Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se guzva polako rasciscava ili mi se cini? Poceli su i sitni paketi sa Alija da stizu u roku od 20 dana. Paketi koji su bili na carinskom pregledu su takodje stigli u roku od 20 dana, BG carina.

U kojoj drzavi ti zivis... Da nisi platio DHL pa ti stizu paketi za 20 dana?
Vecini ovde samo na carinu ceka preko bar 12 - 15 dana..

I meni se to dešavalo nekoliko puta kao po pravilu . Mislim Zečević radnica (BG carina). Isključivo ona. Očigledno namerno povećanje procenjene vrednosti da bi se naplatila i carina.

Bacio sam joj najcrnje kletve. Neka se pazi. :)

I meni se to dešavalo nekoliko puta kao po pravilu . Mislim Zečević radnica (BG carina). Isključivo ona. Očigledno namerno povećanje procenjene vrednosti da bi se naplatila i carina.

Bacio sam joj najcrnje kletve. Neka se pazi. :)

Dzabe, brate moj, udaraju po dzepu sa i bez madjija :D
Samo neka se *****avaju, imam lepe veze da dobiju po cusku u pisanom formatu.

Pozdrav svima,
Prvi put sam na forumu i treba mi pomoc i da lu jr neko imao slicnu situaciju.
Pratim paket 20-tak dana iz kine,narucio preko e-bay,i dobijem juce poruku da je konacno stigao u BG na carinu. I sad naravno ocekujem jos par dana da prodje procedura iz iskustva,medjutim sinic proverim status posiljke na 17TRACK i javljeno mi je da je paket vec urucen izvesnoj Jovani Peklar.
Paket bukvalno nije ni otpremljen dalje gde vec treba da ide. Neko ga je ukrao jos na carini.

RV906622904CN
Screenshot_20190530-003436.jpg
Recite mi sta da radim i kome da se obratim?

Ja bio danas u Ns carini - posta. Cekam posiljku od 05.05. Pise da je na 11003 pozovem tamo kaze da je u Ns.
Dosao sam u 14:11. Nadju moju posiljku i ladno kaze covek bili praznici, nije nam radio sistem dan-dva ...nakupilo se. Ja kazem ajde kad ste nasli ocarini to i daj da nosim. Kaze on aaaa ne nema vremena ne radimo vise. Ja pitam do kad radite kaze on do 15h. Ja mu kazem sad je 14:11 a posiljka je ipred tebe. Kaze on ne ne sutra cu sad je kasno pa ce ti stici sledeće nedelje posto je vikend.

Ljudi da li mi mozemo da pisemo neku peticiju nesto protiv ovih u Ns. Znate vi koja je to bahatost. A da ne pričam o odokativnom carinjenju, kradu stvari iz paketa...lome...zabole ih ..

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja bio danas u Ns carini - posta. Cekam posiljku od 05.05. Pise da je na 11003 pozovem tamo kaze da je u Ns.
Dosao sam u 14:11. Nadju moju posiljku i ladno kaze covek bili praznici, nije nam radio sistem dan-dva ...nakupilo se. Ja kazem ajde kad ste nasli ocarini to i daj da nosim. Kaze on aaaa ne nema vremena ne radimo vise. Ja pitam do kad radite kaze on do 15h. Ja mu kazem sad je 14:11 a posiljka je ipred tebe. Kaze on ne ne sutra cu sad je kasno pa ce ti stici sledeće nedelje posto je vikend.

Ljudi da li mi mozemo da pisemo neku peticiju nesto protiv ovih u Ns. Znate vi koja je to bahatost. A da ne pričam o odokativnom carinjenju, kradu stvari iz paketa...lome...zabole ih ..

Imas onaj telefon carine pa prijavi,mada bez konkretnih dokaza jok,a konkretne dokaze ne mozes legalno da pribavis jer ne smes da ih snimas a iako dozvole da ih snimas radice sve po ps-u

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Koja je to banda, a slovo zakona ih stiti kao bele medvede. Preostaje nam da se za tehniku ganjamo sa madjarima na KP. Sto bi rekli nasi stari "od dva zla izaberi ono manje"

Jelte, kako carine robu da DHL dostavom? U zadnje vreme dosta proizvoda na AliExpress nude sa DHL. Da nije i dalje start 5.000 din? Mislim, ovo što BiH ja kupio je 60$sa DHL. Ne postoji drugi način dostave.

