Šta je novo?

Call of Duty 7: Black Ops

obrnes pa ti se otvori zombi mod :p

Igra je ocaj. Ne bih da obrazlazem. Ne bih ni da pisem sta mislim o onim igracima kojima je ovo zakon, vrh, pobeda i sl. Jednom recju - FAIL. Eto samo toliko.

Volim ovakve konstruktivne i opravdane postove :)

Wahad, koliko imas godina ?

Zašto pitaš, hoćeš na kafu da me vodiš?

Pa nisi dama da krijes godine. Ili mozda jesi :d

Igra je odlična. Ali kao i uvek o ukusima ne vredi raspravljati. Nostalgičari neka igraju COD2.

Igra nije nista gora od MW2 recimo po kvalitetu, ima i zanimljivijih misija a ima i gorih, meni se svidela, nije najbolji CoD nastavak ali je zanimljiva.

Igra je bolja u MP od MW2 ali po meni losija u SP od iste. Ovi nikako da docaraju po meni onaj "filmski" smek u SP koji imaju i MW1 i MW2. Grafika mi je takodje prijatnija (po meni bolja) u MW2. Multi u ovom novom nastavku mi je kao sto sam rekao bolji od MW2 i nekako "blizi" MW1 (sto je po meni dobro :) ). Ima i manje kampera, da ne pominjem da se MNOGO manje ceka na ulazak u samu igru. Jedino me nervira onaj huey helli koji pobije sto ljudi onom topcugom, ali zato je tu strela :d

Igra nije nista gora od MW2 recimo po kvalitetu, ima i zanimljivijih misija a ima i gorih, meni se svidela, nije najbolji CoD nastavak ali je zanimljiva.

Brate uzas ! Kretanje je katastrofa, sve nekako drveno. Imam osecaj da se u cs-u 1.6 bolje i fluidnije krecem (a instalirao sam patch). Zvuk ocaj ! Ona kamera se trese uvek isto, znaci igra koja se 95% oslanja na skriptovanu okolinu. Nista random, nikakva sloboda kretanja, way point-ovi protivnika su zabetonirani, uvek na istim mestima reaguju isto. Napucavanje ocajno (skoro svako oruzje baca na identican nacin, mada i sam zvuk oruzja tera na to da sto manje pucam jer usi krvare koliko je lose semplovano). Grafika ko iz prvog Vulfenstajna. Nasminkana sa par modernijih efekata (dokaz za to je saka koja se vidi dok drzite pucu, npr). Texture isprane, nivoi nimalo kreativni. Ko da su ih pravili lego kockicama, slazi jednu na drugu pa sta ispadne ispadne. I jos pritom cena za ovaj FAIL godine, pa da li su oni normalni? Treba da im reloaded bude u credits kao jedini promoter ovog ****** (mislim da je ovo i za mladji uzrast nezanimljivo). Milion mana sam pronasao za samo 15 minuta igranja. Odmah je pao uninstall, sa osmehom na licu i nekim olaksanjem u dusi :d

Resio sam definitivno, odsad samo igram igre sa endzinom novijim od 2008 godine pa na ovamo. Ove matore krsine (cast izuzetcima) nasminkane satro za nove generacije bukvalno ubijaju zelju za igranjem.

Poslednja izmena:
A reci mi... koji cod nije bio skriptovan? Jel se sećaš nekoga?

Mnogo nebuloza u jednom postu, mislio sam da ne može niko napisati toliko gluposti, ali sam se prevario :)

Ne.

To je glavni razlog zašto CoD ne valja. Prvi deo aj da kažemo je doneo nešto sveže a ovi ostali su sve na isti fazon koji je generalno bezveze.

Što se tiče multiplejera i kvaliteta istog, probao sam više puta takav tip multiplejera u različitim okruženjima i mogu reći da to nije ništa posebno. Ionako kod multiplejer igara koje su pristojno urađene najviše doprinose utisku ljudi sa kojima se igra a ne sama igra.

AI-a je skriptovan (za trenutak razmislite o značenju same reči) u svakoj igri, samo je naravno pitanje kako. Ljudi koriste pogrešan termin za to, trebalo bi koristiti drugačije odrednice za taj CoD/"cinematic" pristup.

Ne bi Deus Ex to što jeste da se skoro sve što radiš u igri ne prati i flaguje.

Poslednja izmena:
To jeste tako. Glavna razlika između CoDolikih i "neskriptovanih" pucačina je u tome što su kod CoDa i tvoje akcije skriptovane tj. svi CoD igraju na jedan, jedini mogući način.

Svaka igra je skriptovana, u smislu da je neko osmislio i napisao AI, logiku, mehaniku i sve ostalo. To na šta misliš su "triggeri", nevidljive barijere koje su u CoD-u i sličnim igrama samo mnogo više vidljive. Pogrešna reč se koristi kao što rekoh.

Poslednja izmena:
Igra je FAIL kako god okrenes.

@Wahad ne rece koliko imas godina, pa da nastavimo pricu :)

Mnogo nebuloza u jednom postu, mislio sam da ne može niko napisati toliko gluposti, ali sam se prevario :)

pa vidis da daju sud o fps igri na osnovu sp-a, singl je odavno prestao da bude glavna strana fps-a ... tako je vec pa koliko, ima skoro 10 godina ? :d

Znam ja to, baš zbog toga, kako neko može da se čudi da su DANAS događaji i akcije u igri skriptovane. Isto tako, ne znam kako to niko nije shvatio, ali 99% igara, izuzev avantura i rpg-ova, onih klasičnih koji su na izdisaju, se oslanjaju na mp akciju, svaka igra daje mp betu, svaka igra promoviše mp kao nešto novo, sp je tu u pozadini, totalno nebitan. Ok IW i Treyarch pravi sapunice od prvog dela i rip off-a Enemy At The Gates-a i još gomile filmova, ali to je već klasika. Akcija akcija i samo akcija, ništa više, **** ga, to je i sama srž pucačina, mindless killing of everyone all around you that walks on 2-3-4-5 legs and moving toward you. Kome to nije dovoljno, ne treba da igra pucačine, a ko hoće priču, neka igra neku dobru avanturu, ili neka odgleda kvalitetan film, možda i da odigra Mafiju :) prvi i drugi deo.

@dulsrules
A čekaj, na osnovu mojih godina ćeš odlučiti da li sam kompetentan da nastavim raspravu sa tobom? Uh takvi su mi se do ooooovde popeli, diskriminacija na svakom koraku, gde idemo nije mi jasno.... Na kraju krajeva, koliko si godina u dupe nabio ne znači da si pametniji, iskusniji ili ko zna šta, nego kako si to vreme koje je proteklo u tvom životu iskoristio i koliko naučio iz toga.

Poslednja izmena:
Zato sam i hteo da preskocim ucesce i iznosenje mojih subjektivnih utisaka vezanih za ovu igru na ovom thread-u jer znam da sa decom (mladjom populacijom) ne vredi raspravljati ni o cemu jer su ove nove generacije zbog bombardovanja i hormonske hrane postala nadprosecno inteligentna i nema toga sto oni ne znaju bolje od ovih matorih gejmera koji su su igrali dok oni bili caletova bezobrazna misao a ne nesto vece :p

Elem, da li ti zaista mislis da se fps iskljucivo oslanja na multi komponentu kao jedini nacin da se demonstrira snaga endzina ili sl ? Nemoj me pogresno shvatiti, ali ja da platim igru 60 e da bih igrao sa decacima tvog uzrasta kojima je jedini nacin da podignu samopuzdanje zbog devojcica iz skole taj da pokazu koliko su sinoc osvojili fragova (koristeci cit) i koliko su puta bili prvi na mapi ? Ne. Prosto i jednostavno. Za igre tipa Stalker (zanimljivost i samo izvodjenje) ili Crysis (demonstracija najnovijih grafickih resenja), ili mozda GT5 ( kod konzola) bih dao i 150 evra ako mora, ali ti to trenutno u tom uzrastu nisi sposoban da procesiras na pravi nacin. Nemam nista protiv tebe licno, smatraj da sam ovo sto sam tebi rekao mislio na celu tvoju generaciju pa i starije kojima je ovo nacin rezonovanja vezano za gejming danas (pogotovo za igre koje placaju). Ende.

Ceo ovaj moj post se odnosi ne samo na fps sto je ovde slucaj, vec na kompletnu gejming industriju kao takvu, mesavinu pravaca i zanrova.

Poslednja izmena:
Igru platio nisam, već dobio. Glavni smisao igranja mi je fun, više nemam vremena da se *****avam pored kompa toliko vremena, posao, obaveze, i ostale gluposti, adult life ftw. Tako da mi lepo dođe sat, sat ipo mp napucavanja. Ja lično u poslednje vreme gledam i tražim samo dobru mp komponentu igre, a iskreno CoD SP nisam ni prešao, stao na pola, mrzi me iskreno, neću ga ni preći kako stvari stoje.

Naravno ovo je samo subjektivno, kada budem imao više vremena i kada budem sredio svoj život, onda ću se lepo opustiti i opičio neki dobar RPG da uživam kao čovek.

Poslednja izmena:
Zato sam i hteo da preskocim ucesce i iznosenje mojih subjektivnih utisaka vezanih za ovu igru na ovom thread-u jer znam da sa decom (mladjom populacijom) ne vredi raspravljati ni o cemu jer su ove nove generacije zbog bombardovanja i hormonske hrane postala nadprosecno inteligentna i nema toga sto oni ne znaju bolje od ovih matorih gejmera koji su su igrali dok oni bili caletova bezobrazna misao a ne nesto vece :p

Elem, da li ti zaista mislis da se fps iskljucivo oslanja na multi komponentu kao jedini nacin da se demonstrira snaga endzina ili sl ? Nemoj me pogresno shvatiti, ali ja da platim igru 60 e da bih igrao sa decacima tvog uzrasta kojima je jedini nacin da podignu samopuzdanje zbog devojcica iz skole taj da pokazu koliko su sinoc osvojili fragova (koristeci cit) i koliko su puta bili prvi na mapi ? Ne. Prosto i jednostavno. Za igre tipa Stalker (zanimljivost i samo izvodjenje) ili Crysis (demonstracija najnovijih grafickih resenja), ili mozda GT5 ( kod konzola) bih dao i 150 evra ako mora, ali ti to trenutno u tom uzrastu nisi sposoban da procesiras na pravi nacin. Nemam nista protiv tebe licno, smatraj da sam ovo sto sam tebi rekao mislio na celu tvoju generaciju pa i starije kojima je ovo nacin rezonovanja vezano za gejming danas (pogotovo za igre koje placaju). Ende.

Ceo ovaj moj post se odnosi ne samo na fps sto je ovde slucaj, vec na kompletnu gejming industriju kao takvu, mesavinu pravaca i zanrova.

ovoliko frustracije u jednom postu, nisam skoro video na benchu. pricas o igri o kojoj nemas pojma, nisi je igrao, zapravo pricas o konceptu igara jer te verovatno neko dobro izprasio i veoma si los u istima... ja sam mator gamer za danasnje uslove, igram se zadnjih 20 godina i jeste igre nisu to sto su bile, prosto nemaju isti smisao jer su industrija... zato im treba i pristupati sa aspekta light zabave, pa zaboga tako je vec nekih 4-5 godina sigurno ako ne i vise... ako danas kukas sto su igre mindless mora da si ziveo ispod kamena zadnjih 5 godine, jer industrija je poodavno to sto jeste, hiperprodukcija tupavih igara... strategije gotovo ne postoje, pravi rpg-ovi izumiru, avantura gotovo da nema, svaki vid takticnosti razmisljanja strategijskog pristupa u igrama je sveden na minimum minimuma... dakle ostaje fps i tps koji se forisraju zbog konzola. a omalozavati ljude koji su sve ovo shvatili je veoma nisko, oni (u slucaju cod-a i ja) su napravili taj preskok nasli neki sadrzaj i zabavljaju se najbolje moguce (uz dosta patnje i secanja na bolje dane), i zapravo igraju igre a ne kukaju i slinave sto ih je "klinac chiter isprasio"...

ko tebe pa tera da placas 60e. ne placas - ne igras osnovni deo igre i govoris kako je igra losa. ima besplatnih igara pa igraj njih, coh online i world of tanks, mada verovatno je i tu puno chitera i klinaca koji frustracije izbacuju lol, pa normalno da ih ima uvek ih je i bilo!

ovoliko frustracije u jednom postu, nisam skoro video na benchu. pricas o igri o kojoj nemas pojma, nisi je igrao, zapravo pricas o konceptu igara jer te verovatno neko dobro izprasio i veoma si los u istima... ja sam mator gamer za danasnje uslove, igram se zadnjih 20 godina i jeste igre nisu to sto su bile, prosto nemaju isti smisao jer su industrija... zato im treba i pristupati sa aspekta light zabave, pa zaboga tako je vec nekih 4-5 godina sigurno ako ne i vise... ako danas kukas sto su igre mindless mora da si ziveo ispod kamena zadnjih 5 godine, jer industrija je poodavno to sto jeste, hiperprodukcija tupavih igara... strategije gotovo ne postoje, pravi rpg-ovi izumiru, avantura gotovo da nema, svaki vid takticnosti razmisljanja strategijskog pristupa u igrama je sveden na minimum minimuma... dakle ostaje fps i tps koji se forisraju zbog konzola. a omalozavati ljude koji su sve ovo shvatili je veoma nisko, oni (u slucaju cod-a i ja) su napravili taj preskok nasli neki sadrzaj i zabavljaju se najbolje moguce (uz dosta patnje i secanja na bolje dane), i zapravo igraju igre a ne kukaju i slinave sto ih je "klinac chiter isprasio"...

ko tebe pa tera da placas 60e. ne placas - ne igras osnovni deo igre i govoris kako je igra losa. ima besplatnih igara pa igraj njih, coh online i world of tanks, mada verovatno je i tu puno chitera i klinaca koji frustracije izbacuju lol, pa normalno da ih ima uvek ih je i bilo!

+1

Inače stvarno ne kontam, igre su tu da bi te zabavile, skrenule misli i tako to. Ako trazis nesto sa pričom, idi kao novinar u afganistanu ili uzmi pušku pa se napucavaj sa talibanima, ukoliko traziš neki realizam, kupi auto pa se vozi niz planinu, ako trazis avanturu pali u pripijat pa se koči sa radijacijom. Tako ćeš imati sve, i dobru grafiku i dobru atmosferu a i boga mi izazov.

Ja ne znam što polovina ovog foruma trazi nešto od igara kada je njihova prvobitna namena da te zabave, iskreno meni a znam i gomilu ostalih je najbitniji fun faktor igre. Ako tebi nije, rekoh ti šta da radiš. Btw ovo se ne obraćam Džiju nego dursduletu ako sam lepo napisao :)

Poslednja izmena:
Ja ne znam što polovina ovog foruma trazi nešto od igara kada je njihova prvobitna namena da te zabave, iskreno meni a znam i gomilu ostalih je najbitniji fun faktor igre. Ako tebi nije, rekoh ti šta da radiš. Btw ovo se ne obraćam Džiju nego dursduletu ako sam lepo napisao :)

Znaš kako, neki se zadovoljavaju Farmom, Grandom, španskim serijama i CoD-om, a drugi svoje slobodno vreme troše na pametniji način...

ljudi ova igra je ne vidjeno smece.ma cak i da je savrena igrivost,dzaba kad je ne optimizovana za pc
a igrivost je smesna.pricam o online igranju
npr sta su uradili snajperu je retardirano

^^hvala bogu pa vas vise nema na svakom krovu da kampujete :d

Znaš kako, neki se zadovoljavaju Farmom, Grandom, španskim serijama i CoD-om, a drugi svoje slobodno vreme troše na pametniji način...

Ahahaha kako si uskoumno shvatio ovo šta sam napisao, nemam reči :). Valjda bi ti trebao da razumeš koji igraš CSS i koji si igrao MW2, tako da ovo prebacivanje je stvarno nisko. Mogu da se kladim da za jednu tvoju najigraniju igru imaš više sati nego ja za sve ukupno.

@G!!! Nisam ja isfrustriran zbog nekog citera koji me je isprasio (bilo bi cudno da nije) u nekoj igri, vec zbog toga sto je nivo usluga kompanije koja je napravila igru mizeran. Prvo, po meni, osnovna stvar je da postavi servere (ako vec gura mp u prvi plan) na svakih 100-200 km zarad smanjenja latency-a sto je vise moguce.
Drugo, da ima na svakom servu tim ljudi koji ce danonocno da bdi nad igracima i citerima uz banove da skidaju osmeh sa lica jer nece vise moci da igraju online, a platili su igru recimo 60e.
Trece, izbacivanje nedovrsenih igara, zarad te hiper produkcije, pa nakon izlaska igre u prodaju izadje jos 5 update-ova da bi igra licila na neki prosek, jer je vanila bila puna bagova.

To su samo neke od stvari za koje smatram da developeri i izdavaci ne rade, a trebalo bi, jer ipak, oni su tu zbog nas. U danasnje vreme ima jako malo kvalitetnih naslova. Skup hardver sluzi samo za bencovanje, nema kvalitetnog softvera koji bi nas naterao da upgradujemo masinu svake godine. To je surova realnost. Zasto je GT5 recimo toliko postovana u svetu simulacija voznje? Jer se njenom izradom bavio tim ljudi nekoliko godina. Tako mora za sve. Evo i Crysis2. Koliko se on vec radi? Znaci, nema hita preko noci. Ovakva nedovrsena izdanja poput black opsa prolaze samo kod onih koji hoce instant zabavu (a tu su i farma, grand i ostala *****) kod nas pravih gejmera koji smo spremni prodati auto radi upgradea, ako to igra zahteva, to ne prolazi. Znaci, treba dici standard prihvatljivog, pogotovo od igara koje dolaze sa zapada.

Necu da dajem pare za paket u kom se nalazi mator endzin, malo poligona, isprane texture male rezolucije, neoptimizacija online komponente, nedostatak dedi servera, podrska 0, ocajna animacija, propagiranje americkih moralnih vrednosti i patriotizma po svaku cenu, itd itd. Ko je razumeo, shvatice :p

Poslednja izmena:
Nedostatak ded servera? Jesi li ti uopšte igrao ovu igru u MP-u? Video koliki je ping na prva 50+ servera u server browseru? Evo sada ću ti baciti screen da vidiš samo :). Samo da ga izvučem, 5min max. Vidiš zanimljivo je kako ti, stariji iskusniji gejmer, da kažem, kako si se predstavio, pričaš o nerazumevanju i svađanju i nekim hormonima, a nism klinac inače pritom to što si rekao shvatam kao uvredu. Da se vratim na poentu, ti zanimljiviji i tako razumniji gejmer neće da prihvati činjenice osoba koje su igrali igru i koje je igraju, a pritom te osobe nisu klinci i "kvalifikovani" su za neko normalno diskutovanje o igri. Ali ne, ti si u pravu, jer si stariji gejmer. Šta ja beše rekoh za godine? Godinama se ne stiče pamet, nego... Da ne filozofiram, znaš o čemu govorim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno