Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Treba mi preporuka za osobu koja nije previse zahtevna. Qcy t5 ili Xiaomi airdots? Da li ima nesto bolje u tom cenovnom rangu?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I meni će brzo zbog prelaska na tel bez 3.5 mm ulaza trebati neki dac. Da li je za tih 20tak dolara Sonata prvi izbor ili ima i nešto bolje?
Da, za 20-30$ Sonata.
Koji telefon je u pitanju?

Sent from H8266

Prvo probaj slusalice na S20+, velike su sanse da zvucno nije inferioran u odnosu na najjeftinije DAC adaptere jer ima Cirrus Logic DAC a izgleda i AMP: https://www.techinsights.com/blog/samsung-galaxy-s20-teardown-analysis

Nazalost nemam toliko vremena za slusanje muzike preko telefona kao nekada ali svaki put kada ubodem slusalice u XZ2 (preko analognog adaptera, dakle za zvuk je zaduzen Qualcomm Aqstic DAC) iznenadim se koliko je dobar zvuk, nista drasticno losiji od E10k i X6 osim sto pojacalo nema snagu kao ti uredjaji, logicno. Ali za in-ear, pa cak i za 80Ω Fostex, XZ2 je vise nego odlicna opcija za slusanje muzike. To je jedini razlog zasto do sada nisam narucio Sonatu ili slicne modele do 50$, osim glasnijeg zvuka prilicno sam ubedjen da ne bih cuo primetnu razliku u samom kvalitetu zvuka i ako budem narucivao neki hi-fi USB C DAC/AMP adapter onda ce to biti neki iz klase 60-120$, npr. https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/hidizs-s8-usb-c-headphone-adapter-review.10823/

Naravno, lako mozes da prodas Sonatu ako zvuk nije primetno bolji od S20+ ali ja bih prvo isprobao telefon pa tek onda razmisljao o DAC/AMP adapteru.

Poslednja izmena:
užasan,najslabiji deo fona,na nivou generičkog realteka na laptopu.možda nešto izvedeš sa onim stock profilima u mi sound enhanceru,i trebaju ti poprilično osetljive slušalice,na bilo šta preko 32oma zaboravi.iz tog razloga sam u kompletu prešao na bt slušalice.

da se ogradim,to je moje mišljenje/ukus.na papiru i poko bi trebao da ima qualcomm aqstic ali meni više deluje da je i tu jedan od ćoškova koji su isekli (samo ne znam kako pošto bi DAC trebao da je u čipsetu).poredio sam pregršt fonova i uređaja i npr CL koji hsv spominje (ne u tom samsungu doduše,ali par malo starijih modela njihovih DAC-ova po raznoraynim uređajima) je svetlosnim miljama ispred.

Baš ću da uporedim kakva je razlika kad povežem direkt u telefon DT6 i kad povežem preko Sonata DAC adaptera.
Nisam do sad koristio veliki broj slušalica pa ne mogu da ocenim, a nisam ni slušao često muziku preko slušalica, tek poslednjih par godina.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Prvo probaj slusalice na S20+, velike su sanse da zvucno nije inferioran u odnosu na najjeftinije DAC adaptere jer ima Cirrus Logic DAC a izgleda i AMP: https://www.techinsights.com/blog/samsung-galaxy-s20-teardown-analysis

Nazalost nemam toliko vremena za slusanje muzike preko telefona kao nekada ali svaki put kada ubodem slusalice u XZ2 (preko analognog adaptera, dakle za zvuk je zaduzen Qualcomm Aqstic DAC) iznenadim se koliko je dobar zvuk, nista drasticno losiji od E10k i X6 osim sto pojacalo nema snagu kao ti uredjaji, logicno. Ali za in-ear, pa cak i za 80Ω Fostex, XZ2 je vise nego odlicna opcija za slusanje muzike. To je jedini razlog zasto do sada nisam narucio Sonatu ili slicne modele do 50$, osim glasnijeg zvuka prilicno sam ubedjen da ne bih cuo primetnu razliku u samom kvalitetu zvuka i ako budem narucivao neki hi-fi USB C DAC/AMP adapter onda ce to biti neki iz klase 60-120$, npr. https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/hidizs-s8-usb-c-headphone-adapter-review.10823/

Naravno, lako mozes da prodas Sonatu ako zvuk nije primetno bolji od S20+ ali ja bih prvo isprobao telefon pa tek onda razmisljao o DAC/AMP adapteru.
Hvala za savet hsv.stoned, slično sam razmišljao nego mi svakako treba USB C to 3.5mm adapter jer ga trenutno nemam a koliko sam video ne dolazi uz telefon, pa kad već naručujem da odmah uzmem dac. Mada je običan adapter tipa 1-2 usd pa si potpuno u pravu da vredi probati prvo sa njim.

Poslednja izmena:
Da, stvarno je drskost da neki proizvodjaci uklone 3.5mm dzek a ne isporucuju odgovarajuce adaptere uz telefone (Samsung, Google itd.)
Analognih adaptera ima mnogo ali treba birati na osnovu ocena i iskustava korisnika, da ne bude klasicno kinesko djubre od 1-2$..

Ovaj Meizu DAC adapter je izgleda jedan od najboljih do 50$. Bolji je od Sonate mada je (u ovom trenutku) i duplo skuplji.
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/meizu-hifi-pro-usb-c-phone-dongle-dac-review.10423/
https://porta.fi/review-of-portable-meizu-hifi-audio-pro-dac-dongle/

Ma ima ih mnogo, ali koliko sam video iz recenzija korisnika ni jedan nije za pohvalu. One no name nisam ni gledao, ali i Ugreen, Huawei i ostali obični adapteri tog tipa često nisu kompatibolni sa pojedinim telefonima, nekom rade nekom ne, Baseus neki uglavnom radi ali se često žale na background noise... Postade nauka kupiti adapter a da si siguran da će raditi kako treba.
Da uzmem Samsungov originalni opet će me koštati 10 tak evra, zato ponovo razmišljam da za 20 usd uzmem Sonatu i da ne razmišljam.
Taj Meizu sam video ali i ako jeste bolji od Sonate pitanje je da li je duplo bolji, a i koštao bi me više nego što sam ukupno platio DT6 i BL-03.

U sustini nista ne gubis sa Sonatom, naruci dok je na snizenju (20-ak $) pa direktno uporedi sa S20+. Zvuk ce sigurno biti glasniji a sam kvalitet.. ako Samsung nije negde omanuo sa implementacijom Cirrus Logic hw-a onda razlika u kvalitetu zvuka ne bi smela da bude velika. U svakom slucaju sa DT6 i BL-03 si napravio pravi potez, zvucace odlicno i uz stock S20+ i verovatno jos malo ubedljivije uz Sonatu.

Poslednja izmena:
Od tih jeftinih pasivnih sam probao ovakav. Na Xiaomi Mi 8 lite radi sasvim dobro i kvalitetno izgleda. Mnogo bolje deluje od onog što sam dobio uz telefon besplatno (toliko je tanak da se plašim da ga ne pokidam) a čak i malo bolje zvuče slušalice preko njega. Inače isti adapter potpuno kada ide pod nekim "brendom" tipa Ugreen ili Essager košta 3$. :)

Ovo inače važi za gotovo sve što Ugreen nudi, tj. lepi svoje ime preko proizvoda koji pod manje poznatim imenima idu za 50% cene.

Stigle su mi danas SoundPeats TrueDot. Pakovanje jako lepo izgleda, sve je fino upakovano unutra. Odgovarale su mi najmanje gumice, sa onim srednjim su mi ispadale, a čak i sa ovim najmanjim mi pomalo labavo stoje.
Što se tiče zvuka, možda sam očekivao previše od njih pošto su mi ovo prve TWS slušalice, ali mislio sam da će imati malo više snage.
Zvuk je čist, jasan, ima detalja dosta, bas je korektan s tim da se u mom slučaju pomalo gubi deo basa jer zbog veličine ušne školjke ne leže idealno.
Razgovor još uvek nisam probao. Sve u svemu za ovaj novac mi deluju korektno, moraću da probam još neke slične iz ove klase da bih imao potpuniji utisak.

@Rax032 možda ih nisi pojačao do kraja. Ja sam tek nakon par dana provalio da imaju internu kontrolu jačine zvuka.
Prevučeš prstom levu da smanjiš, desnu da pojačaš.
Ove ili sledeće nedelje bi trebalo da mi stignu spunky beats, a posle njih i t5. Videćemo kakve su u odnosu na peats sa kojima sam trenutno zadovoljan.

Nisam ni pokušavao jer sam mislio da nemaju kontrolu jačine zvuka.
I definitivno moram da nađem neke XS eartips, ove S su mi malčice velike.

@nenad83

Hvala na ponudi ali ne treba. Imao sam X6 mesecima i slušao ga paralelno sa DragonfFly Black koji i dalje imam... pa mogu posredno preko DF da pohvatam osnovne razlike između njih. Zanima me više kako ćeš ih ti oceniti, čekamo utiske...
Stigao mi ovaj usb dac.
Mozda sam se ja malo navikao na kombinaciju x6 plus dt6, pa posle toga ovo ni ne moze da se poredi...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

^^ Zanimljivo, iskreno nisam očekivao takav rezultat. X6 je potentniji jer ima vrlo jako pojačalo, meni se po sećanju čini da ima malo jači i masniji bas ali slabiju kontrolu a da je Fever nešto oštriji i detaljniji. Senfer inače nisu lake za pokretanje i moguće da se dobro slažu sa X6 baš zbog velike snage a možda prosto leže dobro zajedno (mislim da ih nikada na X6 nisam kačio jer sam ih imao u različitim periodima). Verujem da bi u različitim kombinacijama slušalica i muzike bilo podeljenih mišljenja između ova dva.

X6 ih bas napuni, dosta su glasnije, sve se bolje cuje, perfekcija ako mene pitas. Ovaj usb ni nekako piskav, cak malo i naporan za slusanje, nekako mi prijatnije kad ih nakacim na ulaz na kompu, nego preko njega...

Jabra 75t koje koštaju 250$ ima ladno idle noise u levoj bubici kada se ne sluša muzika. Dođe mi sad da ih vratim.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

X6 ih bas napuni, dosta su glasnije, sve se bolje cuje, perfekcija ako mene pitas. Ovaj usb ni nekako piskav, cak malo i naporan za slusanje, nekako mi prijatnije kad ih nakacim na ulaz na kompu, nego preko njega...

Nista neobicno, ''sinergija'' na delu. DT6 ocigledno odgovaraju uredjaji toplijeg, punijeg, fluidnijeg zvuka. Dok bi nekim slusalicama tamnijeg, preterano toplog zvuka gotovo sigurno bolje ''legao'' detaljniji, hladniji i pomalo naostren ESS Sabre zvuk.

Mada, ja nisam bas toliko odusevljen sa visokim u kombinaciji DT6 + X6, mislim da visoka izlazna impedansa malo kvari treble raspon. U stvari, meni DT6 nekako najbolje zvuce kada su povezane na XZ2 telefon - soundstage je ogroman, separacija malo izrazenija, zvuk malo fluidniji u odnosu na X6 a visoki smireniji i malo puniji. Neko bi rekao da su nijanse u pitanju ali meni vise odgovara takav zvuk. Ono sto me najvise cudi je da XZ2 itekako moze da potera zahtevne DT6, nema snagu kao X6, naravno, ali i ovo je vise nego dovoljno. Sa zahtevnijim over-ear slusalicama XZ2 pocinje da gubi u odnosu na X6, ocekivano.

@Aibo

Jesi probao DT6 + K5 Pro? Ta kombinacija bi trebalo da zvuci sjajno (uz low gain, naravno :D)

Poslednja izmena:
Bas sam odusevljan kombinacijom x6 sa dt6, tako da to ostaje. A U7 i uvaj usb ce da idu na dobos. Ako neko zatreba, zna gde da se javi.

Pozdrav, treba mi neka preporuka za slušalice u stilu Meizu EP51 ali da imaju dobar mikrofon. Prioritet mi je kvalitet poziva, naravno ne bi bilo loše i da su pogodne za slušanje muzike :).
Ako neko ima predlog molim vas pišite.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Jesi probao DT6 + K5 Pro? Ta kombinacija bi trebalo da zvuci sjajno (uz low gain, naravno :D)

Zvuči sjajno, vrlo čisto i neobojeno... Manje se preliva midbass u odnosu na sve ove manje DAC-iće ili telefone koje sam čuo, pa je zvuk brz i vrlo čist. Basomanima se možda i nebi svidelo jer jaka kontrola ga utegne i stvara osećaj da ga ima manje nego na većini drugih izvora na kojima sam probao DT6. Ali čim čuješ duboku bas notu shvatiš da to nije istina, kove sasvim dobro i duboko, samo manje ljuja i preliva na sredinu - ne podebljava je. A znam par ljudi koji to baš vole... počevši od svoje devojke po kojoj DT6 najbolje zvuče na njenom Mi 5 koji ih utopli fino, doda masu na glasove, ispegla oštrinu u visokim... ali defintivno nema drive i detalje kao kršten DAC/AMP. Međutim ona tu boju sa Mi5 voli i to je to. Pazi, i meni to prijatno skroz zvuči i uopšte mi ne smeta da slušam ali ne može da se poredi sa K5 pro u drajvu i raslojavanju.

Čudna su zverka ove DT6 i neobično dobro pokažu razliku između DAC-ova, a nisu naivne za pokretanje. Npr. oboje ovih velikih over the ear slušalica Takstar Pro 82 i Samson SR-850 su manje osetljive na izvor i zvuče sličnije na većini stvari od DT6.

Poslednja izmena:
Stigle spunky beats, prvi utisak je da su viši tonovi izraženiji dok nemaju neki dubok bas, za razliku od peats i deluju glasnije.
Ako su na max van ušiju čuće ih drugi sa 10m, u ušima na 3m pošto su im ovi ulošci nekako široki a kratki.
Nema problema sa osetljivošću touch-a kao što se žale po netu.
Eto to je utisak nakon nekih 5min korišćenja.
Videćemo za nekih nedelju dana kako će se pokazati, a posle će valjda stići i t5.

Meni je danas stigao taj kineski DAC i u kombinaciji sa HD681EVO zvuči fantastično. Zvuk je pun, kristalno jasan, širok, instrumenti koji su danas zvučali zbijeno sada zvuče bogato i moćno, fenomenalno zvuči sve.

Ocekivano, taj (ESS Sabre) Fever ''zvuk'' vise odgovara HD681 Evo slusalicama nego DT6.

@Aibo
Hvala.

@nenad83
Kakvi su tvoji utisci, U7 vs X6?

Poslednja izmena:
Vrh Dno