Šta je novo?

Burn-in

Ralf

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2008
Poena
304
Da li je i kod novih plazmi prisutan burn-in?

Ljudi, u utorak idem da kupim TV i mislim da cu kupiti Panasonic TH-42PX8ES plazmu! Nadam se da necu pogresiti. @gvlada: Koliko sam razumeo, ti imas ovu plazmu, da li si imao ikakvih problema? :)

Jedini problem (da kucnem u drvo) je sto mi SBB ima 4:3 odnos stranica, heh. GLedam Olimpijadu 2008. i logoi stranica ne ostaju, doduse tv ima sada preko 400 radnih sati.

Na sve dobro covek se brzo navikne, heh. Mozda ti prvih par trenutaka bude malo cudno jer je veliki ekran ali ni u jednom trenutku nisam pomislio da sam ipak trebao manji da uzmem.

Kupio sam panasonic th-42pv70p i prezadovoljan sam za sada. Kontrast i ostvetljenje drzim na pola i cak mi je i dovoljno tako. Imam jedno pitanje i molim da mi neko iz iskustva kaze. Nemam burn in problema, ali primetim da kada stavim cisto crnu sliku vidim sa male udaljenosti jedva vidljive fleke od svega sto sam gledao u toku dana (logo od eurosporta recimo, pa obn, mesto gde su bili titlovi od filmova...) i jedan program mi ostane upaljen i po nekolko sati. To mi uopste ne smeta sada, ali bojim se da ne ostane zauvek, ili da postane vidljivije. Kakva su vasa iskustva sa tim i da li ima razloga da se bojim ili je to normalno? Da li je moguce da dodje do burn in-a od logoa, ako se na svakih 15 minuta pustaju reklame i kanal iskljuci logo (to je tako na vecini kanala)

Znam da ne valja da se ostavlja ono sivo pored ekrana kada menjam aspect ratio na 4:3 ili 16:9, ali da li takodje smeta kada gledam divx ili dvd i ostavim ga da bude malo crnog iznad i ispod slike posto ne volim izduzene ili debele face pa zato ostavim original aspect ratio?

Kakva je uloga opcije power save? Ne vidim nikakvu razliku kada ukljucim ovu opciju.

Izvinjavam se ako su glupa pitanja, znam da je bilo puno reci o ovome i sve sam detaljno procitao, ali nisam nasao konkretne odgovore na ova pitanja, hvala.

Poslednja izmena:
Prvo pored PV80 serije ne vidim razlog kupovine prethodne ali ok. Prvih 200 radnih sati ne gledaj bilo sta sto ima staticnu sliku, drzi razvucen ekran tj da pokrije sve delove. Posle 200 radnih sati gledaj ga normalnije.

Pa jedna pored druge nema razlike u slici i hd-a i sd-a i divx-a. Sve sam probao posto mi drugar radi u tehnomarketu. Znaci, nisam primetio neku razliku zbog koje bi pv80 vredeo 200-300e skuplje, a plus to sto sam ovaj pv70 nasao za 50000 u metrou. Ne sumnjam da je pv80 bolji, samo nisam imao para za njega. Hvala na odgovoru

Nazad
Vrh Dno