Ne bi trebalo da bude problema, ja sam pre mesec dana kupio iz Engleske vitamine za bebu, isto je bila akcija 3 po ceni dva, stiglo bez problema.Molim za mišljenje i savet u vezi sledeće situacije:
- sa inostranog sajta bih (kao fizičko lice i za svoje potrebe isključivo) naručio vitaminski preparat (dodatak ishrani) koji košta 10 EUR,
- na tom sajtu postoji stalna akcija "3 for 2 Saving", što znači da, ako naručim 3 pakovanja, platio bih samo dva, tj. 20 EUR, što bih ja i učinio.
Pitanja:
- da li postoji opasnost da na našoj carini ovo, ipak, protumače kao nabavku za dalju (pre)prodaju, a ne za lične potrebe (jer, eto, naručujem 3 primerka istog proizvoda) i, shodno tome, zatraže papire za uvoz na firmu?
- da li carinici sada uopšte prave neku razliku u odnosu na vrstu robe (tehnička roba, garderoba, suplementi... )?
(Inače, ja imam jedno iskustvo, ali je to bilo baš mnooogo davnooo, još u vreme drevnog dial up-a, pa me interesuju "sveže" informacije. Naručio sam tada neku linux distribuciju, pri čemu je sve naravno bilo besplatno, ali je problem bio u tome što je pošiljka sadržala 5 istih CD-a. U pošti carinjenja u Beogradu tada nisu hteli da "propuste" taj paketić, već su tražili da ga zvanično uvezem.)
Molim za mišljenje i savet u vezi sledeće situacije:
- sa inostranog sajta bih (kao fizičko lice i za svoje potrebe isključivo) naručio vitaminski preparat (dodatak ishrani) koji košta 10 EUR,
- na tom sajtu postoji stalna akcija "3 for 2 Saving", što znači da, ako naručim 3 pakovanja, platio bih samo dva, tj. 20 EUR, što bih ja i učinio.
Pitanja:
- da li postoji opasnost da na našoj carini ovo, ipak, protumače kao nabavku za dalju (pre)prodaju, a ne za lične potrebe (jer, eto, naručujem 3 primerka istog proizvoda) i, shodno tome, zatraže papire za uvoz na firmu?
- da li carinici sada uopšte prave neku razliku u odnosu na vrstu robe (tehnička roba, garderoba, suplementi... )?
(Inače, ja imam jedno iskustvo, ali je to bilo baš mnooogo davnooo, još u vreme drevnog dial up-a, pa me interesuju "sveže" informacije. Naručio sam tada neku linux distribuciju, pri čemu je sve naravno bilo besplatno, ali je problem bio u tome što je pošiljka sadržala 5 istih CD-a. U pošti carinjenja u Beogradu tada nisu hteli da "propuste" taj paketić, već su tražili da ga zvanično uvezem.)
Meni pre 15-tak dana stigao paket sa robom (neću da kažem sa kojom za slučaj da neko sa carine ovo čita). Račun sa cifrom u EUR. Carinik se prevario pa umesto te cifre u EUR upisao tu istu cifru u USD i računao kurs USD. Carinu i porez sam platio nekih 15% manje. Ko radi taj i greši.
Našli smo broj, piše da još putuje [emoji849]Ako nema nikakav broj za praćenje onda niko ne može ništa da ti kaže.
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
DHL ima poseban status i sve dok je do 50€ može milion čega god hoće da naruči i neće biti problema.Isto. Sa iHerba nikada problem. Lupe PDV koliko pise na papiru i cao. Narucivao sam i ja gomilu omaga 3, gomilu magnezijuma, nikakav problem.
Tapatalk from Poco loco
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari