Šta je novo?

Carina na pošiljke (2026)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Meni i dalje čuči na carini paket od 13.12.2025., ni da se mrdne.
A u pitanju je običan HUB za macmini, kupljen za Black Friday, nešto preko 50 EUR koštao.
Nije mi problem da ga ocarine, samo neka ga više puste.

La-HU vrednost 11.5$, carinili na taj iznos 20% PDV sve ukupno postar uzeo 488 din. ne znam jel su poskupeli (letter velicina) otvaranje paketa ili postanske usluge... ali sad je toliko dao 500din, NS carina

Neko reče da je poskupelo otvaranje pošiljki. Sada je 200 din za pisma i, ako sam dobro izračunao, to se slaže sa tim iznosom (20% pdv + 200 din otvaranje + 60 din provizija). To bi značilo da bi trebalo da je otvaranje paketa 600 din što baš i nije malo.

U cenovniku postoji samo podnošenje pošiljaka na carinski pregled u uvozu - paketi 400 din., za pismonosne pošiljke nisu ni navedene.

Ma samo neka krenu da ih donose, sve stoji na BG carini.

Meni i dalje čuči na carini paket od 13.12.2025., ni da se mrdne.
A u pitanju je običan HUB za macmini, kupljen za Black Friday, nešto preko 50 EUR koštao.
Nije mi problem da ga ocarine, samo neka ga više puste.
Da odgovorim na sopstveni post...pušteno juče, naplaćena uredno carina i pdv, kupljeno preko aliekspresa.

Meni je stajao paket od 14.12. Prošao bez carine i PDV, a bio je >50€. Juče sam ga podigao.

U mom slučaju je verovatno presudan momenat bio to što je na kutiji za hub pisalo "for Apple macmini".

Zdravo svima,

Poslao sam sam sebi sat iz Nemacke za Srbiju preko DHL i paket je otisao na carinu, gde je po mom misljenju izvadjen sat i paket poslat kao da ne sadrzi nista.
Na papiru koji je DHL odstampao stoji uredno tezina od 250g dok je na papiru koji je stigao u Beograd pisalo 90g. Da li je neko imao iskustva i zna kome bih mogao da se obratim? Ovo je vrlo ocigledna pljacka.

Hvala unapred

Da li si poslao preko DHL - Deutsche Post ili DHL courier service?
Da li je taj neko primio pošiljku ili je odbio da primi i priložio pisani prigovor?

Ako imaš napismeno da je paket izašao sa naše carine sa promenjenom težinom, možda i imaš neke šanse, ali mislim da su jako male.
Jer ti treba da dokažeš da je njima DHL predao ispravan paket kad je stigao u Srbiju na carinu, a da je to onda neko maznuo (carinik? poštanski službenik?) ovde kod nas. Teška priča.
Da je u pitanju DHL courier service do ovoga verovatno ne bi ni došlo, a iako bi došlo, adresa bi bila DHL Srbija, ćerka firma DHL-a.

Na kom papiru je pisalo 250g a na kom 90g?
Žali se ti kao pošiljalac DE pošti sa prilogom fotke tog "papira" gde piše 90g i potvrde o prijemu pošiljke (tvoj papir da si predao pošiljku) gde piše 250g.

Ima li ikakav pomak, stoji mi paket 20 dana na carini. Razumem da je do praznika, samo me interesuje je li se ikome pomerilo u skorije vreme

La-HU vrednost 11.5$, carinili na taj iznos 20% PDV sve ukupno postar uzeo 488 din. ne znam jel su poskupeli (letter velicina) otvaranje paketa ili postanske usluge... ali sad je toliko dao 500din, NS carina
Slična stvar.. sa Alija naručeno nešto od 1000din, posta tražila 400din da preuzmem a koliko sam video špediciju je radila neka kineska firma u vlasništvu nekog Kineza + milspeda ?
Koje su sada to mutne radnje.
BG adresa je u pitanju

Jel vama mrdaju stvari sab BG carine, od 03.01 tj 24 dana mi već stoje 2 paketa tamo?

moj je od 12.1. na carini, usao je u zemlju 26.12. pa je cekao jedno 2 nedelje da dodje na carinu, al ajde bila je NG i praznici
sve u svemu u tranzitu je skoro 50 dana, a po tvojima vidim da ce se jos nacekati

imala sam i 2 paketa koji su otisli na carinu posle njega, ali su prosli samo sa troskom pregleda od 400 din.. ovaj ce ocigledno da naplate bar PDV
pisala sam mejl juce da proverim sta se desava, ali naravno da nema odgovora, niti ocekujem da cu ga dobiti

vidim da mi je stigao jos jedan na carinu danas, bas cu da vidim koliko ce njega da drze

Zna naša carina uvek šta radi! Ako vam stoje tamo paketi po mesec dana,sigurno postoji neki dobar razlog i ima ko razmišlja o tome,ništa ne brinite

Na kraj krajeva,da li ste vi sigurni da ste te pakete kupili da stignu vama ili da stoje mesecima na carini pa da i zaboravite šta ste kupili?

Zdravo svima, koga zanima, meni je na carinu otisao paket 27. 1. i vidim da je danas pusten.
Ocigledno ovi sto se ne carine prolaze brze, a ostali dok dodju na red za detaljniji pregled... Cini mi se da su ranije svi isli na jednu gomilu, pa neke ocarine, neke ne (naplate samo pregled).

Uvek je bilo tako, čim vidiš da je za dan-dva pušten, carine nema.

Obe pošiljke koje su stigle na carinu 03. i 05.01. danas u lokalnoj pošti, jedna vrednosti 63$ za PDV ispalo 2522din, druga pošiljka od 73$ za PDV obračunali 2889din, tj. tačno carinu i PDV.

moj je od 12.1. na carini, usao je u zemlju 26.12. pa je cekao jedno 2 nedelje da dodje na carinu, al ajde bila je NG i praznici
sve u svemu u tranzitu je skoro 50 dana, a po tvojima vidim da ce se jos nacekati

imala sam i 2 paketa koji su otisli na carinu posle njega, ali su prosli samo sa troskom pregleda od 400 din.. ovaj ce ocigledno da naplate bar PDV
pisala sam mejl juce da proverim sta se desava, ali naravno da nema odgovora, niti ocekujem da cu ga dobiti

vidim da mi je stigao jos jedan na carinu danas, bas cu da vidim koliko ce njega da drze
stigao danas u postu, carina oko 3600, naznacena vrednost na paketu je 34$ (manja od realne)
bas cu da vidim sta su racunali kad dobijem onaj izvestaj

Multimedija za toyotu rav4,
Krenula 31.1, stigla juce 5.2
Fedex, prosla bez carine😁
Doneo Bex i napaltio nekih 1000 din, ne znam za sta

Prilozi

• IMG_2966.png
    IMG_2966.png
    128 KB · Pregleda: 71
Poručio deo za auto 25.12 , na carini od 14.1. , stiglo 6.2. vrednost oko 180 eur ,carina izašla 5300 dinara

Paketić (koverta) iz Austrije, koji je Noctua poslala besplatno, otvoren je na carini i oslobođen carine, ali je naplaćeno 400 dinara za otvaranje.

Niška carina, naravno, Kumi, dobro svima poznat... 470 dinara.

nUqBALT.png

12.1 -> 2.2 prosla carinu

Imam jos 4 paketa, pa javljam.
I dalje nista, stoje skoro 3 nedelje. Ovaj paket mi oslobodili carine (bio skoro 50 evra), naplatili 400 RSD za otvaranje paketa valjda, pa je i to nesto.

Ispred poste me srece postar i kaze ne pise telefon na paketu pa te zato nismo ni kontaktirali (poveci paket), a jasno pise broj telefona. Inace mi nisu ni ceduljicu ubacili u sanduce, srecom sam pratio paket, ne bih ni znao da je prosao...

Sve vece cene, a sve gora usluga.

Nazad
Vrh Dno