Sirius9
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.09.2007
- Poena
- 525
@Sirius9
A da li ti je poznato da li mogu da poručim sa svog ličnog naloga, pa kad stigne na carinu, da onda rešavam papire oko uvoza ili se baš poručuje preko firme?
Ne bi ti preporučio da to radiš.
Možeš da poručiš sa ličnog naloga i platiš, kinezima je sve jedno ali kad dođe ovde imaćeš velikih problema.
Carina ti to neće pustiti, tražiće da uvoz ide na firmu i od firme fakturu za laser a ti si već platio i fakturu nemaš, pored toga moraš da obezbediš swift (dokument kojim ti banka potvrđuje da je odradila transfer novca sa računa firme na račun prodavca, tu se navode podaci obe firme, naziv, itd. nije samo broj računa).
Takođe, nešto sam skeptičan oko tog "besplatnog prevoza", ja kad šaljem papire za carinjenje robe jedan od papira je i faktura za transport kao i bill of lading (pošto nama roba stiže brodom) i to fakturu od kine do Rijeke i onda fakturu od Rijeke do Srbije tako da mi je prosto neverovatno da će neko reći "a transport je bio besplatan, kul, idemo dalje onda"... Nije to toliko do kilaže već do gabarita, taj sanduk nije mali, zauzima sigurno jedno paletno mesto...
Ja se lično ne bi usudio da radim kao što ti hoćeš, da poručim na fizičko lice i onda rešavam probleme kad to dođe. Sigurno je ovako jeftinije ali kad dođu problemi izaći će te skuplje nego da si odma išao na firmu, 99% sam siguran u to.
Edit: sad sam se setio, probaj da pronađeš iskustvo lika koji je naručio mašinu za delaminaciju (reparaciju) ekrana za telefone, po veličini manja od mikrotalasne rerne. Nisu mu pustili to na carini, rekli su da je to oprema koju kupuje/koristi firma i da ne može on kao fizičko lice da carini to, nisam sigurn da je uspeo da je dobije na kraju!
Poslednja izmena: