Nedavno su mi stigle tws slusalice Mpow T5/M5. Karakteristike ovde:
https://www.aliexpress.com/i/32960503221.html
Malo duze sam gledao i birao sta uzeti od tws slusalica, citao recenzije pa na kraju sam se odlucio za ovaj model.
Cena 50E. Prenecu par utisaka, neke moje navike… Mozda nekom i bude korisno ako ima iste potrebe.
Slusalice sam birao pre svega za outdoor sportsku varijantu (trcanje, voznja bajkom i sl.).
U ovom trenutku nisam planirao da izdvojim neki veci iznos. Pogotovo sto imam kvalitetnije slusalice za HiFi i studio.
Zato mi je dobar fit i stabilnost u uhu tokom trcanja jedna od bitnih stavki kod tws. Par utisaka nakon 10h koriscenja.
Fit je odlican. Trcao sam sa njima, otprilike 2h, i nije bilo bas nikakvih problema. To mi je i najbitnije.
Slusalice duboku ulaze u usni kanal, cvrsto stoje i ne ispadaju. Malo su glomaznije, sto se spolja i primeti. Meni to ne igra neku ulogu.
Kvalitet izrade je odlican, kako samih slusalica, tako i futrole koja stize. Kontrole su na dugme (nije touch) i perfekt rade. play, stop, volume, next, back ... i sve je vrlo logicno.
Desna slusalice: next, volume up. Leva slusalice: back, volume down. Ne znam da li moze bolje od ovoga (pogotovo ako se uzme i cenovni rang istih).
Maksimalna mobilnost, sve radi, ne secka na 7-8 m koliko sam uspeo da se udaljim.
Bas je ta ergonomija, mobilnost i lakoca koriscenja je ono sto odusevljava kod tws modela.
Obavio sam i par telefonskih poziva. Super funkcionise... Zvuk je odlican, a na pitanje sogovornika kako me cuju, dobio sam vise nego pozitivan odgovor.
Sto se tice baterije i trajanja iste, nisam uspeo za ovo vreme skroz da testiram.
Takva je trenutno situacija, nazalost. Po specifikacijama baterija je jedna jacih stavkih ovog modela, tako da tu ne bih trebalo da bude problema.
Sto se tice zvuka, isti vuce na tamniju stranu, za razliku od onoga sto sam slusao zadnjih godina.
Bas spektra malo pojacan, visoki blago spusteni. Mora malo da se pegla ekvilajzerima. Ali ok, prijatno zvuce.
Po meni zvuk je i mozda i najslabija karakteristika ovog model. Pisem realno. Mozda i imam vise standarde.
Dugo se druzim sa slusalicama raznih modela, proizvodjaca, koncepcija i cenovnih razreda. Kroz ruke i usi su mi prosle razni modeli sennheiser, akg, grado, shure, beyerdynamic itd.
Daleko od toga da zvuce lose, ali u odnosu na ostale karakteristike koje su odlicne, ovo je ispod tog proseka.
One su dobile pet zvezdica za kvalitet zvuka na nekim recenzijama. Mogu samo da zamislim ostale, jeftinine tws, modele sa tri ili cetri zvezdice kako zvuce.
Tako da, budite tu oprezni. Bice tu puno napretka u narednom periodu.
Sluske su 50€ kao sto sam napomenuo. Mislim da je to jedna od boljih kupovina u toj klasi koliko sam mogao da istrazim.
Eto, mozda nekom pomogne.