Tacno, sacekajmo prve slike i utiske.NShappy je napisao(la):Bez veze je pričati o bilo čemu dok se ne vide slike. Koliko se sećam , S1 se baš nije proslavio sa kvalitetom objektiva.
byMaX je napisao(la):Jos jedna potvrda (u moru PS2 i Honda tredova) da jos uvek ne mozes da prerastes ono "hvalim ono sto imam" i "namecem svoje misljenje/svi ostali su budale". I HP ima Pentax optiku pa im to dugo vremena nije mnogo pomoglo da budu i blizu Pentax-ovih aparata.
Comet Hunter je napisao(la):cena je identicna fz5-ici
Sve mi se cini da ta prica sa Leica-om i Zeiss-om vise marketinske prirode. Da to nema neke veze sa realnosu. Ipak su Sony i Panasonic skorojevici u svetu fotografije, pa im je prijao "brak" sa nekom familijom sa imenom koja je pred gasenjem. A da i Sony i Panasonic znaju i sami da naprave vrhunska stakla, ne sumnjam. U najboljem slucaju verujem da su neki inzenjeri iz Leica-e i Zeiss-a pomagali u izradi stakala. Negde sam cuo da je Zeiss u svojim pogonima proizveo staklo samo za jedan Sony model, ne secam se koji. Zna li neko nesto vise o ovome?...I jel to znachi da panasonic nije oduvao sve u svojoj klasi po kvalitetu slike, za shta je bash zasluzna Leica ?...
driver je napisao(la):Ne kapiram, zar ja imam FZ20 ili nekog panasonica ?
I jel to znachi da panasonic nije oduvao sve u svojoj klasi po kvalitetu slike, za shta je bash zasluzna Leica ?Pa ti brate josh nisi ukapirao sa je S1 IS najgori aparat u klasi, shta dalje da prichamo
![]()
Ja hvalim ono shto je moje, ali ja nishta ne kupujem napamet i "da budem prvi u selu", to ti radish![]()
Najgori aparat u klasi koji je dobio najvise pozitivnih kritika.
byMaX je napisao(la):Najgori aparat u klasi koji je dobio najvise pozitivnih kritika.![]()
driver je napisao(la):Pa da li je moguce da si toliko ogranichen ?Ti stvarno mislish da je S1 IS dobar aparat za te pare i u odnosu na konkurentne ?
Da li si ti uopshte video slike sa drugih aparata, da zanemarimo brzinu na nivou Canona Axxx ?
Nego, shta za Ushce ? Jel to znachi da ne smesh na crtu sa tim plastikanerom ?![]()
pa sta znam, ja ne vidim neku specijalnu razliku izmedju 320x240@15fps i 640x480@30fps video moda iz prostog razloga sto ni jedno ni drugo nije pal dv; video mod na fotoaparatu je cisto za zezanje.danijel00 je napisao(la):Eto lepo je covek rekao sta mu je bitno...
i meni je bio bitan video mod, pa su mi ovde rekli da sam vuna, ali sam zeleo i dobar objektiv, pa sam uzeo oly c770
tuzno je da panasonic namerno pravi los video mod, da ne bi konkurisao sam svojim kamerama... ali sta je tu je...
byMaX je napisao(la):Aman, ne lozim se ja guru samo na fotografiju niti mislim da je S1 IS najbolji aparat u klasi. Za mene jeste i mrzim kad mi neko namece misljenje. Kao da ne znam da sam za iste pare mogao da dobijem bolju fotografiju u vreme kad sam ga kupio i kao da nisam procitao bar pet testova (i skidao slike). Cak sam nekoliko UZ aparata i sam probao. Ako jos nisi shvatio iz onoga sto sam vise puta pisao, meni je movie mod bitan onoliko koliko i fotografija i jako mi je bitno da : 1) ne grebujem materijal. 2) ne vucem DV sa sobom 3) ne placam za DV kameru i smaram se sa kasetama 4)uvek imam i foto aparat i video sa sobom. u UZ klasi jedino je S1 IS mogao to da mi pruzi, a posto mi je i sam Zoom bitniji od kvaliteta slike (koji je i na S1 ok), taj aparat je bio prava stvar za mene. Da se lozim na fotografiju kao fotografiju, uzeo bih jos onda G5 i tad ti nikakav Fuji a ni Leica ne bi pomogao. I sledeci korak nece biti 350D (koji je stvarno do jaja) nego S2. Kako da ti kazem, bolje mi radi posao od voonsterskih Fujija![]()
pa jasno je vuno da postoji razlika ali kakve veze ima kad je sr@nje kako god okrenes.driver je napisao(la):@Bahati, razlika je abnormalna640@30fps je skoro kao DV kamera, razlikuje se samo malo u oshtrini i shumu...320@15fps je neupotrebljivo, pa i web kamere prave bolje
![]()
ima-li-koga-tu je napisao(la):nije istina. moj canon a70, razbija i na 320 i na 640/15fps...kada pustim na TVu to je to....kada su malo brzi pokreti smesno je, ali ima shmeka, no kvalitet same slike je odlican.
Bahati [SiD je napisao(la):]
pa jasno je vuno da postoji razlika ali kakve veze ima kad je sr@nje kako god okrenes.![]()
ma super je za zezanje, kao imam klip od 5sec i mnogo mi je lepo.driver je napisao(la):Ovo je sr*nje?![]()
ovo ti je klasicna zamena teza.danijel00 je napisao(la):da je tako, ne bi niko pravio kamere od 2000eu |>
driver je napisao(la):To je vec druga pricha, a to se tek zove vunaI neko ko ovako kupuje aparat, teshko da moze da komentarishe bilo kog digitalca
![]()
byMaX je napisao(la):S tom razlikom sto sam se ja bavio fotografijom otprilike kad si ti koristio *****a sa buvljaka. Ja sam tad imao Leicu (tj. keva je imala, dva), a za mene, za igranje su bili Zenit-E i kasnije Zenit-M.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari