Šta je novo?

Call of Duty 7: Black Ops

Sta kao nece raditi na dva jezgra? Ne dolazi u obzir da kupujem nov procesor zbog toga

Sta kao nece raditi na dva jezgra? Ne dolazi u obzir da kupujem nov procesor zbog toga

YUP...

Ma morao bi da menjam i grafiku samo zbog nje - što je mnogo mnogo je.

Call of Duty System Minimum Requirements

* Processor:Intel® Core2 Duo E6600 or AMD Phenom X3 8750 or better

* Memory: 2GB

* HDD:12GB

* Video: Shader 3.0 or better 256MB NVIDIA® GeForce® 8600GT / ATI Radeon® X1950Pro or better

* Sound: DirectX 9.0c-compatible

* DirectX: 9.0

Kako mi se čini iz ovoga, za Intel je dovoljno 2 jezgra, a za nas ostale smrtnike treba 3 :wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Lako je tebi to da kažeš sa i7 :d

Ovaj engine nema sta da zahteva quad procesor...

Nikad na konzoli!!!

Nema veze, igra se šta se može - svako se isprsi prema svom guberu.

A i te konzole - nije to baš toliko povoljno - 300-400 EUR konzola, plus neki dobar LCD, sve u svemu, makar 1000 EUR.

Pa i konzola moze na monitor. Mislim , i pc ti je na monitoru pa ne smeta. A full xbox sam platio 300 evra.

Mada nikad ne igram FPS igre na njemu. Osim kad hocu izazov. :p

Ovaj engine nema sta da zahteva quad procesor...

Tačno tako. Trayarch, kao i uvek, koristi engine od poslednje igre u franšizi. U ovom slučaju to je MW2 engine. Ja sam i dalje jako skeptičan po pitanju iskorišćenja više jezgara u igrama čak i danas. Nema tu govora o tome da je 2 jezgra nedovoljno.

Tačno tako. Trayarch, kao i uvek, koristi engine od poslednje igre u franšizi. U ovom slučaju to je MW2 engine. Ja sam i dalje jako skeptičan po pitanju iskorišćenja više jezgara u igrama čak i danas. Nema tu govora o tome da je 2 jezgra nedovoljno.

Black Ops koristi unapredjen CoD:WaW engine.

To je isti engine...

To je isti engine...

Pa i nije bas, Treyarch je sam unapredjivao i modifikovao CoD:MW engine, za potrebe CoD:WaW-a, a sada unapredjuje i modifikuje WaW engine, za potreba Black Opsa...

Dok je Infinity Ward unapredjivao CoD:MW engine, za potrebe MW2.

Tako da se nikako ne moze reci da su MW2 i Black Ops radjeni u istom enginu (ali su, svakako, radjeni u ''slicnim'').

http://en.wikipedia.org/wiki/IW_engine

Games

* Call of Duty 2 (2005)
* Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)
* Call of Duty: World at War (2008)
* Quantum of Solace (2008)
* Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009, IW 4.0)
* Call of Duty: Black Ops (2010)

Isti engine, samo ubacuju par novih efekata i to je to

Isti engine, samo ubacuju par novih efekata i to je to
Jesu sve igre zasnovane na istom enginu, ali ako na daljem unapredjenu engina rade razliciti timovi, i to vec 2. generaciju igara za redom, onda definitivno ima razlike (ova rasprava je pocela time sto je neko rekao da BO koristi identican engine onome iz MW2).

I sve Valveove igre koriste ''isti'' source engine, ali ne mozes da poredis onu verziju iz 2004. i verziju koju koristi Portal 2....

Ali jeste source, moja poenta je da je isti engine samo modifikovan i to nešto teško nego veoma light

Ako tako gledate, ceo call of duty serijal koristi Quake 3 engine.

Vi jos uvek o ustipcima. Jeste , engine je toliko modifikovan da bi mogao iskoristiti snagu konzola, koje su inace supeririornije, usled njihove konstantne hardverske ekspanzije. Znaci, developeri su se okupili i rekli: hajde da napravimo nesto sto ce biti zahtevnije , time iskoristimo snagu konzola i ujedno pomerimo granice zahtevnosti pc-a.

engine je modifikovan kroz godine do neprepoznatljivosti... jeste poteklo od q3, ali zasto bi menjali ako izgleda dobro i optimizovano je super ? sta ce ti bilo sta bolje za igru koja ima singleplay od 4 sata i ostatak je orijentisan na multi u kojem sigurno neces sedeti razgledati krajolik... ako ubace novi engine super ako ne, opet super... bolje gameplayom da se bave

u poslednje vreme pikam cod5 sa drugarima u igraonici, superiska je zabava :) mnogo mnogo mnogo bolje od mw2

IZAŠLO!!!! Ali za sexbox :)

Kada ce za personalni kompjuter ?

Ja sam malo corav pa ne vidim dobro,ajd mi malo bacite na pp pa da odmah progledam.

Hype, eto to je. A ima i onoga, ima se moze se. Prosli COD imao je najbolji marketing u istoriji video igara.

Jel otišla u milion primeraka?

Vrh Dno