Šta je novo?

Burn-in

Ralf

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2008
Poena
304
Da li je i kod novih plazmi prisutan burn-in?

možeš da gledaš koji hoćeš hd kanal, ali ti onda sledi novi trošak- kupovina motora za tanjir. to je samo kad želiš više satelita da gledaš, mada ako već imaš love za HD receiver (iako ne smatram da je skup) onda ti je motor logičan trošak. pošto hd kanala ima na više satelita.
FTA HD kanala ima jako malo, a i čim je FTA sigurno nema neki kvalitetan program. da bi gledao zaključane trebaće ti cardsharing.
to je već priča za sebe, a ja se u te stvari baš i ne razumem. pa neka neko drugi kaže ko zna.

a što se tiče udaljenosti za plazmu, ja sam imao ranije 42" i gledao sam je sa 3m. prve nedelje kad sam je dobio, bolela me je glava jer mi je slika bila prevelika, a kasnije, već posle dva meseca tv mi je izgedao nekako mali. najbolje je kad se navikneš na veličinu tv-a, pa odeš kod komšije i gledaš nešto na crt-u od 51cm. neopisiv osećaj. ladno mi bilo žao čoveka što mora da se "pati" sa tim malim ekranom.

Da li znate da li postoji na ovom forumu tema o PS3 (mrzi me da trazim) posto planiram da ga kupim,ustvari poslace mi ga teca iz Kanade. Jel zna neko da li ce raditi PAL igre i Blu-Ray filmovi kupljeni kod nas??? Hitno je! Hvala unapred!:)

Da li znate da li postoji na ovom forumu tema o PS3 (mrzi me da trazim) posto planiram da ga kupim,ustvari poslace mi ga teca iz Kanade. Jel zna neko da li ce raditi PAL igre i Blu-Ray filmovi kupljeni kod nas??? Hitno je! Hvala unapred!:)

Nista ako te mrzi da trazis po forumu, lepo postuj po svim sobama gde im nije mesto a mi cemo se lepo potruditi da ti sto pre odgovorimo ;)
A ako treba nesto da uputimo i tecu iz Kanade ;)

Hvala. Bio sam danas u TM-u u i video sam taj Panasonic TH-42PX8ES i izgleda super, nazalost nije bio ukljucen i nije imao antenu pa nisam mogao da vidim kakva je "slika", a bio sam i u zurbi. Sigurno cu ga uzeti. Sto se tice PS3-a, vazno je da rade igre jer nemam nameru da dam 3000din za jedan film koji cu jednom odgledati... Mozda su u Kanadi jeftiniji BR diskovi jer je PS3 oko 400-500 kanadskih dolara, ako ne i jeftiniji! pozdrav svima!

I jos nesto, prodavac u TM-u mi je rekao da su plazme bolje od LCD-ova jer se ekran na njima regenerise, sta god mu to znacilo, ovo prvi put cujem

Ma da, i meni jedan seljak nudi ukrstenu svinju i clankovitu glistu. Tvrdi da kad joj iscupas but, za neko vreme izraste novi :p

ma to je glupost obična, plazma se troši i kad se potroši doviđenja. lcd se ne troši već samo riknu lampe, pa se zamene i radi lepo.
e sad ja ne znam da li je i ovo što sam napisao glupost, ako jeste neka me neko ispravi.
takođe sam čuo iz drugog izvora.

Teoretski da, samo zamenis back light i eto ti nove lampe ali... ako ti odripa pixel na LCD ne mozes ga zameniti. Slicno mozes zameniti i freon u plazmi. Samo dok dodje do kraja radnog veka tv i plazma i LCD bice toliko out po pitanju tehnoligije i prikaza slike da niko normalan se nece time zamlacivati nego lepo kupiti nesto novo i bolje.

Heh, nije samo marketing nego ti plazmu i LCD zaista mozes gledati sa male udaljenosti i bez zracenja. Ja licno pratim 42" plazmu i za SD i HD signal sa manje od 2.5m, doduse HD mogu pratiti i sa manje od 2m.

Sta ti je marketing, a u doba CRT zlatno pravilo je bilo da se TV gleda sa rastojanja od 7 dijagonala i prema tome se i kupovao, mala soba 37, malo veca 56, jos veca 64 i to je to... :D

U to vreme se emitovala analogna slika male rezolucije (obično 200-300 linija efektivno)
(sa dosta smetnji i interferencija), tako da se ipak trebalo malo odmaknuti dalje od tv da ti to ne bi smetalo, a malu rezoluciju si lepo video i sa te daljine.

U to vreme se emitovala analogna slika male rezolucije (obično 200-300 linija efektivno)
(sa dosta smetnji i interferencija), tako da se ipak trebalo malo odmaknuti dalje od tv da ti to ne bi smetalo, a malu rezoluciju si lepo video i sa te daljine.
hm... ono sto stoji je da od SD televizora 37-ice (14") imaju najbolju sliku, jednostavno imaju najmanji pixel... a sto se tice daljine ona nema veze sa rezolucijom (koja je ista od kada postoji PAL/NTSC) vec sa vidnim poljem i naprezanjem ociju kada sa malog rastojanja treba da smotri ogromnu sliku na velikom displeju... zato je i preoporuceno 7xdijagonala... meni licno to 7 je malo previse ali ne bih isao ispod 3 velicine dijagonale...

Poslednja izmena:
Ljudi, vi izgleda ne umete da gledate televiziju. Nije stos da centralnim vidom obuhvatis ceo ekran, jer koliko se secam ni u bioskop kad odes ne hvatas celo platno. Ono sto je bitno je najostrije i to hvata centralni vid a ostatak slike samo popunjava periferni vid i nikad nije dovoljno ostro. To mozete proveriti u svim filmovima.

Nazad
Vrh Dno