Poslednja izmena:
Kupi onu malu kamericu za $3, snimi buzdovane i postavi na drustvene mreze. :D U NS carini je izgleda bas neka neradnicka klasa.

Onda još da plati kaznu za neovlašćeno snimanje kao i za objavljivanje ?

Ako je dovoljno pametan da snimi i da ga ne primete, dovoljno je pametan i da postavi snimak tako da ga ne nadju :)

Neće to ništa promeniti. Ljudi su potrošna roba a sistem ostaje bahat. Najblaže rečeno.

Ako je dovoljno pametan da snimi i da ga ne primete, dovoljno je pametan i da postavi snimak tako da ga ne nadju :)
Kada nekog snimas moraš mu to dati do znanja, a za objavljivanje snimka je potreban njegov pristanak... U suprotnom to je krivično delo koje definitivno nije vredno rizika, jer već imaju sve podatke.

Poslednja izmena:
Kada nekog snimas moraš mu to dati do znanja, a za objavljivanje snimka je potreban njegov pristanak... U suprotnom to je krivično delo koje definitivno nije vredno rizika, jer već imaju sve podatke.

To jeste tacno, ali i on krsi zakon tako sto ne radi svoj posao u okviru radnog vremena, plus sto po zakonu carine ne postuju vreme za koje treba da ne/ocarine posiljku. Sve ima svoje. ;)

Pozdrav ljudi, nov sam u online kupovini, u pitanju je deo za motor koji sam platio 30e, kada sam bio na carini prvi put mi je receno da je guzva zbog praznika a drugi put da oni na osnovu broja posiljke ne mogu da je nadju i da cekam, prodavac sa aliexpress-a je produzio delivery time, pa mi treba savet, sta da radim, pokrecem dispute, cekam carinjenje vec vise od 40 dana.
Untitled.jpg

Pozdrav ljudi, nov sam u online kupovini, u pitanju je deo za motor koji sam platio 30e, kada sam bio na carini prvi put mi je receno da je guzva zbog praznika a drugi put da oni na osnovu broja posiljke ne mogu da je nadju i da cekam, prodavac sa aliexpress-a je produzio delivery time, pa mi treba savet, sta da radim, pokrecem dispute, cekam carinjenje vec vise od 40 dana.
Pogledajte prilog 270621

Ja bih npr sacekao da DT dodje do pred istek, pa ukoliko ne ocarine za to vreme, trazio bih da mi produzi jos malo. Ako se ni tad nista ne mrdne, onda dispute.
Sve u svemu, sacekaj neko iskusniji da ti odg. ;) Nisam bio u takvoj situaciji, ali preptostavljam da bih tako uradio.

Meni jos nisu stiglu paketi poslati preko AE i SG 29.marta i pristigli u Srbiju 15.4.

Od PTT dobio napusavanje preko emaila, oni ne veruju stranim tracking sistemima pogotovo za male pakete koji pocinju sa "U".

Narucio bih deo za bajs sa nemackog sajta, deo + postarina je 62 eura.
Znam da me ceka carina i pdv, da li ima jos nekih troskova?

Znači tako, počeli na sve pošiljke da lupaju PDV i na BG carini. Aj progutam i to, ali bre čekanje da pošiljka udje u proces traje od 7 to 15 dana. Zaboravim šta sam naručio ybt.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Zasto dispute, a paket u Srb?! Nije kinez kriv sto nasa carina tako “radi”. Oni tamo rade za saku pirinca i vi hocete i to da im uzmete.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@salecg

Radi se i ovde za sicu....
Kinezi su majstori obmane , ali u ovom slucaju stvarno nema osnova za dispute jer se radi o bahatosti NS carine.

NS bahatost.jpg

Ako mi je posiljka procenjena na 2.636,84din a PDV 527,37din, zasto mi je postar danas naplatio 750din? Uvek okruglo naplati i nikad mi nije jasno zasto i po kojoj osnovi. Uvek bude razlicito, 100din vise, 150, 200... na osnovu cega?

Jos malo pa 2 meseca. Sad ce novi carinski zakon - cekanje ce biti smanjeno na mesec i po.
Koji rok je u trenutnom zakonu? Čuo sam da je 15 dana rok za carinjenje... Pitam znatiželje radi, koja god cifra da stoji ili će biti svi znamo ishod.

Novi Sad najgora carina na svetu !!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno