Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Ko je dovoljno neinformisan da im da licnu kartu, i treba da ispasta.

ne treba nama to, nego da lepo vozač odmah stane i neće da krene kad se zadesi neko bez karte, putnici će sami da pojedu za doručak tog. da zbog njega kasne na posao i da im se odbija od plate i rizikuju otkaz....

Danas i meni radi i na 3G :) A probao sam prosle nedelje, 3G Only, zaglupi se kada se izabere bilo koja stanica (4G i wifi su radili)

Ma da, sistem je i dalje lako izvrdati. Jedino automatizacija naplate tj. ozbiljno cipovanje i pracenje putnika bi osigurali da nema sverca. A to je neustavno i neizvodljivo jer nam trebaju specijalizovana vozila za tako nesto. Doduse i ovo sto sada planiraju je neustavno...

Ali nisu svi iz Beograda, a ni iz Srbije, ne možemo očekivati da svako zna da ako ti kontrola u autobusu traži ličnu kartu da ti ne moraš to da uradiš. A i treba da se zna red, jel može ili ne može da ti traži ličnu kartu i da to bude zvanično, a ne ovako, ko ide redovno u teretanu taj ne mora da plaća kartu, a ostali moraju.
Ako građanin Srbije mora da drži sve zakone u glavi kako ga neko ne bi za**** onda znači da je pod konstantim stresom, jednog dana će pući i pobiti pola autobusa ili pola komšiluka, zavisi ko dolije poslednju kap.

ne treba nama to, nego da lepo vozač odmah stane i neće da krene kad se zadesi neko bez karte, putnici će sami da pojedu za doručak tog. da zbog njega kasne na posao i da im se odbija od plate i rizikuju otkaz....
Koliko sam ja primetio putnici skoro uvek napadnu kontrolora kad zaustavi vozilo dok putnik bez karte izađe.

Pa i jeste pod konstantnim stresom, i zaista se hoce desiti bas ono sto si opisao. Stavise, mislim da je to vreme uveliko stiglo.

Nema tu ništa posebno da znaš, jednostavno ličnu kartu može da ti traži samo ovlašćeno lice, u ovom slučaju komunalni policajac. U ovom slučaju oni pokušavaju da obiđu zakon tako što uzmu tvoju ličnu kartu, ubace u aparat, i podaci budu prosleđeni do policije, ali opet ti traže ličnu kartu, na šta nemaju pravo.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To je za one koji se prepadnu i daju licnu kontroloru....znaci samo policajcu i komunalnom policajcu ste duzni da je date, i nikome vise!

Sent from my Z5

Ma bice komunalni policajci pored kontrolora kada budu trazili licnu. Nego problem je oko urucivanja prekrsajnog naloga, sto ce raditi kontrolor a ne bi smeo. Mada ko ce to objasniti kontrolorima i policajcima kada oni iznad njih, nasi vajni izabrani predstavnici ne znaju. Zato sto nisu kvalifikovani, velika vecina njih, za pozicije koje obavljaju. Ko odluci i dovoljno je zaludan da se godinama tuzi sa ovom sprdnjom od drzave, dobice spor 100%. Koliko brzo ce ga dobiti zavisi od angazovanog advokata i koliko je spreman da 'gura' (finansijski podmazuje i poziva se na usluge prijatelja i poznanika). Na kraju se moze lako desiti da se cela stvar ne isplati, ali eto ko hoce da prkosi drzavi to moze uciniti jer su zahebali stvar sa ovom odlukom, mada im nije prvi put...

Skup je bus plus i mislim da mu je to najveća mana. Pored toga što su autobusi totalni raspad.
Mnogo je tesko siromašnu naciju ubaciti u pravi kolosek, pogotovu kada država ne postoji a zakone ne poštuju oni koji "vode" državu

Poslednja izmena:
Ma bice komunalni policajci pored kontrolora kada budu trazili licnu. Nego problem je oko urucivanja prekrsajnog naloga, sto ce raditi kontrolor a ne bi smeo. Mada ko ce to objasniti kontrolorima i policajcima kada oni iznad njih, nasi vajni izabrani predstavnici ne znaju. Zato sto nisu kvalifikovani, velika vecina njih, za pozicije koje obavljaju. Ko odluci i dovoljno je zaludan da se godinama tuzi sa ovom sprdnjom od drzave, dobice spor 100%. Koliko brzo ce ga dobiti zavisi od angazovanog advokata i koliko je spreman da 'gura' (finansijski podmazuje i poziva se na usluge prijatelja i poznanika). Na kraju se moze lako desiti da se cela stvar ne isplati, ali eto ko hoce da prkosi drzavi to moze uciniti jer su zahebali stvar sa ovom odlukom, mada im nije prvi put...

To je neisplativo u svakom slučaju jer po predlagačima odredbe " ulazite i listing prekršajnih prijava i dok ne platite nećete moći da registrujete kola..." . Znam, znam, ali....

Jel i dalje ne radi app, da ne reinstaliram džaba?

Radi ali nekad zeza.

Juce sam mislio da zeza delimicno, ali vidim jednu stanicu ne prikazuje nista, drugu hoce.. pogledam vesti, tramvaji svi izmesteni bili zbog one trke!

Ne treba tražiti rupe u zakonu i sl. Plati se karta i ne mora se nikome davati Lk za pisanje kazne... :)

Ni kontrolori ne treba da biju ljude po prevozu, ali **** ga.

Jel ima neka aplikacija da radi za BusPlus? Posto nisam iz Bg-a, najradije bih voleo da mogu da unesem TACKU A i TACKU B odakle-dokle idem i da mi on ponudi brojeve buseva koji idu tom linijom ili u blizini. Posoji li tako nesto?

Ne treba tražiti rupe u zakonu i sl. Plati se karta i ne mora se nikome davati Lk za pisanje kazne... :)

Drzavni organi bi prvi trebali da se pridrzavaju ustava i zakona. Zbog toga i postoji drzavni ispit, da se cinovnici upoznaju sa zakonima i sistemom organizacije u koju ulaze. Nazalost ovi sega mega kadrovi sto su sada na vlasti su taj ispit polozili na isti nacin kojim su dosli do diplome.

Jel ima neka aplikacija da radi za BusPlus? Posto nisam iz Bg-a, najradije bih voleo da mogu da unesem TACKU A i TACKU B odakle-dokle idem i da mi on ponudi brojeve buseva koji idu tom linijom ili u blizini. Posoji li tako nesto?

BeoGSP
Movit
PlanPlus

Naravno, glupo je i da pitam ima li aplikacija za WP ;-)

....shit has hit the fan...

Kako se mogu iscitati ove kartice?

Htio bih da pogledam kako to sve funkcionise :)

Mogu li to magnetic stripe card readers?

NFCom se citaju valjda. A kako se upisuju i da li ima jos nesto preko toga, ne znam :)

Movit mi se cini najboljom, samo ume da zabode malo mapa povremeno nemam pojma zasto. Ali imam i BeoGsp pa na njoj pogledam tacno mapu ako nisam siguran oko ulica.

Ili sam ja ćorav ili ne umem da nađem...
Kod mene na 640XL ima.
HDeOrPU.jpg

Nazad
Vrh Dno