Šta je novo?

C.A.R.S - Community Assisted Race Sim

Pa vec sam pisao o performansama na prethodnoj strani...

Inace evo, build 1.24, 1920x1200, sve na high-ultra gde moze, aa preko SMAA injectora, HDR photo exposure, inace, samo nije na prvoj slici, druga slika je cloudy, sve ostalo sunny:

formula b, glencairn staza za cart, moz` da se zamisli kad krene ai da po njoj divlja i lomi :D

Nezavrseni Bathurst, Asano (Audi) L4 Touring, 15 AI vozaca...

Poslednja izmena:
jezivo dobro izgleda :)

I treba da rade napucanu grafiku jer kad igra izadje gtx560 ce biti ispod 100e, a quad core ce postati standard. Treba da ciljaju gtx570 za high podesavanja.

Ako mislis na port koji ce da ide na konzole onda ok, posto za pc kao lead platformu to sve nece imati smisla...

Da li manja rezolucija znaci i dosta veci fps ili ne u ovoj igri? Meni ovih 40-50fps-a nije bas za glatko igranje. Preko 60 je bas onako fino....

Bila bi fora da ne znaci. :D Pa naravno da sve mozes da smanjujes od efekata u ovom pre-alpha buildu (da jos jednom naglasim da ovo nema veze sa finalnim kodom), 50fps je sasvim ok za voznju, dok je naravno preko 60 totalna fluidnost. Naravno 30-ak fps-a je tu cisto za slikanje, mada kome ne smeta moze i sa njima da vozi... Staze nisu zavrsene, tek ce da se dize poligon count objekata oko staze (koji su trenutno low) i samih staza, a donekle i automobila kasnije, a cak su i neki modeli dobili upgrade u nekom od ovih poslednjih build-ova kojima ja nemam pristup. Takodje to sve povlaci jos vecu zahtevnost, a nadam se i finalnoj optimizaciji koja ce tek na kraju da stigne, ali naravno za pun uzitak zahtevace dosta jak hardware, sto je sasvim i ocekivano.

Ja umalo nisam pao u nesvest samo kad sam prvi put video kako izgledaju pukotine na asfaltu...sve na mašini iz potpisa koja ni nema DX11 niti držim sve detalje do daske. C.A.R.S. izgleda daleko bolje od bilo koje vožnje.

Tu najjeftiniju varijantu od 10 evra, za sad. Meni je realno dovoljno da dobijem novi build jednom mesečno, ne provedem u njemu više od 2-3 sata u proseku ukupno.

Ja cu donirati kada jos malo bude iznapredovala igra. Bio sam malo skeptik u pocetku kako ce sve to da ide , ali sada vec pocinje da uzima formu.. vrlo kvalitetnu i must say.

rF2 nece skoro , ozbiljnog trkanja u gt5 nema pa g25 poceo da mi plache :p

ja cu donirati kada ubace jos neki vid placanja osim PP

Smesno mi je kad vidim bivseg Stiga, Ben Collinsa sa sve svojim avatarom kako postuje po wmd forumu, jer se odmah setim ovog naseg Stiga sa bench foruma. :D Inace, evo njegovog rezimea poslednjeg builda:

Ben Collins je napisao(la):
Le Mans Car - Imola

Version 134 with patch 136

Overall: Biggest improvement so far in all departments. A major step in the right direction

TURN IN: turning power, giving the driver total discretion on the line of the car on approach to corners, was fixed previously. What is better now is the initial turn in so that the driver can put attitude into the car using a faster rate of turn, or adding more steering.

This means that the car darts into high speed corners like Piratella much better and then it’s a case of guiding it through on a mix of power & corrective steering.

It has also improved low speed corners like Tosa – the nose feels much more connected in the mid corner and, crucially, it does not over react into over steer when you apply the throttle.

The turn in sensation was absolutely critical in re-creating the lifelike handling characteristics of a modern racing car and means that the sim now responds to the drivers choices on racing line, entry speed, suspension set up. Fantastic.

BRAKING: to me it feels like the braking response is faster between locking and unlocking. As though the processor is working harder to respond to driver input – an improvement on what already felt like a strength. There seems to be some margin now between stopping or rapidly departing the black stuff.

CORNER ENTRY: there seems to be more grip after the initial slide and in true-to-life style this allows the driver to throw speed at the corner without being bitten by major understeer or oversteer. Works superbly at Tamburello and Villeneuve where previously the change of direction caused major upset to the balance.

ON POWER: As above there seems to be far more tolerance in the tyre allowing you to glide away from corners. The combo of corner entry and on power grip after the car “takes a set”, works particularly well at Rivazza. Previously this corner was a real point and squirt exercise. Now you can carry speed in on trailing throttle and pick up gradually, very close to reality.

One area we could still improve, if its possible, is on straight line traction. On corner exit with a machine like the LMP, with big slick tyres and downforce, you tend to have more grip after the initial slip on hard acceleration. For instance on the exit of Aqua Minerali once the car has done the majority of turning and is physically pointing uphill, the wheelspin would die down and especially if you short shift the gears. Even if the wheelspin carries on there would be less lateral skidding going on – that reads badly but what I mean basically is the car should have slightly more lateral grip there.

Other than that, wow, what a simulator. I had been spinning off so much previously but now that I am in control of the car and it responds accordingly, it’s really a pure racing experience!

What is a fast genuine lap time around Imola from you guys now in the LMP?

Spa

I had a look around Spa which I realise is under construction.

VISION: For some reason I find that the way that the circuit drops away makes it harder to see ahead and the lack of vision makes it tricky to see where you’re going, even at Les Combes which is a fairly simple corner. It’s as though you cannot see far enough ahead.

Also at hairpins I can’t see the corner and I believe Ian had a solution for this in the options window but I have failed to discover it so far.

Regards key points around Spa, things like brake markers are really essential as are the trees at Eau Rouge. There is a point in the middle of Eau Rouge where you read the tree tops to guage when to turn left…!! So I hope they paint these in..!

CORNERS:

Pouhon – corner entry seemed a bit too tight, corner exit a bit too open..

KERBS – Bruxelles, Campus and especially Stavelot have bigger (some taller, some wider) kerbs, which you can ride accordingly in most cars. They seem rathr narrow and standard at present.

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?1256-Collated-feedback-from-The-St...-Ben-Collins./page2

^odlicno , covek zapaza bas bitne stvari.

Zahvaljujuci jednom od clanova naseg foruma i sam sam imao prilike da se oprobam u ovoj igri. Izgleda da je testiranje trajalo celih sat i po vremena i samo sa Areal atom v8 po Imoli , ali cini mi se i vise nego dovoljno za prvi utisak.

Igra je odlicna , grafika isto (iako sam morao da igram sa svime na low , aa i slicne stvarcice - OFF) i mogu smao da mislim kakv je feeling igrati sa svim na max. Fizika je odlicna za pre-alpha build , ne mogu generalno da pricam jer sam samo isprobao Atom , ali je sve vrlo logicno , gubitak kontrole , under i oversteer ( malo je cudno za ovo drugo , jer bi auto sa 500 konja i pola tone trebalo lakse da proklizava sa punim gasom , ali sta ja znam nisam vozio pravu stvar a ni virtuelnu nigde sem ovde).

FFB je isto za cistu pohvalu. Konacno se oseca zakljucavanje tockova pri jakom kocenju ali bas u takvoj meri kakva je potrebna da znate koliko da dozirate , vrlo impresivno odradjeno. Simulacija serva je dobra , ako se polako skrece onda se oseca jaci otpor ali ako se cimne servo proradi. Svaki curb se oseca tacno kako treba , i gubitak gripa na bilo kom tocku (khm khm , slusate li vi zi ISI-a ... khm khm).

Zvuk je dobar , kamencici kako udaraju o sasiju baceni tockovima , suspenzija kako radi pri vecim opterecenjima , zvuk motora je uverljiv i pri manjim i visim obrtajima , jedino mi je revlimiter bledunjav ... nesto na cemu bi trebalo dobro da porade.

Isto nesto sto sam primetio , onaj audi lemans iz glavnog menu-a je .bik movie klip , sto ne znaci da je ingame rendano vec cist prerender , kao sto sam i mislio kada smo otvorili temu :d (ko ne veruje slobodno neka isproba , fajlovi su u ...pCARS\GUI\FE_bik bink video kodekom se otvara).

Ali je ukupan utisak vrlo dobar , vredno vece donacije od 10e ... i upgrade-a masine od 500e :)

Jel prihvata dzojped ?

Render u engine-u, ali poenta je sto je i tada receno da ce to biti realtime kada se bude koristilo za razgledanje kola u garazi ali si tada taj deo propustio. :) Za sada je obican video fajl sto bi i svako primetio po losoj bik kompresionoj tehnici i tome da se meni misteriozno vrti u 60 fps-a. :D To je sve zbog toga sto nije zavrsen rad na vozilima a kamoli odradjen deo za garazno razgledanje automobila. ;)

btw, taj le man je u beta2 fazi i jos nije zavrsen, sto se vidi po toku izrade modela automobila http://forum.wmdportal.com/showthread.php?40-2011-Asano-LM11-TDX-(Beta2) (ne znam da li mozes da vidis ovaj deo foruma), a takodje mi sa nasim buildovima nismo jos ni videli bolji model sa detaljnije odradjenom ambijent okluzijom...

i malo slika da feastujes oci: :)

Jel prihvata dzojped ?

Da, ja se nazalost preko njega malo i vozikam, posto mi je cheap logitech volan u out-u i nemam predstavu o ffb-u, ali evo Marko je izneo odlicna zapazanja o dosadasnjem utisku voznje na boljem volanu, a Stig o tome sta nas ocekuje u novom buildu i daljem razvoju...

Poslednja izmena:
A kako to igru mogu da optimizuju za pc da svima radi na 60fps na gomili rezolucija, kada postoji jedno hiljadu kombinacija hardwera od najslabijeg do najjaceg? Kako je uopste tako nesto moguce? Mozda jedino da grafika bude na nivou najmanjeg zajednickog delioca, recimo cmr2 i capovana na 60 pa svi zadovoljni, cak i oni koji ovo pokrenu na geforce4mx...

Ja sam rekao da port koji ce da ide za konzole (x360, ps3, WiiU) moze da bude zakucan na 60, ali za pc to apsolutno nema smisla, ako nisi razumeo poentu mog posta. :) Na pc-u ces normalno preko opcija igru da stelujes da dobijes 60 fps-a, sto sa razumnim hardwerom ne bi trebalo da predstavlja problem.

btw, ovo je prva simulacija koja izlazi na Nintendo konzolama...

Po meni je hardverska zahtevnost opravdana. Igra koja se pravi da bude na trzistu nekoliko godina jednostavno mora da ima grafiku i za nadolazeci hardware , narocito ako bude bila modularna kao sto mislim da ce cars biti.

Spomenuo sam gore los revlimiter, ispade da zavisi od auta do auta :d

Malo izveo areal atom i caterham na italijansko sunce

[YOUTUBE]WhYPyxbQor8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]quuWNc4Vdnk[/YOUTUBE]

Nece imati smisla? :)
Proguglaj malo zasto GT5 izgleda tako "smooth" i "realan". To nije samo zbog kvaliteta tekstura i shadera.

Najbolje da je GT5 neki reper prema kom drugi treba da se mere, pogotovo sto se tice grafike. Prestani da trolujes temu.

Najbolje da je GT5 neki reper prema kom drugi treba da se mere, pogotovo sto se tice grafike. Prestani da trolujes temu.

Jeste da GT5 ima dosta mana, ali njegovu grafiku automobila (premium modela) i fluidnost voznje jos ni jedna igra nije dostigla...

A da li ti pricas o konzolnim verzijama igara? Ako je tako onda ok posto stvarno ne znam, inace deluje mi lepo gledajuci tudje gt5 video snimke, ali takodje mi i forza 4 i project gotham racing 4 a i shift 2 isto deluju lepo...

Elem, ovde je rec o pc verziji ove igre i ako bacis pogled, recimo na ovih par shotova ovog Audi le mana (koji jos nije ni zavrsen) i kazes mi da bilo koja druga igra do sada ima detaljnije odradjen model vozila onda ne znam sta da ti kazem, promasio si bench sobu...

U ovome se slazem sa Gdin_M. Na stranu to sto modeli izgledaju fenomenalno , vec je i selekcija dobra (zato sto slusaju igrace a ne sta im sponzori iz nissana i mazde kazu :p ) ovde se automobili osecaju nekako vise mehanicki , jer se i cuje sve kako radi i suspenzija u kocnice i pucanje iz auspuha (koga u gt5 sa onboard kamerom nema teorije da cujete).

Da se ne lazemo gt5 obozavam , ali ja mogu da ga hvalim u nedogled kada je cinjenica drugacija. Jednostavno rezolucija textura , kvalitet senki , specular... je u cars mnogo bolja (zbog ogranicenja ps3 i pohlepnih iz sony-a ... **** ih 3D ).

A mislim da ovi shotovi govore sami za sebe

6762354409_ef80cf5346_b.jpg

6762356603_dd50ce50ab_b.jpg

6762354009_14dea011a2_b.jpg

6762355579_6d49844915_b.jpg

6762354777_5c1d2b683c_b.jpg

Poslednja izmena:
Potpuno je jasno da ce CARS biti "najlepsa" voznja na trzistu. Na fotkama.
Za svakoga kome je ova igra bitna, valjda treba da ocekuje neke druge stvari? Ta fluidnost koja je spomenuta je jedna od najbitnijih. Za njim osecaj tezine kola i "kontakt" tockova sa podlogom, zatim force feedback i podrska za aktuelne volane. Koliko poligona ima i koja graficka ce ti trebati dolazi tek kasnije, aman.
Po svemu do sada prezentovanom, idu u pravom smeru i jedva cekam da je zavrse.

A da li ti pricas o konzolnim verzijama igara? Ako je tako onda ok posto stvarno ne znam, inace deluje mi lepo gledajuci tudje gt5 video snimke, ali takodje mi i forza 4 i project gotham racing 4 a i shift 2 isto deluju lepo...

Elem, ovde je rec o pc verziji ove igre i ako bacis pogled, recimo na ovih par shotova ovog Audi le mana (koji jos nije ni zavrsen) i kazes mi da bilo koja druga igra do sada ima detaljnije odradjen model vozila onda ne znam sta da ti kazem, promasio si bench sobu...

Samo da pojasnim, poredio sam GT5 sa igrama koje su vec zvanicno izasle. CARS stvarno deluje fenomenalno i lepse nego sve do sada, nadam se da ce i ingame biti tako dobra grafika (a ne samo u nekom photo modu).

Vrh Dno