Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam i zamislio, ali rekoh iz Amsterdama, preko Frankfurta :)

99.9% placas pdv. Otprilike 15 dana od datuma narucivanja sa nkon-a mada sve zavisi od nase carine. Nekada mi je stizalo i za 7-10 dana.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Samo da javim da je juce stigao punjac sa nkon-a i 4 baterije 3aaa.Postar doneo na vrata i nisam nista platio pdv i otvaranje paketa.Vrednost paketa je bila 24 eura i toliko je naznaceno na paketu.Izgleda da je bila velika guzva na carini a i uhvatila su me da kazem dva praznika.Jer stiglo je kod nas odmah posle uskrsa 20.04 pa me opet zakacio praznik za prvi maj i juce konacno stiglo.
I ja sam mislio da ce mi rebnuti pdv i otvaranje paketa ali nista od toga.

Može li načelno da se kaže da će dve istovetne posiljke, iste mase, izgleda i iz iste evropske zemlje - pri cemu jedna ima Tracking Number a druga je unregistered (nema bar-kod) biti DRUGAČIJE tretirane na carini, odnosno da je veća sansa da posiljka bez bar-koda preskoči carinu?

Logika iza toga je da se roba manje vrednosti salje bez trekinga.

Šta vi kažete i ako se slažete koja je to razlika - značajna ili ne? Onda cu vam napisati svoje iskustvo. :)

Moje iskustvo je da uglavnom ti paketi bez praćenja prodju bez pregleda ali to nije pravilo, dešavalo se svašta u praksi.

Moje je iskustvo da sve sto mi niie imalo tracking broj stizalo bez dazbina...ali to su obicno sitnice. Nikog nisam video da salje stvar od 20+ dolara bez trackinga radi njegove a i moje sigurnosti...

Ja sam imao limitirani tracking sa nkon sajta.Tacnije moze da se prati samo dok ne stigne u srbiju a onde nemam uvid u paket.Vrednost paketa 24 eura plus postarina 6 eura.Proslo bez dazbina.Mada sam mislio posto dugo stoji na carini da ce naplatiti pdv i otvaranje paketa.

Mislim da sa nKona nisu nista dirali do sada za carinu.

Ja sam imao limitirani tracking sa nkon sajta.Tacnije moze da se prati samo dok ne stigne u srbiju a onde nemam uvid u paket.Vrednost paketa 24 eura plus postarina 6 eura.Proslo bez dazbina.Mada sam mislio posto dugo stoji na carini da ce naplatiti pdv i otvaranje paketa.
Pa nije ti to stajalo na carini, oni bi naplatili bar otvaranje. Limitirani tracking radi samo u zemlji odakle je poslat. Oni označe da je stigao kad napusti njihovu postu, a kad će stvarno stići to zavisi od drugih pošta preko kojih ide do Srbije

Narucio sam sa ebaya iz Kine 3D Crest Whitestrips, 10 malih kesica bez kutije za $18.79. Dobio sam tracking number i na sajtu HK poste pise "Outward Registered Letter" u prevodu preporuceno pismo. Jel veca mogucnost da ne platim PDV ?

Drugar narucio neki pc tablet od 10 incha sa aliexpress-a i platio ga 170 eura.To je neki tablet koji u sebi ima i android i win 10 operativni sistem.To nije bas mali paket.Free shiping je u pitanju.Danas mi salje poruku da mu je postar ubacio u sanduce listic da dodje do poste i preuzme posiljku.Na otpremnici mu je napisano da preuzimanje paketa kosta 710 dinara.
Moje pitanje a i njegovo je da li ce u posti platiti jos nesto ili mu je prosao tablet bez carine i drugih troskova osim ovih 710 dinara?
On je racunao na ovu cenu od 170 eura jos 32 posto carinu i pdv, plus otvaranje paketa pa mu je ova cena od 710 dinara nekako nerealna.:D
Pa reko da pitam ovde zna li neko sta je u pitanju?

Drugar narucio neki pc tablet od 10 incha sa aliexpress-a i platio ga 170 eura.To je neki tablet koji u sebi ima i android i win 10 operativni sistem.To nije bas mali paket.Free shiping je u pitanju.Danas mi salje poruku da mu je postar ubacio u sanduce listic da dodje do poste i preuzme posiljku.Na otpremnici mu je napisano da preuzimanje paketa kosta 710 dinara.
Moje pitanje a i njegovo je da li ce u posti platiti jos nesto ili mu je prosao tablet bez carine i drugih troskova osim ovih 710 dinara?
On je racunao na ovu cenu od 170 eura jos 32 posto carinu i pdv, plus otvaranje paketa pa mu je ova cena od 710 dinara nekako nerealna.:D
Pa reko da pitam ovde zna li neko sta je u pitanju?
Procenili su ga tako da mora platiti jos tih 700 dinara. Imao je srece

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav,

da li je neko imao slicno iskustvo? Tracking number paketa vec 2 nedelje nije updateovan niti je paket pomeren:

12.04.2017 12:04:00 HK- Prijem
24.04.2017 07:06:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
24.04.2017 13:30:01 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

dakle stigao je u Srbiju 24og i od tada nikakav pomak. Zvao sam postu, oni mi dali isto broj kao sto je Nelezr napisao u ovom postu https://forum.benchmark.rs/showthre...-prvom-postu&p=5053131&viewfull=1#post5053131, posto paket treba da stigne u NS. Zvao sam par puta, zvoni do kraja, ali se niko ne javlja.

Nista cudno. Za one kojima ne stize preko BG carine (NS i NIS carine znaci) nema update dok se ne ocarini paket. A veliki je zastoj, pre 10. maja nemoj se brinuti o pakeetu uopste. Tamo negde izmedju 10. i 15. bi ti trebao stici.

Treba da se doda ovo nekako u FAQ za carine, barem trenutno stanje. Ako nadjem koji minut, pusticu weasel-u ceo novi FAQ.

Hvala na odgovoru. Neverovatno mi je da im 2 nedelje treba da ocarine paket koji kosta 20 dolara. Bar da vrte jedan te isti status kao sto su imali obicaj da rade sa prethodnim paketima, bar da znam da se nesto desava. Malopre sam zvao prvi telefon za NS carinu i zena mi kaze da je njih (nisam razumeo koga) jako tesko dobiti, jer je njima telefon i faks isti broj, pa je najbolje da odem licno.

nezvanično

zbog hapšenja carinika krajem aprila tihi štrajk u carini :p

Pitanje u vezi iherb-a, posto prvi put planiram da narucim od njih nesto, da li se i dalje ne placa spedicija za DHL ako je suma manja od 50e? Da li sa iherb-a napisu na paketu cenu sa popustom ili bez i da li se racuna i postarina tj. DHL ili u 50e ulaze samo proizvodi? I jos jedno pitanje, da li carina veruje DHL-u tj. Iherb-u sa cenom koja je napisana (da li postoji sansa da ipak naplate spediciju iako je manje od 50e)? Nisam narucivao preko DHL-a, pa ne znam kako to ide. Hvala unapred. :)

50e roba, nista nisu naplacivali, sa popustom, dakle koliko si platio, sve po PSu.

Stigla maska, nije nista naplaceno
76ce91bdd3bd76be622512a1492b0172.jpg
a37c040ccd877181358dbb333b439841.jpg
4b5008179c7e20967fee7fbdc0c8a927.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Znači NS, ono što ne podleže carini prolazi odmah, a ono što ide na carinjenje (PDV) se čeka dve nedelje?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Mislim da su ovi malo pobrkali lončiće... Prvi put vidim ovakvu situaciju, NS carina je nadležna za mene.
723342625cde7c2d21caa4cdac04e3e3.jpg

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Zdravo svima, da li neko mozda zna kakva je Belgium post sto se tice trajanja isporuke? Ako neko ima iskustva bilo bi super da napise. Hvala.

Ne mogu da nadjem sledecu informaciju, a procitao sam iskustva ljudi koji se iskusili oba nacina.Ako porucim npr. patike ili jaknu na popustu (bilo 100e sad je 60e) da li se carini prema ceni koja je trenutna sa popustom ili regularna bez popusta?
Procitao sam negde da je neko uzeo neku jaknu cija je cena 280e i bila je na popustu 60e, a ocarinili je prema etiketi koja je bila na njoj.Znaci prema ceni od 285e.

To sve zavisi od carinika. Pre ce naravno da ti ocarini na vecu cenu, pa ti lepo odbijes paket i prilozis dokaze koliko si platio. I naravno prethodno prodavcu kazes ako moze da ti ubaci racun ili da napise nizu cenu.

Sent from my x600 using Tapatalk

Ne mogu da nadjem sledecu informaciju, a procitao sam iskustva ljudi koji se iskusili oba nacina.Ako porucim npr. patike ili jaknu na popustu (bilo 100e sad je 60e) da li se carini prema ceni koja je trenutna sa popustom ili regularna bez popusta?
Procitao sam negde da je neko uzeo neku jaknu cija je cena 280e i bila je na popustu 60e, a ocarinili je prema etiketi koja je bila na njoj.Znaci prema ceni od 285e.
A odakle je kupljena jakna? Ja još ništa nisam kupio iz evrope ili USA a da račun nije bio u paketu? Carinici veruju u sve račune sem u kineske cene i račune ( kojih najčešće i nema)

Carinici carine po racunima, ali uvek mogu da sami procenjuju vrednost robe ako smatraju da je potcenjena. Ti možeš da robu dobiješ i dzabe ali carina i pdv se moraju platiti :p. Davno su rekli da porez i smrt ne mogu da se izbegnu :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakva su vam iskustva sa sg post u poslednje vreme, jel su spori previse posto mi je paket poslat pre 12 dana i jos nista se ne desava na trackingu?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno