Šta je novo?

Call of Duty 7: Black Ops

Ajde zamislite da ste vi otvorili sličnu firmu. Svi oni su imali neku viziju, oiginalnu ideju u pocetku, jer su jedino tako mogli i da se probiju na trziste gde je prava lova - to se , zamislite, zove biznis i poslovna strategija. Uvek je u pitanju bila lova, keš, dolares and nothing more, 'cause life's a shit and then you die, a treba nakotiti para da bi se uzivalo.

Kako kome, prijatelju, kako kome. ;) Ja sam, recimo, bio najnesrecniji kad sam imao najvise para. Kinta moze da ti kupi privid, ali ne i srecu. Thankfully, ima mnostvo malih "underground" izdavaca, koji se slazu sa mojom konstatacijom i, zamisli, izdaju igre iz ljubavi. :) Naravno da su niskobudzetne, neisplative i, nazalost, cesto nedovrsene, ali ne odustaju da se na ovaj nacin bore protiv dzinovskih konglomata, ciji su moderni trendovi i jurnjava za lakom lovom unistili PC gaming u zadnjih 6-7 godina. Colt (nano.tube) je dosta pisao o ovome i prilicno se razume u tematiku, tako da moze mnogo vise da elaborira o ovoj temi od mene, no, nazalost, za sada se sve svodi na jedno - podrsku koju indie izdavaci dobijaju od sire gamerske zajednice, a koja je nikakva... Kad bi se (razocarana) publika ispruzila da makar na najosnovnije nacine podpomogne ovakve projekte, nesto bi se, mozda i promenilo, no, dok god budemo davali lovu za naslove tipa "Call Of Duty" i odusevljeno cekali jos jedan manje/vise isti MP box shooter, sa single player kampanjicom od 4 i po sata, od promena nema nista...

Thumbs up za sve nezavisne developere! FIGHT THE POWER! :D

To sto sam naveo je generalizovano, kapitalisticko konzumiranje zivota kao brze hrane, a to o cemu ti pricas je utopisticko razmisljanje ala borba sa vetrenjacama style... na zalost:). Za svaku filozofiju postoji kontra filozofija, u kapitalizmu je jedna od njih: bolje biti bogat, nesrecan,bolestan, nego siromasan, nesrecan, bolestan. I Beatles-e nije nista sprecavalo da pevaju Can't buy me love, kada su vec bili puni ke$ha. Iskrena pesma bi bila Sve je na prodaju:D

Pare su uvek bile polazna osnova sigurnosti, napretka, psihickog rasterecenja, a ako ces vec raditi nesto samo iz ljubavi, opet moras imati para, je l'? Realnost je uvek tu da te potapse po ramenu i kaze - vazduh nije dovoljan. Danas se sve brzo desava, previse je informacija za obraditi, videti, konzumirati a premalo ''vremena'';). Nema vise heroja ni mucenika, jer ionako dok se okrenes, vec ti nose cvece na grob, koliko god to sebicno zvucalo... Verovatno bi se i Galilej danas prodao cuteci za koje milionce, dalje nastavivsi da zivi bogato u potajnosti svoga ubedjenja:D.

Zato, pustite me da konzumiram 3 sata cod-a, pa da idem dalje.:D

Poslednja izmena:
Odlicno receno. Samo bih ja dodao da ovo sve nije vezano za sadasnje vreme, vec od samog nastanka coveka postoji ta borba jedinke i zelje za prezivaljvanjem i dominacijom. Novac i ostale svrhe vrednosti su tu borbu samo ucinili zanimljivijom. :D

Pa da... Jedino je danas ogromna razlika u globalnoj svesti onoga sto percipiramo u ogromnim kolicinama, tj onoga sto znamo da propustamo, jer nismo u mogucnosti. A to nas jede iznutra.... da, da life is a shit and then you die:D

Go with the flow, eh?... Nah, thanks, I'd rather be run down and burned at the stake. :D

Pravo na misljenje ocigledno postaje luksuz dostupan samo onima koji se prepustaju sveopstem sivilu, a ostali hteli - ne hteli, ostaju nemi i bezimeni. Oni koji cute, zadrzavaju svoje misljenje za sebe i drze jezik za zubima uvek prolaze bolje u zivotu, ali ***, kad ja pripadam onoj odumirucoj vrsti koja nema dlaku na jeziku i vise voli, ako treba, da laje na sav glas, nego da melanholicno i razocarano ceka samrtnicku postelju, ne bi li uzviknuo: "Ipak se okrece!" :D

Da bas to, pravo na misljenje, ne dela, nego samo misli i ideje. Vidis i sam ta odumirujuca vrsta kojom se smatras zeli neku promenu za sebe, dakle i ti se boris za svoje ideale i ono sto tvoje misli pokrece. Isto tako se kosis sa ovim ostalima i njihovim "sadasnjim" idejama. Zlatna sredina u ovakvom drustvu i civilizaciji ne moze nikad da postoji, za tako nesto treba neka nova utopija, nova ljudska zajednica otudjena od bilo kakvog prethodnog saznanja sta smo mi nekad radili i cime smo se ponosili...

....za tako nesto treba neka nova utopija, nova ljudska zajednica otudjena od bilo kakvog prethodnog saznanja sta smo mi nekad radili i cime smo se ponosili...

Komunizam pokusa nesto slicno da napravi, pa se ceo poduhvat, blago receno, neslavno zavrsi... :) (vise miliona mrtvih za vreme Lenjinovih i posle Staljinovih "cistki" izmedju dva rata)

BTW, ovo si sjajno rekao:

Zlatna sredina u ovakvom drustvu i civilizaciji ne moze nikad da postoji.

Covek je coveku vuk...

Ne mozes komunizam da poredis uopste sa bilo cim, jer ne mislim ni na bilo kakvu tekovinu ove civilizacije, vec sasvim novu civilizaciju ako je tako nekako mozemo nazvati. Nesto mnogo, mnogo naprednije npr. od projekta Venus i samo otudjivanje coveka od toga cemu ga je ova civilizacija naucila. Jednom recju receno "higher state of consciousness" gledano kroz prizmu nove drustvene zajednice.

Inace, ode tema u off, ali bolje je pitanje zasto ode u off? Rekao bih sukobljenje misljenja izmedju toga u kom smeru vodi i sta predstavlja zabava za neke.

Ne mozes komunizam da poredis uopste sa bilo cim, jer ne mislim ni na bilo kakvu tekovinu ove civilizacije, vec sasvim novu civilizaciju ako je tako nekako mozemo nazvati. Nesto mnogo, mnogo naprednije npr. od projekta Venus i samo otudjivanje coveka od toga cemu ga je ova civilizacija naucila. Jednom recju receno "higher state of consciousness" gledano kroz prizmu nove drustvene zajednice.

Pa Marksove ideje su upravo trebale da predstave novu civilizaciju - u potpunosti suprotnu tadasnjem vecinskom monarhizmu i konzervatizmu. Medjutim, problem sa svakom utopijskom idejom je njena implementacija, koja je nemoguca. :) Ljudi se u potpunosti razlikuju kao pojedinci, plus, gledajuci da vecina, nazalost, i dalje streme zadovoljenju najosnovnijih zivotinjskih potreba, probuditi "higher state of consciousness" kao politicku, drustvenu i socijalnu ideju kod velikog broja ljudi je jednostavno nemoguce.

Izforsirati i izkontrolisati? Da. Probuditi? Ne... :)

Inace, ode tema u off, ali bolje je pitanje zasto ode u off? Rekao bih sukobljenje misljenja izmedju toga u kom smeru vodi i sta predstavlja zabava za neke.

Filipenko je svojevremeno, ako se dobro secam, otvorio temu: VG industrija, gde se upravo diskutovalo o danasnjim pogledima na elektronsku zabavu i njenoj buducnosti. Mislim da je krajnje vreme da je "dignemo iz mrtvih". :)

Ne, ne, nema ovde govora o Marksizmu ili bilo cime, sto sam ti vec i prosli put rekao. :) Nema tu ni politike, religije, izdvajanja, dominacije, niti bilo kakve nejednakosti niti bilo cega sto je vec kreirano u ovom vremenu i poznavanju sadasnjeg drustva. Sve u cemu mi postojimo, tezimo i razmisljamo je vezano sa tim. Naravno ovako nesto je nemoguce posmatrano kroz nase drustvo. Zato i kazem, treba novi start, nova "evolucija" coveka i taj nas, nedostignut, o kome nista ne znamo "higher state of consciousness". :)

BTW, moze slobodno da se pise opet u toj temi, samo sto svako vec zna kako sta ide i kud ide. Promena? Samo ako tvorci tako odluce, konzumatori su i dalje previse nejednaki da bi prevagnuli na jednu stranu.:)

Cak i slucaju apsolutnog kretanja od nule i stvaranje potpuno nove utopijske civilizacije, u kojoj nema nejednakosti i gde svi razmisljaju identicno, gde je svaka jedinka podjednako obezbedjena i osigurana, posle izvesnog vremena sveopste idile, javio bi se neki pojedinac neverovatno cvrste licnosti i volje i poveo raju u revoluciju. :) Razlozi bi mogli da budu trivijalni i glupi - dosada, monotonija, ili pak nesto ozbiljniji - urodjena zelja za promenom i medjusobno glozenje, koje je urezano u samu bit coveka i koju je nemoguce ispraviti ili popraviti. Jednostavno smo takvi kakvi smo - nesavrseni, sebicni i uglavnom zli, a samim tim u potpunosti nesposobni za stvaranje takve kulture.

Mnogi nazivaju tehnoloski i kulturni napredak coveka kroze vekove "evolucijom", a ja smatram da smo i dalje na nivou od pre 5000 godina, samo smo u medjuvremenu naucili da prirodne resurse bolje iskoriscavamo. :)

Dosadni ste, meni se puca nešto i igra igrica, ne puštaju mi se neke filozofije

Dosadni ste, meni se puca nešto i igra igrica, ne puštaju mi se neke filozofije

Ne pustaju ti se filozofije??!!?.... :d :d :d

BTW, off je uzrokovan nezadovoljstvom oko moderne gaming industrije i danasnjih pogleda na igre, ciji je COD klasican predstavnik, a posle smo otisli malo dalje, ***... :D Elem, necemo vise... obecavamo. :D Return on topic can commence! :)

Ruski clonedvd je izasao...

edit- scratch that, its rus/eng multilanguage rls.

.exe fajlovi ce biti dostupni tek kada igra zvanicno izadje (9. Nov).
A bez .exe-a, pirati nemaju sta da lece...:)

Cak i slucaju apsolutnog kretanja od nule i stvaranje potpuno nove utopijske civilizacije, u kojoj nema nejednakosti i gde svi razmisljaju identicno, gde je svaka jedinka podjednako obezbedjena i osigurana, posle izvesnog vremena sveopste idile, javio bi se neki pojedinac neverovatno cvrste licnosti i volje i poveo raju u revoluciju. :) Razlozi bi mogli da budu trivijalni i glupi - dosada, monotonija, ili pak nesto ozbiljniji - urodjena zelja za promenom i medjusobno glozenje, koje je urezano u samu bit coveka i koju je nemoguce ispraviti ili popraviti. Jednostavno smo takvi kakvi smo - nesavrseni, sebicni i uglavnom zli, a samim tim u potpunosti nesposobni za stvaranje takve kulture.

Mnogi nazivaju tehnoloski i kulturni napredak coveka kroze vekove "evolucijom", a ja smatram da smo i dalje na nivou od pre 5000 godina, samo smo u medjuvremenu naucili da prirodne resurse bolje iskoriscavamo. :)

Evo moram jos jedan off da udarim. :)

Nigde nije zapisana i objasnjena zla bit coveka. Generalno gledano, zlo i dobro ne postoji, nekome ili necemu dobro moze samo da predstavlja korist a zlo stetu. Samim tim recenim svako nezadovosljtvo coveka kao i druge jedinke predstavlja nesto sto nema, smeta, zaostaje ili nemogucnost da bude. Tako da o tome sam bas i govorio, niko ne zna dubinu ljudi jer kako smo nauceni coveka sredina kreira, daje mu do znanja kako da se snadje u novonastalom svetu oko sebe. Zato i pricam o drustvu bez egoizma, ali opet da shvatis da to drustvo ne bi imalo ama bas nikakve veze sa sadasnjim, jee npr. i najmanji takmicarski duh sporta vodi ka velikoj netrpeljivosti i mrznji. Niko ne zeli da bude poslednji ili los zar ne? Zato se ja i ti ne razumemo oko ovog smisla kreiranja "civilizacije" i drustva. To kako ja zamisljam takve "humanoidne" forme, ne bi imalo u sebi bas nista i nikakav oblik zivota sa sadasnjim. Ne zelim da smatram svoje misljenje utopijom, jer utopija je za ljude a ovo drustvo gledano sa nase strane bi jednostavno moglo da se gleda kao bica sa "higher state of consciousness". :)

A sada on topic:

Lecenje pacijenta je u toku, mozda ce morati da promeni sobu, ali ocekuje se potpuno izlecenje i skoriji oporavak. :D

OPA sendit je dobio Black Ops, preorderovao sam ali trenutno imam ***** živi na kartici pa mi nije prošla naplata :).

Meni je za par igara bilo, pa 40din :)

Reklama

[YOUTUBE]b0sK7-4NB2w&feature[/YOUTUBE]

Kolike pare idu na marketing...

[YOUTUBE]-ouf9RyA33A[/YOUTUBE]

Braćo ovi nisu normalni sa ovim reklamama... Lepo su rekli pre par godina, gaming industrija će lako prešišati holivudsku

Te reklame kostaju pun k...c i razlog su zasto igra mora da se proda u 20 mil primeraka. Jer razvoj plus marketing kostaju ko holivudski film.

Mislim da je cena u Game-s -u malo poveca i generalno samog naslova.

Vrh Dno