Šta je novo?

Call of Duty Ghosts

ovo josh nista ne znaci jer je 1B u stvari vrijednost proizvoda dostavljena retailerima a sad koliko je prodato josh treba da se vidi. Ma ne sumnjam da ce zakucati opet jer realno tek dolaze nove konzole i masa ljudi ceka na to prije kupovine igara sad.

Pa ovakva izjava je direktna posledica najave da idu na obaranje GTA V rekorda, pa mora da izgleda kao da im je poslo za rukom. Naravno imaju oni racunicu za to prodaja na 5 konzola + PC vs 2 konzole. I preteci ce ih po profitu zbog daleko manjih ulaganja, ali ne bih voleo da obore rekorde prodaje jer ne zasluzuju. A i postali su prevelika masina za pravljenje novca, samo od CoD-a i WoW-a uberu svake godine 2 biliona i to im je skoro dovoljno da niko ne moze da im izadje na crtu, a realno imaju po najmanja ulaganja od svih u te fransize. Valjda ce jedne godine doci do zasicenja pa ce morati nesto zaista novo da naprave.

Nego malo trolovanja, mislim da znam odakle ovolika zahtevnost igre da u nekim misijama srce 6Gb rama i 4Gb vrama, riblji AI je cudo, ovaj "next gen" feature je verovatno krivac. :D

2 biliona? Dve milijarde valjda.

US progression

Hundred - 100
Thousand - 1,000
Million - 1,000,000
Billion - 1,000,000,000
Trillion - 1,000,000,000,000

Милијарда

Из Википедије, слободне енциклопедије

Милијарда је назив за позитиван природан број који се записује као 1 000 000 000. Запис има девет нула. У енглеском језику за овај број се користи име билион, који у српском језику означава позитиван природан број који се записује као 1 000 000 000 000 (дванаест нула).

G**no od igre zestoko... Prosto da covek ne veruje cemu ta hardverska zahtevnost kad izgleda isto kao prethodni us**ni delovi!

Pa ovakva izjava je direktna posledica najave da idu na obaranje GTA V rekorda, pa mora da izgleda kao da im je poslo za rukom. Naravno imaju oni racunicu za to prodaja na 5 konzola + PC vs 2 konzole. I preteci ce ih po profitu zbog daleko manjih ulaganja, ali ne bih voleo da obore rekorde prodaje jer ne zasluzuju. A i postali su prevelika masina za pravljenje novca, samo od CoD-a i WoW-a uberu svake godine 2 biliona i to im je skoro dovoljno da niko ne moze da im izadje na crtu, a realno imaju po najmanja ulaganja od svih u te fransize. Valjda ce jedne godine doci do zasicenja pa ce morati nesto zaista novo da naprave.

Nego malo trolovanja, mislim da znam odakle ovolika zahtevnost igre da u nekim misijama srce 6Gb rama i 4Gb vrama, riblji AI je cudo, ovaj "next gen" feature je verovatno krivac. :D

Ma jasno, nisu oni ni prvi ni poslednji koji se sluze trikovima... Sto se mene tice nek patchuju ovo ****** sa fpsom i igra moze da pocne :)

Instalirah igru, iz par minuta igranja vidim da ce biti big shit, ali cu je ipak preci, cisto iz postovanja prema prva dva CoDa :) e sad imam problem sto mi igra ne dozvoljava da podesim graficka podesavanja na maks, tacnije texture mi uvek ostavi na normal, i jos par stvari ispod, cak i ako ja stavim sve na maks, prihvatim podesavanja, igra se resetuje, gde bi trebalo da prihvati podesavanja, ona opet vrati na normal, grafika je inace tesko s*anje, a sa onim normal je jos vece, pogotovo sto moja kartica moze da pojede celu ovu igru sto se zahtevnosti tice :/
Ima li neko ideju/resenje za ovaj problem?

za ovo mora da dodje neki fix, ima li neko ideju kad se moze ocekivati major patch?

@M!ST!CX

Mislio sam da je to problem samo sa 4GB sistemskog rama i 1GB video rama...

Cekamo patch

Ima neki lag u igri, pa koci zvuk na momente, treba patch

GTX 670 ima 2GB rama

I ja sam mislio da je problem samo do onih sa 4Gb rama i 1Gb vrama, al sad kad videh tvoju konfu u potpisu setih se da je i ortak ima iste probleme sa zadnjim MW iako je konfa bila recomended po Activisionu. Al ne mogu da se setim kako smo to sredili. :/

Ovo je tuga i sramota, ali zaista, ja se iskreno nadam da su se svi koji su kupili ovu "igru" debelo pokajali i da ce kamenovati Activision, ok, salim se za kamenovanje, ali da ce bojkotovati sledecu igru ili da ce traziti pare nazad zbog pokusaja obmane, ako ne, onda je ovo tragedija gaminga. Da li smo mi gameri, u globalu, toliko retardirdirani da prihvatamo ovakvo djubre od igre? ili developeri misle tako? zaista ne znam. Zelim da verujem, da igraci nisu imalu mogucnost da probaju igru, vec su morali da je kupe, zaista zelim da verujem da, da su igraci mogli da probaju igru pre kupovine, da je niko ne bi kupio. Igra ne vredi ni 6 dinara, a kamoli 60e.

Battlefield 4 je bio uzasan, dok sam igrao drzao sam lavor pored stola da mogu da povracam od silne propagande i "we are god damn 'muricans" s*anja, grafika takodje nije bila nista spec, jedina pohvala je sto onaj "ultra" AA i HBAO+ zaista cine sve ivice i senke kristalno ostrim. Ovaj CoD ima uzasnu grafiku, losu igrivost, efekti 0(slovima NULA) i nadasve nisan laguje/baguje , sta vec, da je to totalno neigrivo(fps 80), smooth mouse on/off isti efekat. Ako u ovom smeru ide buduci gaming, onda se ja vracam na Gods i Duke nukem 2D, jer ovo je zaista vredjanje inteligencije.

Poslednja izmena:
^
CoD se ne kupuje zbog kampanje. A ni ne znam da iko normalan može da kupi igru samo zbog kampanje. CoD se uzima isključivo zbog multiplejera (zombija ko voli). Ali da igra ima bubice - ima. Čekamo patcheve za koje se nadamo da će je dovesti u upotrebljivo stanje.
I neću bojkotovati sledeći CoD jer njega pravi Treyarch koji je mnogo više PC friendly. I igra svakako ne košta 60 evra, mogla je da se uzme za oko 30$
A za lagovanje/bagovanje u task manageru stavi priority na normal, meni je to pomoglo.

Bludimire stvarno si mnogo bludan kad toliko branis cod :d

^
CoD se ne kupuje zbog kampanje. A ni ne znam da iko normalan može da kupi igru samo zbog kampanje. CoD se uzima isključivo zbog multiplejera (zombija ko voli). Ali da igra ima bubice - ima. Čekamo patcheve za koje se nadamo da će je dovesti u upotrebljivo stanje.
I neću bojkotovati sledeći CoD jer njega pravi Treyarch koji je mnogo više PC friendly. I igra svakako ne košta 60 evra, mogla je da se uzme za oko 30$
A za lagovanje/bagovanje u task manageru stavi priority na normal, meni je to pomoglo.

Svaka moze da se uzme za 30, to nije mjerilo. A koliko boljih za te pare mozes to vec necu diskutovati..

Isto tako nema merila za koje su to "bolje" igre, već je sve to subjektivno. Nekom je the Witcher najgenijalnija igra ikada mene smori posle 10 min i dobije shift+delete. A to ne znači da je W. loša igra već samo da meni ne odgovara.
Meni odgovara frenetična brzina i kežualština CoD multiplejera i uvek ću CoD staviti ispred drugih igara.
A verujem da je kampanja prežvakana po milioniti put, zato je neću ni igrati.

Isto tako nema merila za koje su to "bolje" igre, već je sve to subjektivno. Nekom je the Witcher najgenijalnija igra ikada mene smori posle 10 min i dobije shift+delete. A to ne znači da je W. loša igra već samo da meni ne odgovara.
Meni odgovara frenetična brzina i kežualština CoD multiplejera i uvek ću CoD staviti ispred drugih igara.
A verujem da je kampanja prežvakana po milioniti put, zato je neću ni igrati.

Lose poredje. Witcher nije bas igra za svakoga. Dok CoD ipak puca na siroke narodne mase.

Kad si vec pomenuo Witchera. Prvi deo je bio prijatno iznenadjenje i poprilicno drugacija igra u svom zanru. Dvojka je imala frku sa zahtevnoscu, ali je izgledala sasvim ok za tu zahtevnost sa danasnje tacke gledista i briljirala je na nekim drugim poljima i imala je nove stvari. Trojka se sprema i koliko vidim opet ima novotarija, a za zahtevnost, grafiku i kakva je igra cemo vec videti. S druge strane ja necuh ovde nijedan komentar pa ni tvoj da novi CoD briljira na nekom polju, grafickom, novinama, optimizaciji i sl.

Zvucis kao ortak iz kraja: "PES for life, necu ja da ga izdam ko vi i predjem na Fifu." WTF, neizdajem ja nikog, igram sta je bolje i zanimljivije. Kad mi je bila bolja Fifa, igrao sam Fifu, kad mi je bolji bio PES igro sam PES. Kad ni jedan od novih delova nije valjao, igrao sam i dalje proslogodisnji. Ja koliko cuh ovaj CoD ni po cemu nije bolji od predhodnog i zasto bi bilo ko od nas bio naklonjen njemu ili bio zadovoljan sto je dao 30-60€ na nesto sto vec ima i igrao je samo sad pride radi losije i treba jaci hardware. :/

Poslednja izmena:
^
Kada je nekoj igri igrivost nula, napucavanje katastrofa, efekti ne postoje, grafika beda, to se onda oseti/vidi u bilo kom njenom modu, ne moze multi biti spasen od ovih mana nikako, zato sto multi ima isto sto i single, sto se tehnickih delova tice.

@ Subaru
Uzeo sam Witchera za primer zato što ga veliki broj ljudi hvali kako je odlična igra. A meni jednostavno ne leži. Isto kao i Fallout a i većina RPG igara uz izuzetak Mass Effecta i Diabla.
Nisam rekao i niti ću reći da Ghosts briljira, naprotiv, igra je korak unazad u odnosu na odlični Black Ops 2. Da je grafički bolja u odnosu na ranije CoD-ove - jeste. Da je u rangu sa BF i Crysis - nije. Optimizacija je loša, morao sam da smanjujem podešavanja da dobijem 80ak FPS na mašini gde je Crysis 3 išao do 60 FPS na ultra podešavanjima. Ali opet ima nekih interesantnih novotarija koje drastično menjaju sam gejmplej.
Ali, posle 400h u Black Opsu 2 se ipak traži nešto novo, a u ovom slučaju to je sledeći CoD. Da ima nešto bolje veruj mi da bih istog trenutka prešao na to novo (čeka se Titanfall) a do tada će i Ghosts da završava posao.

@ MisticX
Crysis 2 i 3, Battlefield 3 i 4 (njihove singl plejer komponente) imaju sve efekte, eksplozije, grafičku ekstravagancu dovedenu do skoro pa savršenstva. I? Da li se sećaš njihovih SP kampanja? Verovatno ne jer su blatantno dosadne. Jedino je Crysis 1 veoma zanimljiv do pojave vanzemaljaca, onda postaje glup i naporan. Isto važi i za Crysis multiplejer. Probaš par puta i zboraviš da postoji. A grafički je odličan ali džabe kad je glup.

@ Subaru
Uzeo sam Witchera za primer zato što ga veliki broj ljudi hvali kako je odlična igra. A meni jednostavno ne leži. Isto kao i Fallout a i većina RPG igara uz izuzetak Mass Effecta i Diabla.
Nisam rekao i niti ću reći da Ghosts briljira, naprotiv, igra je korak unazad u odnosu na odlični Black Ops 2. Da je grafički bolja u odnosu na ranije CoD-ove - jeste. Da je u rangu sa BF i Crysis - nije. Optimizacija je loša, morao sam da smanjujem podešavanja da dobijem 80ak FPS na mašini gde je Crysis 3 išao do 60 FPS na ultra podešavanjima. Ali opet ima nekih interesantnih novotarija koje drastično menjaju sam gejmplej.
Ali, posle 400h u Black Opsu 2 se ipak traži nešto novo, a u ovom slučaju to je sledeći CoD. Da ima nešto bolje veruj mi da bih istog trenutka prešao na to novo (čeka se Titanfall) a do tada će i Ghosts da završava posao.

+1

@Bludimir, Crysis 2 je imao sasvim solidnu kampanju, svakako zanimljiviju od vecine novih fps-ova(MW3,BO2,MOH i MOH:WF) a sto se BF3 kampanje tice meni je ona bila odlicna.

samo mi nije jasno sto ljudi kazu za GTA V da je grafika losha, da je uzas, ali nema veze bitna je prica, dozivljaj. Kad dodje COD na tapet svi pljuju i na sve aspekte naslova... i to konstantno i nema opravdanja. Nek mi neko kaze da ovaj COD nije graficki najbolji do sad?! Nisam ga prekucao ali su price uvjek bile standardne i to je opet subjektivno. Sto se tice MP COD je standard u FPS kategoriji i nekome ne valjaju perkovi, nekome pick 10 i ostalo... ali ako je jedan aspekt (uglavnom detalj) igre nepovoljan odmah drvlje i kamenje da istu... Ne daj boze da neko iznese licni stav gdje se spomenu dvije tri pozitivne stvari.

Pa kakve pozitivne stvari kad ih nema?

samo mi nije jasno sto ljudi kazu za GTA V da je grafika losha, da je uzas, ali nema veze bitna je prica, dozivljaj. Kad dodje COD na tapet svi pljuju i na sve aspekte naslova... i to konstantno i nema opravdanja. Nek mi neko kaze da ovaj COD nije graficki najbolji do sad?! Nisam ga prekucao ali su price uvjek bile standardne i to je opet subjektivno. Sto se tice MP COD je standard u FPS kategoriji i nekome ne valjaju perkovi, nekome pick 10 i ostalo... ali ako je jedan aspekt (uglavnom detalj) igre nepovoljan odmah drvlje i kamenje da istu... Ne daj boze da neko iznese licni stav gdje se spomenu dvije tri pozitivne stvari.
Pazi ok da si cod fan ali kako mozes da kazes da je graficki najbolji? Mozda ti to tako izgleda na ss-ovima lepa ke grafika ali kad se bolje zagledas nije tu nista lepse od crysisa a pogotovu bf-a. To je sto se tice fps-a a o ostalim zanrovima da ne pricam koliko ima lepsih grafika u igrama
Edit kad bolke procitam mozda si hteo da kazes u cod fransizi da je najlepsi i to jeste mozda. Meni je isto Black ops lep

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno