Ja sad moram da pitam nesto pre nego sto napisem post, da ne bih ispao smesan i pglu :d
Da li je moguce da neki no-name kinez napravi slusalice koje su po svemu vrhunske, dakle kvalitet kabla, kuciste bubica, gumice, konektor, sve sve sve, i da pritom te slusalice IZUVAJU koliko su dobre ?
da ispricam, anegdota:
meni su ushi naviknute na Sony-jeve MDR-NC31EM jer ih 6 meseci slusam svaki dan. Bukvalno sve losije slusalice od njih mi daju los utisak, kao da slusam pesmu "iz bunara" i bas sam navikunt na kvalitet zvuka koji sam imao sa NC modelom, koji je stvarno ekstra a pritom dobio sam ih za dzabe uz Xperia Z3. Na internetu ih nazivaju "The Best Earphones Ever to Come With a Smartphone", CNET, Androidcentral, Techradar, Anandtech, svi jaci sajtovi ih hvale.
Drugaricin tata drzao godinama radnju za mobilne i za opremu za mobilni, pa je samim tim imao i sve zivo tamo, od hardvera za kompove i kineskih i drugih stvari. Zove me drugarica, inace dobra drugarica koja zna da sam pokidao Sony sluske i kukao vece pre toga, zatvara njen tata radnju i sve daje upola cene, prso covek.
Ja odem, i odma na slusalice, gledam sta ima, dakle idemo od kineza pa do brendova, doduse sve su zvanicno uvezene sa deklaracijama
Ovleng (najgori kinez sa fensi ambalazom)
terabyte
teracell
Gigatech
Canyon
HAMA
Phillips
Panasonic
Beats (samo UrBeats i Tour, nove verzije)
uzmem ja da probam, jedne po jedne. Ne ide, bukvalno je sve losije od Sony NC. Probam i taj izvikani Beats i nema taj efekat, 2015te uvezen UrBeats model preko nekog domaceg distributera, ne bi ih ni kupio i upola cene su mi skupe, al ne daju zvuk na koji sam navikao. Eventualno jedne Panasonic su mi bile skooorooooo dobre al su 3200 dinara redovna cena, dakle 1600 ovako.
poslednje koje nisam ni probao, neki kinez najstrasniji. Ali fensi je pakovanje, sve komplet je na kineskom osim naziva modela - "SUPERBASS"
Ja otvorim pakovanje, unutra vise nego solidan izgled slusalice. Karbonska mrezica sa jako sitnim reljefom, profi izgleda, plastika perfektno salivena, gumice specificnog oblika dakle nisu gumice koje pasuju na ostale bubice nego neke sa sirom rupom, a izduzenije. Oko kucista slusalice metalni okvir, ubodem ja ono sa makazicama sa stola, pravi metal.
slusalice - neobjasnjivo dobre. Zvuk cist i kvalitetan glavu za glavu kao Sony NC, glasnoca bar 10% veca. Ne znam zaista tehnicki da objasnim zasto su toliko glasne a opet perfektan zvuk, da li vuku vise struje iz telefona, ili imaju manji strujni otpor, ali slusalice su neobjasnjivo glasne i kvalitetne u isto vreme.
Zbunjen svim time, zamolim ovu devojku da otvori i Tour model od Beats-a. Kinez je bolji. Uzmem ponovo onaj Panasonic reko da nije moje licno tumacenje kvaliteta zvuka losije ili sam se istripovao, opet kinez bolji.
redovna cena im je bila 800 dinara, uzeo sam ih za 400 din. Po cenu da cu da zvucim kao komplet buudala, evo obecavam da cu da ih ponesem na neki sledeci Kovacm-ev i Smith_bre-ov rostilj da cujete. Nit znam da objasnim kako, nit na slusalicama ima ikakvo ime brenda, ima doduse deklaracija da su uvezene redovnim putem ali nema Brend ime, i nema broj/oznaka modela. Samo "SUPERBASS". Kvalitet izrade je vrhunski, uslikacu Makro da okacim na ovoj temi.