Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
@hsv.stoned

Tin Audio T2 bi trebalo da odgovaraju takvom opisu zvuka, bar ih tako nekako karakterišu svi, ali ja ih nemam pa ne mogu da dam sud iz prve ruke.

Druge jeftine koje zvuče tako nekako imaju sto imena :) E-MI CI880, Malloom nešto, "Water Drop In-ear Hi-Fi Music Headsets", na Audiobudget su TIMMKOO C630. Ja imam crnu varijantu koja po svemu sudeći ima identičan zvuk, E-MI CI780, na Gearbestu su Podoor J10.

Čvrst, nenaduvan bas, dobri i prisutni srednji i detaljni i oštri visoki tonovi koji u većini slučajeva nisu sibilantni i prodorni. Od svih jeftinih slušalica koje sam pokupovao (a ima ih), imaju verovatno najbolji zvuk. KZ ZS5 (v1) imaju izraženiji U zvuk i slabije vokale, ali izuzetnu separaciju i detalje i širinu kao na otvorenim over-ear slušalicama, pa su mi i one na vrhu liste. E sad, jedini je problem što više ne mogu da se nađu, pa ću da plačem kad ove crknu :)

Od ostalih što sam čuo ima dobrih i zanimljivih, ali nisu kao ove.

Ono što mi je na listi trenutno su UiiSii CM5, za koje kažu da su jako udobne i da je zvuk fino izbalansiran i nenaporan, i eventualno već pomenuti T2.

Za HD381 iz nekog razloga (osim što su mnogo ružne) nisam bio siguran pa ih nisam naručivao. Možda sam pročitao neko treširanje negde, ne sećam se.

Ako prolaziš nekad centrom Beograda možeš i da poslušaš nešto iz kolekcije :)

Da ne otvaram novu temu,rekoh da ptam ovde..Da li neko kojim slucajem ima visak kablova koje pasuju na es3 Ili bt dodatak a voljan je da proda?
Iz nekog razloga deo kabla koji ide iza/oko uha ne ostaje vise savijen kako treba na levoj slusalici a nemam bas vremena da cekam sa gba porudzbinu.. kontakt pm :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koje su najizdrzivije in-ear slusalice koje se mogu kupiti u srbiji [al da nije bas preskupo]?

Razmisljam se da uzmem GOgroove AudiOHM RNF sa Amazona pomocu Shipito-a, al shipment od 20-45 radnih dana me smara [a ne isplati mi se da platim za ista osim najjeftinijijeg Shipito shipment metoda].

Slusalice koristim iskljucivo za podcastove i audiobook-ove, tako da ne treba mi HQ audio, treba mi HQ izdrzljivost kabla. Unistavam ih jako brzo jer mi je fon u dzepu i kabel blizu jack-a ode brzo. Spasavaju me dosta bluetooth slusaluce, ali njih ne koristim u svim situacijama.

Sta preporucujete, da uzmem AudiOHM RNF ili nesto domace?

Poslednja izmena:
Pa ja se nadam da su zs10 nekakva sublimacija prethodnih iskustava sa višedrajvernim slušalicama.
ZS5 su bile odlične slušalice sa 4 drajvera, uz neke manje probleme. ZS6 su bile poboljašane po pitanju basa i srednjih tonova, ali su visoki naduvani, prvenstveno zbog nekih kritika na račun ZS5 i drajvera koji navodno ništa ne rade, pa su dva BA premešteni direkno u cev. Onda su usledile ZS3 koje takođe imaju 2 BA u cevi, ali nisu toliko napadni.

I sada sa ZS10 imamo crossover i 4BA drajvera u telu, što bi moglo da znači nešto kvalitativno bolje. A i ne mora, čuće se za par nedelja :)

Ono što je dobro je da sad postoji dosta jako dobrih hibrida sa jednim DD i jednim BA drajverom za smešne pare.
Prvo je tu EMI CI880, a onda i gomila drugih: Yersen 2000, Yinyoo Pro (Nicehck Bro, BGVP DN1), KZ ES3, TRN V20, Urbanfun HiFi, itd. I šta god da se uzme teško da može da se pogreši. A dobre sluške sa jednim DD su pale ispod 10, pa možda i nema smisla trošiti mnogo para. Ko danas uzme Einsear T2 ili UiiSii HM7 sigurno neće mnogo pogrešiti, ja ih često koristim iako imam dosta drugih.

Crni bilans rasprodaje na aliju:
kz zs10
tin audio t2
yersen 2000
yinyoo pro
kojekakvi mmcx i 2-pin kablovi

ko se još upecao i potrošio neplanirane pare? :)

Ja naručih Tin Audio T2 i Yersen...za sada. Merkam i Seahf AWK-I009, za koje sam pročitao pohvale a koštaju 9€. A bogami, merkam i veće sluške, Takstar Pro82 ili BossHifi B8. To će definitivno biti neplanirano, još ako uzmem i Sabaj D3...kuku lele.

E pa, ja sam baš hteo nove sluške...
Pošto sam uzeo Tin Audio T2 i FEN-2000 za 40€ u kompletu, pitao sam da li zadržavam T2 ako otkažem narudžbinu ili otkazujem i T2. Ako je to slučaj, onda moram ponovo da naručim T2 ali onda ga plaćam po punoj ceni od 40 i par evra, koliko sam platio za obe sluške. Neka, hvala. Ako će da mi naplate punu cenu za T2, neka se nose...

Nisam dolazio na temu mozda nedelju dana, mada nije mi hitno ali trebaju mi jos jedne pored sportski ep51, koje bi bile malo udobnije i da ne ispadaju za neki 20e recimo :D

@ivanhoe
@hsv.stoned

Tin Audio T2 bi trebalo da odgovaraju takvom opisu zvuka, bar ih tako nekako karakterišu svi, ali ja ih nemam pa ne mogu da dam sud iz prve ruke.

Druge jeftine koje zvuče tako nekako imaju sto imena :) E-MI CI880, Malloom nešto, "Water Drop In-ear Hi-Fi Music Headsets", na Audiobudget su TIMMKOO C630. Ja imam crnu varijantu koja po svemu sudeći ima identičan zvuk, E-MI CI780, na Gearbestu su Podoor J10.

Čvrst, nenaduvan bas, dobri i prisutni srednji i detaljni i oštri visoki tonovi koji u većini slučajeva nisu sibilantni i prodorni. Od svih jeftinih slušalica koje sam pokupovao (a ima ih), imaju verovatno najbolji zvuk. KZ ZS5 (v1) imaju izraženiji U zvuk i slabije vokale, ali izuzetnu separaciju i detalje i širinu kao na otvorenim over-ear slušalicama, pa su mi i one na vrhu liste. E sad, jedini je problem što više ne mogu da se nađu, pa ću da plačem kad ove crknu :)

Od ostalih što sam čuo ima dobrih i zanimljivih, ali nisu kao ove.

Ono što mi je na listi trenutno su UiiSii CM5, za koje kažu da su jako udobne i da je zvuk fino izbalansiran i nenaporan, i eventualno već pomenuti T2.

Za HD381 iz nekog razloga (osim što su mnogo ružne) nisam bio siguran pa ih nisam naručivao. Možda sam pročitao neko treširanje negde, ne sećam se.

Ako prolaziš nekad centrom Beograda možeš i da poslušaš nešto iz kolekcije :)

Hvala na detaljnom opisu :) forum i dalje ne dozvoljava da dodam rep. poene.

https://audiobudget.com/product/TINAudio/T2

Deluju bas dobro ali ocigledno moraju da se moduju sto mi se bas i ne radi, da su 10-15$ pa bih i eksperimentisao na taj nacin, ovako nisu bas jeftine a vec imam slusalice koje su najverovatnije primetno bolje od T2 tako da na kraju razmisljam o klasicnom low-budget eksperimentisanju, ne o apgrejdu. Tu se namecu VE monk (da imam i neke dobre earbuds posle duzeg vremena) i HD381f, o njima je pisao jedan clan i kaze da zvuce sjajno za tu cenu uz manu da je izrada ''socijalna'', skoro svi se slazu da kablovi deluju kao slaba tacka.

A sto se apgrejda tice, za sada tu vidim CKR9 (LTD) kao najbolje resenje ali su i dalje skupe, ima ih povremeno i na AE za 3x manje para ali je veliko pitanje da li su original.
CKR10 su jos skuplje ali sam nasao neke utiske korisnika koji kazu da CKX9 uz fino podesen EQ zvuce dosta slicno tim slusalicama (sto znaci da ostaje i ''debeli'' mid-bass) dok audiofili preporucuju upravo CKX9/LTD zbog detaljnijeg basa koji je brzi i vise tight kao i zbog malo realisticnijih srednjih tonova.

Poslednja izmena:
Pozdrav. Tema je ogromna, pa se nadam da nije problem da postavim pitanje ovde (izvinjavam se ako ste već odgovorili na gomilu sličnih pitanja).

Naime, treba mi preporuka za in-ear bubice oko 3000 dinara koje imaju da se kupe kod nas (bilo u prodavnicama, bilo na KP). Razmišljao sam o ovim Xiaomi Hybrid, pa vidim da postoje Hybrid, Hybrid Pro i Hybrid Pro HD. Koja je razlika u kvalitetu zvuka između njih i koje bi bile najbolji izbor?

Do sada sam koristio Sony MDR-EX110LP, pa me takođe zanima kakve se su ove Xiaomi u poređenju sa njima, ako je neko slučajno imao priliku da proba obe. Možete mi preporučiti i neke totalno treće, ako smatrate da ima boljih u tom cenovnom rangu.

Ima li vec nekog da su mu u sape pale KZ ZS10 i kakvi su utisci?

Vidim da su nasvirali cene na 40+, ako stvarno misle da toliko mogu da traze (i vrede) onda moraju debelo iznad i ispod pojasa da udaraju ostalim "best buy" u kategoriji do 80e.

I meni su tek juče ili prekjuče poslali sluške naručene kad je bila rasprodaja...
Inače, dogovorio sam se sa prodavcem (Wooeasy store) da mi pošalju one koje imaju (Tin Audio T2) a kad mi stignu da ih kontaktiram oko refunda za Yersen. Valjda će to proći glatko. U svakom slučaju, ne nameravam da im plaćam aktuelne cene za njih...

Jel narucio neko sa GB Meizu ep51 kad je bila ona rasprodaja krajem marta? Ja sam narucio 23.3. i kad hocu da track-ujem pise mi da i dalje nema informacija o porudzbini...

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Naručio sam ja 26.03 i moje su od 04.04 na carini, probaj na sajtu naše pošte sa brojem za praćenje, i kod mene na GB stoji da nema informacija o pošiljci.

Nazad
Vrh Dno