Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Beats nikada ne bih kupio ali vidim da oni koji su ih pljuvali sada kazu da su u skladu sa tom fensi klasom, naplacuju i Sennheiser, AKG izgled i fensi/urban ime svojih modno-pozerskih slusalica ;) Sto je i logicno, svi proizvodi koji spadaju u te pozerske klase kostaju vise od realne cene mada je to cesto slucaj kada su u pitanju slusalice poznatih proizvodjaca u klasama do 50 ili 100e pa npr imas superlux/takstar i slicne koje deru akg/sennheiser/bd/sony/pioneer.. iz te cenovne klase :)

@ dzekson

Vidi na KP da li neko prodaje mozda te sony NC sluske iz Z2 pakovanja ili jednostavno naruci Piston 3 kada vec pominjes cenu do 30e.

Poslednja izmena:
Meni stigle piston 3. Prezadovoljan sam nisam platio nista carinu. Eto posle 2 meseca i par dana :)
Svidja mi se sto ne ispadaju iz usiju kao 2 nekako su mi i udobnije, glasnoca i bass ne manjkaju :)

Poslednja izmena:
Ja sad moram da pitam nesto pre nego sto napisem post, da ne bih ispao smesan i pglu :d

Da li je moguce da neki no-name kinez napravi slusalice koje su po svemu vrhunske, dakle kvalitet kabla, kuciste bubica, gumice, konektor, sve sve sve, i da pritom te slusalice IZUVAJU koliko su dobre ?

da ispricam, anegdota:

meni su ushi naviknute na Sony-jeve MDR-NC31EM jer ih 6 meseci slusam svaki dan. Bukvalno sve losije slusalice od njih mi daju los utisak, kao da slusam pesmu "iz bunara" i bas sam navikunt na kvalitet zvuka koji sam imao sa NC modelom, koji je stvarno ekstra a pritom dobio sam ih za dzabe uz Xperia Z3. Na internetu ih nazivaju "The Best Earphones Ever to Come With a Smartphone", CNET, Androidcentral, Techradar, Anandtech, svi jaci sajtovi ih hvale.

Drugaricin tata drzao godinama radnju za mobilne i za opremu za mobilni, pa je samim tim imao i sve zivo tamo, od hardvera za kompove i kineskih i drugih stvari. Zove me drugarica, inace dobra drugarica koja zna da sam pokidao Sony sluske i kukao vece pre toga, zatvara njen tata radnju i sve daje upola cene, prso covek.

Ja odem, i odma na slusalice, gledam sta ima, dakle idemo od kineza pa do brendova, doduse sve su zvanicno uvezene sa deklaracijama

Ovleng (najgori kinez sa fensi ambalazom)
terabyte
teracell
Gigatech
Canyon
HAMA
Phillips
Panasonic
Beats (samo UrBeats i Tour, nove verzije)

uzmem ja da probam, jedne po jedne. Ne ide, bukvalno je sve losije od Sony NC. Probam i taj izvikani Beats i nema taj efekat, 2015te uvezen UrBeats model preko nekog domaceg distributera, ne bi ih ni kupio i upola cene su mi skupe, al ne daju zvuk na koji sam navikao. Eventualno jedne Panasonic su mi bile skooorooooo dobre al su 3200 dinara redovna cena, dakle 1600 ovako.

poslednje koje nisam ni probao, neki kinez najstrasniji. Ali fensi je pakovanje, sve komplet je na kineskom osim naziva modela - "SUPERBASS"

Ja otvorim pakovanje, unutra vise nego solidan izgled slusalice. Karbonska mrezica sa jako sitnim reljefom, profi izgleda, plastika perfektno salivena, gumice specificnog oblika dakle nisu gumice koje pasuju na ostale bubice nego neke sa sirom rupom, a izduzenije. Oko kucista slusalice metalni okvir, ubodem ja ono sa makazicama sa stola, pravi metal.

slusalice - neobjasnjivo dobre. Zvuk cist i kvalitetan glavu za glavu kao Sony NC, glasnoca bar 10% veca. Ne znam zaista tehnicki da objasnim zasto su toliko glasne a opet perfektan zvuk, da li vuku vise struje iz telefona, ili imaju manji strujni otpor, ali slusalice su neobjasnjivo glasne i kvalitetne u isto vreme.

Zbunjen svim time, zamolim ovu devojku da otvori i Tour model od Beats-a. Kinez je bolji. Uzmem ponovo onaj Panasonic reko da nije moje licno tumacenje kvaliteta zvuka losije ili sam se istripovao, opet kinez bolji.

redovna cena im je bila 800 dinara, uzeo sam ih za 400 din. Po cenu da cu da zvucim kao komplet buudala, evo obecavam da cu da ih ponesem na neki sledeci Kovacm-ev i Smith_bre-ov rostilj da cujete. Nit znam da objasnim kako, nit na slusalicama ima ikakvo ime brenda, ima doduse deklaracija da su uvezene redovnim putem ali nema Brend ime, i nema broj/oznaka modela. Samo "SUPERBASS". Kvalitet izrade je vrhunski, uslikacu Makro da okacim na ovoj temi.

Ja sad moram da pitam nesto pre nego sto napisem post, da ne bih ispao smesan i pglu :d

Da li je moguce da neki no-name kinez napravi slusalice koje su po svemu vrhunske, dakle kvalitet kabla, kuciste bubica, gumice, konektor, sve sve sve, i da pritom te slusalice IZUVAJU koliko su dobre ?
Pitaš o Pistonkama?
Moguće je, malo ko njima nije zadovoljan.
Pun je net svedočanstava, imam ih i ja, ništa nije slagano, za 20$ sjajna kupovina.

Edit:
Aha, ti pišeš o ovima Superbass.

Poslednja izmena:
Ma brate verujemo ti, uzmi prelistaj 15-ak poslednjih strana i videces da je Vylota pisao u super-jeftinim slusalicama iz Cajne koje njemu zvuce bolje od Piston 3 (sto znaci da su po zvuku u klasi od 40-50e) a kostaju jedva 10$, to su KZ sluske a ima takvih jos nekoliko modela sa neverovatno dobrom izradom i zvukom za te pare.

I upravo je ta pojava dobrih a jeftinih slusalica iz Cajne primorala poznate pa i ''izvikane'' proizvodjace da se malo uozbilje i ponude bolji zvuk u tim nizim klasama ili uopste do 100e.

Nije nemoguće.
Ali je jako malo verovatno.

Kinez od 800 din, dakle realna cena od 200-250din (budući da su legalno uvezene u Srbiju).

"profi izgleda, plastika perfektno salivena"
"perfektan zvuk"
"slusalice su neobjasnjivo glasne i kvalitetne u isto vreme"
"Kvalitet izrade je vrhunski"

Ovo citirano i slušalice od 2 evra?
Neće da ide, bez uvrede Igore ali preteruješ po običaju.
Razumem da si zadovoljan sa slušalicama ali to su slušalice od 2 evra, ne možeš pisati takve stvari o njima i očekivati da te ozbiljno shvate.

^ ne preteruje, postoje KZ slusalice od 7-15$ koje zvucno svrstavaju u klasu bar 30e pa ako ne i do 50e a uz to imaju dobar dizajn i izradu. O tome je pisao Vylota pa i kefalo.

Music-headphone-boutique-Subscription-Plans-Samsung-headset-phone-headphone-kz-ed-special-edition-with-a-microphone.jpg

Ima i tema na head fi od jedno 100km :d o svim KZ. A nisu one jedine, ko zna koliko ima tih kineskih in ear koje zvuce neverovatno za svoju cenu a mi ne znamo za njih.

E sad, kod tih ultra-jeftinih sluski ja ozbiljno sumnjam u trajnost.. kapiram da kablovi nisu bas izdrzljivi i da tesko mogu da traju preko 2 godine (verovatno mnoge crkavaju posle 6+ meseci) ali opet 7$ sunce ti, isplati se i 12 meseci da traju.

@ dzekson

To sto su glasnije na istom telefonu znaci da imaju nizu impedansu (verovatno 16 oma, sony NC su 32 oma) i visu osetljivost, zato i zvuce glasnije na Z3.

Poslednja izmena:
Redovna cena im je bila 800 din, vrlo lako moze da se desi da su na vecu kolicinu stigle u Srb po ceni od 4-5$ po komadu (nisu to KZ vec neke slicne), i to je dovoljna zarada za prodavca a ako KZ od 7$ mogu da zvuce kao neke daleko poznatije od 30-40e onda i te od 5$ mogu da budu veoma blizu.

S tim sto je opis ''perfektan zvuk'' naravno diskutabilan, perfektan in ear zvuk kosta 1000e+ ili bar 500 jura+ :)

Uz to i Z3 ima sjajan kvalitet zvuka pa dobre slusalice dodatno ''zasijaju'' uz taj telefon..

Poslednja izmena:
Hsv, ovo su slušalice od 2 evra.

Perfektan zvuk i izrada kod slušalica od 2 evra ne postoje.

Ja razumem o čemu ti pišeš i to je tačno.
Ali treba biti realan i ne preterivati.

Gledaj, evo uzeo sam bratove MH750 upravo sad, dakle to su sonijev prethodni model koji ide uz Xperia Z2 i Z3 prve isporuke, i ovaj kinez je bolji. Evo upravo sad ih drndam.

Ja sam svojim ocima video kako neke stvari nastaju u Kini, konkretno za hardver sam gledao da likovi koji kopiraju proizvode, koriste neke oficijelne delove vecih imena (Samsung, ZTE, pa cak i Apple) i stavljaju gotovo napravljene komponente u uredjaje koji ce na kraju biti no-name kinez. Moze im se, niko nije terao ni Steve-a Jobs-a ni sve ostale da tamo prave fabrike.

Necu da kazem ama bas nista za ove slusalice, kako su nastale, jer ne znam. Ocigledno se prodaju za Kinesko trziste jer je sve na kineskom ozim naziva. Sam sebi se cudim i drndam ih, poredim ih sa MH750 i daju bolji zvuk, a MH750 se prodaje i solo u beogradu u foto radnji sam ih skoro video za 3000+ dinara. Ovo zaista nije instanca gde ja preterujem, mnogo bih voleo da ih cujes. Ako su ostale jos jedne ja cu da ih kupim i da ti ih posaljem, dogovoricemo se u inbox da mi das adresu. Ozbiljan sam

hsv.stoned i poolmaker - ok preterao sam. Perfektan zvuk. Moji reperi za tako nesto su zapravo 4 para slusalica koje su skupe, da sam ih imao i da valajju, do sad

KOSS Sparkplug - imao ih do pre god dana, prelemio ih 20 puta, crkle na kraju
Beats in-ear prvi model - dobio na poklon, nisu bile nesto, zapravo nula u poredjenju sa KOSS-om
Cooler Master Pitch - takodje poklon, od drugara iz Legije, kupio mi ih u delta sitiju za 4500, imale su odlican zvuk, ukrali mi ih iz auta
Sony MDR-NC - dobio uz Z3

na osnovu ovih ja mogu da kazem dal nesto valja ili ne. Voleo bih da u uvo ubodem slusalice od 300 evra, znam da nikad tolke pare necu da dam da bi ih kupio

Ma brate ja ti verujem da zvuce dobro, jesi citao ostalo sta sam pisao osim tog dela za perfektan zvuk? :) Samo za to mislim da si preterao.

MH750 su veoma dobre slusalice - za jedne koje idu uz telefon. Sasvim su dobre za slusanje muzike.

Ali.. ima ih Dark Magician i kaze da Piston 3 zvuce bolje. I to je tacno. Vylota kaze da njemu KZ od jedva 10$ zvuce bolje od Piston 3 (mozda ne generalno bolje koliko vise voli neutralniji zvuk na KZ), i to je tacno.

Odatle moze da se zakljuci da i P3 i te KZ zvuce bolje od MH750 i to nije nista cudno, verujem da i xiaomi i KZ prosto sahranjuju (odnosom kvalitet zvuka-cena) pioneer, sennheiser, akg i slicne sluske do 30-ak evra jer od vecine njih i MH750 zvuce dosta bolje ;)

Da neko napise da hama, xwave i slicno djubre do 10e zvuci bolje od sony, akg, pioneer od 30, 40e.. e to je vec nemoguce.

Poslednja izmena:
Bitno je da ti odgovaraju i da si dobro prosao u kupovini.Ako si ti zadovoljan, nebitno je sta neko drugi misli.

Slažem se, ne sumnjam da su odlične za svoju cenu.
Da sam snob koji se loži na cene i brendove sigurno ne bih kupio kineza od 20 dolara.

Iscimao si devojku što radi u radnji da ti pokaže sve žive slušalice koje imaju, probao sve, upoređivao, merio, miriso, slušao... i na kraju uzeo sluške za 400 dinara!
Ako ti je budžet bio 2000 nadam se da si preostalih 1600 dao toj devojci za trud i 2 sata što je izdvojila za prezentaciju :d

Btw. asocijaciji nekvalitetne robe sa terminom "kineska roba" su uglavnom skloni neupućeni posmatrači.
Činjenica je da se kod nas kupuje najjeftinija roba a prodavci nude ono što ljudi kupuju ali kinezi zapravo prave i vrlo kvalitetne stvari samo je, prilikom pretrage, potrebno odoleti nagonu da se artikli sortiraju po ceni u rastućem rasporedu (prvo najjeftinije)... :D

Poslednja izmena:
Ostalo je jos nekoliko pari, sad mi javila Draganica :) castim vas po 400 din, u ponedeljak cu da ih uzmem i da posaljem vama dvojici (hsv i pool). Ne bih ovoliko zapeo da stvarno nisu dobre

Na konto poolmaker-ove racunice: to sto je neka slusalica na netu 10$ da je kupimo ja i ti paypal-om, to upravo znaci da je na lot/narudzbinu od po par hiljada komada upravo - 2 evra. Na kraju krajeva i to sam video svojim ocima, Direktorka prodaje iz ZTE-ove fabrike licno, mi je rekla da mogu da dobijem ZTE Blade (Orange) po ceni od 45 dolara (edit) po komadu, al ako uzmem 5000 komada (ja teo da uzmem dvajes, da valjam po oglasima). Tad je Blade bio 100 evra na oglasima u srbiji, 110 dolara na netu da se naruci.

Poslednja izmena:
Ostalo je jos nekoliko pari, sad mi javila Draganica :) castim vas po 400 din, u ponedeljak cu da ih uzmem i da posaljem vama dvojici (hsv i pool). Ne bih ovoliko zapeo da stvarno nisu dobre
Imam slušalice, tvoj poklon bih na kraju morao da poklonim drugome ili prodam a to mi nije ok.
Pa je bolje da odu nekom članu koji trenutno nema sluške, on će imati više koristi.
Hvala Igore, cenim gest.

Na konto poolmaker-ove racunice: to sto je neka slusalica na netu 10$ da je kupimo ja i ti paypal-om, to upravo znaci da je na lot/narudzbinu od po par hiljada komada upravo - 2 evra. Na kraju krajeva i to sam video svojim ocima, Direktorka prodaje iz ZTE-ove fabrike licno, mi je rekla da mogu da dobijem ZTE Blade (Orange) po ceni od 45 dolara (edit) po komadu, al ako uzmem 5000 komada (ja teo da uzmem dvajes, da valjam po oglasima). Tad je Blade bio 100 evra na oglasima u srbiji, 110 dolara na netu da se naruci.
Pa da, ove su 800/400 din u Srbiji i to nakon što su legalno uvežene, dakle njihova cena na veliko i na izvoru je...

Kz sam neki model imao mozda pola h, ali je zezao jack pa sam vratio kolegi sa foruma od koga sam uzeo sluske jer od starta im nije radilo, ali zvuk... Za 1000 din jace od pistona 2 kog imam bar 30% i iskreno meni bolje srednje tonove. Toliko sam mogao da zakljucim od tolikog zezanja. Tada sam koristio neke sony mh... Koje sam dobio uz z1, ali nisu standarne vec bolje (na netu im najniza cena bila 60 funti), ali i na njima riknula leva sluska. Tako da me mrzi da narucujem, ali moram kad stignem.
I ja bih da uzmem te sluske :D A mozda i jos nesto, ako mozes da mi prosledis kontakt radnje? :) Unapred hvala :)

Ove MDR-NC31EM su stvarno zver od slusalica, a dolaze uz telefon.

elem, za 15ak dana mogu da dobijem obnovu ugovora kod vip-a, planirao sam da uzmem Desire 820 al bese oni su prekinuli saradnju sa Beats-om .. ? zna li iko kakve sluske dolaze sa Desire 820 ?
Te MDR su MH-750 sa NC, zvuk je isti, paralelno sam koristio i ništa živo se ne razlikuje ako ih koristiš u istom profilu koje Z2 ima.
Piston 3 su drastično bolje, ja sam prodao svoje NC i za te pare kupio Piston 3. Bukvalno nisam investirao ništa.

Meni ovaj kinez ushi razbi :d biju kao lude

nego, peh - posto nisam na vreme prebacio stipaljkicu za kabl koju UVEK nosim, ladno mi ispadnu sa majice, na pod, i pregazim ih i odvalim ih sa razvodnika (odakle krecu LR sa glavnog kabla)

prelemim ih ja lepo na HTC-ov glavni kabl kad oces - HTC kao i Samsung i svi osvi ostali go*nari menjaju sektore 3.5mm jack-a tako da pasuju samo za telefon te i te firme. To sam provalio da su poceli da rade, jer recimo MDR-NC nece da rade na skoro nijednom telefonu osim Sony modela.

prelemim ih na stari kabl od nekih skullcandy i sve lepo radi, svasta sa proizvodjacima

nego, citam sad da postoje neke JH Audio slusalice od 1000 dolara. What gives .. ? izvikano ime kao sto je i Beats, ili zaista kvalitet ?

To su pro slusalice, high end, a osnovao ih je baja koji je inzenjer koji se bas bavi zvukom, i koji je radio zvuk za Kiss, Dzudase, Van Halen....

Imas i Grado ps1000e od 2000 dolara.[emoji2] To je rang pro slusalica, koje nisu za smrtnike i sire mase, nego samo za profesionalce.

Krš neviđeni što se kvaliteta tiče, jedva su mi izdržale 2 meseca. ;-)
Riknuo kabal kod džeka... Ispadaju i gumice.
Zvuk je dobar ili čak iznad proseka ali džabe kad ne mogu da potraju.

Nemam pojma, ove moje se drze odlicno.Verovatno im je kontrola kvaliteta kriminalna na ovim jeftinijim modelima.Al zvuk za ove pare stvarno odlican.

Poslednja izmena:
Meni ovaj kinez ushi razbi :d biju kao lude

nego, peh - posto nisam na vreme prebacio stipaljkicu za kabl koju UVEK nosim, ladno mi ispadnu sa majice, na pod, i pregazim ih i odvalim ih sa razvodnika (odakle krecu LR sa glavnog kabla)

prelemim ih ja lepo na HTC-ov glavni kabl kad oces - HTC kao i Samsung i svi osvi ostali go*nari menjaju sektore 3.5mm jack-a tako da pasuju samo za telefon te i te firme. To sam provalio da su poceli da rade, jer recimo MDR-NC nece da rade na skoro nijednom telefonu osim Sony modela.

prelemim ih na stari kabl od nekih skullcandy i sve lepo radi, svasta sa proizvodjacima

nego, citam sad da postoje neke JH Audio slusalice od 1000 dolara. What gives .. ? izvikano ime kao sto je i Beats, ili zaista kvalitet ?
NC radi samo na Sony telefonima.
Slušalice rade na svim uređajima bez NC opcije, koja ionako degradira zvuk.

Ja se obrazovao danas po pitanju slusalica, kako rade drajveri i koje tehnologije se koriste za proizvodnju zvuka. Sad vidim za ove JH Audio da koriste nesto sto se zove "Balanced armature" i to je totalno drugi svet u odnosu na Moving Coil tehnologiju koju koriste ovi "jeftinjaci" koje mi slusamo.

Hteo sam danas u Delta sitiju da probam Logitech Ultimate ali su zavarene u pakovanje tako da nema sile da se probaju. Jeste 3way driver i jesu kvalitetne al brate da das 280 evra za earbuds a da ne znas sta si dobio ..

kad bih samo probao da cujem zaista sta je to, mogao bih preko firme da uzmem od preko daleko jeftinije nesto od Sony-ja, firma za koju ja radim ima ugovor sa Sonijem i Adidasom i popust u povecem procentu al od tih kvalitetnijih u njihovoj ponudi ima ovaj Sony XBAH3 za koje i nisu bas sjajni review-si dok je ovaj XBAZ5 preskup, dzaba mi popust.

Koja je neka najjeftinija varijanta za 3way earbuds a da su dobre .. ?

inace, najbolje objasnjenje na netu kako radi 3way (ko je noob ko ja pa tek otkriva materiju):

http://www.earphonesolutions.com/blog/how-a-3-way-crossover-triple-driver-westone-3-earphones-work/

Pozdrav ,

Sestra bi trebalo da mi uzme neke sluske u USA . Dvoumio sam se izmedju hd558 i momentuma medjutim izgleda da ce morati da idu bubice zbog kolicine prtljaga. Neki savet u cenovnom rangu od oko 100dolara
Ja sam razmisljao o RHA MA750 citao sam dosta dobrih stvari o njima. Trenutno od bubica imam CX475 , pre njih sam imao CX 300 prvi model . Hvala unapred .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno