Šta je novo?

Call of Duty: Advanced Warfare

Cela igra. Od kad je startujem.
Probaj da instaliraš ponovo Catalyst ... da li koristiš zadnju verziju (14.9.2 Beta)?

Kad se tako smanji, da li se može uvećati komandom Alt+Enter?

Možda da reinstaliraš i celu igru (uz obavezno brisanje svega u folderu gde je bila instalirana).

P.S.
Sad videh da si u međuvremenu rešio problem :)

Poslednja izmena:
Zvuk oružja je mnogo bolje, lepo i odzvanja. Osećaj je nekako usporen, ne znam zašto je to postao trend. I štuca povremeno, potpuno bezveze.

Poslednja izmena:
igrao MWs, ali me Ghosts razocarao... zato sam sumnjicav.

Svi COD-ovi su ti manje vise isti, sustinske razlike tu nema.
Net code (aka hit detection) u toj igri je ocajan ali ako volis taj non-stop run&gun gameplay onda je to igra za tebe.
Stvar sa COD-om je to sto je pre svega igra pravljena za konzole i njihove kontrolere.
Ne znam ni za jedan COD koji nije imao uzasan mouse acceleration na izlasku, i trebalo im je mnogo vremena da izbace patch za to (ako ga ikad izbace).
Ja bih ti pre preporucio da probas Bf3 ako vec nisi...

Poslednja izmena:
Svi COD-ovi su ti manje vise isti, sustinske razlike tu nema.
Net code (aka hit detection) u toj igri je ocajan ali ako volis taj non-stop run&gun gameplay onda je to igra za tebe.
Stvar sa COD-om je to sto je pre svega igra pravljena za konzole i njihove kontrolere.
Ne znam ni za jedan COD koji nije imao uzasan mouse acceleration na izlasku, i trebalo im je mnogo vremena da izbace patch za to (ako ga ikad izbace).
Ja bih ti pre preporucio da probas Bf3 ako vec nisi...

Hvala ti na iskrenom misljenju. Slazem se sa tobom i ne vidim COD kao nista vise nego razbibrigu u pauzama ili periodu ne igranja SC2 (stresnog kao sto vec jeste) :)
Probao BF3, CS GO nedavno... Probacu AW, cini mi se ok za casual play.

Dafuq... Kako je moguće da na takvim konfama radi lepo?! Ja isključio ovo sa Kešom, ona dva... Dosta bolje, sad je koliko-toliko igrivo, ali opet dosta secka... Pogotovu kad dođe do pucnjave i treba da se izrenderuje to sve... Definitivno mi fali RAM-a!!

Dafuq... Kako je moguće da na takvim konfama radi lepo?! Ja isključio ovo sa Kešom, ona dva... Dosta bolje, sad je koliko-toliko igrivo, ali opet dosta secka... Pogotovu kad dođe do pucnjave i treba da se izrenderuje to sve... Definitivno mi fali RAM-a!!

Koj Win koristis update-uj drivere pogasi neke sporedne porgrame ukoliko rade u pozadini upali ovo u opcijama pre-load shaders mozda ce loading da traje duze ali bi trebalo da radi bolje igra stavi page file na system manged size...

sad sam presao prve dve misije... ok je igra da se predje za par dana i to je to,nista posebno... ogromni hajp zbog reklama samo,ali igra je kao iz 2009, meh.

+
Kevin Spejsi :)

-
Saborci imaju ucrtano gde se krecu,nemaju inteligenciju uopste,sve je unapred isprogramirano,to me mnogo nervira. Ako im stanem na put,odnesu me,i slika (tj ceo lik) krene da mi se trese,to me uzasno nervira,isti slucaj ako ja krenem na njih. To je bilo ok pre 5-6 godina,ali u 2014, next gen,ma hajde...
Cesto nesinhronizovan glas sa ustima,tj neki likovi mi izgledaju kao da samo bezveze otvaraju usta,a pricaju totalno drugo.
Grafika 2009. Mada ovo je manje bitno,bolje da je ostalo optimizovanije.
Ide cela misija,pa tek onda trening kao da sam *****...nema da se prekine.

Na mojoj konfi sve radi glatko,odvrnuto do kraja. Samo imam utisak da secka kada sam blizu drugog lika,sto je navedeno gore,ali to nije do grafike....

Imam Win 8.1, probao sam sa oba preload-a. a za page file upravo sada ću to da uradim pa javljam!!

Kako editovati FOV u SP ? Ima li neka fora kroz config fajlove ?

Evo mojih nekih iskustava sa igrom.
Grafika je zaista lepa, meni odgovora, zaista uživam dok igram, priča je u redu, daleko bolje od Ghosts-a. Ja, koji inače ne volim futurističke igre (štaviše prezirem ih), igra mi se dopala, zaista mi se traži da vidim još stvari, priče, svakakvih zanimljivosti. Međutim, to nisam bio u mogućnosti da uradim, zbog neoptimizacije igre, računar sa i5 4440, R9 280, 8 GB RAM-a se isključio. Jednostavno igrao sam igru na nekim osrednje-velikim podešavanjima, procesor se pregrejao i ugasio. Dok sve igre sam pokretao na najvišim podešavanjima (Redux, Ghosts, Shadow Of Mordor, Ghosts...) problema nikakvih nije bilo, a da ne pričam kako mi je u računaru čisto sve, čistije nego moja kuća, čistim ga skoro pa svake nedelje, i to nema puno prašine... Ovo me je najviše razočaralo.

Sta imas od napajanja? Meni pre lici da ti se komp ugasio zbog slabog napajanja,tj mozda ti je ovaj cod u fullu uposlio masinu.....i cime hladis taj cpu?

U pitanju je Chieftec GPS-500A8, hlađenje je fabričko, mada ne znam šta njemu fali.

ma treba na tom kompu da ti radi sve na fullu, cim meni moze sve do kraja odvrnuto,moze i tebi,mala je razlika...
nije ti slabo napajanje za tu konfu,ne znam sta bi bio problem kod gasenja...

Probao sam ovo sa page file-om, mada imam prikazane particije C, D i E, to su ujedno i jedine koje imam. Bilo mi je podešeno na system managable na C particiji, dok su D i E bile sa NO PAGE FILE. I gle čuda.... nije bilo laga.. možda samo na početku dok se učitava... ali izađe iz igre posle pola sata i sad uopšte neće ni da radi, šit... Optimizovan... optimizovan moj q

Ne moze da ti igra ugasi komp zato sto je igra "takva". Ugasi se zbog opterecenja bilo visoke temperature ili slabog napajanja. Bez obzira, mozda ti napajanje ne daje vati koliko bi trebalo.. oni gube snagu vremenom i toplotom a mozda i nije 100% ispravno. Igra mozda nije optimizirana pa sve zakuca 100% u nekim slucajevima ali kao i takav PC, treba da radi ako je ispravan. Nema to veze sa igrom. Igra moze samo da optereti komponente i to je to.

A ne mogu da vjerujem da jos nema neki edit za FOV. Kopam ga po configu ali ne nalazim.

PC mi je zahvalan sto sam obrisao ovo ****** neoptimizovano... :d
Crytek je izgleda zadao domaci daleko u buducnost sa otimizacijom...
Iskreno, ne znam kakve si to performanse ocekivao sa GTX 460? Tu vec moras rucno malo da podesis detalje, render rezoluciju i ostalo...podesis nesto, pa probas, ako ne radi, probas jos neki put dok ne nadjes sweetspot... Bar ovaj deo COD-a ima neke opcije za graficke detelje...Meni sa gtx560Ti radi OK, ali negde nesto iskljuceno, osnovna rezolucija je 1080p, render je niza, medium ili high... sta da se radi, prolazi ta upotebljivost grafe, igre su zahtevnije, to je normalno... dok se ne kupi nova grafa, take what you get... Ipak je ovo nextgen, vece, detaljnije teksture, detalji, gluposti... Radi to, ali ako hoces da sve izgleda napucano sa detaljima, onda kupis novu graf... a ni CPU ti ne bi skodio, iskreno... jeste dobar, ali sad ce igre da traze sve vise i vise i vise resursa...

Bsod na ucitavanju prve misije :d posle sam opet probao i radi normalno, jede preko 7Gb rama (samo igra + os), jezgra drzi uglavnom na 70% u proseku mada ume da zakuca i na 100%.

Ali je prosto neverovatno da nije moguce podesiti grafiku pre pocetka smarackog ucitavanja scene (pre prve misije), tek kada pocne misije moguce je podesiti grafiku ali onda sve ispocetka, ucitavanje od nekoliko minuta :d

Igra ima neki lag, stucanje i pored toga sto je fps 50-110 (high sve, hbao, fxaa, dosta toga ''on'' osim supersampl). Grafika je dobra ali nije nista specijlno, neki detalji deluju bas matoro, bez detalja, oruzje npr, definitivno BF i Crysis 3 imaju bolju grafiku i deluju u svakom mogucem smislu naprednije. U odnosu na starije cod ovo deluje malo bolje u smislu endzina, mislim da je zvuk bolji nego ranije i to je to, igrao sam 10 min i bukvalno me nista ne privlaci da igram dalje. Verovatno cu se nakaniti da predjem ali kad se resi pitanje laga, seckanja itd (iz ru igra, codx, rld).

Poslednja izmena:
Ali je prosto neverovatno da nije moguce podesiti grafiku pre pocetka smarackog ucitavanja scene (pre prve misije), tek kada pocne misije moguce je podesiti grafiku ali onda sve ispocetka, ucitavanje od nekoliko minuta :d

Moze :D Pritisnes SPACE kad si u glavnom meniju i ulazis u opcije :D

Mislis da nisam probao? :) Ne moze, bar ne kod mene. E jedino ako je nesto zabagovala bezicna tastatura, desavalo se da otkaze u nekim igrama (ali na kratko) iako su baterije dobre a signal stabilan.

Najbolji deo u vezi sa ovom igrom je to sto po uninstall-u i shiftdelete-iranju ostaje oko 100Gb za pametnije namene :d

Poslednja izmena:
55гб ?? О.о. Ипак је добро стари Зов дужности како га аутор описа , најбољи ФПС који сам играо. Мултиплејер смара.

Ne igram ovaj COD, ali me ne bi cudilo da opet pati od memory leak-a kao prethodni Ghosts, i da je to izvor vecine problema.

Mislis da nisam probao? :) Ne moze, bar ne kod mene. E jedino ako je nesto zabagovala bezicna tastatura, desavalo se da otkaze u nekim igrama (ali na kratko) iako su baterije dobre a signal stabilan.

Najbolji deo u vezi sa ovom igrom je to sto po uninstall-u i shiftdelete-iranju ostaje oko 100Gb za pametnije namene :d

da i ja kazem da moze da se udje u podesavanja, mada nije to ni bitno :d slazem se sa drugim delom posta, tuga je u sta se pretvorio takav naslov kao sto je COD
levitiranje, skakanje i prizemljivanje sa jet-packovima, jato dronova ili cega vec, mada je to popularno ovih dana i probijanje kroz isti uz pomoc odvaljenih vrata od automobila :banana:

Mislim da nisu pogrešili što su izabrali budućnost, ako pogledamo ranije delove, krenuli su sa WW2 prešli na Moderno ratovanje tj sadašnjicu, vraćali se na WW2, pa opet na Modern i sad na Future, isto je to bilo sa BF serijalom.
Dobro je unositi blage promene u serijal, da ne bi došlo do zasićenja, pričam generalno, mada ovo više važi za MP naslove.

Vrh Dno