Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni TV Box od 70ak $, imao cak i tracking, obicno tad lese, a nije ni mali bas bio, 600g bio paket, pola metra skoro duzine kutija.
Ali zato Xiaomi Yi kamericu sto je jedno 20x manja sa sve kutijom istog dana sto je stigla uzeli oko 2500

Lutrija je cista, moze svasta da se desi, najpametnije je da jednostavno trecinu cene imate u rezervi da platite harac, obicno bude manje, nekad i ne bude, ali za svaki slucaj.

ja sam ranije sitnice tipa flesa, sd kartica.. kupvao sve u paketu pa mi slali kao jednu posiljku i oni uvek otvarali to valda im veliko, e sad lepo svaku sitnicu odvojeno i nista ne diraju, i ovako besplatna postarina meni tako svejedno kako ce dolaziti.
Eno postar dolazi svaki drugi dan kod mene poludeo covek, sta da mu ja radim takav je posao ni ja ga ne volim :)

Samo sam jednom platio realnu carinu i pdv za telefon. U vecini slucajeva je bila manja ili drasticno manja, tipa kupim tel od 150€ platim carinu i pdv 1800din.

Treba da posaljem 5 pari vunenih carapa u USA, nikada nisam nista slao tako daleko, pa me zanima sta sve treba, ja koliko racunam ovde na sajtu poste da posaljem kao preporucenu posiljku ( pismo do 2 kg ), izadje oko 1750 dinara, jer masa je oko 800 grama...

Sta sve treba jos ? Ovo je rucna radinost znaci vunene carape pletene od recimo moje vune itd, da li ovo podleze carini ?

podleze al to je samo proforme radi,nece oni to ni gledati samo napises one dve deklaraciej,idi u postu i sve ce ti reci,i napisi da su koriscene

U posti dobijes CN22 obrazac koji popunjavas... da li podleze carini zavisi od carine USA, u toj CN listi imas da navedes sta je i vrednost
pakujes klasicno i adresiras isto

Dobio sam cn23 i cp71, obelezicu da je poklon bez vrednosti i icega, ici ce preporuceno i to je to nadam se.

Poslali slušalice od 8usd na carinu!

2016-02-05 10:44 61200 CARINA GPC BEOGRAD, Otprema

Sitnica od 2,6e.

Kakav je zakljucak? Ako se dobije ovaj status, onda ce biti carinjeno ili samo pregledano, a ono sto prolazi bez ikakvih troskova uopste nema ovaj status?

Proslo carinu, verovatno sa pecatom "Ne podleze carinskom pregledu".:)

Ako stoji dan dva na carini ili tom carinskom pregledu, onda verovatno nece biti ocarinjeno, a ako bude 3 i vise dana, onda je moguce da ce cariniti.

113120684578fddc1783b22fd9e6f3b8.jpg
Gde bi trebalo da je ova pošiljka? Posto vec 5 dana stoji ovako...

Ja se ponadao da je bar na nekoj zemlji. [emoji4]

Narucio sam tablet iz kine koji je placen 61 evro. Tu ocekujem oko 20 evra carine a vise nece ni da dobiju od mene. To je sa everbuyng.

a preko gearbest sam narucuo opremu za njega. hdmi adapter, otg... i sve to kosta oko 14 evra. Koliko tu da ocekujem i kako da postupim ako dodje vise da platim?

i kako da pratim posiljku preko telefona?

Poslednja izmena:
Sat sa AE narucen 12.08.2015 i dispute zatvoren odavno, a novac vracen, stigao danas. Ko zna iza koje police se nalazio ovih meseci :)

Hvala na informacijama. Sve sto sam narucivao u poslednje vreme je bilo bez TN, tako da sad posle 1,5 dana pratim posiljku. Pre 2 godine nije bilo zastoja na carini, nego je sve odmah stizalo.

@siklosi, to bre neko presreo koverat, nosio i sad doslo vreme da mu se menja baterija, pa vratio u koverat i poslao ti. :d

Narucio sam tablet iz kine koji je placen 61 evro. Tu ocekujem oko 20 evra carine a vise nece ni da dobiju od mene. To je sa everbuyng.

a preko gearbest sam narucuo opremu za njega. hdmi adapter, otg... i sve to kosta oko 14 evra. Koliko tu da ocekujem i kako da postupim ako dodje vise da platim?

Ako je malo pakovanje BG carina ne bi smeli ništa da naplate.
Ako napalate možeš da se slikaš. Žalbe su skupa *******cija, plus te uzmu na blacklist.

Ja na telefonu koristim aplikaciju 17TRACK, jer njih koristim i na PC, a na telefonu dobijas i notifikacije cim se menja status posiljke.
Samo sto kad stigne kod nas na carini 10 dana za redom dobijas notifikaciju da nije stigla na red :)

Ako stoji dan dva na carini ili tom carinskom pregledu, onda verovatno nece biti ocarinjeno, a ako bude 3 i vise dana, onda je moguce da ce cariniti.

moje slušalice od 8usd, odma otpremili, valda nisu carinili.

Ako je malo pakovanje BG carina ne bi smeli ništa da naplate.
Ako napalate možeš da se slikaš. Žalbe su skupa *******cija, plus te uzmu na blacklist.

Sta mi mogu. ako mi precene carinu za vise od cene zalbe onda cu da se zalim i tako svaki put. A ne znsm samo sta ce da mi urade sa tom listom. mogu da mi zarezu carinu svaki put i svaki put cu da se zalim pada vidimo ko ce duze da izdrzi.

^+1

Pogotovo sto je veoma lako dokazati pravu sumu. Jedino sto se gubi u slucaju zalbe je vreme, ali svi mi gubimo vreme narucivanjem putem "jeftinih sajtova" sa "jeftinim shipping-om" i onako cekamo na isporuceni proizvod mesec dana, a nekada i vise. Onome kome je vreme novac, on ce da plati DHL i kraj price.

I jos nesto, kako blacklist-uju? Prezime? Ime i prezime? Adresu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno