Šta je novo?

C= Commodore ponovo jashe :)

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
delboy je napisao(la):
Sad cekamo da se vrati Atari sa parolom "power without the price" i kako bese ona druga "za mase, ne za klase" ili nekako slicno :banana:
Ekšuli, "Atari" trejdmark sada drži bivši Infogrames a njima baš seva paja da sklapaju tamo neke kompjutere :)

drfedja je napisao(la):
Svasta ce se jos desiti u ovom ludom IT svetu. Vratio nam se Commodore (X86)64 brend, sa FX60 procesorom i 7950GX2! Sta sve nece uraditi da prodaju stvari! :d
http://theinquirer.net/default.aspx?article=33922
Tu je naravno i emulator dobrog starog "debeljka" :D
Na toj konfiguraciji dobro radi,mislim ne secka,C64 emulator,to im je glavni adut za prodaju!??:zgran: :d

Poslednja izmena:
Pa koliko znam C64 emulator ne 'secka' ni na PI-100 Mhz. :d

Ja se povremeno i dalje igram na C64. Kompletirao sam ga pre dve godine sa 1541 disketnom jedinicom i napravio kabl da je povezujem na paralelni port mog kompa i skidam igre sa neta odmah ih prebacim na 5,25" diskete i uzivanje onako kao pre 20 godina. Jedino sto nisam uspeo da nadjem je sema za Tornado DOS koji bih hteo da ubacim u moj C64.

drfedja je napisao(la):
Svasta ce se jos desiti u ovom ludom IT svetu. Vratio nam se Commodore (X86)64 brend, sa FX60 procesorom i 7950GX2! Sta sve nece uraditi da prodaju stvari! :d
http://theinquirer.net/default.aspx?article=33922
Tu je naravno i emulator dobrog starog "debeljka" :D

Čekaj, el ti to nas zezaš, ili nisi čitao thread od početka.:D Pa, Delimir je i otvorio thread povodom inquirerovog teksta. Istog tog što si i ti ostavio.:d
Pozdrav.:wave:
PS. I ja posedujem ispravan i dobro očuvan C=64!!!:eyebrows:

@misko
svaka cast, ja sam to cudo nedavno prikacio preko TV karte, cisto a se podsetim starih dana.
Sa emulatorom nije to to. Razlog zasto ponekad odigram nesto je samo iz nostalgije.
Eh, kad se setim Sid Mejerovog Pirates!a, kada sam 30h proveo gasnjajuci sestru i ostalu vamiliju. Kako mi je samo bilo krivo kada je ovaj novi Pirates! izasao (mogao je to Sid mnogo bolje da uradi, nije mi jasno zasto se okrenuo mladjoj publici kad je najvece fanove mogao da nadje u nostalgicarima za tom igrom).
Pa Pit Stop II (kada sa jednim mehanicarem menjas sve 4 gume), Giana sisters, Mario....

Amstrad CPC 464 rula bre. Gde ste braco nostalgicari! Evo me u sred fucking Sibira, i bas mi je drago sto ste skoro svi otisli totalno van teme (Delimire razumi nas molim te, a posebno mene ovde u 3 pm). Ja sam do sada pokrenuo vec nekoliko threadova na ovu temu, trebali smo da pravimo i voodoo lan party ali Darko nije mogao da dodje, ***, ali bice za jedno godinu dana, samo da se vratim. Ovde bre nemaju pojma, intel i the end. Commodore, speki, schneider, uglavnom nikad culi.
@drfedja: ajde priznaj da bi rado menjao svoju makinu za jednu nadrkanu Amigu 1200 :D :p
p.s.
I ja se slazem da je to samo fora da se zarade pare na racun stare slave. Ako se neko seca pre par godina je neko kupio licencu za znak commodore i stancovali su cd-ove pod brendom commodore, tuga bre. Sta je dalje bilo ne znam. Ocekujem sony PS4 sa znako CPC 464 sa sve integrisanim kasetofonom i znakom u 3 boje :(
I jos nesto, da li neko zna neki emulator za CPC 464-6128 i za C64 za symbian S60 (imam nokiu E61, sa nje ovo i pisem).
Pozdrav i izvinite za mali off topic.

Ja jos cuvam moj komad commodore-a i ponekad kad nostalgija proradi ja ga ukljucim imam jednu kasetu sa igricama i veselju nikad kraja... :)

Moj stoji ispravan na tavanu, zajedno sa kasetofonom, samo što sam u međuvremenu izgubio sve igrice. Imam samo fudbal sa gornje slike koji je na kertridžu. Od džojstika imam samo delove, i to dosta njih.

ja imam neke original igrice za c64!
bas pakovanje za kasetu na kojoj je samo jedna igrica sa sve uputstvom

Ja sam svoj prodao negde 93. Sve sa flopijem i gomilom disketa.
To mi je bio jedan od glupljih poteza u zivotu....

C64 josh uvek nema... :(

Kako nema? :zgran: Evo ti screenshot sa Nokia 6600, a za programce samo upisi frodo s60 u Google.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

• C64.jpg
    C64.jpg
    3.1 KB · Pregleda: 131
za S60v3...

Kad sam bio u osnovnoj nije ni postojao c64.Ali zato cu nabaviti fliper kentaur:D.
C64 beshe imao 6510cpu?Znam da samo se svadjali oko zx i c64.Zx je bio simpatichan onako gumen....kad se pojavio PC svi smo pljuvali po njemu...a posle...svi presli na pc....itd...vreme ide dalje...nece biti ni nas jednog dana...

Prijateljica(amiga) je bio komp ispred svog vremena ali je nazalost umrla zajedno sa svojim tvorcem:(

Poslednja izmena:
c64 ima 6502. Eto vidis dark side ja i dalje pis*am po microsoftu :d
btw S60v3 nije kompatibilan sa starim softwareom.

c64 ima 6502. Eto vidis dark side ja i dalje pis*am po microsoftu :d
btw S60v3 nije kompatibilan sa starim softwareom.
Hvala na podsecanju:)
Da imao je beshe i ono "A"tj.6502A...ili shta ti ja znam...bilo je davno...neke 80-e god..ne secam se vishe..
Ova firma se lepo setila da iskoristi veoma popularni logo tj Brand u stvari...pokushaj nije losh ako ce da naprave neshto shto ima shmeka tj.ne podseca 100% na klasichan PC.

C64 debeljko = 6502; C64-II = 6510.

C64 debeljko = 6502; C64-II = 6510.
:) Tako je matori.Zbog toga sam i permutovao ali izgleda da te secanje bolje sluzi.
debeljko je bio prvi a ona restyling verzija posle..imao je beshe i 128 posle c64.Koristio sam ga.Malko je bio veci i kabastiji.
Mada je amiga 500 za mene ipak bila revolucija.
Zanima me samo koliko ce uspeti ozbiljno da proguraju ovaj fazon za commodore brandom.Koje ploche,koji cpu,,,,shta ..kako...
Danas vidim u prodavnici puno IBM tft monitora i kucista sa IBM oznakom////svi pokushavaju da maksimalno proguraju artikal pa i uz pomoc isprobanih starih brand imena.Nisam ulazio u prodavnicu ali izgleda da su kucista IBM a ostalo nashi montiraju unutra.I kad nash chovek kupi on kaze:"kupio sam bre IBM"-a ono unutra MSI i ostala ekipa:D.Zapravo je kupio samo kuciste IBM firme.

Poslednja izmena:
imam c64 sa onim "reset chipom" pozadi, kad ga pritisnete izadje onaj zuti ekran sto se njise kao zastava :) nego, disketna jedinica mi ne radi kako bas treba, jel moze to da se cisti nekako? btw, imam mnoooogo igrica na 5.25" disketama, kako od toga da napravim rom-ove da bih igrao na kompu posle? kad se setim da su moji to meni kupili 90-te za 1000dm, glava me zaboli :)

Nazalost nikada mi nisu kupili C64 ali sam zato dobio Atari 800XL jos uvek ga imam (niko nije hteo da ga kupi), kasnije je dosla A1200 koju sam prodao kada mi je bio potreban novac ca P1. Pre 4-5 godina sam kupio A500 za 40E i odskoro A1200 Tower (PPC i GFX sam prodao jer mi nicemu nesluze, za Amigu 030 procesor je zakon). Naravno nista od Amiga nekoristim aktivno ali mi je toplo oko srca.

Voleo bih kada bi neko komercijalno ponovo izdao A500 ili jos bolje A1200. Naravno danas je tehnologija daleko savrsenija verujem da ceo komp moze da stane u 2-3 cipa. Spisak zelja kako bi A1200 po meni trebala da izgleda.

1. Obavezno 100 (99%) kompatibilna sa originalom.
2. Pored AGA grafike integrisana moderna graficka kartica (u principu bilo sta samo da radi 2d u visokim rezolucijama)
3. Zvuk (po meni nemora da se menja)
4. Obavezna podrska za USB, PS/2 misa, PS2/ tastaturu....
5. Integrisan LAN
6. Poboljsan IDE kontroler
7. 030, 040, 060 procesor (u zavisnosti sta je dostupno)
8. Integrisan RGB, SVHS, Chinch i VGA izlaz
9. Eksterni izvor napajanja (kao kod originala, besumni hladjen uljem)
10. Integrisan DVD Rom ili jos bolje Combo moze i DVDRW
11. Integrisan modem (najverovatnije hardverski)

Naravno Amiga mora da ima originalni dizajn, ali i mogucnost lakog montiranja u ATX kuciste
Neverujem da ovakav komp moze da kosta vise od 200E u maloprodaji, pa i da je 300 ja bih ga kupio, za godinu dana bi prodali najmanje 500000 komada, uz dobru markentisku kamanju.

Poslednja izmena:
Imam C-64 i ne radi mu komunkicaija sa flopijem i kastefonom, tj. kas nece da pokrene motor. Da li neko zna nekog ko moze da popravi ovo cudo. Nostalgican sam u vezi c-64 i hocu da ga sredim i imamo kao uspomenu ali ispravnu.

@sasamil mislim da bi morali da proizvedu bar 100.000 takvih amiga da bi mogli da postignu cenu od 200-300e.

inache bio je projekat (koji je navodno i funkcionisao!) da se smesti kompletna Amiga u jedan FPGA chip i ne samo to: taj isti chip je sadrzao navodno i Atari ST... kako bilo o ovome se pisalo pre godinu dana po forumima ali izgleda da je sve to bila samo patka ;)

inache i ja bih voleo da moze da se kupi takva amiga... mada i npr. Atari Falcon mozes opremiti da ima sve to sto si nabrojao (LAN, GFX, USB, PS/2, 060... ) jedino sto takva konfiguracija kosta bar 900e. :) a izgleda da ce moci sve da se smesti u originalno F030 kuciste!! sam 68060 rev.6 (OC do max. 115MHz) CPU kosta 120e. kad se kupuje 10tak komada i to je ubedljivo najbolja cena za koju moze da se nadje, inache se prodaje i za duplo vishe...

btw Ako neko prodaje Amigu1200 ili turbo karte / graficke za nju ja kupujem! <<<---

Nije patka, Minimig koji radi onaj Holandjanin Denis, i Clone-A koji radi Jens iz Individual Computers-a su predstavljeni na raznim Amiga okupljanjima. Minimig je implementacija u jednom cipu, dok je C-A kopija OCS cipova (cak ih je moguce staviti u A500 umesto starih).

AGA cipove je skoro nemoguce uraditi jer je dokumentacija izgubljena, dok za A500,1000,2000 postoji 'biblija' zvana Hardware Reference Manual gde postoje cak i sheme za ove modele.

Video sam Commodore64-in-joystick kod nas, 4000 din za poprilicno nekvalitetan dzojstik je mnogo. Pogotovo sto se i ne razlikuje od kineskih cudesa po pijacama, a i izbor igara je ocajan :(... nikako ne bih voleo da vidim Amigu u ovakvom izdanju.

p.s. Ako nekog interesuje, poklanjam uputstva za Amiga OS 3.0 na nemackom, kao i Superbase pro 4 sa knjigama isto na nemackom....

Poslednja izmena:
to su sjajni projekti (Minimig i Clone-A)!!

taj C64 joystick sa igricama ... znaci da nema multiplayer :) tj. ne mogu se spojiti dva joysticka

xexe... i ja imam Superbase uputstvo ali na engleskom :) doduse fotokopija...

Neverujem da je AGA dokumentacija izgubljena, to je isuvise neozbiljno i neverovatno. Slazemo se oko kolicine potrebne za incijalno pustanje u proizvodnju, moze ladno mnogo vise od 100000, posle pustanja nekoliko probnih serija cisto da bi se video kvalitet svega toga.
Kada bi se neko uhvatio projekta siguran sam da bi motorola napravila 060 procesor po mnogo manjoj ceni od 100 ili vise E, u seriji od 200000 komada npr. prilicno sam siguran da nece biti skuplje od 30-tak E, mozda je i to mnogo.

Vrh Dno