Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto oko 60din, (moguce 67din) je pregled
Verovatno im se na skeneru ucinilo sumnjivo nesto, pa pogledali...

Стигла пошиљка из Кине (батерија за note 2), наручена преко ebay-а 26.4. Нису плаћени ни пдв ни царина. На пакетићу писало gift.

NS - sanja trninic...

prosli put carina + pdv na 49$, a sad PDV 100 + 100 din carinskih troskova na 6$ (dve folije za telefone) svaka zeni cast...

@danijel00
Vidi ja sam sad primio par paketa na mojoj kevi isto preko NS carine i sve ili nije carinjeno ili je neka sica 200-400din, a zadnji put za neke igracke klepili 1000din pa na neku glupost lupili carinu + pdv
Verovatno zavisi od polozaja meseca i jupitera a moguce da blagonaklono gledaju na zenska imena ;)

Dobio danas 2 identicna paketa, na jedan naplacen pdv 540 dinara, na drugi 830. Oba preko carinarnice u Bgu.
Naravno procenjena vrednost na koju je obracunat pdv nema nikakve veze sa onim sto pise na paketu

Ukratko, moze im se da rade sta god hoce...

Jasno. Verovatno su različiti carinici obradili pošiljke. Interesuje me koja je originalna vrednost jednog paketa, da imamo okvirne iznose stvarnih nameta, mimo "zvaničnog cenovnika".

Ne smem da kazem, mozda ovi sa carine citaju forum :D Salim se, prava vrednost je malo veca od one koju su oni procenili. Ne sporim ja da sam platio dazbine manje nego sto sam trebao, problem je to sto apsolutno nemas ideju kako ces da prodjes.

Ma neki lagercici za inv. kolica, tesko se nalaze kod nas... 1.6$ komad, 10 komada... ( i tu je kinez poslao pogresne, vece :) nece me nesto :)
evo je jakna :)
Pogledajte prilog 112993

Da se pridružim u klub! Naplaćena carina i porez a roba isečena dakle džabe 2 kutije i između njih ispuna kesicama sa vazduhom! Potpis i pečat gospođe Evice inače!

KRmxn6K.jpg
SYt9ISJ.jpg
XuHkrLf.jpg

Ljudi, moj vam je savet, da ukoliko smatrate da ste oštećeni, žalite te se.
Drugar mi radi pri Ministarstvu finansija (samo drugi ogranak) kom pripada i carinska uprava i kaže da na svaku pisanu žalbu stranke (centrali) na njihov nepravilan rad, dolazi unutrašnja kontrola i proverava sve navode stranke. Tako da se uvek (barem kod njih) pazi da se sve radi kako treba i po zakonu.

Sve dok se žališ na forumu a ne gde treba, biće SIGURNO kao i do sada!
Ako se požališ gde treba, MOŽDA se nešto promeni!
A kad bi se svi žalili, ne bi bilo tako sigurno.

Ne žalim se već obaveštavam. Potpuno ste upravu da s treba obratiti carini sa žalbom ali za mene je kasno pošto od silne nervoze nisam mogao da stojim u mestu i gledam isečen monokot na krilu pa sam sanirao štetu!

Pa super onda, nadam se da ti je ostalo selotejpa i za sledeći put:)
Pošto si već sve uslikao, bar probaj da im se javiš i pošalješ te fotke na mail. Na kraju krajeva i to što si sanirao se valjda poznaje, ili si zamenio tu foliju, ili šta već.

Čini mi se da se nije žalio ni onaj čovek što su mu jaknu isekli... mogu da potpišem da naša carina nema ni jednu žalbu za oštećenje pošiljke i sutra kad s punim pravom budu nagrađeni kao najsavesnija carina na kugli zemaljskoj ovde bi ljudi opleli bez ikakvog razloga da ne zaslužuju nagradu:D

Poslednja izmena:
Nije se zalio ni taj covek kome su isekli jaknu, jer njemu ( tj, meni) stize dosta paketica mesecno, a 100% znamo da imaju spisak kome je sta i kada i kolike vrednosti stiglo :)
Ne bih da cackam metchku, najiskrenije. Da me opale za neke vece pare a da nisu u pravu... ( jakna je bila 25$...) to ne znam vec da li bih precutao...zalio se a zatim krenuo da narucujem na neko drugo ime...
Juce sam vratio postaru paket sa MK808b koji je racunat na 75$ i naplacena I CARINA I PDV... ( vise o tome u sledevoj epizodi kada zavrsim tu pricu ) :)

Stvarno te ne kapiram, prvo kažeš da nećeš da čačkaš mečku da te ne bi uzeli na zub, a onda kažeš da si vratio paket zbog loše procene i naplaćene carine i pdv?
Iskreno, da meni stigne da platim i nešto što možda ne bi trebalo ja bi platio i ne bi se žalio, pošto mi je mnogo puta prošlo bez plaćanja. Uostalom uvek sam za to da platim i uvek spremim lovu, pa ako ne naplate ja se obradujem:)
Ali da mi oštete paket, onda bi se žalio naravno!

S druge strane si u pravu, oni mogu da te uzmu na zub pa da ti traže raznorazne potvrde, dozvole, atest... Meni recimo stigao punjač (za dslr bateriju) i da su mi tražili da platim ja bi platio, pošto mi se desilo da su mi pre par godina za punjač običnih AA i AAA baterija tražili atest:( *** to se dešava i zato kažem s te strane si u pravu ne treba puno čačkati mečku, pogotovo ako ti stiže toliko paketa. Javi šta si uradio obavezno!

Pa cuo sam se sa njima ( Nis) i zena koja se javila mi je sama rekla da vratim u carinarnicu, da mi obracunaju pravu vrednost... Sve lepo i kulturno :)

Ali ipak, za Android box od 50$ oko 2000 carina i PDV..... ama nema apsolutno nikakve logike...

E, o tome i pričam! Sve češće se stvari rešavaju lepo i kulturno, pogotovo ako imaš račun/izvod iz banke/paypala, hvala što si to napisao ovde!
Trebao si velikim slovima, mada ni tada neće pročitati nego će udariti na kuknjavu ovde kako im je naplaćena paprena carina:)
U svakom slučaju posle epiloga napiši celu situaciju i ishod.
Koliko sam razumeo paket nisi ni preuzeo od poštara pa ne plaćaš ni taksu.

@boki019
Napiši nam lepo celu proceduru kako bi znali što nam je činiti, ako dođemo u istu situaciju.

Meni su stigle majice odvojeno,jedna je kostala 16e,druga 15e na obe sam dobio carinu 531din.Tako da oni sve sto je odelo bez obzira na cenu oni carine.Za neke druge stvari nzm ali za ovo sa dosta siguran.

stigao malopre paket male vrednosti (3$) sa ebay-a, neki kablovi i punjaci za telefon su u pitanju. postar opet doneo u firmu, oslobodjeno carine. a brat kinez je stavio gift i vrednost paketa 10$.
cekam jos 8 paketa, 4 su do 10$, ostali variraju ali imam jedan kritican od 60e sa sve shippingom, no videcemo sta i kako :D

Evo pametni Singapurćani mi poslali paket na Montenegro pošto u paypal nalogu stoji Serbia&Montenegro oni lepo prepisali ovu adresu i još posle udarili ponovo Montenegro a lepo sam im objasnio da su to sada odvojene države. Paket je na putu a oni su me brže bolje obavestili mailom da su ga poslali sa detaljima slanja i adresom na koju je poslat. Valjda će stići do mene :(

Stići će, samo će par dana izgubiti u putu zbog redirekcije.

Taman dok stigne i prođe carinu imaću novogodišni paketić.

A osim toga jesi siguran da znaš u kojoj ćeš državi tada živeti:(

I to što kažeš a možda se i promeni zakon o carinskom postupku u međuvremenu :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno