Šta je novo?

Call Of Juarez

Procitao sam negde da je COJ vec ,dal` nominovana ili nezvanicno proglasena za fps godine !Sto se mene tice jeste!
Gde li si to pročitao? Prvo, ima još ponešto da se pojavi do kraja godine, drugo, da li su ti ljudi čuli za Prey? Igra (Prey) oduševljava na svakom koraku, CoJ je toliko zanimljiv, tek da drži pažnju. Znači ok igra, ali me još nijednom nije oduševio.

Poslednja izmena:
Upravo predjoh igru.Pristojno sam se izigrao,ima taman toliko da ne bude dosadna.Mada je mozda moglo da bude malo vise razlicitih lokacija.Sve u svemu zadovoljan sam.

ekstra igra...bio sam malo skeptican prema wild west fazonu, al ovo je totalno osvezenje...kratko al jebitacno

Zaglavio sam kod onog dela sa Bilijem kad moras da udjes u voz a ne sme da te provale (tacnije onaj deo posle kampa pa padnem u vodu posto se porusi staza) help????

Kada se nadjes u vodi, preplivaj na drugu stranu i onda idi stazom na gore, pri kraju ces imati mesto preko koga ces se moci popeti jos navise. Pogledaj malo i nacices to mesto (ako treba dodatno posvetli igru, ja sam to pronasao tek kada sam povecao gamu jer mi je bilo tesko vidljivo u mraku).

Kada se nadjes u vodi, preplivaj na drugu stranu i onda idi stazom na gore, pri kraju ces imati mesto preko koga ces se moci popeti jos navise. Pogledaj malo i nacices to mesto (ako treba dodatno posvetli igru, ja sam to pronasao tek kada sam povecao gamu jer mi je bilo tesko vidljivo u mraku).

Hvala!

Zaglavio sam se kod 11 nivoa na samom pocetku gde treba da pronadjem zlato pre zalaska sunca da nebi ubili devojku,i da imam problem sa zvukom cesto mi se cuje neko pucketanje da li je neko od vas imao slican problem:wall:

Poslednja izmena:
Zaglavio sam se kod 11 nivoa na samom pocetku gde treba da pronadjem zlato pre zalaska sunca da nebi ubili devojku,i da imam problem sa zvukom cesto mi se cuje neko pucketanje da li je neko od vas imao slican problem:wall:

::::SPOILER:::::
Cim izadjes iz tvrdjave pici Levo (Kod albukerkija), idi stazom do putokaza ka groblju.Na groblju im klinac koji ce ti ponuditi kljuc od crkve u zamenu za uslugu.Ti uzmes kljuc i vratis se na glavni put i opet ides levo, ima i putokaz ka crkvi...Prodjes kroz crkvu i dodjes do 3 groba...

Pucketanje zvuka je problem do zvucne kartice...prodzaraj malo po opcijama za zvuk, pogasi napredne (EAX, hardware acceleration i sl)...

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da sam se toliko mucio a da mi je sve vreme groblje bilo ispred nosa.Hvala na pomoci:wave:

Nije ni duga ni kratka... mada, ok, priznajem da bi bilo bolje da je malo duža. Što se optimizacije tiče, skidam kapu čoveku sa tweakgudes-a i 110% se slažem sa njim u konstatacijama:

The Game Engine Isn't Optimized!

Many people are saying that the Call of Juarez game engine "isn't optimized". This gives me a great sense of deja vu. From Far Cry to FEAR to Battlefield 2 to Oblivion - and now to Call of Juarez: each time a strenuous game comes out a range of people proclaim that the engine is "badly coded" and it needs to be "optimized". Several people go so far as to suggest that a patch will (or must!) come out to fix this terrible coding. Well unfortunately all indications are that, just like the other games listed above, Call of Juarez is no less optimized and no more likely to improve significantly in performance over the course of its life. I'm not saying Call of Juarez is the most superbly coded game ever presented, nor that it will never improve, but the simple fact of the matter is that it is a next-generation game, whether you believe it looks like it is or not. Let's quickly examine the reasons why I believe that.

For starters the game is based on the third iteration of the well-established Chrome Engine which came out in 2003. If you look at this article from back then you will see that even 3 years ago the engine was quite advanced and capable of spectacular expansive outdoor environments, cool effects and high polygon counts. The engine has had plenty of time to mature, so it is not a new or suboptimal engine. If we look at what Call of Juarez does, the reason why it is so strenuous starts to become apparent.

The game makes extensive use of shaders to create realistic lighting and surface effects. As we've seen in the Advanced Tweaking section there is a way that these shaders can be completely disabled, and when they are there is major FPS improvement (and a major change in the atmosphere and image quality). However in some areas there are still extremely large numbers of polygons being used to render characters and environments, combined with good quality textures even for more distant terrain, and let's not forget that each map has quite large continuous indoor and outdoor areas all loaded into memory and not suddenly popping into view every 3 feet. Nor can we forget the excellent artificial intelligence used in the game, the innovative use of fire (it actually spreads to various objects realistically), and a whole bunch of other little touches which make the game highly realistic, but also highly strenuous on both your CPU and GPU.

Which brings me to another major complaint - the loading times. We've discussed this in detail in the Troubleshooting Tips section, but to reiterate, this issue is directly the result of two factors: firstly the game has over 3,000 shader files it needs to create or modify each time you change a video setting. Once you've settled on a particular configuration, your loading times will improve as most of these files don't need to be re-created or rewritten. However they do still need to be read each time you load the game, so if you're using a slower hard drive and/or your drive isn't defragmented after the shaders are optimized, your load times will remain high because the drive has to seek out 3,000+ individual files at each load. It's not the size of the files, it's the sheer number of them which makes it a longer task. Secondly, and most importantly, the game loads up the bulk of its files at the start of the level. Typically the game can load up to 600MB or more into memory at the very start of a level. This is in contrast with Oblivion (and most games) which load up a bit at the start, and then load a lot of data continuously as you wander through a level. So in return for longer loading times, Call of Juarez has little if any stuttering while wandering around, whereas Oblivion has much more of it. I think most people would agree that less in-level stuttering is a good tradeoff for longer loading times at the start of a level?

In the end I see many indications that, contrary to popular belief, Call of Juarez is actually reasonably optimized and is pushing out some amazingly complex effects and gameplay-enhancing features in a very tight package. "The engine isn't optimized" is a common catchcry these days that seems to be spreading like wildfire, usually with little actual basis in fact or reason. Make sure you don't also jump on this bandwagon, at least not without considering the actual evidence at hand.

Hoćete igre koje izgledaju bolje nego na next gen konzolama na PC-ju? Kupite hardver koji može tako nešto da tera. CoJ ima do sada najdetaljnije teksture (daleko bolje nego Oblivion), mnogo više foliage-a (rastinja), bolju i precizniju fiziku, više objekata koji joj podležu, svi objekti bacaju senke (čak i self shadow), nivoi su ogromni i sve je odmah učitano, a ne postepeno. Igra generalno ne opterećuje mnogo sam sistem, nikada ne zauzima više od 600 MB memorije i lepo se multitaskuje. Jedini problem je u šumi sa previše trave, što je užasno stresno za grafiku, tako da ni na 7950GX2 ne dolazi u obzir AA (a zbog toliko trave, dobro bi došlo da mogu da uključim TAA).

Evo upravo predjoh igru i mogu reci jedna od najboljih u poslednje vreme.Jedino sto me je iznerviralo kod nje je neoptimizovanost i sigurno najveca zahtevnost za sada,igrao sam je bez senki,detalji max,rezolucija1024x768 i u zavisnosti od nivoa fps mi se kretao od 35fps do 10fps :wall: :crash:

Poslednja izmena:
Hoćete igre koje izgledaju bolje nego na next gen konzolama na PC-ju?

Konzoli :)

Nego najjache mi je kako je nekoliko ljudi "skeptichno zbog divljeg zapada". A da su napravili josh jedan klon svakog fpsa u poslednjih 10 godina, to bi bilo do jaja :D:D Daj boze da svaki fps ima drugachiju radnju i da bude fps sa kaubojima, a shto ne i sa indijancima, FBI agentima, zatvorenicima itd..

Poslednja izmena:
ja tebe sad nista nisam razumeo :D

Manje vina, manje vina :)

Hocu da kazem da su ljudi skeptichni kada naprave igru koja odstupa od klasichnog "vanzemaljci u svakom fpsu, pobij ih", umesto da budu srecni da je uneto malo svezine i napravljen "originalni fps".

Mislim sta reci??Ti ovde kazes da smo svi toliko navuceni na vanzemaljce da ne znamo ni za sta drugo?wtf?
Western zanr za mene postoji u DVE kategorije: Dzon Vejn i Serdjo Leone...E PA ja konkretno sam bio skeptican da ovaj naslov ne bude iz prve kategorije...sva sreca pa su ga radili poljaci, koji su ocigledno bili inspirisani Leoneom...i napravili fantastican naslov.Bez cudovista, vanzemaljaca-istina...ali i bez demona, gitara i automobilcica-igracki takodje...

zaista covek prosto odahne kad vidi fps bez cudovista i vanzemljaka... i ja sam igru progutao...

Pa samo sam hteo da kazem da mi se vise svidja western koji je furao Serdjo Leone......Dzon Vejn je simbol westerna stvorenog u holivudu...jednostavno mi se spagete vise svidjaju...to je sve.

Mislim sta reci??Ti ovde kazes da smo svi toliko navuceni na vanzemaljce da ne znamo ni za sta drugo?wtf?

Pa zar ih ne igrate stalno i ne bunite se a skeptichni ste na bilo shta drugo ? :) To se ne zove navlaka, vishe lichi na hipnozu :)

Bez cudovista, vanzemaljaca-istina...ali i bez demona, gitara i automobilcica-igracki takodje...

A u kojoj to igri ima demona, gitara i automobilchica igrachki a da joj ne pripadaju ? :) Ja cu ti nabrojim gomilu gde ne pripadaju vanzemaljci, chudovishta i duhovi :)

Ne slusam te, ne slusam te...:,,: :,,: :,,: :d

Ne slusam te, ne slusam te...:,,: :,,: :,,: :d
megalol.gif

Pustite čoveka, vidite koliko uživa u raznovrsnom gejpleju™ konzola.
I nije odigrao RtCW, nego ga je prekinuo na 1/5 igre (kad se prvi put pojave zombiji u onom podzemlju, mada je ruku na srce malo falilo da i ja tu prekinem, uopšte mi nisu legle te fore sa monstrumima u toj igri), ali je nakon toga došao do pola HL2, a pošto je opšte poznato da je HL2 najbolja igra na PCu iz razloga što je HL1 pre 7 godina bio najbolja igra na PCu došao je do zaključka da nema smisla išta drugo igrati. Naravno, pošto teži raznovrsnosti probao je i više simulacija vožnje, pa je sada na GTR2, još jednom dokazu da PC propada.

Poslednja izmena:
Alo, carevi... boli me stomak od smejanja citajuci ovo sve. :D

Zakon je kako sami sebe lazete :)

Znachi fpsovi sa chudovishtima gde uopshte ne pripadaju su u manjni ? :) Ajde kazite mi koliko ima fpsova gde su ljudska bica u prvom planu a da nema vanzemaljaca/chudovishta/duhova ? :) Par onih WWII, a eto i Wolfenstein ima duhove. I za tvoj info Filipenko, preshao sam wolfensteina samo zato shto je sve ostalo u igri dobro.

Poslednja izmena:
Ajde kazite mi koliko ima fpsova gde su ljudska bica u prvom planu a da nema vanzemaljaca/chudovishta/duhova ? :)
Samo dokazuješ koliko si malo toga probao.

Kao prvo, sećam se da za Boiling Point uopšte nisi čuo, što je dovoljno da ne moramo ni da pričamo dalje... ali.. imaš čak i poneke FPS-ove koji se ne odigravaju na Zemlji, pa nema vanzemaljaca (Chrome, Chrome:Specforce). Dalje, sve taktičke pucačine (10-ak) naravno da nemaju čudovišta i vanzemaljce. Da ne pominjem igre sa tematikom Vijetnama (oko 5-6 igara). Pre Call of Juareza, bio je, po nekima sjajan Dead Man's Hand... a za kraj igra koja ima duhove tamo negde pred kraj, ali si tražio ljude u prvom planu (i to najbolje odrađene ljude ikada) - FEAR. Bez brige, ima još. Reci ako te zanima.

U svim ostalim igrama gde kritikuješ pojavu mutanata, zombija i sličnog, takve pojave imaju svoje smisleno mesto u njima. To što je tebi nerealno da pucaš u bazi na nekoj imaginarnoj planeti ili svemirskom brodu, jer to zaboga, ne postoji, to je tvoj problem.

Poslednja izmena:
Ok, predajem se, vecina fpsova su realni fpsovi :)

Niko ne kaže da su većina fpsova realni, već da ima gomila realnih fpsova, koji su u manjini u odnosu na nerealne, ali ih opet ima. Uostalom, u svim žanrovima, a ne samo ovde su realne igre u manjini u odnosu na nerealne. Druga je stvar što nisi ništa od toga igrao pa samo kukaš da je problem u čudovištima itd.

Nazad
Vrh Dno