poznatim brendom će dodati po 50-100€ i to je to. Pa čak i ako je tako nešto moguće, imaš više carinika, garantovano se neće svi do jednog potruditi da tako rade kao što sam opisao.
Ima na puno strana na netu navedeno da najčešće ukucaju na netu oznaku modela + "price" i prvo što im iskoči to koriste za procenu tipa "samsung galaxy S9+ price", meni je prvo izašlo da je 599,99$ na amazonu tako da mogu to recimo uzeti kao vrednost...

Poslednja izmena:
Isto prvi put vidim. Okrnem Carinu juce kazu da rade sta je pristiglo 21 danas mi kazu da rade sta je pristiglo 22. Plasim se da nije ovo neki konzilijum koji odredjuje extremne vrednosti *mjau**mjau**mjau*.
Ako moze neko strucan da nam objasni razliku?
Znaci moj paket koji je pristigao 27 (za 3 dana iz SG) ce da dzudzi 15 dana ukupno samo na carini[emoji2959]

Meni i dalje dolazi GPC 10200 iako je paket uzet na fizicko lice.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Upravo sam zato i pitao ako je neko narucivao bas mi a3 da vidim na koliko ga "procenjuju" nasi carinici.

Zašto uopšte i razmišljaš o poručivanju a3 sa alija tamo košta 140-150 usd, nemaš garanciju i još ti carina uzme 3000-5000 din, a ovde taj telefon kupiš za 19000-20000 din sa garancijom.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno