Šta je novo?

CANON Pixma

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
da li neko ima iskustva sa novom serijom CANON stampaca sa oznakom Pixma?
Cuo sam da su jako dobri,ali me interesuju utisci od korisnika. mislim na Pixma stampace,one malo bolje. hteo bih da kupim tako nesto

Ja imam Canon Pixma iP2000 stampac i jako sam zadovoljan sa njim. Prosto je odlicno kako stampa u boji na High quality settingu. Kada se stavim da stampa samo karaktere (bez slika) na low quality (gore nego draft) super se vide. Stampac me je odusevio, kao i skener LiDE 35. Od iP2000 pa na gore svi su dobri, sta god kupis neces pogresiti.

Topla preporuka!

Pozdrav!

Dorry, čuo sam da se na pixmama jako brzo troše kertridži...koliko u proseku odštampaš strana jednim kertridžom (za tekst me interesuje, ne za slike...)?

Tek samo kupio stampac, tako da ne bih znao da ti kazem. Ja obicno stampam tekst na draft, a slike na standard ili high. Negde sam procitao da je rok tonera 130 za slike, a za tekst 170... Izgleda da nesto nije dobro :trust:

znaci nije los

e hvala ti, potvrdio si moje misljenje o tim stampacima,samo hteo sam da cujem od nekog ko ga ima. SUPER! samo molim te se javi kad ga budes malo duze probao pa da kazes koliko trosi...
pozdrav

Molim, i drugi put ;)

Evo upravo sam odstampao 2 slike na A4 formatu u draft modu i odlicno izgledaju!

Imam iP2000, kada sam ga uzeo bruka dugo sam stampao sa original bojom koja dolazi u kertridzima, sve na standard kvalitetu. Medjutim, kasnije kada sam kupljenu boju poceo da koristim i njom da dopunjujem, trosio je jako mnogo. Evo vec mesec dana nemam crne, mrzi me da idem da kupim tako da nista ni ne stampam.

U svakom slucaju strashan stampac, prva tura dugo traje, ali kasnije ces se malo napucati para ako ga sam budes dopunjavao kao ja...

Mislim da je prva tura 100% posto boje, jel tako? Kod HP-a prodavacice su rekle da je 30% default :trust:

Vule, ti si stampao k'o lud pa zato nema vise boja :) Ja spicim sliku na draftu i opusteno.

BTW, jesi li probao onaj specijalni papir?

Onaj foto-papir? Naravno, potrosio sam ga prvi dan :)

Probaj, neces moci da prepoznas razliku izmedju te i "prave" slike iz foto-radnje...

Ja imam ip 1000 i sa originalnom bojom sam odstampao jedno 20 A4 formata na foto papiru i slike su kao u foto radnji ali sa kupljenom bojom prvo razlika u boji je ocigledna a potrosio sam je sa 12 lista A4 formata

Koliko kostaju novi ketridzi za doticni stampac a koliko ako sam punim?

Kolor original oko 750, Crna 400 din. 0.50ml po boji za njih je 250-300din,valjda znas da treba 4 boje

Vertygo je napisao(la):
Dorry, čuo sam da se na pixmama jako brzo troše kertridži...koliko u proseku odštampaš strana jednim kertridžom (za tekst me interesuje, ne za slike...)?

Ja sam stampao preko 150 stana teksta i jos ima crne a terorisao sam ga sa foto papiron - tipa 15 A4 i 20 ak malih odstampano i jos radi kako valja tj. ima boju. I to na max dpi i u max kvalitetu. Svakako da su prvi ketridzi jako dobri i dugo traju, to potvrdjujem. Inace imam ip 2000.

Zvone je napisao(la):
Kolor original oko 750, Crna 400 din. 0.50ml po boji za njih je 250-300din,valjda znas da treba 4 boje

Gde to? Ja sam stampac kupio kod uvoznika i ovlascenog distributera canon-a ( ne mogu da se setim kako se zovu a racun nisam nasao, ali ako bude trebalo naci cu .. :d ) i tamo je kolor+crna 30 evrica. Ali tip kaze da su identicni kao prvi koje sam dobio i koji mi traju vec 5 meseci tipa ili tako nesto i sa kojima smo svi jako zadovoljni. Jel im to pala cena ili je za ip 1000 jevtinije ili sta vec? Nije moguce da je original za canon skuplji kod uvoznika canona?

Edit : Btw, radi se o gigatron computers.

Poslednja izmena:
Neznam da li je original ali meni deluju identicno i cena je za Canon 1000.To je bilo pre tri meseca kada sam kupio crnu i color a sad trenutno sam punim i MNOGO je jeftinije...samo sto je i kvalitet malo losiji!Neznam samo kakvi su malo kvalitetniji toneri, oni tipa "americki"...?

U ketridzu za Canon 1000 staje oko 0.15ml boje,neznam kolko staje u ketridzu za 2000 ??

Nova Serija ne blista kao stara jos uvijek je Canon i865 referenc stampac po kvalitetu , buci i potrosnji.

Ugledni njermacki kompjuterski casopis "C't" je testirao razne modele Pixma serije
i nijedan nije uspio postici blizu kvalitet starije i865 serije.

Poslednja izmena:
Meni je dobar i ovaj :smoke:

Ne jurim kvalitet, jer sam pre ovoga imao Epson LX300, pa sada odusevljen Ink-Jetom...

monteboy je napisao(la):
Nova Serija ne blista kao stara jos uvijek je Canon i865 referenc stampac po kvalitetu , buci i potrosnji.

Ugledni njermacki kompjuterski casopis "C't" je testirao razne modele Pixma serije
i nijedan nije uspio postici blizu kvalitet starije i865 serije.

Moze neki link sa tim testovima, jer sam ja citao suprotno a i logicno bi bilo da PIXME ne budu loshije vec samo bolje.

Boskovic je napisao(la):
Moze neki link sa tim testovima, jer sam ja citao suprotno a i logicno bi bilo da PIXME ne budu loshije vec samo bolje.

Bump za ovo. Dajte neki link ka ovome aki ga ima. Meni je kombinacija Fuji s 7000 + Pixma ip 2000 = extra print fotke a4, pitam se sta sve moze onaj jaci model - bese 4000 ? Inace niko mi nije odgovorio gde za 1100 din original ketridzi ?

Tnx

Ja ga(i2000) imam od Oktobra i nemam mu zamjerke.
Odštampao sam sigurno 250 stranica teksta, a tek prije 9 dana promjenio toner.
Kvalitet je super, samo na masnim papirima razlijeva malo više nego drugi ink-jetovi što sam imao.
Boja mi je do pola (barem po driverima), a štapao sam možda nekih 40-ak priprema za štampariju.
Toner je ovdje 7eura u Njemačkoj. Znači sve novo ti dođe 14eura što je stvarno smješno naspram HP i Epson tonerima.
Sve u svemu i više nego super štampač za uložene pare. Sigurno mu u odnosu cijena-kvalitet nema premca na tržištu.

Da li Pixma moze da stampa po printabilnim CD/DVD medijima? Ovo mi je od velike vaznosti.

EDIT: da dopunim samog sebe, PIXMA iP3000 moze da stampa po medijima.

Poslednja izmena:
iP1000, 1500 i 2000 nemaju tu mogucnost, a kao sto i sam kazes, krece tek od iP3000 koji je upravo zbog toga toliko skuplji od iP2000...

Pixma 4000, odusevljenje, svaki put uspe da me iznenadi kvalitetom stampe, e sad jedan problem: kad refilujem kertridze, par strana pokazuje full i onda prakticno pljune mastilo napolje, probao jetti i jr ink mastila.
Jel ima neko informaciju koja mastila trpi?

kod iP4000 je u pitanju 5 rezervara za mastila, cena koloraca ja 10 evra po komadu, crni su razlicitog kapaciteta jedan za grafiku drugi veci za text, to je oko 50 evra za kompletnu zamenu, a mastila su 3 evra 50ml tj, 12 evra ukupno :)

Ja imam Pixma 1500 i ne mogu poželeti bolji štampač.

Evo dobio sam danas zadatak da neke flyere kod sebe odštampam. Cilj je preko 500.
Dobio sam za to 4 crne patrone i jednu u boji.
Flyer taj sam napravio tako da ima jako malo boje tj. nijanse smeđe, a text je crn.
Treba A4 obostrano štampati, gdje je max. 15% boje. Eto vidjeti ćemo koliko će ih moći odštampati. Stavio sam metodu standard i sada kada ima toliko da ih izađe nekako mi dugo to čekanje, dok mi je prije se činilo brže. Doduše ima okvir tanki koji mora odštampati pa nema linija koje može preskočiti.

||NeX|| je napisao(la):
Ako je 420 dinara toner, ja ne kontam što uopšte refilovati!?

900 din crna i 1300 boje ( sve ) za ip 1000/1500/2000 .. Bar sam to do sada video. .

Nazad
Vrh Dno