Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proveri prvo kod prodavca, pa ako se ispostavi da je carina u pitanju, možeš ovde da ih prijaviš za bilo kakvu nepravilnost i korupciju:

http://www.upravacarina.rs/cyr/Stranice/PrijaviteKorupciju.aspx

Možda je samo neki neodgovorni carinik(ili poštar), i pošto se niko ne žali, on može da divlja, ali čim ga neko bude pozvao u kancelariju da objasni šta je to bilo, biće to druga priča.
Mislim da svaki slučaj treba prijaviti, da bi ubuduće bilo bolje.

ПРИЈАВИТЕ КОРУПЦИЈУ

Управа царина на плану борбе против корупције тежи да се приближи европским стандардима и већ неколико година уназад подсећа грађане да и сами морају да се укључе и дају свој допринос тако што ће пријављивати све неправилности које уоче у раду царинских службеника.

Уколико уочите било какву неправилност у раду цариника или сте пак сведок корупције, то анонимно можете да пријавите путем Отворене царинске линије

064/732

или на дежурни телефон Одељења за унутрашњу контролу Управе царина

066/303-300

а који је доступан 24 часа дневно, 365 дана у години..

Достављање притужби или представки на рад царинских службеника, као и указивање на друге незаконите радње у царинском поступку могуће је и путем интернета, тако што ћете послати пријаву на емаил адресу [email protected] или попунити доступни образац Отворене царинске линије.
Zivimo u Srbiji:)

au djubrad ovi nasi... sad me jos vise brine sta ce biti s mojim paketom naime,

porucio sam 2 lancanika za motor iz engleske, cena je 46e odnosno 56e s postarinom i dvoumim se da li da prodavcu kazem da stave manju cenu ili da ubace fakturu zbog ovi nasi i odlucim se za fakturu i tako je i uradjeno, nadam se da se nisam presao? Jer osecam da ce otvoriti paket ipak su lancanici precnika 30ak cm celicni i okvirno su oko 2kg skupa

Poslao sam na email carine kopiju PP računa, da li im je to dovoljno, jer ne bih slao printscreen ordera gde se vidi prenaduvana cena sa popustima, da ih ne dovodim u iskušenje.

Ako su trazili samo racun trebalo bi da je dovoljno mada je samo izvod iz banke sigurna stvar.

Pa ne mogu da im pošaljem izvod iz banke jer nemam tu mogućnost kod Intese online, jedino da im pošaljem kopiju mesečnog izveštaja koji dobijam. Inače nisu tražili ništa, sam sam im poslao.

Ahaa.... Imali li uopste smisla to slanje dokumenata koje nisu trazili? Nesto ne verujem da to tamo neko posle poredi sa paketima koji su stigli.

Nista novo za NS koliko ja znam, na zalost..

Jedno pitanje, da li je neko uzimao eskterni hard diskove, recimo sa ebaya (60$ za 1TB je koliko-toliko opet jeftinije nego kod nas, i sa carinom od 28% ili koliko vec), ali mene zanima kakva je praksa carinika, male su dimenzionalno kutije, idu sa trackingom, ako je neko licno uzimao neka bace 2-3 recenice ovde da znam sta mi je ciniti.
Sto bi kupovao na ebay-u, kad imas kod nas Silicon Power 1tb za oko 7000 din, inace odlicnog kvaliteta, izuzetno hvaljen i koliko sam video dosta zadovoljnih korisnika

Cekam 3 paketa sa iherba, dhl-om stizu svaki oko 46$ vrednost. I danas dobijem mail da treba dostaviti podatke za carinu 2 paketa, poludim normalno, zovnem ih i kaze ovaj zadrzali ih i zdruzili kao 1 na carini, jer su stigli istovremeno.:mad:
I imam opciju 3900 spedicija + 30% carina(na suplemente)+20% pdv, naravno rekao sam da vrate pakete.

Da stvarno cobani...uglavnom rece mi ovaj iz dhl da se desava da to rade i da bolje sacekam dan-dva prije nego porucim drugi paket ubuduce

au djubrad ovi nasi... sad me jos vise brine sta ce biti s mojim paketom naime,

porucio sam 2 lancanika za motor iz engleske, cena je 46e odnosno 56e s postarinom i dvoumim se da li da prodavcu kazem da stave manju cenu ili da ubace fakturu zbog ovi nasi i odlucim se za fakturu i tako je i uradjeno, nadam se da se nisam presao? Jer osecam da ce otvoriti paket ipak su lancanici precnika 30ak cm celicni i okvirno su oko 2kg skupa
Carinici veruju računima sa zapada, pa ne bi trebalo da bude problema. Trebalo bi da ti naplate pdv + 145 din.

Jutros mi stigla Git2 kamera. Placena $108. Procenjena na $50 i placeno 1270din nameta.

Ovo je rekord. Od 12. Januara svakog dana isto:
10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Nije rekord, u oktobru-novembru je bilo gore. Cak i preko 20 dana. Ne znam šta im bi sada odjednom. Taman se bili unormalili oko nove godine,sve prolazilo za 3-4 dana...

meni od 14stog 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
ne znam koliko se obicno ceka..valda ce proci od nedelje...

Mislim dasu te poštari zeznuli, verovatno iz neznanja ili nepažnje, ako su ti već uzeli 500 din onda si ili trebao da dobiješ overenu uplatnicu kao dokaz da si platio ili nije trebalo ništa da dobiješ.
Kod mene je ranij bilo ovako: zajedno sa uvizno poštansko-carinskom deklaracijom je došla i uplatnica (uvek štampana i nikad ručno popunjavana) koju bi poštar skinuo/uzeo, dodao taj neki iznos koji pošta dodaje i odma odradio uplatu (zato što ja uvek pakete preuzimam na pošti) a meni dao samo UPCDZG i paket, uplatnicu nikad ne bi dobio
a od nedavno kod mene je ovako (za pakete sa praćenjem): kada poštar skenira paket bk čitačem dobije opciju da odštampa uplatnicu što ujedno znači i njenu realizaciju tj da sam platio traženi iznos ali ja opet dobijam samo UPCDZG i paket...

Proveri ti to, nemoj da ispadne da si ostao dužan državi pa da za godinu dana dobiješ da platiš 20.000 din sve sa kamatom ili 20 dana ćorke, po izboru :)

ne moze on da ostane duzan drzavi. Paket ne bi dobio da nije platio i za to odgovara dostavljac.
a u racunu ti nije uracunato otvaranje paketa!!! i to ti je razlika u ceni. Bar je meni uvek tako :p

Poslednja izmena:
meni od 14stog 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
ne znam koliko se obicno ceka..valda ce proci od nedelje...

Meni je tek juce prosao paket koji je bio 20 dana na carini tako da nije ovo nista.

Cim se zadrzi duze od 2 dana na 10200, poreze ce naplatiti 100%.

18.01.2016 09:10:00 NL - NLAMSA Prispeće
19.01.2016 14:55:54 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
20.01.2016 10:42:57 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
21.01.2016 07:49:30 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
22.01.2016 08:09:46 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
23.01.2016 08:06:24 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Jel ovo znachi da ce da me odvale ?

To znaci da ce da ti naplate carinu a koliko znaces kad ti stigne. Ne mora da znaci da ce da te odvale...

Za otvaranje paketa ce sigurno 145 dindzi, to ti je 100%. E sad, mozda ce i za pdv i carinu... [emoji2]

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno