Voleo bih kada bi neko komercijalno ponovo izdao A500 ili jos bolje A1200. Naravno danas je tehnologija daleko savrsenija verujem da ceo komp moze da stane u 2-3 cipa. Spisak zelja kako bi A1200 po meni trebala da izgleda.
1. Obavezno 100 (99%) kompatibilna sa originalom.
2. Pored AGA grafike integrisana moderna graficka kartica (u principu bilo sta samo da radi 2d u visokim rezolucijama)
3. Zvuk (po meni nemora da se menja)
4. Obavezna podrska za USB, PS/2 misa, PS2/ tastaturu....
5. Integrisan LAN
6. Poboljsan IDE kontroler
7. 030, 040, 060 procesor (u zavisnosti sta je dostupno)
8. Integrisan RGB, SVHS, Chinch i VGA izlaz
9. Eksterni izvor napajanja (kao kod originala, besumni hladjen uljem)
10. Integrisan DVD Rom ili jos bolje Combo moze i DVDRW
11. Integrisan modem (najverovatnije hardverski)
Naravno Amiga mora da ima originalni dizajn, ali i mogucnost lakog montiranja u ATX kuciste
Neverujem da ovakav komp moze da kosta vise od 200E u maloprodaji, pa i da je 300 ja bih ga kupio, za godinu dana bi prodali najmanje 500000 komada, uz dobru markentisku kamanju.
1. To ne bi bio toliki problem da bude kompatibilna. WIN-UAE je prilicno kompatibilan sa amginim igrama.
2. Problem kod grafike je to sto ona zastareva za pola godine. :d Mogli bi da naprave grafiku tipa Sony PS3
3. Zvuk mora da se menja, mora da bude daleko vece rezolucije - 16bita ili 24bita, bar 5.1, sa digitalnim izlazom, ali kompatibilan sa starim
4. Naravno, standardi moraju da se postuju da bi taj uredjaj preziveo u danasnjem svetu, USB 2.0, PS2 itd...
5. Gigabitni LAN se podrazumeva.
6. Integrisan SATA kontroler i/ili Serial SCSI !

7. Ne treba mu tako star procesor, poput 68k, emulacija je toliko brza da na A64 @2.8 Ghz prevazilazi G3 @900 Mhz, a da pri tom rade sve starije stvari. Procesor moze da bude bilo koji moderan dual core X86 ili PPC ili cak CELL sa emulatorom 68k.
8. TV-out i HDMI se podrazumevaju na tako modernoj masini.
9. A500 bi mogla da ima externi PSU, a A2000 normalno restilizovano desktop kuciste.
10. Integrisan DVD RW ili jos bolje blue ray
11. modem naravno....
12. OS koji sve to podrzava koji ima ugradjen 68k emulator i koji podrzava multithreading.