Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista se ne sekiraj, pre ili kasnije naplatice ti oni za sve pakete koje su pustili bez PDV-a. Receno mi je da tako uvek bude.

Poslednja izmena:
Doduse nisu to neke stvari. Naocare, sat, majica. Sve je oko 10-15 dolara vrednosti. Zato su me za telefon odrali 3000 vise nego sto treba :)

Nerazumem:trust: mislis da drze zapisano koga i za koje pakete nisu naplatili carini il pdv ? nemoguce da oni (keep the record)

Tcl s720. Inace imaju spisak ljudi koji su pokusali namerno ili ne da poruce vise komada istih predmeta itd pa ako nekad uzme da otvara taj paket, obavezno ga odere lepo :D

vau, ebes drzavu u kojoj postanska carina ima veca ovlascena od agencije za korupciju

Tcl s720. Inace imaju spisak ljudi koji su pokusali namerno ili ne da poruce vise komada istih predmeta itd pa ako nekad uzme da otvara taj paket, obavezno ga odere lepo :D

mada realno ljudi koji oce da preprodaju trebalo bi da budu carinjeni, ali zasto carine ljude koje kupe jednu dve stvari to nerazumem

U zakonu lepo pise kao i u pravilnicima svi podlezu carini ukoliko je vrednost istog preko 50€…
Ne mogu ljudi koji preprodaju da budu ocarinjeni oni to ne smeju da rade jel tako ne placaju pdv i to je krsenje zakona nesto si ti pogresno razumeo kako idu stvari.
Znaci zabranjena je dalja preprodaja.
Otvori firmu pa placaj poreze i prodaj tako se to radi(ne mislim na tebe vec uopsteno kazem).

Naravno sa tim se slazem, to jeste moralno takav zakon bi i trebao da bude za ljude koji hoce da preprodaju ali zar nije suludo da porezuju coveka ako hoce da kupi jedan telefon lupe mu +porez 3000din i slicne gluposti pdv, kako tako pametno ne oporezuju firme koje rade a ni nepostoje agencija za korupciju defintivno je samo zgrada u nasoj drzavi i slabija institucija cak i od jedna poste. Sramotno.

^ Pa može da ti se desi da ti za neki paket naplate više nego što treba.
Mada mislim da mnogi računaju da ih je carina 'odrala' ako im naplate i onoliko koliko treba (po zakonu, a ne šta ja mislim da bi bilo pravedno) jer je neko bolje prošao sa istom robom. Evo meni je stigla kamera sj4000 i carina i pdv su bili nešto manje od 3000. Za osnovicu uzeto 80 dolara. I sad ja krenem da kukam da je mnogo a kameru ustvari platio 87. Mislim, nadao sam se da će biti manje, ali bio spreman i na više. Ja kad nešto naručujem sam spreman da će da me košta još otprilike trećinu vrednosti paketa i uglavnom nema nerviranja. I uglavnom prođem bolje.
A izgleda mi da su 'najproblemtičnija' roba jeftini proizvodi koji izgledaju skuplje, najčešće telefoni ispod 100$.

Kako napisa kao da vode evidenciju pa ti pošalju račun :D

Ljudi narucio sam preko mts exoresa telefon,posto nije stigao u roku pozvao sam ih i dali su mi ovaj kod posiljke gde na sajte poste mogu da pratim gde je i sta je.E sad evo slika dole a neko iskusniji da mi kaze kada da se nadam paketu.PozdravScreenshot_2015-07-23-11-32-37.png

dobar dan treba da kupim wetek satelitski risiver kombo kosta na wetek sajtu sa enigma2 softwerom 125.06eur stize na kucnu adresu 3-7 dana free siping.pitanje je sledece od 125.06 eur koliko jos treba dati za carinu ako neko zna od vas sto cesto kupujete hvala.

jel to znaci izadje me sve ukupno 40e carine i nista vise se neplaca.

Da. Time si pokrio sve troskove drzavi,to jest i carinu i pdv.

Ako prodavac ne ubaci racun u kutiju mozda te budu cimali da donosis izvod iz banke da vide koliko si tacno platio to cudo

nije problem to je zvanicni sajt wetek risivera hvala puno na pomoci.

Izvinjavam se ako je vec pisano o ovoj temi.
Cuo sam da je jeftinije ako se kupuje preko mobilnog na aliexpres- u.

Kako to funkcionise?

38f989e81e9b2cc1c2d8005da40728f6.jpg

Koji sam maler uvek mi se ovo desi. :( puste ga sa carine u petak i sada moram da cekam do ponedeljka da ga pokupim. 3 telefona i sva 3 puta ovako..

Meni je stigao telefon po Drugi put, nista nisu carinili niti pdv

Neko djubre ne mogu se setim koje( nisam narucivao za sebe) ,onda redmi 1s i sada mi4 . videcemo koliko su me rebnuli u pon :) ( naravno ne sva 3 odjednom,nego na svakih 7,8meseci)

Svi poslati u petak sa carine. I svaki put cekalica do ponedeljka :) mozda im je to dan kada salju u poste u ovom delu grada..

Poslednja izmena:
I meni su danas pistili xiaomi bateriju, onu najjaču, najverovatnije bez carine, ali stiže u ponedeljak.

Naravno sa tim se slazem, to jeste moralno takav zakon bi i trebao da bude za ljude koji hoce da preprodaju ali zar nije suludo da porezuju coveka ako hoce da kupi jedan telefon lupe mu +porez 3000din i slicne gluposti pdv, kako tako pametno ne oporezuju firme koje rade a ni nepostoje agencija za korupciju defintivno je samo zgrada u nasoj drzavi i slabija institucija cak i od jedna poste. Sramotno.
Pa ne zakon je tu jasan pdv mora da se plati uvozio ti 1 ili 101.
Mislim da se razumemo svakako bi svima odgovaralo da kad kupis jedan don da ti ne naplate carinu i pdv ali...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno