Nama u vojvodini sve stigne lepo zapakovano, 3 kruga selotejpa na svakoj koveri (nikad jos nije stiglo sa rupicom), sve lepo provereno i naplacen PDV (plus otvaranje sad ~140din) od 3$ do nadalje!, pa preracunaj sta ti se vise isplati da neka sitnica ispadne ili da drzavi placas 100x vise nego sto placate sada (uglavnom nista)
Evo da se pohvalim, prvi put naplacena carina - 284.5din + otvaranje. Sve u svemu, priznali cenu oznacenu na paketu (12.2EUR), koja je stvarno i placena.
Pozdrav.
Pa u odnosu kad ne platis nista ili ti 0 jer paketi se prakticno ne carine redovno i ne podlezu PDV-u ...... kontam da >90% paketa do 100$ carina NIS samo zavirne, opipa i to je to, takva politika duplih arsina se vec 50+ godina vodi.....
prošli izbori, mašinerija se slika za sledeće izbore, ovog puta, lično naš ajatolah pored nje.Kad ste se vec tako raspricali, da pitam, sta bi sa onom masinerijom za sortiranje paketa i to? :O
@RingeRaja
Ko je tvoj kavez drmao...... moja opaska je na to da carina NIS-a buse rupe po paketima jer ih mrzi da otvaraju i nemaju nameru da uzimaju PDV jer da bi uzeo PDV treba da odaradis umesto 5 sekundi za busenje rupe, 15-30min po paketu da raspakujes, proveris cenu, napises deklaraciju, popunis uplatnicu za PDV i sve spakujes...
Takodje nemam misljenje sta je bolje i kako ovde deru a tamo ne, i zasto jer ih mrzi ili po direktivi je sasvim druga praksa tamo i ovde, mogu samo da predpostavim da je razlog i jedno i drugo a mozda ne zele da drpaju svoje sugradjane za smesne paketice PDV-om
A sto se tice da sam ja porucio boga i oca neznam kako te nije sramta jer si sigurno porucio do sada 3x vise od mene, a i da nisi nije moja stvar da sudim ali ti i neki drugi imate potrebu, vama znano zasto
A i to sma rekao jer kad bi se Lomnica_city zalio moze se desiti da obre boston pa da stigne direktiva da se njegovi paketi detaljno svi proveravaju i lupa namet po knjizi ili ti malko vise od vrednosti pa da mu se smuci sve
meni su otvarali paket sa iherba (44$) i naplatili 840 dinara za sredstvo koje nema alternativu kod hronicnih bolesnika i koje bi (bolesnici) trebalo da dobijaju besplatno.
zivi bili pa videli.
Sta je u pitanju?meni su otvarali paket sa iherba (44$) i naplatili 840 dinara za sredstvo koje nema alternativu kod hronicnih bolesnika i koje bi (bolesnici) trebalo da dobijaju besplatno.
ALA je nesto sto je neophodno za dijabeticare?
Koliko znam to je samo suplement, i nije uopste deklarisano igde kao lek, da bi trebao biti besplatan?
meni su otvarali paket sa iherba (44$) i naplatili 840 dinara za sredstvo koje nema alternativu kod hronicnih bolesnika i koje bi (bolesnici) trebalo da dobijaju besplatno.
zivi bili pa videli.
Jesi ti zbog ovoga pitao sta je narucio?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari